Ben jij een alfa of een béta? Het zijn vragen die middelbare scholieren in heel Nederland al op jonge leeftijd krijgen, afgaande op hun talenten. Als je talenten meer bij de talen of de kunsten liggen, dan ben je volgens het onderwijs een ‘alfa’, als je goed bent in exacte vakken zoals scheikunde en natuurkunde, dan ben je een ‘béta’.

Waarom deze etiketten? Omdat je op een bepaald moment op de middelbare school moet gaan nadenken over wat je na de middelbare school wilt gaan doen. Je gaat nadenken over mogelijke beroepen of richtingen en gaat een profiel kiezen dat daarbij hoort. Je gaat wiskunde a, of c, doen als je een ‘alfa’ bent, en wiskunde b en / of d als je een ‘béta’ bent.

Die verschillende soorten wiskunde, en na de middelbare school op de universiteit, en na de universiteit bij je beroep: je komt op heel veel manieren en plekken wiskunde tegen. Niet iedereen heeft de aanleg om naar een som te kijken en gelijk te begrijpen waar het om gaat. En dat is precies waarom wiskunde bijles je zo kan helpen. Een wiskundeleraar die zelf boven de stof staat, ervaren is en je graag helpt en uitlegt waar het misgaat!

Een wiskundelerares.
Een docente kan je uitleggen waar het misgaat. | Bron: Pexels
De beste leraren Wiskunde beschikbaar
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Paul
4,9
4,9 (25 reviews)
Paul
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adam
4,9
4,9 (54 reviews)
Adam
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ton
4,8
4,8 (13 reviews)
Ton
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sjoerd
4,9
4,9 (12 reviews)
Sjoerd
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marvin
5
5 (26 reviews)
Marvin
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (21 reviews)
Ayoub
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
4,9
4,9 (18 reviews)
Daniel
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (72 reviews)
Rong
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wiskunde Leren is Handig in Rotterdam

Zeker op de middelbare school komt het nog vaak voor dat leerlingen zich afvragen: waarom moet ik dit leren. Waarom is het nuttig te weten hoeveel witte knikkers er overblijven als je een bepaald aantal rode knikkers uit een schaal haalt? Waarom is het nuttig aan de hand van ingewikkelde formules te berekenen wat voor waarde de x is?

Het probleem hierbij is dat het onderwijs heeft gefaald in het vertalen van nuttige stof naar hedendaagse situaties en de maatschappij vandaag de dag. Voorbeelden zoals de knikkers hierboven hebben natuurlijk geen enkele relatie met wat wij op een normale dag meemaken, en daarom het is zo belangrijk om te kijken wat wiskunde voor jou kan betekenen.

Het antwoord hierop, zeker in de stad Rotterdam, is namelijk dat je heel veel aan wiskunde hebt! Aan de hand van een aantal voorbeelden kunnen we je hier goed van overtuigen:

  • De haven

Het vlaggenschip van de stad is natuurlijk de haven, een van de belangrijkste havens ter wereld. Een logistieke operatie die zijn weerga niet kent, waar iedere dag honderden schepen met duizenden containers en tienduizenden kilo’s goederen aanmeren en wegvaren. De mensen in het beheer van deze haven moeten heel goed in wiskunde zijn, willen ze de haven goed kunnen besturen.

  • Het bedrijfsleven

Naast de haven is Rotterdam überhaupt een bruisende zakenstad. Van Unilever tot KPN, van Coolblue tot Boskalis: menig multinational heeft hier een hoofdkantoor zitten. In deze bedrijven is een goede kennis van de economie uiteraard ongelofelijk belangrijk, maar dacht je echt dat je een economische studie kan afronden zonder kennis van wiskunde?

  • De cultuur

Rotterdam is natuurlijk ook een geweldige cultuurstad. Maar tegelijkertijd is de cultuursector er een die het niet makkelijk heeft. Marketing van deze sector is ongelofelijk belangrijk: wiskundige modellen zijn hier onlosmakelijk aan verbonden.

  • De architectuur

En dan de architectuur! Iedereen in de wereld is bekend met de naam Rem Koolhaas, maar de stad heeft veel meer bekende en grote architecten voortgebracht. Het maken van modellen, het opstellen van bouwtekeningen, het realiseren van projecten: het kan alleen als je je wiskunde op orde hebt!

Een wiskundefout.
Hier gaat iets niet goed! | Bron: Pexels

Welke Soorten Wiskunde Je in Rotterdam Kan Gebruiken

Goed, als je nu dan overtuigd bent dat je in Rotterdam een heel eind kan komen als je een goede kennis van wiskunde hebt, dan is de volgende stap kijken welke soort wiskunde je kan gebruiken.

Het is immers zo dat wiskunde een vak is met heel veel verschillende richtingen.

We zeiden eerder al dat je al op de middelbare school een keuze moet maken wat betreft je profiel en je studierichting, en de wiskunde die daarbij hoort.

Als je bijvoorbeeld van plan bent om aan de slag te gaan als socioloog of antropoloog in Rotterdam, dan zal je te maken krijgen met het vak statistiek. Die vak is immers essentieel om op een goede manier wetenschappelijk onderzoek uit te voeren. Aan de hand van formules leer je kans te berekenen. Als dit jouw richting is, dan moet je gaan kijken naar wiskunde a.

Een lichtere vorm van die wiskunde a is wiskunde c, hoewel je op sommige scholen bij dat vak ook onderwerpen krijgt die niet voorkomen bij de wiskunde a.

