Je hebt vast wel eens woorden in je eigen taal opgezocht. Het is zelfs normaler in het Engels. Of je nu nieuwe TV series wilt ontdekken, je carrière vooruitzichten wilt verbeteren of gewoon van het accent houdt, je zult waarschijnlijk Engels moeten leren. Of je dit nu doet met privé bijlessen of op school of universiteit, er is altijd één vraag die naar boven komt.

“Hoe kan ik al deze nieuwe woorden onthouden?”

Hoe kun je in feite Engels effectiever leren? Hoe kun je al je Engelse woorden onthouden? Om in het Engels vooruit te komen, zijn er verschillende manieren om een ​​enorme hoeveelheid woorden te onthouden. Als er iets is dat je moet weten over het leren van een taal, is het dat het een lange tijd en veel werk kost. Hier zijn 7 tips om zoveel mogelijk Engelse woorden te onthouden. Klik hier voor bijles Engels!

Om te leren hoe we woordenschat beter onthouden moeten we - om zo doeltreffend mogelijk te zijn - ons eerst afvragen hoe het geheugen nu precies werkt.

Hoe werkt het geheugen?

Het geheugen wordt gedefinieerd als "het vermogen van de geest om informatie op te slaan". Dit is alvast duidelijk. Maar hoe verloopt dat proces nu eigenlijk? Wel, er zijn drie hoofdprocessen: het coderen, opslaan en oproepen.

Het geheugenproces begint met het coderen: het verwerven van nieuwe informatie. Om het eenvoudig te zeggen: om iets te onthouden moet je het eerst leren. We nemen informatie op via verschillende kanalen, maar terwijl we die informatie opnemen, analyseren we ze ook en passen we ze aan zodat ze in onze hersenen kunnen worden opgeslagen.

Deze nieuwe informatie wordt meestal op één van de volgende vier manieren gecodeerd: akoestisch (hoe iets klinkt), visueel (hoe iets eruit ziet), semantisch (wat iets betekent) of op een tactiele manier (hoe iets aanvoelt of verband houdt met andere zaken).

Als je bijvoorbeeld net iemand op een feestje hebt ontmoet en je wilt zijn naam herinneren, kun je zijn naam hardop herhalen, hem associëren met de manier waarop de persoon eruitziet, de naam in een specifieke context plaatsen (zoals de plaats waar je hem hebt ontmoet), of vertrouwen op de connecties die je kunt maken met deze naam of persoon (misschien ken je al iemand met dezelfde naam).

Nadat de informatie is gecodeerd, wordt ze opgeslagen zodat we ze later kunnen oproepen of gebruiken. Dit is waar de meeste mensen aan denken als we het over geheugen hebben.

Bijles Engels op Superprof

Korte- en Langetermijngeheugen

Er zijn twee soorten opslag. Wanneer je voor het eerst met iets nieuws in aanraking komt, gaat deze informatie eerst naar je kortetermijngeheugen. Van hieruit wordt het ofwel vergeten of, indien nodig en correct opgeslagen, gaat het naar je langetermijngeheugen.

Het kortetermijngeheugen is zeer kort (vandaar dus de naam!), het duurt zo'n 15-30 seconden en kan tussen de 5 en 9 stukjes informatie bevatten. Je kortetermijngeheugen werkt wanneer je bijvoorbeeld een lijst woorden leest en ze dan onmiddellijk herhaalt. Het helpt je om snel de informatie te onthouden die je op dat moment nodig hebt, terwijl je bijvoorbeeld een taak uitvoert. Het is echter zeer waarschijnlijk dat je deze informatie al snel weer vergeet.

Ons langetermijngeheugen heeft een veel langere tijdspanne (van een paar minuten tot een heel leven) en de capaciteit ervan is vrijwel onbeperkt. Om informatie van je kortetermijngeheugen naar je langetermijngeheugen over te brengen, moet je die minstens een paar keer herhalen of er interactie mee hebben.

De laatste stap van het proces is het oproepen van informatie. Dit is wanneer je toegang krijgt tot informatie die in je geheugen is opgeslagen. Er zijn twee verschillende manieren om informatie op te roepen: herinneren en herkennen. Wanneer je iets herkent, is dit via een soort aanwijzing die je helpt informatie terug te halen. Je kunt nieuwe woordenschat vaak vrij gemakkelijk herkennen wanneer je een tekst leest. Maar het kan veel moeilijker zijn om het zonder aanwijzingen op te roepen wanneer je het in een gesprek wilt gebruiken.

