Den Haag is een multiculturele stad waar mensen uit allerlei culturen wonen (36,3 procent heeft een niet-Westerse achtergrond). Dit merk je in de stad aan een heleboel dingen (bijvoorbeeld de moskeeën in de stad, de verschillende eetculturen, enzovoort).

Je merkt het echter ook aan de verschillende dansfestivals in de stad:

 • Holland Dance Festival

Ieder jaar staat Den Haag gedurende drie weken volledig in het teken van de internationale dans. In totaal zijn in deze periode zo’n vijftig voorstellingen van over de hele wereld in de Haagse theaters te zien, die samen het universele karakter en de enorme rijkdom en veelzijdigheid van de dans onderstrepen.

 • CaDance Festival

Iedere twee jaar produceert het Haagse Korzo het CaDance Festival: hét festival voor moderne dans in Nederland. Met premières van aanstormend toptalent en werk van toonaangevende choreografen en internationale gasten. Het is één van de hoogtepunten van de Nederlandse dans.

 • Haagse Holi Hangámá  oftewel Haagse Holi Spektakel

Het Holifeest is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en in feite een combinatie is van een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest. Het feest bestaat al honderden jaren.

De mensen tellen af van tien tot nul en dan begint het feest, overal vliegen zakjes met kleurpoeder de lucht in en iedereen begint te juichen Het Holifeest wordt gevierd met zang en dans, versnaperingen, het strooien met gekleurd poeder en het sprenkelen van gekleurd water.

Dit feest wordt op vele plaatsen ook in Nederland georganiseerd. In Den Haag gebeurt dat door de Stichting Holi Samen in de wijk Transvaal. Sedert de vestiging in Den Haag van grote groepen Hindoestanen, nu ruim 40 jaar geleden, wordt Holi in Den Haag intens en uitbundig gevierd. Bij de Holi viering in Den Haag is iedereen welkom. Immers, Holi is een feest voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of cultuur. Het is een feest dat op een vrolijke en kleurrijke wijze verbinding probeert te leggen naar alle mensen toe. De dansende parade door de stad vormt een hoogtepunt.

In Den Haag zijn heel veel mogelijkheden om ook zelf te leren dansen. Dansen maakt je vrolijk en is goed voor je conditie, dus waarom zou je er niet aan beginnen? Superprof zocht de beste dansscholen voor je uit.

De beste leraren Dans beschikbaar
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (1 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abetare
Abetare
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rasarani
Rasarani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isabel
5
5 (1 reviews)
Isabel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (1 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abetare
Abetare
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rasarani
Rasarani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isabel
5
5 (1 reviews)
Isabel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dansles voor Beginners

Sommige dansstijlen moet je samen doen
Bij sommige dansstijlen heb je een partner nodig ǀ Unsplash - Allef Vinicius

Dansschool Van der Meulen-Wesseling

Deze dansschool aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag geeft al vele jaren dansles in verschillende dansen, onder anderen in de foxtrot, Engelse en Weense wals, tango, cha cha, jive, rumba, samba, salsa, merengue en de paso doble. De cursussen die ze geven kun je volgen als beginner, gevorderde en vergevorderde.

Als beginner kun je bijvoorbeeld de cursus Stijldansen en Latin-dansen volgen. Deze cursus kost voor twaalf lessen van 75 minuten € 120,- per persoon. Een eigen partner meenemen is verplicht. Na deze cursus kun je verder danslessen volgen, in dezelfde stijl, als gevorderde en vergevorderde.

Het Danskwartier Den Haag

Deze dansschool aan de Van Hoornbeekstraat in Den Haag biedt heel veel soorten dansles voor kinderen, maar… ze geven ook danscursussen voor volwassenen. Je kunt kiezen uit de beginnerscursussen voor Klassiek Ballet of Moderne Jazz.

 • Klassiek ballet: Zestien lessen van zestig minuten per week kosten € 126,65;
 • Moderne Jazz: Zestien lessen van 75 minuten per week kosten € 129,20.

Studio Inspiratie

Deze studio aan de Brouwersgracht in Den Haag geeft Moderne dans voor volwassenen (vanaf 16 jaar en vanaf 21 jaar). De lessen zijn geschikt voor alle niveaus.

De cursus Moderne dans 1 (vanaf 16 jaar) kost € 37,- per maand (75 minuten les). Voor Moderne dans 2 (vanaf 21 jaar) gelden dezelfde condities.

Dansles Amsterdam, vind een les

La Bodequita

Deze dansschool aan de Oude Molstraat in Den Haag biedt danslessen aan beginners tot en met gevorderden in de stijlen Salsa, Bachata, Kizomba en Zumba Fittness. De lessen worden gegeven door professionele docenten met een jarenlange ervaring. Ze bieden de mogelijk om eerst een proefles te nemen om te kijken welke dans jou het meest aanspreekt. De normale prijs voor een cursus van acht weken (een uur les) kost € 100,- per persoon.

Zumba is dansen en sporten samen
Zumba is goed voor je conditie ǀ Pixabay - voltamax

Het Dansatelier

Dit bedrijf aan de Joan Maetsuykerstraat in Den Haag is al jaren toonaangevend op het gebied van dans en theater. Ze hebben een groot aanbod en geven les aan beginners, half-gevorderden en gevorderden.  Wat kun je er als volwassene (vanaf 18 jaar) leren?

 • Klassiek Ballet;
 • Modern Jazz;
 • Modern dance;
 • Hip-hop;
 • Tapdans;
 • Ierse dansles.

