Wiskunde is een vak dat we allemaal nodig hebben. Zeker als je op de middelbare school zit is dat iets waar je niet altijd bij stil staat, maar er zijn zoveel beroepen, momenten en vakken die op een bepaalde manier verbonden zijn met wiskunde.

Dat komt vooral door het feit dat wiskunde een ongelofelijk breed vak is, dat zijn tentakels ook weer heeft uitgespreid naar andere vakken. Economie? Natuurkunde? Scheikunde? Biologie? Sociologie? Architectuur? Van de keiharde exacte wetenschap tot ambachten als broodbakken, van de kunsten tot aannemers, loodgieters en timmerbedrijven: op een bepaalde manier werken ze allemaal met een aspect van wiskunde.

Het is dan ook logisch dat in Nederland wiskunde verplicht is voor middelbare scholieren. Je hoeft er niet altijd eindexamen in te doen, maar hoe dan ook zul je het een aantal jaren moeten volgen.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij bijles in wiskunde in Eindhoven nodig hebt. We gaan in de volgende paragraaf dieper in op die redenen. Maar een ding is goed om te weten. Wat je niveau ook is, wat het niveau ook is waar je heen wilt, wat je situatie ook is: er is ergens in Eindhoven en omstreken een wiskundeschool- of instituut die op je wacht om je wiskunde bijles te geven.

Een open wiskundeboek en een rekenmachine.
Een rekenmachine zal niet al het werk voor je doen | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waar Heb Jij Wiskundeles voor Nodig?

We schreven al over het feit dat iedereen wiskunde moet doen op de middelbare school, en dat het ongelofelijk nuttig is bij veel verschillende beroepen op een latere leeftijd.

Tegelijkertijd heeft niet iedereen aanleg voor wiskunde. Dat is niet erg, je talenten kunnen zo ergens anders liggen. Maar omdat je wiskunde op een later moment hard nodig kan hebben, of gewoon omdat je betere cijfers wil halen, kan het zijn dat jij op de middelbare school hard op zoek bent naar iemand die je bepaalde aspecten nog net iets beter kan uitleggen.

Dat kan uiteraard je wiskundeleraar zijn. Het probleem hiermee is echter dat hij of zij vaak in een klas les moet geven en daardoor niet altijd tijd heeft om je persoonlijk de aandacht te geven die je verdient. Daarnaast kan het ook zijn dat je te verlegen bent om vragen te stellen in de klas, je hebt misschien het gevoel dat iets niet snappen dom overkomt.

Een aparte wiskundeleraar kan je daarbij helpen. In bijvoorbeeld een privéles is alle aandacht voor jou, mag je alle fouten maken en kan je alle vragen stellen. Je zult zien dat je een stuk sneller vooruitgaat!

Het kan echter ook zijn dat je helemaal geen zin had om op te letten op de middelbare school en de waarde van wiskunde niet in zag. Nu, op een later moment, haalt je verleden je in!

Op de universiteit bij het vak statistiek, op je werk bij nieuwe werkzaamheden, omdat je wilt promoveren: er kunnen genoeg redenen zijn om op latere leeftijd toch nog even de wiskundeboeken open te slaan. Op dat moment is een docent wiskunde precies wat je zoekt!

Als je een echte Brabander bent, of gewoon in Eindhoven woont, dan heb je geluk! Je woont namelijk in de slimste regio van Nederland, en dat betekent dat de beste docenten wiskunde van Nederland op je staan te wachten!

Een spiekbriefje.
Dat is nog eens een leuke spiekbrief! | Bron: Pexels

Waarom Wiskunde Leren in Eindhoven?

Pardon, zeiden we de slimste regio van Nederland? De waarheid is dat Brabant zichzelf de slimste regio van Europa noemt!

Onder de noemer Brainport Eindhoven is Eindhoven en omstreken uitgegroeid tot een bolwerk van innovatie, vooruitgang en de nieuwste techniek. Wat wil je anders, als je innovatieve bedrijven als Philips en ASML tot je regio mag rekenen?

Je zal misschien denken dat deze bedrijven en de techniek in de regio niets met wiskunde te maken hebben, maar als je dat denkt moet je toch echt nog even een paar keer nadenken.

De vakken die worden gegeven op de Eindhoven University of Technology en de Fontys University of Applied Sciences, de beroepen en de vakgebieden waarop deze en andere bedrijven uitblinken: om ze te studeren en om er te komen moet je een heel hoog niveau wiskunde hebben gedaan.

Alle vakken hebben op een bepaalde manier met wiskunde te maken, van de berekeningen voor modellen tot formules en statistieken.

Nou betekent dat natuurlijk niet dat iedereen in de regio zo’n hoog niveau wiskunde moet hebben, want we zeiden immers eerder al dat niet iedereen een talent voor wiskunde heeft en misschien ook iets heel anders met zijn of haar leven wil doen.

Deze mensen hebben het voordeel dat ze alsnog gebruik kunnen maken van de slimste mensen in de wiskunde die in de regio wonen, waardoor de kans dat zij succes hebben bij het bereiken van hun doelen een stuk groter is geworden.