Waarom vergeten we?

Vergeten is het feit dat ons geheugen informatie niet meer kan terugvinden. De informatie kan dus wel nog ergens in je hersenen aanwezig zijn, maar je kunt er gewoon niet bij.

In 1885 voerde de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus een experiment uit waarbij hij testte hoe goed hij zich een lijst van willekeurige en ongeordende lettergrepen herinnerde over steeds langere perioden. Aan de hand van de resultaten van zijn experiment creëerde hij wat nu bekend staat als de "Ebbinghaus vergeetcurve".

Hij ontdekte dat de vergeetcurve exponentieel is. Nadat je net iets hebt geleerd, is de bewaring in het geheugen 100%. Het daalt echter snel tot 40% binnen slechts enkele dagen. Daarna vertraagt de afname van het geheugen weer.

Hij ontdekte ook dat als je iets veel herhaalt of oefent, de informatie sterker wordt opgeslagen en de vergeetcurve minder sterk is. Het komt er dus op neer dat je te maken hebt met een "use-it-or-lose-it"-situatie, de eerste dagen zijn hierbij essentieel.

Dus, wat kun je nu doen om je woordenschat beter te onthouden?

Zoek naar een cursus Engels in Utrecht.

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (17 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (25 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hatice
5
5 (8 reviews)
Hatice
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (4 reviews)
Alessandro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (17 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (25 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hatice
5
5 (8 reviews)
Hatice
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (4 reviews)
Alessandro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

1. Begin met het Opzoeken van Engelse Woorden

Terwijl je aan het leren bent, vooral aan het begin wanneer het echt belangrijk is, zul je veel woorden vinden die je niet kent. Zodra je je realiseert dat je het woord niet kent, moet je nadenken of het een werkwoord, een bijvoeglijk naamwoord, een zelfstandig naamwoord of een bijwoord, enzovoort is, en bedenk dan wat het betekent. Als je niet kunt achterhalen wat het betekent, dan zul je het in je woordenboek moeten opzoeken. Door dit te doen, zul je echter in het Engels beginnen te denken wanneer je maar kunt. Tegenwoordig kun je woorden op je computer, tablet, smartphone opzoeken door online woordenboeken en Google Translate te gebruiken.

Online zoeken
Gebruik een online woordenboek om je Engels te verbeteren. (Bron: Unsplash.com)
Gebruik een online woordenboek om je Engels te verbeteren ǀ Bron: Pixabay - StartupStockPhotos

Pas op voor sommige definities op internet. Controleer of de bron die je gebruikt betrouwbaar is of niet.

Zodra je de betekenis van een woord hebt gevonden, moet je er een notitie van maken. Je kunt ze ook in groepen indelen. Elke pagina kan een groep zijn: onregelmatige werkwoorden, voornaamwoorden, bijwoorden, voorzetsels, zelfstandige naamwoorden naar functie (rond het huis, op straat, winkels, enzovoort), idiomatische uitdrukkingen, woorden met verschillende betekenissen, enzovoort. Vergeet niet om:

Bestudeer Elk Onderdeel van het Engels

Om je Engelse woordenschat te verbeteren, is het belangrijk de Engelse grammatica te bestuderen en te begrijpen. Engels is een rijke taal. Het onthouden van Engelse woorden kan moeilijk zijn vanwege het gevarieerde vocabulaire en de lastige vervoegingen. Zodra je een vreemde taal begint te leren, moet je je richten op communicatie met moedertaalsprekers. Je brein kan zich veel meer woorden herinneren dan je zou denken. Je hoeft echter niet elk woord in het Engels te kennen om met een moedertaalspreker Engels te spreken. Desalniettemin kan een goede woordenschat nuttig zijn als het gaat om het duidelijk uitdrukken van jezelf. Je moet ze gewoon onthouden en weten hoe je ze moet gebruiken. Ze komen in de volgende grammaticale categorieën:

 • Bepalingen (bijwoordelijke of bijvoeglijke)
 • Voorzetsels (op, in, naar, enzovoort)
 • Voegwoorden (en, maar, zodra, enzovoort)
 • Hulpwerkwoorden (zijn, hebben, doen, moeten, enzovoort)
 • Voornaamwoorden (ik, jij, de mijne, hun, enzovoort.)