Allereerst moet je je voor € 10,- inschrijven. Dan kies het aantal lessen dat in drie maanden wilt volgen. De lessen duren een uur. Als je een keer in de week les neemt kost de cursus € 109,- (12 lessen). Naarmate je meer lessen per week afneemt, wordt de prijs gemiddeld lager.

Dansopleiding voor Getalenteerde Dansers

Koninklijk Conservatorium Den Haag

Aan het Koninklijk Conservatorium aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag kun je opgeleid worden tot Bachelor of Dance. Maar om toegelaten te worden tot deze vakopleiding moet je al jong beginnen.

Jong KC Dans

Het Oriëntatieprogramma Jong KC Dans biedt kinderen in groep vier tot en met acht van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie van de opleiding.

Deze deelnemers stromen niet automatisch door naar de Dansvakopleiding. Tijdens de slotauditie wordt er bepaald welke kinderen toegelaten worden tot het eerste jaar.

De School voor Jong Talent (SvJT) is uniek in Nederland. De SvJT integreert regulier onderwijs vanaf basisschool groep zeven tot en met Hbo met de Dansvakopleiding in één school. De dans- en schoolroosters zijn totaal op elkaar afgestemd.

De opleiding Bachelor Dans is de laatste fase van de studie aan de Dansvakopleiding voor leerlingen vanuit de SvJT. Deze opleiding duurt twee jaar.

Om studenten zoveel mogelijk podiumervaring te laten opdoen heeft de Dansvakopleiding een eigen ensemble opgericht: Koninklijk Conservatorium Dans Ensemble. Om deze opleiding van een jaar te volgen moet je ook weer auditie doen. Na afronding krijg je het Artist’s Certificate Dance.

Om balletdanser te worden moet je talent hebben
Met ballet met je op jonge leeftijd beginnen ǀ Pixabay - Free-Photos

FaFa

Dit leerbedrijf aan de Nieuwersluisstraat in Den Haag biedt een vijf jarige dansvakopleiding en is bestemd voor jonge mensen die de glitter en glamour van de show & musicalwereld ambiëren. Het uitgangspunt van de dansacademie is het opleiden van mensen tot hooggekwalificeerde dansers en danseressen voor carrières in de dans- en theaterwereld (dansgezelschappen, show-, musical-, theater-, flim-, en tv-producties) of als docent. Het diploma is vak erkend.

Vanaf de leeftijd van elf jaar (brugklas) kan een leerling auditie doen om op de dansacademie te worden aangenomen. Iedereen mag meedoen, ervaring is onbelangrijk! Belangrijker is dat je het leuk vindt om te dansen en wilt kijken of je danser(es) of docent wilt worden.

Als je door de auditie heen komt kun je aan de vakopleiding beginnen. De hoofdvakken in de vijf jaar zijn:

 • Klassiek
 • Jazz
 • Zang
 • Acteren

Voor de kosten van deze opleiding kun je een brochure bij hen aanvragen.

Lucia Marthas

Bij dit instituut voor Uitvoerende Kunsten in Den Haag kunnen bovenbouw leerlingen (Mbo, Hbo) een vooropleiding Dans volgen. Om toegelaten te worden moet je eerst auditie doen. Hierbij ga je gewoon naar school en volg je de lessen in het weekend aan de Klaverstraat in Den Haag. Wil je liever een ander traject volgen, dan kan dat ook bij dit instituut, maar moet je uitwijken naar Amsterdam of Groningen. Neem even een kijkje op de website https://www.luciamarthas.nl voor de mogelijkheden.

Dansles via Superprof, Privéles of Online

Voor deze dans moet je behoorlijk sterk zijn
Leer Hip-hop dansen bij Superprof ǀ Unsplash - Ilja Tulit

Superprof

In en rond Den Haag worden door Superprof tal van danslessen aangeboden. Ervaren docenten geven onder andere les in:

 • Hip-hop;
 • Jazz dance;
 • Salsa;
 • Streetdance;
 • Moderne dans;
 • Spaanse dans;
 • Klassiek ballet;

Te veel om op te noemen dus. Je slaat hier zeker je slag! En de prijs valt ook reuze mee. Je hebt al een dansles vanaf € 10,- per uur en daarbij is de eerste les ook nog eens gratis! Bovendien kun je op verschillende manieren les krijgen: bij jou thuis, bij de docent thuis of via de webcam.

Danslessen Nu

Volgens Danscoach Bart, zelf ervaren danser, kan iedereen leren dansen. Bij hem leer je de meest populaire dansstijlen. Je krijgt bij hem online dansles in salsa, streetdance, stijldans en hip-hop. Met zeven lessen per stijl (vijftien tot vijfentwintig minuten) is dit een totaal van 28 danslessen. Die kun je boeken voor € 69,-. Wil je online coaching van Bart zelf (privéles), dan kost je dat ongeveer € 100,- per uur. Neem een kijkje op zijn website https://www.danslessen.nu/ om te kijken wat zijn lessen inhouden.

Ready to Dance

Dit is een online dansschool voor volwassenen. Hier geven ze online danslessen via Zoom. Ze hebben een gevarieerd aanbod. Ze werken met losse- en reeksen lessen. Een proefles kost € 5.- en een reeks lessen (tien) naar keuze, bijvoorbeeld Street Dance of Zumba, kost € 100,-. Kijk voor al de mogelijkheden op website https://ready2dance.nl/.

Buiten de hierboven genoemde zijn er nog veel meer dansscholen in Den Haag te vinden. Bijna overal kun je voor een klein bedrag of gratis een proefles volgen. Dat is zeker handig als je twijfelt of je een bepaalde dans echt wel leuk vindt. Superprof zegt in ieder geval: Iedereen kan leren dansen!

Dansles Den Haag, boek een les op Superprof

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!