"Hagenezen spreken beitâh Engels dan de meesten."

Van alle landen waar de moedertaal niet het Engels is, beheerst Nederland die taal het best. De uitkomst is dat de allerbesten in het Engels als vreemde taal in Rotterdam wonen, op de voet gevolgd door Amsterdam en Den Haag. Den Haag krijgt een keurig rapportcijfer van de EF English Proficiency Index, een jaarlijkse internationale meting van taalvaardigheden De Hagenaars en Hagenezen die deelnamen aan de taaltoets scoorden namelijk gemiddeld een 71,27 op de schaal van één tot honderd. Alleen de Rotterdammers en Amsterdammers scoorden net iets hoger. In Rotterdam was de gemiddelde score 71,68 en de Amsterdammers behaalden 71,35 punten.

Hoe zou het komen dat de Haagse inwoners het zo goed doen?

 • De Engels taal speelt in Den Haag een belangrijke rol. Denk maar eens aan de regering en het parlement die in de stad zijn gevestigd en niet te vergeten het koninklijk huis. Ook staan de meeste ambassades, alle ministeries en de Hoge Raad in Den Haag. Den Haag is een internationale stad waar het Internationaal Gerechtshof en -Strafhof hun standsplaats hebben;
 • De stad aan de Noordzee ontvangt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld, die komen voor de badplaatsen Scheveningen en Kijkduin, musea en om de stad te zien;
 • In Amsterdam en Den Haag zijn de Britse gemeenschappen het grootst. In deze steden samen zijn ruim 11 duizend Britten gevestigd. Van de grootste Britse scholen, liggen er twee aan de rand van Den Haag: één aan de Diamanthorst en één aan de Vlaskamp;
 • In Den Haag studeren zo’n 30.000 internationale studenten. Denk bijvoorbeeld aan de Haagse Hogeschool, het Koninklijk Conservatorium, de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Haagse campus van de Universiteit van Leiden.

Engels leren groep 7, neem een kijkje op Superprof en vind de perfecte leraar

Er zijn veel internationale studenten in Den Haag
De Engelse taal neemt in Den Haag een belangrijke plaats in ǀ Visualhunt - Roel Wijnants

Dus het is in de stad zeker van belang om de Engelse taal te beheersen, zodat je met iedereen kunt communiceren en meer kans maakt op een baan.

Denk ook maar eens aan de Brexit. Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie zorgt ervoor dat internationale organisaties naar Den Haag uitwijken. Eerder vestigde het journalistieke onderzoek collectief Bellingcat en International Alert (Een niet-gouvernementele organisatie-NGO) zich in Den Haag. De stad hoopt dat er nog meer NGO’s uit Londen naar Den Haag komen, omdat het meer banen oplevert.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (41 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (9 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
4,9
4,9 (9 reviews)
Eline
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (41 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (15 reviews)
Monique
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (9 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Eline
4,9
4,9 (9 reviews)
Eline
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (9 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anna
5
5 (7 reviews)
Anna
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monica
5
5 (5 reviews)
Monica
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Engelse Les voor Beginners

Het wordt steeds belangrijker om je te kunnen uitdrukken in de Engelse taal. Dus start vandaag nog een cursus voor beginners. Superprof heeft er een paar voor jou op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

TaalTaal

Deze organisatie aan de Hoge Prins Willemstraat in Den Haag geeft taalcursussen en workshops. Ze geven les volgens de richtlijnen van het Europees Referentie Kader (ERK). Zij verdelen de taalbeheersing over vier vaardigheden: lezen, schrijven, spreken en luisteren. Binnen elke vaardigheid kan je in hoofdlijnen drie niveaus halen: Basisgebruiker (A), Onafhankelijke gebruiker (B) en Vaardige gebruiker (C). TaalTaal biedt cursussen op al deze niveaus. Daarin bieden zij ook privé les en intensieve cursussen. Een normale cursus Engels voor absolute beginners van elf weken kost € 238,-. De lessen van anderhalf kun je volgen op maandagavond, woensdagochtend of op zaterdag. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat met je behaalde niveau.