Deze woordtypen vormen de basis van de Engelse taal en je moet ze beheersen om Engels te leren. De 'lexicale woorden' in het Engels zijn echter veel gemakkelijker te onthouden. Je moet ze gewoon uit je hoofd leren en eenvoudige grammaticale regels toepassen.

 • Er zijn een aantal Europese talen met 'transparante woorden' waarvan de betekenis en spelling in het Engels exact hetzelfde zijn.
 • Latijnse voorvoegsels. Er zijn woorden in het Engels waarvan de betekenis kan worden gewijzigd door veelgebruikte Latijnse voorvoegsels toe te voegen.
 • Latijnse achtervoegsels. Net als bij de Latijnse voorvoegsels maakt het Engels ook gebruik van Latijnse achtervoegsels bij een aantal veel voorkomende woorden.

Klik hier voor Engelse les Rotterdam 

2. Gespreide Herhaling

Herhaling is de sleutel om informatie in het langetermijngeheugen op te slaan. Gespreide herhaling is een populaire methode bij meertalige mensen en taalkundige gemeenschap in het algemeen.

Gespreide herhaling werkt door informatie te herhalen vlak voor je het vergeet, zo zorg je ervoor dat ze vers in je geheugen blijft. Je herhaalt de informatie elke keer met een toenemend tijdsinterval. Zinloos woorden keer op keer herhalen zal niet zo efficiënt werken.

Stel bijvoorbeeld dat je enkele Engelse begroetingen hebt geleerd voor een reis naar Groot-Brittannië. Je herhaalt ze een paar minuten later, dan een paar uur, dan een dag, dan een paar dagen, dan een week, ... Je snapt het wel!

Gespreide herhaling is ontworpen om de vergeetcurve te bestrijden en traint je hersenen door steeds "zwaardere gewichten te heffen". Op die manier kun je informatie herinneren met langere tussenpozen.

Eén van de eerste algoritmen voor gespreide herhaling was het Leitner-flashcardsysteem. Het systeem was gebaseerd op papieren flashcards die tijdens het leerproces in verschillende niveaus werden verdeeld en in verschillende dozen werden geplaatst. Flashcards van verschillende niveaus werden herhaald met een verschillende frequentie. Kaarten van niveau 1 werden bijvoorbeeld elke dag herhaald, kaarten van niveau 2 om de 2 dagen, kaarten van niveau 3 om de 4 dagen, kaarten van niveau 4 om de acht dagen, enzovoort.

Het Leitner-systeem kan vrij omslachtig zijn: je moet niet alleen woordenschatkaarten maken, maar ook dozen vinden om ze in op te bergen, en vervolgens onthouden om de kaarten van het ene niveau naar het andere te verplaatsen naarmate je de woorden en zinnen beter beheerst. Gelukkig hoef je dit tegenwoordig niet meer te doen. Verschillende websites en apps om talen te leren zijn speciaal gemaakt om je gespreide herhaling te bieden en je te helpen die woordenschat beter te onthouden.

Dit zijn enkele voorbeelden: Memrise, Anki, Quizlet, TinyCards, Memorion, Traverse. Deze apps kunnen enigszins van elkaar verschillen, maar gebruiken allemaal het idee van gespreide herhaling. De meeste onder hen zijn gratis of beschikken over een gratis versie - probeer ze zelf uit en zie welke je het beste bevalt.

Boek een Engelse les op Superprof

3. Gebruik je Nieuwe Woorden zo Vaak Mogelijk

Als je een goed visueel of auditief geheugen hebt of werkt met een privéleraar of luistert naar Engelse podcasts, kun je woorden in een kwestie van minuten onthouden. Wat gebeurt er na een paar dagen, weken of maanden? De kans om ze te vergeten neemt toe.

Zinnen schrijven
Gebruik de nieuwe woorden die je hebt geleerd om zinnen te schrijven. (Bron: Unsplash.com)

De kunst is om je nieuwe woorden zo vaak mogelijk te gebruiken om ze in het geheugen vast te leggen. Er zijn een paar manieren om dit te doen:

 • Gebruik je nieuwe woorden in zinnen. Maak voorbeeldzinnen met de woordenschat in een context en op een manier die je helpt ze te onthouden.
 • Schrijf zinnen met deze nieuwe woorden en lees ze vervolgens hardop voor. Je brein zal ze op deze manier beter onthouden.
 • Zet speciale woorden op post-it blaadjes. Als je een woord voor een meubelstuk leert, waarom zou je dan niet de Engelse naam erop plakken? Je zult ze herinneren door ze regelmatig te lezen.