Dus dan nu de hamvraag: waar in Eindhoven moeten we zijn om de beste bijles wiskunde te vinden?

Meisje maakt huiswerk.
Wiskunde huiswerk maken kan leuk zijn als je het snapt! | Bron: Pexels

Waar Vind Je De Beste Wiskundeleraren in Eindhoven?

Een van de eerste plekken waar je naartoe kan als je wiskundebijles in Eindhoven wilt is Wiskunde Bijles Eindhoven. Behoorlijk straightforward, toch?

Dit instituut wordt gerund door een aantal studenten die zelf op de TU zitten en daarmee het vak wiskunde compleet domineren. Wat je doel ook is, wat je niveau ook is, je kan bij ze terecht. Zo kunnen ze je meer leren over getal en Ruimte, moderne wiskunde en de Wageningse methode. Naast middelbare scholieren geven ze ook les studenten aan het MBO, HBO en schakelstudenten die naar de universiteit willen. Privélessen op locatie kosten €16,00, aan huis zijn ze €2 duurder. Tweetallen kunnen op locatie voor €10,00 per persoon les krijgen, of aan huis voor €13,00 per persoon.

Voor volwassenen die op zoek zijn naar bijscholing is er het Ster College. Dit is vooral gericht op mensen die een absoluut beginnersniveau wiskunde of rekenen hebben en daarom vanaf nul willen beginnen met een docent die ze alles stap voor stap uitlegt.

Er zijn verschillende cursussen die worden gegeven afhankelijk van je niveau, en het gaat hier vooral om de simpelste vormen van wiskunde die worden gegeven zodat je deze kan toepassen in het alledaagse leven en in de maatschappij. Hele specifieke onderdelen van wiskunde of zeer hoge niveaus van het vak vind je hier niet, maar voor wie op zoek is naar de basis is dit juist een hele goede plek.

Een iets hoger niveau, voor volwassenen die niet goed hebben opgelet bij wiskunde vroeger of die een inhaalslag willen maken, is de training Wiskunde van WTB Trainingen een goede optie. Een voordeel van deze cursus is dat hij ook wordt gegeven aan grotere groepen, en dat er ook volledige cursussen aan bedrijven worden gegeven. Dit helpt voor als bedrijven hun medewerkers bepaalde onderdelen van de wiskunde willen bijbrengen.

Wiskunde b uitleg, neem een kijkje op Superprof.

Je leert bij de cursus Wiskunde dan ook vooral zaken die terug kunnen komen in het dagelijks leven of bij bepaalde bedrijven, zoals oppervlaktes, volumes, cirkels en driehoeken berekenen, hoeken sinus, cosinus en tangens berekenen, het oplossen van eerstegraads vergelijkingen, grafieken toepassen, eenheden begrijpen en machtsverheffen, worteltrekken en logaritme berekenen.

Verder zijn er ook een hoop algemene huiswerkinstituten in Eindhoven die vooral geschikt zijn voor basis- en middelbare scholieren, maar die niet gespecialiseerd zijn in wiskunde. Als je dus een echte expert of specialist in de wiskunde zoekt, dan kan je terecht bij de bovenstaande instituten.

Maar er is ook nog een andere optie in Eindhoven! We vertellen je er hieronder meer over.

Een wiskunde opgave.
Dit deel van wiskunde wordt door mensen als het moeilijkst beschouwt | Bron: Pexels

Wiskundelessen in Eindhoven Via Superprof

Zoals we al zeiden is Eindhoven een “slimme regio”. De wiskundeleraren staan te wachten om je met open armen te ontvangen. Maar waar vind je die docenten? Niet allemaal zijn ze ingeschreven bij scholen of instituten.

Een groot deel, dat wil zeggen 131 om precies te zijn, zijn ingeschreven bij Superprof!
Bij ons platform kan je ongelofelijk veel wiskundedocenten vinden, van allerlei verschillende achtergronden, van verschillende niveaus, en met verschillende tarieven.

De ene docent past beter bij jou dan de andere: dit is compleet afhankelijk van je doel.

Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een docent wiskunde die je de optimale voorbereiding op je eindexamen wiskunde kan geven? Of wil je iemand die je kan uitleggen wat je precies moet doen om je nieuwe functie binnen het bedrijf zo goed mogelijk uit te voeren?

Wiskunde leren online, neem een kijkje op Superprof.

Vanwege de grote diversiteit op ons platform zijn we er zeker van dat je weinig moeite zult hebben om een docent te vinden die bij je past.

De tarieven van de docenten liggen uiteen, maar soms is het mogelijk te onderhandelen als je een bepaalde docent graag wilt maar hij of zij past niet helemaal in je budget. Je kan daarnaast ook vragen naar een gratis eerste les, veel docenten bieden dat namelijk aan!

Kijk voordat je definitief met een docent in zee gaat altijd even naar zijn of haar profiel op Superprof. Daar staat alles over zijn of haar ervaring en methode, daar hebben eerdere leerlingen recensies geschreven en beoordelingen achtergelaten en zo kan je een uitstekend beeld krijgen van wat je van een docent kan verwachten.

Wiskunde leren moeilijk? Nee, leuk juist! Het enige wat je nodig hebt is de juiste docent!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.