Er is een Britse school in Den Haag
Misschien kun je wel les gaan geven op de Britse school in Den Haag ǀ Visualhunt - unawe

Volksuniversiteit Den Haag

Aan de Volksuniversiteit aan de Zuidlarenstraat geven ze Engelse cursussen op verschillende niveaus. De cursus Engels die bestemd is voor iedereen die niet of nauwelijks kennis van de Engelse taal heeft bieden ze de cursus Engels voor Beginners 1 aan. De twaalf lessen van anderhalf uur worden in de avond gegeven in het Zandvliet Lyceum aan de Bezuidenhoutseweg. De kosten bedragen € 189,-.

Kickstart School

Deze school aan de Koninginnegracht in Den Haag verzorgt al meer dan achttien jaar verschillende taalcursussen, waaronder Engels. De Engelse cursussen van de Kickstart School zijn beschikbaar op zes verschillende niveaus. Van beginners tot vergevorderd, van zakelijk tot academisch, van IELTS examenvoorbereiding tot privélessen voor kinderen. De groepen bestaan uit cursisten van over de hele wereld en de lessen worden gegeven door Engelse moedertaalsprekers. Den Haag is een internationale stad, waardoor je de mogelijkheid hebt om het Engels zowel in als buiten de klas te oefenen. Als je ‘Engelse avontuur’ nog moet beginnen kies dan voor de cursus Elementary English. De cursus bestaat uit twee keer een les van tweeënhalf uur per week. Een reeks van bijvoorbeeld achttien lessen kost € 675,-.

Engels voor Gevorderden en Professionals

Den Haag heeft geen universiteit en de hogescholen die er zijn bieden geen academische opleidingen in de Engelse taal.

Universiteit Leiden

Veel studenten uit Den Haag studeren dan ook aan de Universiteit Leiden aan het Rapenburg. Hier kun je kiezen voor de bachelor Engelse taal en cultuur. Deze opleiding duurt drie jaar en je kunt kiezen voor voltijd of deeltijd. De opleiding bestaat onder anderen uit Engelse taalvaardigheid, taalkunde, oude en moderne literatuur. Als je wat extra’s wilt doen, tijdens je bacheloropleiding, dan geven opties als het Honours College, het Humanities Lab en de Academy of Creative and Performing Arts (ACPA) je extra diepgang, intensiteit en studiepunten. Je kunt zelfs een dubbele graad doen.

De toelatingseisen zijn als volgt:

 • Je moet in het bezit zijn van een Nederlands Vwo-diploma;
 • Een propedeutisch diploma of einddiploma van een hogeschool (hbo). Mogelijk is een bewijs van je vaardigheid in het Engels vereist;
 • Een universitair eerstejaarscertificaat of -diploma.

Na het behalen van je bachelor ben je in staat om te communiceren en jezelf in het Engels te presenteren en ben je prima gekwalificeerd voor veel carrière posities.

Na je bachelor kun je doorstromen naar de masteropleiding Engelse Literatuur en Cultuur. Deze opleiding duurt een jaar en is in voltijd of deeltijd ook aan de Universiteit van Leiden te volgen

Na het succesvol afronden van een master heb je de titel Master of Arts (MA) behaald, wat je kansen op het vinden van een baan op academisch niveau aanzienlijk vergroot

Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoek universiteiten. De universiteit heeft zeven faculteiten en is gevestigd in Leiden en Den Haag.

Zoek hier naar een cursus Engels in Amsterdam.

Aan de Universiteit Leiden kun je Engels studeren
Den Haag heeft geen universiteit, dus om Engels te studeren kun je uitwijken naar Leiden ǀ Visualhunt - U.S. Embassy The Hague

Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Je kunt ook kiezen voor een bachelor Lerarenopleiding Engels aan de LOI. Dit is een thuisstudie, waarin je wordt opgeleid tot tweedegraads docent.

Je wordt toegelaten tot deze opleiding als je in bezit bent van op grond van een Havo-, Vwo- of Mbo 4-diploma. Ook een propedeusegetuigschrift (Hbo of Wo) geeft recht op toelating en vaak ook op vrijstellingen.