Door deze stappen te volgen, word je in een mum van tijd tweetalig! Onthoud Engelse woordenschat met het Leitner-systeem Weten hoe je je nieuwe Engelse woorden moet gebruiken, is nutteloos als je je ze niet herinnert! In feite wordt je geheugen beïnvloed door je motivatie en ambitie. Dit kan ertoe leiden dat je meer woorden leert als je gemotiveerd bent. Een goede techniek om woordenschat in een vreemde taal te onthouden, is het Leitner-systeem van flashcards. Het systeem is bedacht door de schrijver Sebastian Leitner en richt zich op het gebruik van flashcards en het plaatsen ervan in dozen.

 • Schrijf het Engelse woord aan de ene kant en de betekenis of vertaling ervan aan een andere kant.
 • Plaats de kaarten in de eerste van de 5 vakken.

Engelse les voor beginners - vind je lessen bij Superprof.

Je gaat ze door de vakken verplaatsen zodra je begint te studeren. Dit is hoe je het doet:

 1. Bestudeer de woorden in het eerste vak het vaakst.
 2. Test jezelf. Als je een goed woord hebt, plaats dit dan in het volgende vak. Als je het verkeerd hebt, verplaats je het naar het vorige vak.
 3. Het doel is om alle kaarten in het laatste vak te krijgen.
De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (17 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (25 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hatice
5
5 (8 reviews)
Hatice
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (4 reviews)
Alessandro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (17 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (25 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hatice
5
5 (8 reviews)
Hatice
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (4 reviews)
Alessandro
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

4. Probeer Nieuwe Engelse Uitdrukkingen en Gezegden

Om je Engels een boost te geven, moet je een stapje terug doen. Het is een goed idee om in bepaalde situaties volledige uitdrukkingen te leren. Wanneer je een uitdrukking leert, leer je ook alle afzonderlijke woorden die het bepalen. Je kunt ook woorden leren met meerdere betekenissen zoals 'focus'.

 • Als zelfstandig naamwoord: het centrum van interesse of activiteit.
 • Als een werkwoord: scherp stellen.
 • Of: let in het bijzonder op.

Als je alle definities kent, kun je het woord beter begrijpen.

Engels spreken
Zorg ervoor dat je Engels spreekt tijdens je bijlessen. (Bron: Unsplash.com)
Zorg ervoor dat je Engels spreekt tijdens je bijlessen ǀ Bron: Pixabay- Free-Photos

Zodra je alle verschillende definities kent, kun je beginnen het woord in je dagelijkse taal gebruiken. Bij regelmatig gebruik komt het woord in je actieve vocabulaire.

Creëer een Engelse Taalomgeving

Om je Engels te verbeteren, moet je jezelf elke dag onderdompelen in de Engelse taal. Dit is een van de beste manieren om snel Engelse woorden te leren en je woordenschat te vergroten. Naast het kijken naar Engelse televisie en het lezen van Engelse boeken, moet je je Engels regelmatig oefenen. Elke dag, in feite! Zeg je nieuwe woordenschat hardop om aan je uitspraak te werken en tegelijkertijd je geheugen te activeren. Snelle tip: onze hersenen functioneren het meest met visie. Dit is wat we visueel geheugen noemen. Je ogen registreren alles wat je ziet als een camera. Je kunt ze gebruiken om je te helpen leren zonder het zelfs te beseffen. Herhaling helpt je brein om alles op te slaan. Om ons te helpen dit type geheugen te bevorderen, is hier ons advies:

 • Plak overal post-it notities op!
 • Door post-it notities te plaatsen op je koelkast, bureau, tafel, enzovoort, onthoud je snel al je woorden.
 • Begin met het maken van lijsten met woorden in termen van hun functie (meubels, elektronische apparaten, enzovoort), om je geheugen te verbeteren.
 • Je hersenen zullen zich onbewust deze woorden gaan herinneren.

5. Spreek Engels

Ons brein is als een machine, die regelmatig moet worden ingevet om 100% te werken. Je zou je geheugen moeten trainen om nieuwe woorden te leren. Om nieuwe Engelse woorden te leren, of het nu tijdens je Engelse bijlessen is of als je studeert met een app, moet je dit leerproces tot leven brengen.

