Ieder mens is uniek. Dat klinkt als een rare cliché om een blog over wiskunde in Den Haag mee af te trappen, maar er is een reden voor.

Omdat ieder mens uniek is, en dus ook zijn of haar eigen talenten heeft, is niet iedereen even goed in dezelfde dingen. Die verschillen manifesteren zich voor het eerst op de basisschool. De een blijkt zeer creatief of artistiek te zijn, terwijl de ander een echte sporter is. De ander is uitstekend met talen, terwijl weer een ander heel goed kan rekenen.

Op de middelbare school worden die verschillen nog meer duidelijk. Het voortgezet onderwijs stuurt dit ook extra aan door scholieren halverwege hun middelbare schooltijd profielen te laten kiezen die aansluiten bij hun talenten en hun toekomstplannen.

Ondanks dat je in het Nederlandse onderwijs dus meer en meer gestuurd wordt in waar je goed in bent en zo je talenten tot volledige wasdom kan laten komen, betekent het niet dat je helemaal niet hoeft te doen waar je niet goed in bent.

Voor mensen die niet goed zijn in rekenen betekent dit dat ze op de basisschool moeten leren rekenen en op de middelbare school moeten ze hun hoofden kraken over wiskundeopgaven. Dat kan lastig zijn: wie bepaalde vakken of concepten minder snel begrijpt, kan motivatie verliezen, zeker als de cijfers niet goed zijn.

Wat je nodig hebt zijn twee dingen: een bijlesleraar en een flinke dosis motivatie om juist in datgene te duiken waar je minder goed in bent.

Een modeltekening met wiskunde.
Het maken van modellen gaat gepaard met wiskunde | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (48 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (48 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (11 reviews)
Ton
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (69 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
5
5 (10 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wiskunde Leren Is Goed Voor Iedereen

Een manier om je te motiveren, iets waar wiskundeboeken- en leraren de afgelopen jaren nog best wel eens in tekort zijn geschoten, is door in te zien waarom je iets doet.

Veel scholieren vragen zich, met name op de middelbare school, nog wel eens af waarom ze bepaalde wiskundige concepten moeten leren. Een veelgestelde vraag is: “waarom moet we dit nu leren, als we het later toch nooit gaan gebruiken?”

Het is een vraag die voorkomt uit demotivatie en het is daarom belangrijk om te beseffen dat juist wiskunde iets is dat je je leven lang zal tegenkomen. Dat betekent niet dat je de rest van je leven wiskundesommen moet maken, maar het betekent wel dat er haast geen beroep is dat niet op een bepaalde manier verbonden is met een tak van de wiskunde.

Een voorbeeld: je bent dol op dingen ontwerpen en gaat liever naar een meubelopleiding dan dat je je verdiept in wiskunde. Het zal je dan ook vies tegenvallen als je erachter komt dat wiskunde, meetkunde, het berekenen van gewicht, materiaal, hoeken en modellen, een tak is van wiskunde die je op je opleiding zal moeten begrijpen.

Een ander voorbeeld: je wil “iets met mensen” doen en besluit sociologie te gaan studeren. Al in je eerste jaar kom je erachter, bij het vak Statistiek, dat je om onderzoek te kunnen doen formules en modellen moet kunnen maken, een onderdeel van wiskunde!

Nog een voorbeeld? Je bent een echte ondernemer en wil graag een studie bedrijfskunde volgen om vervolgens een succesvolle onderneming op poten te zetten. Dacht je nu echt dat jij analyses van de markt, kostenberekeningen en planningen kunt maken zonder enige kennis van wiskunde?

Je ziet het! Wiskunde is overal. Dat is misschien een tegenvaller als je niet erg goed bent in wiskunde, maar niet getreurd. Je bent in Den Haag op de goede plek als je je wiskundige vaardigheden wilt aanslijpen.

Wiskunde leren online, neem een kijkje op Superprof

Sommen maken op een bord.
Weet jij het antwoord op deze som? | Bron: Pexels

Waarom Wiskundelessen Volgen in Den Haag

Zowel qua geschiedenis als in het heden speelt Den Haag en omstreken een belangrijke rol op het gebied van wiskunde.

Als je een wiskundeleraar in Den Haag zoekt dan bestaat de kans dat hij of zij, als ze een wiskundige opleiding op hoog niveau in Den Haag hebben gevolgd, gestudeerd hebben aan het Mathematisch Instituut. Dit instituut is onderdeel van de Universiteit Leiden, een van de beste universiteiten ter wereld en ook een echte topplek om wiskunde te studeren.

Wiskunde b uitleg, Superprof legt het allemaal uit.

Wist je dat veel grote wiskundigen uit Den Haag komen? Misschien zit het wel in het DNA van de Hagenezen, en heb jij gewoon een wiskundebijles nodig om je verborgen talent te ontdekken!

Een goed voorbeeld, internationaal bekend, is bijvoorbeeld de 17e eeuwse wetenschappers Christiaan Huygens, die wordt gezien als een pionier op het gebied van kansberekening en differentialen. Een eeuw na Huygens maakte de internationaal gelauwerde Jean Henri van Swinden naam met zijn bevindingen in de wiskunde, terwijl in de 20e eeuw Jan Tinbergen de “Nobelprijs voor de Economie” won voor zijn bevindingen op het gebied van de econometrie, een tak van de wiskunde die er zonder Tinbergen anders uit had gezien.