Wiskunde b is een soort wiskunde die voor sommige studenten een keuze is, en voor andere studenten een verplichting. Wie bijvoorbeeld Natuur & Techniek als profiel neemt of na de middelbare school een exact vak wil gaan studeren, die moet deze vorm van wiskunde nemen.

Voor wie bijvoorbeeld, zoals Rem Koolhaas, architect wil worden, heeft enorm veel aan deze vorm van wiskunde omdat je er alles leert over meetkunde en algebra!

Als je graag in de haven van Rotterdam aan de slag wilt en je wilt de haven en de logistiek kunnen beheren, dan moet je naast wiskunde b ook wiskunde d doen! Je leert dan alles over analyse, statistiek en kans, en de kans is groot dat latere studies van je eisen dat je dit vak hebt gevolgd op de middelbare school.

Als je dat niet hebt gedaan, dan kan je aan de hand van een bijles of wiskundeles bij een gecertificeerd instituut alsnog bewijs halen dat je wiskunde d hebt gevolgd! De vraag nu is: waar vind je zo’n wiskunde instituut in Rotterdam?

Een kalkbord met wiskundesommen.
Op een bord kan je het voor jezelf overzichtelijk maken.

Wiskundelessen in Rotterdam

Wie een cursus wiskunde zoekt in Rotterdam moet eerst bij zichzelf te rade gaan wat voor soort wiskundeles hij of zij zoekt. De leraren, vereisten en niveaus van een middelbare scholier zijn natuurlijk heel anders vergeleken met iemand die al op de universiteit zit.

Heb je hulp nodig, neem bijles wiskunde via Superprof.

Het goede nieuws is, dat wat je niveau ook is, je in Rotterdam uitstekende wiskundelessen kan volgen. Laten we beginnen bij middelbare scholieren. Er zijn ongelofelijk veel huiswerk- en bijlesinstituten in Rotterdam, maar je wil natuurlijk terecht bij een instituut dat daadwerkelijk specialisten in huis heeft op het gebied van wiskunde.

Een goede optie om wiskunde bijles te krijgen, welke soort wiskunde je ook volgt, is Erasmus bijles. Erasmus is natuurlijk een naam die onlosmakelijk verbonden is met Rotterdam, maar naast Rotterdam heeft het instituut ook een vestiging in Utrecht.

Je kan hier privélessen krijgen, lessen in tweetallen of in een groep. De tarieven variëren uiteraard van de wensen van de student: individuele bijles kost € 18,50 per uur, bijles in duo's kost € 13,00 per uur en bijlesklassen worden gegeven vanaf € 20 per week.

Als je al studeert en je loopt tijdens het studeren vast bij een vak omdat je het wiskundige ervan niet begrijpt, dan kan je bij de Erasmus University terecht voor cursussen buiten je curriculum om, zodat je alle ondersteuning krijgt die nodig is om bij te kunnen blijven en je cijfers omhoog te krikken.

De cursus Studyboost is voor aankomende studenten die hun kennis van wiskunde willen opfrissen, de cursus MOOC Science Literacy is voor studenten die, zoals Erasmus het zelf omschrijft, willen leren “hoe statistische en wetenschappelijke methoden kunnen helpen om maatschappelijke uitdagingen op te lossen”. Daarnaast worden er ook cursussen gegeven die je uitleggen hoe econometrie je kan helpen bij je studie!

Een andere zeer goede optie is het WiskundeLab. Hier worden kleinschalige lessen gegeven door specialisten. De tarieven zijn wat hoger dan gemiddeld, maar de kwaliteit is dan ook absoluut hoog. Privéles kost bijvoorbeeld €40, in tweetallen kosten de lessen €35 en in een klas van vier (het maximum) kosten de lessen €25 per persoon. Voor alle soorten wiskunde worden er bijlessen verzorgd, en daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om online lessen te krijgen!

Ook in onze hoofdstad kun je bijlessen krijgen via Superprof, boek vandaag nog een wiskunde bijles Amsterdam via Superprof.

Wiskunde oefenen op een bord.
Oefenen, oefenen, oefenen! | Bron: Pexels

Wiskundedocenten in Rotterdam op Superprof

Een andere goede plek waar je online lessen kan vinden is op Superprof. Haast alle docenten die hierop staan ingeschreven weten precies hoe ze een leerling kunnen interesseren voor wiskunde, ook al is het achter een beeldscherm.

De tarieven bij Superprof zijn gemiddeld niet zo hoog als bij veel instituten, ondanks het feit dat de docenten die hier staan ingeschreven van de hoogste kwaliteit zijn en uiteenlopende achtergrond hebben, van oud-middelbare schoolleraren tot mensen die hun sporen hebben verdiend in het wiskundige onderzoek. Sommigen bieden zelfs de eerste les gratis aan!

Als je specifiek op zoek bent naar een wiskundedocent in Rotterdam dan heb je ook genoeg te kiezen: op het platform staan maar liefst 140 docenten ingeschreven die staan te trappelen om je te helpen.

Je kan per docent kijken hoe ze zijn beoordeeld door eerdere leerlingen en kan aan de hand van geschreven recensies zien met wat voor persoon je te maken hebt. Omdat de eerste les gratis is, kan je daarnaast ook kijken of het matcht en of je met de leraar in kwestie verder wilt!

De vrijblijvendheid en flexibiliteit, en tegelijkertijd de transparantie en garantie van Superprof vind je haast nergens anders. Het is een optelsom, zo simpel is het!

Boek een bijles wiskunde den Haag via Superprof.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.