Engels praten
Hoe meer je in het Engels praat, hoe sneller je leert. (Bron: Unsplash.com)

De Engelse taal is een levende taal om met andere mensen te spreken. Praat met je Engelse bijlesdocent, vrienden en iedereen die Engels spreekt als je tijd doorbrengt in een Engelssprekend land. Je moet meer doen dan alleen Engelse woorden lezen om ze te onthouden. Je moet ze tot leven brengen door ze hardop te zeggen. Als je je niet op je gemak voelt om met mensen te praten, waarom zou je  jezelf niet opnemen op je telefoon? Je kunt naar je uitspraak luisteren en kijken of je het goed doet.

Praat met Engelstalige Moedertaalsprekers

Er is geen geheim om Engels te leren. Je moet opnieuw en opnieuw oefenen. Spreken is de beste manier om snel Engels te leren. Heb je geen privéleraar of Engelssprekende vrienden? Waarom zoek je geen Engelse correspondentievriend? Als je eenmaal met een Engelse spreker hebt gesproken, kun je aan je Engelse uitspraak en accent werken. Naast alle taalkundige voordelen, leer je ook over de Engelse cultuur. Waarom plan je niet een taalverblijf in een Engelssprekend land om Engelssprekende vrienden te maken?

Neem een cursus Engels spreken bij Superprof.

6. Gebruik Nieuwe Technologie om Engels te Leren

Spelletjes zijn een geweldige manier om te leren als het gaat om vreemde talen. Naast online spellen kan het gebruik van apps op je tablet of smartphone een geweldig hulpmiddel zijn om talen te leren.

Speel Engelse spelletjes om meer woorden te leren
Ook met het spelen van spelletjes kun je je woordenschat vergroten ǀ Bron: Pixabay - StartupStockPhotos

Door je apps in het Engels te zetten, verbeter je je begrip, woordenschat en uitspraak. Als je liever bordspellen hebt, waarom speel je ze dan niet in het Engels? Daag jezelf uit door een Engels woord te beschrijven zonder het te zeggen.

Online Engelse Bijlessen

Degenen die Engels leren, kunnen hun woordenschat perfectioneren dankzij een aantal online Engelse bronnen:

 • Leer Engelse vervoegingen
 • De Engelse grammatica begrijpen
 • Verrijk je woordenschat
 • Werk aan je uitspraak
 • Schrijf in het Engels, enzovoort

Alles is mogelijk in het digitale tijdperk! Na een snelle zoekopdracht op Google word je overspoeld met een berg websites die je de wereld beloven. Om je leven gemakkelijker te maken, zijn hier een paar sites om Engels te leren:

Deze bronnen zijn perfect voor Engelse beginners. Zodra je de basis onder de knie hebt, ga je naar BBC Learning English om aan je vocabulaire te werken.

Apps voor het Herzien van de Engelse Woordenschat

Gebruik Engelse lessen online en apps om snel Engels te leren. Het is een geweldige manier om de tijd in de bus te doden! Ga van Twitter en Snapchat af en leer een taal met de veelheid aan apps voor iOS en Android. Naast Babbel en Duolingo heb je keuzemogelijkheden als het gaat om apps voor het leren van talen.

Engelse les online - klik hier

7. Geef Nooit Op!

Een vreemde taal leren is nooit gemakkelijk. Je kunt geen Engels leren in vier weken! Neem de tijd om een ​​taal te leren. Gebruik alle methoden die we eerder noemden.

De aanhouder wint
Blijf oefenen, ook als het niet zo snel gaat als je dacht. (Bron: Unsplash.com)

Werk regelmatig: het is aan te bevelen om elke dag twintig tot dertig minuten aan Engelse les te besteden en ongeveer drie uur per week aan het bestuderen van grammatica. Vind Engelse cursussen in Nederland. De beste manier om nieuwe woorden te leren, is om realistisch te zijn met je leerdoelen. Leerlingen die dit voor elkaar krijgen, zijn degenen met duidelijke, concrete en haalbare doelen.

Motivatie is de Sleutel om Snel Engels te Leren.

