Rotterdam is een multiculturele stad waar mensen uit allerlei culturen wonen (38,9 procent heeft een niet-Westerse achtergrond). Dit merk je in de stad aan een heleboel dingen (bijvoorbeeld de moskeeën in de stad, de verschillende eetculturen, enzovoort).

Je merkt het echter ook aan de verschillende dansfestivals in de stad:

 • Het Flamenco Festival Rotterdam;
 • Het Zomercarnaval (grootschalige multiculturele melting pot);
 • Rotterdam Dance Capital.
De Flamenco heeft haar oorsprong in Andalusië
Leer de Flamenco dansen bij Superprof ǀ Pixabay - 691806

Opvallend is ook ook het grote aanbod van Salsa dansscholen.

Korte Geschiedenis van de Salsa

Begin jaren ‘70 kwamen Antilliaanse en Surinaamse studenten naar Nederland. Zij brachten de dansen Salsa, Merengue, Bolero en Montuno met zich mee. Salsa groeide in de jaren ’80 doordat het op veel gelegenheden werd gepromoot. Niet alleen deze dans, maar ook Antilliaanse folklore dansen werden op zulke gelegenheden gedanst en gepromoot. Deze dansen werden pas echt populair toen in 1987 de film ‘Dirty Dancing’ uitkwam, in 1988 de film ‘Salsa’ en in 1990 de film ‘Lambada’. In de jaren ’90 kwamen er meer Salsa dansscholen naast de al bestaande Antilliaanse scholen. Het accent lag destijds meer op Salsa. Deze dans begon te veranderen in de jaren ’90. Er werden steeds meer combinaties gedanst en er ontstonden verschillende stijlen – zoals Cubaans, Antilliaans of Braziliaans – allemaal geïmproviseerde stijlen.

Als je dit bekijkt en beseft dat 23,2 procent van de Rotterdammers een Surinaamse of Antilliaanse achtergrond heeft kun je snappen dat de Salsa dansscholen in Rotterdam floreren.

Maar Rotterdam heeft meer te bieden dan alleen Salsa dansen. Superprof zocht voor je uit.

De beste leraren Dans beschikbaar
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (1 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rasarani
Rasarani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abetare
Abetare
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isabel
5
5 (1 reviews)
Isabel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (1 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rasarani
Rasarani
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abetare
Abetare
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Isabel
5
5 (1 reviews)
Isabel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dansscholen voor Beginners

Dansschool Kralingen

Deze dansschool aan de Weteringstraat in Rotterdam heeft een breed aanbod van danslessen voor volwassenen. De lessen duren een uur en je kunt onder anderen kiezen uit:

 • Jazz Ballet: € 38,- per maand;
 • Klassiek Ballet: € 36,- per maand;
 • Moderne dans beginners, half-gevorderden of gevorderden: € 36,- per maand;
 • Ballet Fit: € 30,- per maand;
 • Hiphop: € 38,- per maand.

SKVR Dans

Iedereen kan dansen bij SKVR (Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam), de leukste dansschool van Rotterdam! Van kleuter tot senior, beginner of gevorderde, moderne danser of hiphopper.

Voor volwassen beginners (vanaf 25 jaar) bieden ze bijvoorbeeld:

 • Klassieke dans basis;
 • Flamenco voor beginners;
 • Danstraining;
 • Jazz basis;
 • Modern basis.

Al deze danscursussen kosten voor 36 lessen van een uur € 422,-. Ben je jonger dan 25 jaar, dan betaal je minder. De cursussen worden gegeven in de Aert van Nesstraat.

Dansles Amsterdam boek een les

Typical Tropical

Bij deze dansschool aan de Schiekade in Rotterdam geven ze bootcamps en danslessen in Salsa, Bachata en Kizombo. Wat is het verschil tussen deze drie?

Rotterdam heeft veel mogelijkheden om deze dans te leren
Leer de Bachata dansen op een dansschool ǀ Pixabay - anvel
 • Salsa is gefocust op draaien, explosiviteit en grote bewegingen met alle lichaamsdelen;
 • Bachata is meer gefocust op het voetenwerk, kleinere speelse bewegingen met je partner en gebruikt ook alle lichaamsdelen;
 • Kizomba is een sensuele dans met vloeiende bewegingen. Het bovenlichaam wordt alleen gebruikt om te leiden en volgen waarbij het onderlichaam alle sierlijke bewegingen maakt;
 • De eerste twee stijlen hebben de meeste geschiedenis in het Caribisch gebied, terwijl Kizomba dat in Afrika (Angola) heeft.

Alle drie dansen worden met een koppel van twee uitgevoerd en is bedoeld als sociaal dansen. Bij de lessen van Typical Tropical heb je zelf geen danspartner nodig, je kunt dus ook alleen komen.

