"We zijn er ready mee. All dat English in Eindhoven. We’re going over op onze moedertaal from now on! Eindhoven ligt in Nederland en hier praten we Nederlands. Away met al dat English!"

Dit kopte indebuurt Eindhoven in 2019, waar Eindhovenaren zich afvroegen, waarom er woorden die je gewoon in het Nederlands zou kunnen zeggen toch in het Engels zijn. Een paar voorbeelden:

 • Dutch Design Week: Het is notabene Dutch, dus waren noemen we het niet gewoon Nederlandse Ontwerpweek?
 • De Catharina Market, de FeelGood Market, de Downtown Gourmet Market...: Alle markten in het Engels. Why? Wat is er mis met Catharinamarkt, 'Voel je Goed-Markt' (of klinkt dat echt niet?), de 'Beneden stad Kleine Pannetjes Markt'? Oké, dit klinkt echt niet!
 • Park & Ride: Het is een parkeerplaats aan de rand van de stad. Waarom niet gewoon Parkeren en Rijden?
 • Eindhoven Brandstore: Dit was vroeger toch gewoon het VVV-kantoor? Als je geen Engels spreekt, dan denk je misschien dat je rookmelder of brandblussers kunt kopen.

Maar alle gekheid op een stokje, het is waar dat we om ons heen steeds vaker Engelse woorden tegenkomen. Maar voor Eindhoven is deze tendens eigenlijk helemaal niet raar.

Eindhoven is met 170 nationaliteiten een internationale stad. Daarnaast is op zowel de Design Academie als op de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) Engels de voertaal.

Engels leren groep 6, vind jouw leraar op Superprof

De Engelse taal wordt in Eindhoven steeds belangrijker
Aan de Technische Universiteit in Eindhoven is Engels de voertaal ǀ Visualhunt - dtsomp

Op het hele terrein van de TU/e is sinds 1 januari 2020 het Engels officieel de voertaal. Ook wordt er buiten de collegezalen Engels gesproken en geschreven. Met dat nieuwe taalbeleid wil de universiteit voorkomen dat buitenlanders zich op de campus buitengesloten voelen. De radicale keuze voor het Engels moet ook de positie van studenten later op de arbeidsmarkt verbeteren.

Maar niet alleen de studenten moeten de Engelse taal beheersen om een opleiding aan deze universiteit te kunnen volgen, ook niet-wetenschappelijke medewerkers worden getest. Indien nodig moeten ze naar een cursus om het niveau Engels te halen dat past bij hun functie. Voor nieuw personeel worden de eisen voor Engelse taalvaardigheid bij werving en selectie expliciet gesteld.

Ook komen er steeds meer expats naar Eindhoven waardoor het communiceren in het Engels steeds belangrijker wordt.

Uit bovenstaande blijkt dat heel handig is om nu al met je Engelse cursus te starten!

Superprof heeft voor je uitgezocht waar je in Eindhoven de beste Engelse cursussen kunt vinden.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Engelse Les in Eindhoven voor Beginners

Volksuniversiteit Eindhoven

Hier geven ze cursussen Engels op verschillende niveaus, van beginner tot gevorderde. Je kunt voordat je een cursus kiest eerst je taalniveau testen. De lessen worden in de avond gegeven in het Maerlantlyceum aan de Jacob van Maerlantlaan in Eindhoven. Voor 25 lessen van een uur betaal je € 185,-.

Una Paloma Blanca

Una Paloma Blanca is een taalschool in Eindhoven en biedt cursussen Engels aan op zes verschillende niveaus voor beginners, gevorderden en experts. Ze bieden groepslessen, duo lessen en privélessen aan. Om je een indruk te geven van de kosten hebben we hier gekozen voor de groepslessen Engels met minimaal drie en maximaal acht personen. Hiervoor betaal voor twaalf wekelijkse lessen van 1,5 uur € 225,-. Je wordt ingedeeld samen met andere cursisten van hetzelfde niveau. De lessen worden gegeven aan de P.C. Hooftlaan.