Je zult niet binnen een paar weken tweetalig worden en honderden Engelse woorden leren als je de motivatie niet hebt. je zou minstens 1.000 Engelse woorden moeten kennen om met moedertaalsprekers te kunnen spreken. Je hebt doorzettingsvermogen nodig als je dit niveau wilt bereiken. Regelmatig werken betekent niet noodzakelijkerwijs dat je motivatie zou moeten afnemen. Motivatie zal je helpen sneller te werken. Om het maximale uit uw motivatie te halen, volgen hier enkele tips:

 1. Vorm nieuwe gewoonten: iedereen heeft een paar slechte gewoonten die moeten worden afgeleerd. Door ze te veranderen, verbeter je je woordenschat. Kijk naar de BBC, luister naar Engelse radio, gebruik apps om Engels te leren, enzovoort.
 2. Concentreer je op je doelstellingen: zoals alle atleten, moet je jezelf haalbare doelen geven om gemotiveerd te blijven. Zodra je je doelstellingen bereikt, zul je meer gemotiveerd zijn om je training voort te zetten. Bijvoorbeeld: ik wil 200 Engelse woorden in een maand leren.
 3. Stel jezelf uitdagingen: net als doelstellingen, kunnen uitdagingen worden gebruikt om je elke dag gemotiveerd te houden. Markeer elke dag op de kalender waarop je een uitdaging hebt voltooid.

8. Slaap en Ontspan

Wist je dat slapen je leervermogen beïnvloedt? Je zult nieuwe dingen beter leren als je genoeg geslapen hebt. Je brein doet 's nachts net zoveel werk als gedurende de dag.

Na een dag leren hebben je hersenen rust nodig
Vertrouw op je brein om Engels te leren terwijl je slaapt. (Bron: Unsplash.com)

Daarom raden we aan een paar woorden te bestuderen voordat je naar bed gaat. Je hersenen gebruiken om te slapen om alles op te slaan en te ordenen wat het overdag heeft geleerd, inclusief je nieuwe Engelse woorden.

Laat je hersenen ontspannen na een dag hard werken. Ze zullen je hiervoor bedanken door alles te onthouden van je Engelse bijlessen, je grammatica-activiteiten, enzovoort.

Je kunt ook woordenschat leren tijdens de ochtend. Gebruik deze tijd om de woorden te herhalen die je de avond ervoor hebt geleerd.

Je Hersenen Ontspannen is de Beste Manier om te Leren

Probeer overdag niet je hersenen te overbelasten door duizenden nieuwe woorden te onthouden. Elke dag een paar minuten studeren is veel beter dan vier uur je hoofd in boeken te begraven. Dagelijks studeren is een geweldige manier om dingen te onthouden. Het is een manier om je hersenen te trainen. Vergeet niet dat iedereen in zijn eigen tempo leert. Het is belangrijk om ook tijdens de week een pauze te houden. Zondagen, bijvoorbeeld. Waarom maakt je niet optimaal gebruik van deze dag om iets leukers te doen dan je gebruikelijke wekelijkse oefeningen? Kijken naar de nieuwste aflevering van The Walking Dead, bijvoorbeeld ...

Engelse Woordenschat Beheersen: een Kwestie van Gewoontes

Het is altijd gemakkelijk om de basis te leren, maar je zult snel merken dat het leren van een taal niet zo eenvoudig is als het in eerste instantie lijkt. Zodra je je woordenschat hebt verbeterd, kun je echter beter spreken, beter begrijpen en gesprekken voeren met de lokale bevolking in een Engelssprekende cultuur. Je moet je hersenen laten wennen aan het lezen, horen en luisteren naar Engelse woorden in verschillende accenten om al deze nieuwe woorden op te nemen en het in je dagelijkse gesprekken te gebruiken. Vergeet niet dat dit lange leerproces een vaste gewoonte moet worden. Vraag mensen (zoals je Engelse bijlesdocent, vrienden, moedertaalsprekers) om je te helpen met de betekenis van Engelse woorden en uitdrukkingen. Gebruik alles wat je tot je beschikking hebt om je dagelijks leven en je omgeving zo 'Engels' mogelijk te maken. Door regelmatig en routinematig te oefenen, zul je de taal snel beter spreken dan Shakespeare. Nu je bent begonnen met het leren van Engels, moet je je niveau testen met Quizzen of een formeel ESOL-examen afleggen, zoals TOEFL & IELTS.   Klik hier voor Engels leren groep 7!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!