Wat voor wiskundeleerling was of ben jij? Zo eentje die een wiskundeopgave kan zien en gelijk weet wat de oplossing is? Die een uitleg van een nieuw onderdeel van de wiskunde slechts een keer hoeft te horen om vervolgens gelijk te weten hoe het toegepast moet worden?

Of ben of was jij juist een leerling bij wie het allemaal iets langzamer gaat? Die ondanks herhaaldelijke uitleg nog steeds niet snapt hoe formules opgelost moeten worden en hoe modellen moeten berekend worden? En die door deze obstakels langzaamaan een hekel begint te krijgen aan wiskunde?

Dan is er goed nieuws voor jou! Er zijn in Utrecht een aantal geweldige leraren en scholen die precies weten hoe ze er niet alleen voor kunnen zorgen dat je vooruitgang maakt met wiskunde en zelfs de moeilijkste onderdelen leert snappen, maar die er zo ook nog eens voor zorgen dat je wiskunde daadwerkelijk leuk gaat vinden!

Want helaas is het niet altijd zo simpel dat je wiskunde kunt negeren. Het is een vak dat ongelofelijk belangrijk is en we kunnen niet vaak genoeg herhalen hoe je op een latere leeftijd nog profijt kan hebben van het harde werk en de aandacht die je het op bijvoorbeeld de middelbare school hebt gegeven. Je zult dus nog best veel hebben aan een wiskundeleraar!

Een rekenmachine.
Weten hoe je je rekenmachine moet gebruiken is onderdeel van wiskunde | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (48 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,7
4,7 (9 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (48 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,7
4,7 (9 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Een Wiskunde Leraar Maakt Wiskunde Makkelijk

Als je nog op de middelbare school zit en je volgt je lessen in een grote klas dan kan het zijn dat je niet alles snapt. Aan de ene kant kan je misschien verlegen of beschaamd zijn om te vragen om nadere uitleg, terwijl aan de andere kant een docent niet altijd de tijd en mogelijkheden heeft om je uit te leggen waar je de mist in gaat.

Wat jij nodig hebt is een docent wiskunde! Wat je doel ook is, wat je niveau ook is, in Utrecht zijn heel veel wiskundedocenten die je verder kunnen helpen.

Als je bijvoorbeeld een middelbare scholier bent die zich opmaakt voor de eindexamens, en je wil je optimaal voorbereiden om te zorgen dat jij straks met vlag en wimpel slaagt voor die examens, dan kan je een docent gebruiken die gespecialiseerd is in eindexamens en precies weet hoe je voorbereid moet worden.

Het kan ook zijn dat je solliciteert voor een baan, maar dat ze vragen om een bepaald niveau wiskunde. Het kan zijn dat je dat niveau wiskunde niet hebt en een instituut zoekt waar je alsnog het benodigde niveau kan halen om met een certificaat op zak wederom de sollicitatieprocedure in te gaan.

Misschien zit je al op de universiteit, en volg je een studie als Psychologie, Sociologie of Antropologie, en moet je het vak statistiek volgen. Broodnodig om je studie te halen, maar als je geen aanleg hebt voor wiskunde is dit een vak dat voor behoorlijke hoofdbrekens kan zorgen. Een docent wiskunde, vooral een die ervaring heeft met het vak statistiek of die misschien zelf op de universiteit heeft lesgegeven, is precies wat je zoekt!

Wat we hiermee proberen te zeggen is dat, wat je situatie of doel ook is, er een docent wiskunde is die je verder kan helpen. Zeker in Utrecht, een stad die nauw verbonden is met de wiskunde!

Een open boek vol sommen.
Wat is jouw favoriete wiskundeonderdeel? | Bron: Pexels

Utrecht en Wiskunde: Een Optelsom

Als je een Utrechter bent, of hier woont, of er gewoon graag komt, dan zal het je niet ontgaan zijn dat Utrecht een echte studentenstad is. Naast de Hogeschool Utrecht, het ROC, en nog een aantal andere opleidingen is de absolute parel van de stad natuurlijk de Universiteit Utrecht.

Onderdeel van deze universiteit is het Mathematisch Instituut, waar de knapste koppen op het gebied van de wiskunde zich buigen over hedendaagse problemen met hun wiskundige kennis en zo proberen deze problemen op te lossen. Wiskunde is namelijk zo nauw verbonden met onze samenleving dat het vaak de oplossing kan zijn van veel problemen, of op zijn minst een indicatie kan geven van wat ons te wachten staat.

Een goed voorbeeld van hoe wiskunde, Utrecht en de samenleving elkaar versterken is tijdens de coronapandemie. Vanuit de regering en vanuit de samenleving kwamen er tal van ideeën om deze crisis het hoofd te bieden en de samenleving weer op gang te brengen. Om te kijken naar de verschillende scenario’s en strategieën besloot de regering de hulp in te schakelen van Martin Bootsma, die als wiskundige verbonden is aan de Universiteit Utrecht.

Aan de hand van wiskundige modellen boog hij zich over hoe Nederland het best uit deze crisis kon komen. Wiskunde uit Utrecht op waarde geschat door de nationale overheid!