Studiecentrum Talen Eindhoven

Dit toonaangevende taleninstituut aan de Aalsterweg biedt verschillende Engelse groepstrainingen op allerlei niveaus aan. Het betreffen algemene taalvaardigheidstrainingen, waarin alle vaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) aan bod komen. Doel van de trainingen is het behalen van een hogere taalvaardigheid. Het gaat hierbij om algemeen Engels. Het tarief voor het niveau van een beginner is € 660,- voor vijftien lesuren van twee uur per week. De cursus wordt in de avond gegeven. Als je eerste een intakegesprek wilt hebben kost dat € 41,-.

Elycio Talen

Omdat Eindhoven van oudsher een industriële traditie heeft kun je ook je het ook gerichter aanpakken en kiezen voor een cursus Zakelijk Engels voor beginners. In deze training wordt veel aandacht besteed aan het vakjargon dat in jouw branche wordt gebruikt. Bovendien komen de meest gebruikelijke aanspreekvormen en zakelijke formuleringen in het Engels aan bod. Je leert begrijpen wat er wel of juist ook niet gezegd wordt, en wat dat wel of juist niet betekent. Door een effectieve intake kunnen ze de training perfect op je dagelijkse werksituatie laten aansluiten en kun je het geleerde direct in de praktijk brengen. Elycio Talen geeft in Eindhoven les op verschillende locaties. Voor prijzen en verdere informatie kun je contact opnemen door ze te bellen onder telefoonnummer 040-7200960 of mailen naar info@elyciotalen.nl.

Vind hier een cursus Engels in Rotterdam.

Engels voor Gevorderden en Professionals: mogelijkheden in Eindhoven

Hoewel Eindhoven beschikt over een universiteit en een aantal hogescholen kun je er niet specifiek de Engelse taal leren. Als je dat wel wilt, zal je moeten uitwijken naar bijvoorbeeld Nijmegen in de provincie Gelderland. Niet echt naast de deur.

Faculteit van Nijmegen
Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen kun je Engels studeren ǀ Visualhunt - chop1n

Radboud Universiteit Nijmegen

Hier bieden ze de Engelstalige bacheloropleiding Engelse taal en cultuur.

Engels (of het nu Brits of Amerikaans Engels is) is de internationale taal van wetenschap, diplomatie en zaken. Verder neemt Engelse literatuur een belangrijke plaats in in de wereldliteratuur. Wanneer je Engelse taal en cultuur studeert aan de Radboud Universiteit aan de Faculty of Arts aan het Erasmusplein, duik je in een enorm veelzijdig studiegebied dat een hele wereld voor je opent.

Bij je inschrijving voor de bacheloropleiding Engelse taal en cultuur geef je aan welke richting je wilt volgen: Engelse taal en cultuur of American Studies. Wanneer je kiest voor Engelse taal en cultuur, verdiep je je kennis van Brits Engels en leer je alles over de Britse cultuur.

Tijdens de bacheloropleiding focus je je op alle aspecten van de taal en cultuur. Je leert over de geschiedenis en structuur van de taal en maakt door de eeuwen heen kennis met Engelse literatuur. En natuurlijk leer je op professioneel niveau (Brits) Engels spreken en schrijven.

De opleiding duurt drie jaar en om toegelaten te kunnen worden moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • In het bezit zijn van een pre-universitair diploma (Vwo-diploma Nederlands). Als je een Vwo-diploma hebt behaald, voldoe je automatisch aan de taaleisen;
 • Een propedeutisch getuigschrift van een hogeschool (Hbo propedeuse) binnen een jaar hebben behaald met een gemiddeld cijfer van 7 (op 10). Om voldoende beheersing van de Engelse taal aan te tonen, moet je Engels op Vwo-niveau hebben behaald of een certificaat Engels overleggen;
 • Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan bovenstaande eisen, dan kan toelating met een colloquium doctum (een toelatingsexamen) een optie zijn.