De lerarenopleiding duurt vier jaar bestaat uit drie fases: de propedeusefase, de hoofdfase en de afstudeerfase.

De kosten voor deze opleiding zijn aanzienlijk:

 • Je betaalt voor deze vier jaar € 8.592,- (ook als je er twee langer over doet);
 • Eenmalig inschrijfgeld van € 75,-;
 • Boeken moet je zelf aanschaffen of lenen;
 • De examenkosten bedragen € 2.832,- (uitgezonderd herexamens).

In sommige gevallen zijn de studiekosten fiscaal aftrekbaar.

Bijles via Superprof, Privé Les of Online

Superprof

Via Superprof worden in en rond Den Haag ruim 450 docenten Engels aangeboden. Het zou gek zijn als er niet een in je straatje zou passen. Je komt voor elk niveau wel een geschikt iemand tegen. Je kunt docenten vinden die je helpen met je Engelse spreek-, schrijf- luister- en leesvaardigheid, Zakelijk Engels, Amerikaans en Brits Engels en examentraining. Eigenlijke te veel om op te noemen. Ze komen bij jou thuis, je kunt les krijgen bij de leraar thuis of online. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want die variëren van ongeveer € 15,- tot € 30,- per uur. En…de eerste les is altijd gratis!

Bijles Engels, vind jouw leraar op Superprof

Volg een cursus Engels online!
Bij Superprof kun je Engels leren op jouw manier ǀ Visualhunt - Ed Yourdon

BijlesGezocht

BijlesGezocht is een bedrijf binnen het onderwijs dat ook in de regio Den Haag actief is. Hier kun je terecht voor privé bijles, maar je kunt ook huiswerkbegeleiding en examentrainingen aanvragen. BijlesGezocht biedt bijlessen in de Engelse taal aan leerlingen van de basisschool (groep 3 t/m 8) en het voortgezet onderwijs (Vmbo, Havo en Vwo). Bijlessen in Den Haag kunnen aan huis, op school of in de bibliotheek gegeven worden.

Dit onderwijsbedrijf werkt met pakketten. Hoe meer lessen je afneemt hoe goedkoper het tarief. Voor een Engelse een-op-een bijles kost een pakket van tien uur per maand € 26,- per uur. Naarmate je minder lessen afneemt wordt de prijs (nog) hoger.

StudentsPlus

StudentsPlus.com biedt online Engelse bijles van Vmbo tot universitair niveau. Ook zij werken met een pakkettarief, variërend van
€ 17,- tot € 25,- per les van een uur.

 • Lyceo

Lyceo biedt bijles op locaties in het hele land en tijdens het hele schooljaar, zo ook in Den Haag. Ze bieden Engelse bijles op maar liefst zestien locaties in Den Haag en omgeving. Je krijgt één-op-één begeleiding van een vaste, ervaren begeleider. Ze vermelden op hun website geen prijzen. Daarvoor moet je contact opnemen met telefoonnummer 071-7900040071 of een e-mail sturen naar info@lyceo.nl.

TutorYou

Een andere optie in Den Haag is TutorYou. Getrainde studenten geven bijles en huiswerkbegeleiding in de Engelse taal bij jou thuis of online. Hun laagste tarief is gemiddeld € 19,- per uur.

Studyworks

Studyworks in Den Haag biedt online en aan huis bijles Engels op basis- en middelbaar niveau. Ze werken voornamelijk met pakketten. Een klein pakket kost € 400,-. Je betaalt dit voor acht keer twee uur Engelse bijles van € 25,- per uur (in plaats van € 27,50 per uur), plus € 35 eenmalige inschrijfkosten. Je hebt hier dus een korting van € 40,-. Naarmate je een groter pakket kiest, wordt de korting hoger.

Zoals je hierboven hebt gezien is het in Den Haag geen probleem om de Engelse taal te leren. Doe er je voordeel mee en start je Engelse les nog vandaag!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!