Nog een Nobelprijswinnaar, dit keer voor de Natuurkunde, uit Den Haag is Simon van der Meer, een prijs die hij niet had gewonnen als hij niet ook heel goed was in wiskunde. En wist je dat op het gebied van informatica, een revolutionaire tak waar wiskunde ook van groot belang is, de Hagenaar Gerrit Blaauw een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van computers? Den Haag is de stad van wetenschap, wiskunde en onderzoek!

Biologie en wiskunde tegelijk.
Ook voor biologie heb je een wiskundige basis nodig! | Bron: Pexels

Waar Wiskundeles in Den Haag Volgen

Of je les kan krijgen van zulke grootheden valt te bezien, maar er zijn gelukkig genoeg plekken in Den Haag waar je bijles wiskunde kan volgen van zeer kundige leraren. Of je nou op de basisschool zit, op de middelbare school, op de universiteit of wiskunde moet leren voor je werk, je zal zien dat er docenten zijn die perfect aansluiten bij je situatie. Zo kan je terecht bij Ypenburg Wiskunde, in Ypenburg, gerund door vader en dochter die allebei een wiskundeknobbel hebben. De bijles van Loes, die minder ervaring heeft, kost €15,- per uur, de bijles van Michiel, de vader met meer ervaring, €17,50 per uur.

Net als bij Ypenburg Wiskunde is Finaal Educatie een goede plek om bijles wiskunde te krijgen als je nog op de basisschool zit of op de middelbare school moeite hebt met wiskunde. De tarieven zijn gebaseerd op lespakketten, van acht uur les tot 32 uur bijles. Daarnaast zijn de prijzen voor iemand die op de basisschool zit heel anders dan voor iemand die voorbereiding voor zijn of haar eindexamen zoekt. Je krijgt hier twee gratis proeflessen, een nadeel is dat je hier geen een-op-een begeleiding krijgt maar dat je in een groep van acht tot twaalf mensen lessen krijgt.

Zoals gezegd zit het Nederlands Mathematisch Instituut ook in Den Haag en zij bieden cursussen aan die uiteenlopen van Foutloos Rekenen voor basisschoolleerlingen tot Sterk in Wiskunde voor wie wiskundevaardigheden op de middelbare school wil leren. PLUS is een cursus voor wiskundeleerlingen die juist goed zijn in het vak en meer uitgedaagd willen worden dan dat ze op de middelbare school worden.

Als je toch op zoek bent naar een algemenere vorm van bijles wiskunde, dan is Vlakbijles een goede optie in Den Haag. Ze hebben ervaring met het geven van bijles aan scholieren met verschillende achtergronden en situaties. Zo heeft Vlakbijles al honderden middelbare scholieren begeleid, waaronder met wiskunde. De tarieven zijn wederom gebaseerd op lespakketten: meer dan 24 uur per maand kost € 21 per uur, terwijl een klein lespakket van vier uur per maand een stuk duurder is met € 32,50 per uur.

Een huiswerkklasje.
In kleine klasjes bijles krijgen kan helpen vooruit te komen | Bron: Pexels

Vind Je Leraar Wiskunde in Den Haag op Superprof

Er zijn dus veel instituten en scholen waar je bijles wiskunde kan krijgen. Toch zijn het vaak algemene lessen die soms klassikaal zijn en niet altijd persoonlijk.

Het kan zijn dat je de voorkeur geeft aan een leraar die, aansluitend op jouw situatie, ervaring heeft met het voorbereiden van scholieren op het eindexamen wiskunde. Misschien zit je al op de universiteit en heb je moeite met een facet van het vak Statistiek, of weet je niet hoe je op je werk verder moet komen met nieuwe wiskundegerelateerde werkzaamheden die je hebt gekregen.

Die expertise, die specialisten, die vind je op Superprof. Het platform kent meer dan honderd wiskundedocenten in Den Haag en omstreken die haast zonder uitzondering hoge kwaliteitslessen bieden en vaak ruime ervaring hebben in een tak van het onderwijs.

Sommigen hebben op de basisschool lesgegeven, anderen gaven les op de middelbare school en weer anderen hebben een rijke loopbaan op de universiteit achter de rug, of studeren er nog!

Wist je nog dat we zeiden dat ieder mens uniek is? Wel nu, iedere leraar op Superprof is ook uniek en sluit op zijn of haar manier weer beter aan bij jouw situatie. Denk dus goed na waarom je wiskundeles nodig hebt en kijk bij de profielen van de leraren naar hun ervaring, methode en kwaliteiten om te kijken of ze bij je passen.

Vervolgens kan je ook kijken naar de beoordelingen en recensies van andere leerlingen om te kijken wat zij van de docent vonden. De volgende stap is kijken of het klikt met de docent door een gratis proefles aan te vragen.

Veel docenten geven ook online les, dus mocht je het erg druk hebben of verder weg wonen, dan kan je alsnog op Superprof een docent wiskunde vinden die je verder kan helpen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.