Wiskunde is een zo’n typisch schoolvak waar sommige mensen een hardgrondige hekel aan hebben, terwijl het bij anderen allemaal makkelijk gaat. Toegegeven: mensen die aanleg hebben voor wiskunde kunnen fluitend hoge cijfers halen op de middelbare school, terwijl anderen er even net iets harder voor moeten werken.

Is dat erg? Helemaal niet! Zeker als je een goede wiskundeleraar hebt kan je even ver komen met het vak als de meer talentvolle klasgenoten. Een ding is in elk geval duidelijk. Als je wiskunde leert zul je daar voor de rest van je leven profijt van hebben.

Alles wat er om ons heen gebeurt, van de apparaten die we iedere dag gebruiken tot hoe de maatschappij is ingericht zijn deels voortgekomen uit wiskunde.

Nou valt er uiteraard een behoorlijk onderscheid te maken tussen de verschillende soorten wiskunde. Dit is iets waar we in dit artikel ook dieper op zullen ingaan. Afhankelijk van je talenten, je doelen en je situatie heb je meer aan bijles in wiskunde A, terwijl anderen juist wiskunde D nodig hebben.

Daarnaast kan het uiteraard ook nog zo zijn dat je wiskunde nodig hebt omdat je bepaalde nieuwe werkzaamheden moet uitvoeren voor je beroep, omdat je een nieuw beroep wilt leren of omdat je op de universiteit een vak krijgt waarbij je bepaalde wiskundige vaardigheden nodig hebt.

Kortom, de redenen om wiskundelessen te volgen zijn talrijk en het zal je dan ook goed doen om te horen dat er in Amsterdam tal van mogelijkheden zijn om bijles wiskunde te volgen. Als je nog twijfelt over het nut van deze lessen, lees dan gauw verder. We leggen je uit wat je aan wiskunde hebt, wat een leraar wiskunde je kan bijbrengen en waar in Amsterdam je de beste wiskundebijles vindt!

Er gaat een wereld voor je open, we beloven het je!

Wiskundevergelijkingen.
Vergelijkingen, de nachtmerrie van veel leerlingen | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Voordelen van Wiskundelessen

Wiskundelessen kunnen letterlijk je ogen openen. Dat hangt natuurlijk allemaal af van wat je in wiskunde zoekt, maar er zijn een aantal algemene feiten die voor iedereen gelden, ongeacht je leeftijd, je beroep en je achtergrond.

Op alle middelbare scholen, van het vmbo tot het vwo, is wiskunde verplicht. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat je bij wiskunde dingen leert die je de rest van je leven nodig gaat hebben.

Laten we beginnen bij middelbare scholieren: als jij wiskunde leert, kan je uitrekenen hoe lang je er over doet om op school te komen vanaf huis en hoe laat je maximaal weg moet gaan. Zo kan je dankzij wiskunde wellicht nog langer in je bed blijven liggen!

Als je een bijbaantje hebt, kan je met wiskunde uitrekenen hoelang je moet sparen om het bedrag bijeen te krijgen dat je nodig hebt om die nieuwe iPhone te kopen. Je kan uitrekenen hoe je de rekening in vijven split als je met vrienden wat gaat eten en welke trein je moet nemen om op tijd thuis te zijn.

Maar ook op latere leeftijd is wiskundeles handig, nodig, zo niet essentieel om de wereld om je heen beter en vooral makkelijker te begrijpen.

Wat dacht je van starters die uitrekenen wat hun maandlasten zijn? Of als je op vakantie gaat en wilt uitrekenen of je genoeg benzine hebt om je bestemming te bereiken? Of als je je huis gaat verbouwen en wilt weten of je genoeg verf hebt om de woonkamer te schilderen, of genoeg tegels om in de badkamer te leggen.

De basisvaardigheden die je leert bij wiskunde zorgen ervoor dat je dit, en nog ongelofelijk veel andere dingen, makkelijker kan doen.

Wiskunde leren volwassenen, het is nooit te laat om bijlessen te nemen.

Een open wiskundeboek.
Wiskunde kan, als het niet goed wordt uitgelegd, heel saai zijn | Bron: Pexels

Waarom Heb Je Wiskundeles Nodig?

Bijles in wiskunde kan je voor heel veel zaken helpen. Veel middelbare scholieren nemen wiskundelessen in Amsterdam omdat ze simpelweg hun cijfers willen verbeteren.

Zoals we al eerder zeiden, wiskunde gaat niet bij iedereen even gemakkelijk af. Het gebeurt daarom vaak dat leerlingen in hun eerste jaren, als wiskunde nog een verplicht vak is, tegen obstakels en muren aanlopen en de wiskundeleraar, die immers klassikaal les moet geven, ze niet altijd even goed kan helpen.

Een privéleraar kan wel al zijn of haar aandacht aan jou schenken en je precies uitleggen waar je de fout ingaat. Die sessies kunnen heel waardevol zijn en je zult zien dat je binnen de kortste keren je cijfers omhoog ziet gaan.

