Spreek je Engels? Een vraag die iedereen over de hele wereld gesteld wordt! Antwoord je met "ja" maar weet je nog steeds niet of je wel echt Engels hebt geleerd op school?

Wanneer het op een sollicitatiegesprek of een telefoongesprek aankomt, kan je dan moeiteloos schakelen tussen je moedertaal en je tweede taal of moet je je Engels verbeteren? Het is moeilijk om je taalvaardigheden op je cv te laten zien en je kunt zeker niet zomaar beweren dat je een bepaald niveau hebt zonder het te kunnen bewijzen.

Of het nu is om een baan te vinden, studenten te vinden voor privélessen Engels, of om deel te nemen aan een cursus Engels, je moet laten zien hoe goed je bent door middel van certificaten, diploma's en kwalificaties. Je moet er ook voor zorgen dat de mensen aan wie je je niveau bewijst, bekend zijn met het bewijs dat je hen laat zien!

Klik hier om een Engelse cursus online te vinden.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe bewijs je dat je de Engelse taal beheerst?

Weer een examen Engels? Maak je niet druk!

Het zijn niet echt examens. Eigenlijk zouden ze Engelse evaluaties moeten heten.

Waarom? Omdat je score niet aangeeft of je geslaagd of gezakt bent, maar of je vloeiend Engels spreekt. Dit betekent dat iedereen zijn of haar niveau eerlijk kan beoordelen en het vervolgens op zijn of haar cv kan zetten en dat het begrepen wordt door bijna iedereen die het leest.

Laten we eens kijken naar drie van de grootste examens Engels. Je hebt er misschien al van gehoord.

We hebben het over de TOEFL, TOEIC, en de GMAT!

Laten we eerst eens kijken naar de Test of English as a Foreign Language (TOEFL)!

krijtbord cursus engels
Maak altijd aantekeningen van wat er tijdens de les wordt verteld! Bron: Pexels

Volg en Engels cursus gegeven door een privéleraar!

TOEFL

De TOEFL is uiteraard voor niet-moedertaalsprekers van het Engels en is een gevarieerde test van je lees- en schrijfvaardigheid, luistervaardigheid, en je gesproken Engels. Hij is vooral nuttig voor wie aan een academische instelling zoals de universiteit studeert of in een Engelstalig land wil gaan studeren.

De test werd in 1964 ontwikkeld door de Educational Testing Service (ETS) van Princeton University.

Er zijn niet veel gratis Engelse toetsen en de TOEFL is niet anders. Helaas moet je er, net als bij bijna alle andere Engelse examens, voor betalen.

Zodra je je TOEFL hebt, is hij twee jaar geldig. Maar voordat je je portemonnee opentrekt en betaalt om het examen te doen, zou je eerst eens moeten kijken wat het is, wat het inhoudt, en waar het goed voor is.

De TOEFL is een multiple-choice examen met twee versies (de offline computer versie is vervangen door de online versie):

  • De PBT papieren versie van het examen (677 punten).
  • De internetversie van het iBT-examen (120 punten).

Beide examens bestaan uit vier delen: luisteren (tussen 1 uur en 1 uur 30 minuten), lezen (1 uur), schrijven (20 minuten), en spreken (20 minuten met gebruik van een microfoon).

samen studeren cursus engels
Samenwonen met andere studenten kan motiverend werken. Bron: Pexels

TOEIC

De TOEIC (Test of English for International Communication) wordt ook uitgevoerd door de "ETS" en bestaat sinds 1979 en lijkt in veel opzichten erg op de TOEFL.

Het belangrijkste verschil is dat dit examen zich richt op internationale communicatie en meer gericht is op zakelijk Engels dan op alledaags Engels zoals de TOEFL.

De TOEIC wordt in 150 verschillende landen door duizenden en duizenden bedrijven geaccepteerd. In feite was het de Japanse regering die Princeton op het idee bracht!

Het examen test luisteren en lezen gedurende twee uur. De resultaten worden weergegeven op een schaal van 990, waarbij verschillende kleuren de grenzen van de cijfers aangeven.

Je kunt ook kiezen voor een spreek- en schrijftest die 1 uur en 20 minuten duurt.

Bekijk de beste Engelse lessen voor jou.

Volg je Engelse les Amsterdam of elders gegeven door een privéleraar van Superprof!

GMAT

De Graduate Management Admission Test (GMAT) ten slotte is een nieuwe stap in de richting van het bedrijfsleven en management in het bijzonder.

De Graduate Management Admission Council (GMAC) in de VS bood de GMAT voor het eerst aan in 1953.

Het examen is cruciaal voor wie een MBA aan een Engelstalige universiteit wil afronden. Sommige multinationale ondernemingen en topuniversiteiten eisen het als onderdeel van hun wervings- of toelatingsprocedure.

De GMAT duurt 4 uur en test elke denkbare taalvaardigheid waarbij je een score van maximaal 800 punten krijgt.

Hij omvat ook wiskundige en logische vragen.

Je score wordt berekend op basis van de resultaten van elke keer dat je de GMAT in de afgelopen 5 jaar hebt gedaan.

Naast de drie giganten van Engelstalige examens zijn er ook tal van andere Engelstalige certificaten die je kunt halen om je capaciteiten te bewijzen.