Met een bachelor diploma in de Engelse taal en cultuur kun je uit veel banen kiezen. Om je een idee te geven van mogelijke carrières, is hier een voorbeeld van banen, afhankelijk van je keuze voor een masteropleiding:

 • Leraar;
 • Vertaler;
 • Journalist voor kranten en tijdschriften;
 • Overheidsambtenaar;
 • Consultant in interculturele communicatie;
 • Beleidsmaker voor de overheid.

Voor een Masteropleiding kun je kiezen uit de volgende specialisaties:

 • Letterkunde;
 • Noord Amerikaanse Studies;
 • Taalkunde;
 • Taalkunde en Communicatiewetenschappen;
 • Literaire Studies

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid Engels halen in combinatie met je bacheloropleiding Engelse taal en cultuur, dan kun je de tweejarige Educatieve Master Engels volgen. Deze opleiding wordt ook aan de Radboud Universiteit gegeven.

Met een Engels bachelor diploma kun je les geven
Misschien vind je het leuk om leraar Engels te worden ǀ Visualhunt - All4Ed

Met een tweejarige educatieve master heb je een uitstekend arbeidsperspectief. Vanzelfsprekend kun je werken in het voortgezet onderwijs, maar met je eerstegraads lesbevoegdheid kun je ook op academisch niveau les geven.

Maar als je toch ver moet reizen kun je misschien wel in de stad van je gekozen studie gaan wonen. Dan kun je ook nog opteren op bijvoorbeeld in Utrecht, Amsterdam of Leiden Engels te studeren.

Wil je toch liever thuis blijven dan zou je voor een HBO opleiding Engels bij het LOI kunnen volgen. Neem voor de mogelijkheden en de kosten een kijkje op hun website: https://www.loi.nl/hogeschool/hbo-bachelors.

Bijles Engels via Superprof, Privé Les of Cursus Online

 • Superprof

Superprof is een fantastische hulpbron die is ontworpen om personen te helpen gekwalificeerde docenten te vinden die in de regio Eindhoven werken. Volgens de site zijn er momenteel 199 docenten Engels in Eindhoven. Het zou gek zijn als er niet een in je straatje zou passen. Je komt voor elk niveau wel een geschikt iemand tegen. Je kunt docenten vinden die je helpen met je Engelse spreek-, schrijf- luister- en leesvaardigheid, zakelijk Engels, Amerikaans en Brits Engels en examentraining. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ze komen bij jou thuis, je kunt les krijgen bij de leraar thuis of online. Voor de prijs hoef je het niet te laten want die variëren van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur. En…de eerste les is altijd gratis!

Engels leren online via Superprof

Vind je perfecte Engelse docent
Neem Engelse les online of privé ǀ Visualhunt - shixart1985
 • Bijlesaanhuis

Bijlesaanhuis Eindhoven geeft Engelse bijles aan middelbare scholieren. Deze bijlessen worden door studenten online gegeven. Je kunt zelf een docent uitzoeken. De prijzen zijn gemiddeld € 22,50 per uur.

 • Bijlesnetwerk

Bijlesnetwerk is een jonge dynamische onderneming die volledig gerund wordt door studenten. Ze bieden een-op-een huiswerkbegeleiding of bijles in allerlei vakken. De Engelse lessen worden bij jou thuis gegeven. Maar je kunt als je wilt ook kiezen voor online ondersteuning. Het bijlesnetwerk heeft een landelijk bereik en werkt ook in Eindhoven. Ze werken met een maandelijks pakkettensysteem, waarbij de regel geldt dat hoe meer lessen je afneemt, hoe goedkoper het tarief. Als je bijvoorbeeld in Eindhoven pakket C voor Engels kiest betaal je voor twaalf lesuren per maand € 20,- per uur. Schroef je de lessen op tot 24 uur per maand (pakket E), dan betaal je € 16,- per lesuur.

In Eindhoven kun je op allerlei manieren de Engelse taal leren. Als je echter op academisch niveau Engels wilt studeren, zal je moet uitwijken naar een andere stad.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!