Maar ook in de verdere geschiedenis zijn er Utrechters die hun sporen hebben verdiend in de wiskunde en zelfs een onmisbare bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van het vak. Een voorbeeld is Laurens Praalder, wiskundige in de 18e eeuw, of Frederik van der Blij, net als Bootsma verbonden aan de Universiteit Utrecht en een van de beste wiskundedocenten van zijn generatie.

Wiskunde bijles Amsterdam, boek vandaag nog je eerste les via Superprof.

Een rekenmachine.
Weet jij welk wiskundeonderdeel dit is? | Bron: Pexels

Waar Vind Je Wiskundeles In Utrecht

Maar goed, als je geen enorme wiskundige knobbel hebt dan is de kans niet groot dat je wiskunde gaat studeren op de universiteit en met deze leraren in aanraking zal komen.

Gelukkig zijn er tal van andere opties voor mensen die bijles wiskunde nodig hebben.

Een goede optie is bijvoorbeeld Wiskunde Bijles Utrecht, een klein bedrijfje dat wordt gerund door Renz, die zelf ervaring heeft als docent en met wiskunde, en vooral voor scholieren van de lagere klassen wiskunde op middelbare scholen (de eerste t/m derde klas op het HAVO en VWO, en de eerste tot en met vierde klas op het VMBO) bijles geeft. Daarnaast geeft hij ook bijles aan scholieren van groep 7 en 8 van de basisschool!

Afhankelijk van de groepsgrootte verschillen de tarieven. Een privéles wiskunde kost €25,- per uur, met twee personen kost de bijles €35,-per uur en met drie personen kost deze les €45,-uur.

Een andere goede optie voor middelbare scholieren is ABC Bijles, een huiswerkinstituut in Utrecht. Je kan hier een proefles volgen, en met ervaren docenten goede stappen maken. Afhankelijk van het aantal lessen dat je wilt kan je hier pakketten kopen.

Een lespakket van 20 uur kost bijvoorbeeld €29,50, en bevat naast die gratis bijles en individuele begeleiding ook een plan van aanpak op maat, een leerlinganalyse en de begeleider komt bij je thuis!

Nog een optie, die ook interessant is voor studenten van het eerdergenoemde Statistiek, is Wismon. Naast lessen aan middelbare scholieren en aan studenten geeft Wismon ook Zakelijke lessen, bijvoorbeeld voor een bedrijf of een werknemer die zich wil laten bijscholen.

Scholieren betalen hier €22,50 per uur, studenten betalen per uur een euro meer. Als je op zoek bent naar zakelijke cursussen, dan zijn er bedrijfstrainingen voor nieuwe technologie, of bijspijkercursussen, van statistiek tot rekenen of van zuurstofradicalen tot aerodynamica, zoals Wismon het zelf beschrijft.

Wie een opleiding wil volgen aan de HU of aan de UU, en zijn of haar wiskundeniveau wilt bijspijkeren, die kan bij de universiteit terecht voor een bijspijkercursus wiskunde.

Volgens de universiteit is deze cursus gericht op studenten met:

  • een havo-diploma zonder wiskunde in het profiel;
  • een havo-diploma met wiskunde in het profiel maar met een eindcijfer lager dan een 6;
  • een vwo-diploma met wiskunde C maar met een eindcijfer lager dan een 6;
  • een vwo-diploma zonder wiskunde.

De cursus, die een week duurt en €200 kost, eindigt met een toets en je krijgt er ook een certificaat voor als je deze toets haalt. Dit kan van pas komen als toelatingseis bij bepaalde studies, bijvoorbeeld voor sociale wetenschappen. Je leert tijdens de cursus dingen als algebraïsche vaardigheden, formules met twee variabelen, lineaire verbanden en over wiskundevaardigheden die veel terugkomen in het vak statistiek.

Bijles wiskunde den Haag, boek vandaag nog je eerste les.

Wiskunde administratie.
Kunnen rekenen is ook handig voor je administratie! | Bron: Pexels

Zoek een Docent Wiskunde in Utrecht Via Superprof

De cursus van de UU is maar een paar keer per jaar, terwijl de eerdergenoemde instituten zich soms meer focussen op middelbare scholieren.

Het kan zijn dat jouw situatie anders is. Je zoekt misschien naar online lessen, naar betaalbare privélessen, of weer iets anders. Wat je situatie ook is, je zult een docent kunnen vinden op Superprof.

In Utrecht en omstreken zijn er 132 docenten ingeschreven die allemaal een andere achtergrond hebben, en allemaal op hun eigen manier en gebied specialist zijn. Ze hebben een ding gemeen: ze bieden lessen wiskunde van de hoogste kwaliteit!

Als je bijvoorbeeld student aan een van de hogere onderwijsinstellingen in Utrecht bent en je helpt hulp nodig op het gebied van statistiek, of misschien wel op een heel ander onderdeel van wiskunde, dan kan je een oud-professor vinden of een ouderejaars student die je kan uitleggen wat je moet doen om vooruitgang te boeken.

Hetzelfde geldt voor mensen die hun wiskunde willen verbeteren om professionele redenen, voor scholieren die hun cijfers willen opkrikken of voor basisscholieren die stappen willen maken met rekenen. Voor ieder doeleinde, voor ieder persoon, is er een docent die op zijn of haar eigen manier perfect is.

Bekijk de tarieven, bekijk de recensies en de beoordelingen en vraag een gratis proefles aan! Succes verzekerd!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.