Op de middelbare school komt er een moment dat je een keuze moet maken tussen het soort wiskunde dat je wilt gaan volgen. Wiskunde A, en C als lichtere variant daarvan, is een soort wiskunde dat mensen voorbereiden op socialere vakken als psychologie en sociologie, met statistiek en analyse als vaardigheden die je leert. De echte bétas die de kant van de harde wetenschap, zoals natuurkunde of biologie, op willen moeten wiskunde B en soms ook nog D leren.

Die vakken kunnen uitdagingen met zich meebrengen en een wiskundeles extra kan je helpen de nieuwe dingen die je leert beter te begrijpen.

Maar wat dacht je ervan als je nieuwe dingen moet leren voor op je werk, om een bepaalde baan te kunnen krijgen of om promotie te kunnen maken? Wiskundelessen brengen je naar het benodigde niveau!

Als student komt het ook vaak voor dat, met name bij die sociale vakken die we noemden, mensen in de problemen komen bij het vak statistiek. Ze moeten hun onderzoeken in wiskundige modellen kunnen vertalen en het blijkt dat dit niet altijd even makkelijk is.

Neem daarom een bijles wiskunde Amsterdam! Het zal absoluut helpen.

Een wiskunde opgave.
Wiskunde kan eeuwig duren als je iets niet snapt | Bron: Pexels

Waar Kan Je Het Beste Wiskundebijles vinden?

Dan nu de hamvraag! Waar in Amsterdam vind je de beste wiskundelessen voor mensen die stappen willen zetten, op welk gebied van de wiskunde dan ook?

Om te beginnen is er het Wiskunde Bijles Instituut. De naam geeft al veel bloot over wat deze school. Het is een plek waar je wiskundeles kan krijgen, en de school is gespecialiseerd op verschillende gebieden. Er zijn zes onderwerpen waar je uit kan kiezen: middelbare school wiskunde, speciale cursussen statistiek voor psychologiestudenten, specialistische kennis, econometrie, statistiek en basis Wiskunde.

Afhankelijk van of je een student bent of een middelbare scholier, liggen de prijzen hier uiteen. Studenten, die vaak wiskunde van een iets hoger niveau moeten leren, betalen telkens vijf euro meer dan het tarief voor scholieren. Zo kost privéles voor scholieren €25, en voor studenten €30. Als je met twee mensen les volgt, bijvoorbeeld met een vriend of familielid, kost het €20 per persoon voor scholieren en €25 per persoon voor studenten. Met drie personen kost een les €15 per persoon, en en €20 per persoon voor studenten.

Het Nederlands Mathematisch Instituut is een instituut dat ook gevestigd is in bijvoorbeeld Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. Er zijn drie doelgroepen die hier op wiskundig gebied worden aangesproken: basisscholieren die hulp nodig hebben bij het rekenen, middelbare scholieren die moeite hebben met wiskunde en extra begeleiding nodig hebben en middelbare scholieren die juist helemaal geen problemen met wiskunde hebben en wat extra’s willen doen om nog meer uitgedaagd te worden.

Een andere goede optie is het Korteweg-De Vries Instituut van de Universiteit van Amsterdam. Wellicht schrik je bij de naam Universiteit van Amsterdam, omdat je denkt dat het alleen maar gaat om academische cursussen, maar je kan hier als middelbare scholier ook terecht voor cursussen in wiskunde a en b, en je krijgt de lessen van de grootste specialisten in het vakgebied!

Een vrolijke wiskundestudent.
Wat is een mooiere beloning dan een goed cijfer? | Bron: Pexels

Vind je Wiskunde Leraar Bij Superprof

Een andere optie die je altijd kan overwegen is Superprof. Er hebben zich een hoop wiskundeleraren uit Amsterdam ingeschreven op Superprof en het platform biedt vele voordelen die scholen en instituten zoals we die hierboven hebben genoemd niet bieden.

Een groot voordeel van Superprof is bijvoorbeeld het feit dat docenten niet altijd een hoog tarief vragen voor privélessen. Privélessen die bij instituten en scholen worden aangeboden zijn vaak behoorlijk prijzig, maar bij Superprofdocenten valt dat best mee. Daarnaast worden eerste lessen ook nog eens gratis aangeboden.

Een ander voordeel van Superprof is dat je op hun profiel kan bekijken wat voor mensen het zijn. Docenten geven in hun profiel meestal aan wat hun achtergrond is, wat hun methode van lesgeven is en daarnaast kan je bekijken hoe ze beoordeeld zijn door eerdere leerlingen. Dit laatste is heel belangrijk, zulke recensies kunnen een goed beeld schetsen van de persoon achter de docent.

Een vorm van onderwijs die enorm in opkomst is de afgelopen jaren is het online onderwijs. Veel traditionelere instituten zijn daar nog niet zo begaan mee, maar bij Superprof zijn haast alle docenten ervaren en kundig met lesgeven via de pc, waardoor je als je het druk hebt of ver weg woont alsnog je wiskundelessen kan volgen! Het enige wat je nodig hebt is een computer, een internetverbinding en een camera!

De diversiteit bij Superprofdocenten is nog een pluspunt. Wiskunde is immers een divers vak met verschillende richtingen. Bij Superprof verschilt de achtergrond van docenten enorm, van universitair docenten tot middelbare schoolspecialisten. Afhankelijk van je eigen situatie en doel kan je vervolgens kiezen welke docent wiskunde het beste bij je past!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.