ETS heeft ook kleinere versies van de TOEFL en de TOEIC voor diegenen wiens Engels niveau niet zo hoog hoeft te zijn. De TOEIC Bridge bijvoorbeeld is ontworpen voor middelbare scholieren. Er is ook de TOEFL Junior voor nog jongere kandidaten.

slapen cursus engels
Neem ook zo nu en dan een pauze van het studeren, dat verbetert je concentratie. Bron: Pexels

Examens Engels van Cambridge

De Universiteit van Cambridge in het Verenigd Koninkrijk biedt ook examens aan die meer gebruikelijk zijn voor niet-moedertaalsprekers in Europa.

De KET (Key English Test) is gelijkwaardig aan het CEFR A2, de PET (Preliminary English Test) en de FCE (First Certificate in English) komen overeen met respectievelijk B1 en B2.

Tot slot bieden ze ook het CAE (Certificate in Advanced English) aan voor C1 en het CPE (Certificate of Proficiency in English) dat een C2 niveau van Engels heeft.

Als je niet voor het Cambridge-examen kiest, kun je kiezen voor de BULATS (Business Language Testing Service). Daarbij kun je ook je niveau in het Frans, Duits en Spaans tegelijk verifiëren.

De British Council biedt ook het IELTS (International English Language Testing System) aan, dat elk jaar door 3 miljoen kandidaten wordt gekozen! Een aantal Engelssprekende landen gebruikt dit als het gaat om immigratie. Je resultaat krijg je als een van de CEFR-niveaus.

Vergeet niet dat je ook voor nationale examens kunt kiezen. Deze worden echter vaak niet erkend buiten het land dat ze heeft afgegeven, wat problemen kan opleveren als je ergens anders in de wereld wilt wonen, studeren of werken.

Als je echter niet van plan bent om binnenkort te verhuizen, kun je altijd voor een van deze examens kiezen, omdat ze meestal goedkoper zijn dan de internationaal erkende examens waar we het eerder over hadden.

laptop aan tafel cursus engels
Je moet regelmatig je Engels blijven oefenen om beter te worden. Bron: Pexels

Certificaten voor het geven van Engelse les

Als je privéles Engels wilt geven, heb je technisch gezien geen kwalificaties nodig.

De kwalificaties die je hebt, kunnen je echter wel helpen klanten te vinden die je vertrouwen en die graag hun zuurverdiende geld overhandigen voor bijlessen Engels van hoge kwaliteit.

Als je dat niet doet, kan het moeilijk zijn om klanten te vinden, zelfs als je een meester bent in onregelmatige werkwoorden, Engelse grammatica, en een fantastische woordenschat hebt!

Om je profiel aantrekkelijker te maken, kan je met een of twee kwalificaties al een heel eind komen. Ze stellen klanten gerust en maken de kans groter dat ze jou kiezen als ze je nog niet hebben ontmoet.

Als je die niet hebt, moet je misschien andere kwaliteiten benadrukken. Als je bijvoorbeeld een native speaker bent, zou het erg dom zijn om dat niet te vermelden.

Vergeet ook niet te vermelden of je een aantal jaren hebt gewoond, gestudeerd of gewerkt in een van de vele landen die Engels spreken of dat je ouders Engels als moedertaal hebben.

Volkomen tweetalig zijn kan een enorm voordeel zijn. Daarvoor heb je een onderdompeling nodig! Een taaluitwisseling of een taalverblijf is misschien niet genoeg.

Als je Engelse les wilt geven op een school, heb je meestal minstens een postdoctorale kwalificatie nodig.

Een gids voor de GMAT test en het vinden van een GMAT docent

Met alles wat je hierboven hebt gelezen, heb je besloten dat je je wilt richten op business management en de GMAT wilt doen? Je zult een aantal technieken moeten kennen om het Engelse deel van de GMAT te halen.

Je moet je bewust zijn van je sterke en zwakke punten. Dit is niet het soort examen waar je zomaar aan kunt beginnen, ook al is je Engels erg goed. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je niet langer dan 2 minuten aan elke vraag besteedt!

We raden je aan eerst de opties te lezen voordat je de vraag leest. Dit betekent dat je kunt beginnen met het elimineren van foute antwoorden zodra je de vraag leest.

Zorg er ook voor dat je altijd een kladblaadje gebruikt om op te werken.

Je moet je ook voorbereiden op het examen met intensieve leersessies en het lezen van Engelstalige media. Het inhuren van een privé-leraar is een goed idee als je je voorbereidt op de GMAT.

Hoe kies je welk examen je gaat doen? Begin met na te denken over je doelstellingen en waar je het Engels voor gaat gebruiken. De GMAT is niet interessant voor boekenwurmen, de TOEIC is niet geweldig als je naar de universiteit wilt, en de KET of PET zijn niet voor tweetaligen.

Er is geen perfect examen Engels. Je moet nadenken over de redenen waarom je een examen Engels doet, wat voor type student je bent, en hoe het examen je in de toekomst kan helpen.

Als je dit allemaal hebt overwogen en toch aan de GMAT wilt deelnemen, hebben we wat advies voor je verzameld over de beste manieren om je voor te bereiden!

Je kunt een privéleraar vinden om je te helpen Engels te leren online of in persoon door naar Superprof te gaan. Maak gauw een keuze uit ons aanbod van docenten!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Bart

Schrijver, Amsterdammer en Ajax-supporter in hart en nieren. Duizendpoot met minstens zoveel interesses!