Alle lessen duren een uur en te volgen op allerlei niveaus. Voor een danscursus van tien weken betaal je € 100,- per persoon en per koppel € 180,-. Je kunt ook eerst een proefles van € 5,- nemen.

Ze houden ook regelmatig dans bootcamps. Die bootcamps duren vier uur met aansluitend een uur oefenen. Hier betaal je € 45,- per persoon voor.

Moves!

Moves! is de Nummer 1 Streetdance/ Hip Hop dansschool in Nederland en is gevestigd in tien verschillende steden door het hele land. De dansschool staat voor de nieuwste moves, funky beats, talentontwikkeling, speciale evenementen (workshops & masterclasses). De instructeurs hebben unieke vaardigheden en talent om hun studenten op te leiden. De meeste van hen hebben opgetreden in de dansscene: tv-shows, theatervoorstellingen, danswedstrijden in Europa en daarbuiten.

Elke danser krijgt de kans om de vaardigheden en talenten te ontwikkelen, ongeacht hun leeftijd of danservaring. Ze geven les aan kinderen vanaf twee jaar tot aan junioren van 18+. De lessen worden op twee locaties in Rotterdam gegeven, te weten aan de Gaffelstraat en het Afrikaanderplein. Voor de tarieven van hun abonnementen en lessen kijk je op https://movesrotterdam.nl/.

Dansles voor Getalenteerde Dansers

Codarts Rotterdam

Moderne dans, ballet, jazzdans – voor veel jongens en meisjes is dans hun lust en hun leven. Kinderen die ervan dromen om later beroepsmatig iets met dans te gaan doen, moeten daar op jonge leeftijd mee beginnen. En dat kan bij de Hogeschool Codarts op het Kruisplein in Rotterdam. Ze bieden naast bachelor- en masteropleidingen ook opleidingen aan voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar. Via een vooropleiding dans kunnen jonge mensen de eerste stappen zetten in de richting van een mogelijke professionele danscarrière.

De opleiding

 • De Juniorenklas. Zit je in groep 5, 6 of 7 van de basisschool, dan kun je elke zaterdag komen dansen en zo ontdekken of je inderdaad intensief met dansen kan en wil verder gaan;
 • De A-klas is voor leerlingen die in groep 8 van de basisschool zitten. Tijdens dat schooljaar word je in je danslessen en andere trainingslessen voorbereid op de auditie voor klas 1 van de Havo/Vwo voor Dans;
 • Speciaal voor Havo-/Vwo-scholieren van 15 jaar en ouder en voor Mbo-dansstudenten die een extra trainingsprogramma willen volgen is er de Schakelklas. Het dansprogramma is afgestemd op de audities voor de bacheloropleidingen Dans en Docent Dans.
Dansles om er je beroep van te maken
Op een dansschool leer je alle kneepjes van het vak ǀ Pixabay - Ithar

Havo/Vwo voor Dans

Om toegelaten te worden tot Havo/Vwo Dans geldt in elk geval dat je over voldoende aanleg moet beschikken. Of dat inderdaad zo is, bepalen vakdocenten van Codarts door middel van een auditie.

Andere vereisten zijn:

 • Voor Havo/Vwo 1: een Havo/Vwo-advies van de basisschool;
 • Voor Havo 4 een overgangsbewijs van Havo 3 naar 4 of een Vmbo-diploma theoretische leerweg met een tweede moderne taal (Duits of Frans);
 • Voor de overige leerjaren een overgangsbewijs van een gelijksoortige opleiding.

Als je Middelbare schoolopleiding Dans succesvol hebt afgerond kun je doorstuderen voor je Bachelor of Arts. Deze opleiding duurt vier jaar en er wordt veel van je verwacht als je wilt slagen. Daarna kun je aan het werk of doorgaan voor een specifieke master (bijvoorbeeld choreograaf).

Albeda College

Bij het Albeda College aan de Rosestraat in Rotterdam kun je onder andere de opleiding voor Allround Dancer volgen. Heb je talent voor dans en wil je er je beroep van maken? Zie je jezelf op het podium staan of voor een groep? Doe dan auditie en wie weet treed jij binnen in de wereld van dans. Bovendien moet je nog aan een aantal andere toelatingseisen voldoen. Kijk hiervoor op hun website https://www.albeda.nl. Let wel: er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

De dansopleiding is een BOL-opleiding, wat betekent dat je leert en stage loopt. De opleiding duurt vier jaar. De kosten bedragen als je achttien jaar of ouder bent € 1.202, -.

De basisvakken zijn: urban pop, jazz, klassiek en modern. Daarnaast kun je uit verschillende andere dansmodules kiezen.

Als je de opleiding succesvol afrondt kun je overal optreden (videoclips, televisie, theaterproducties, enzovoort). Ook kun je zelf dans workshops en - lessen geven.

Dansles via Superprof, Privéles of Online

Superprof

In en rond Rotterdam worden door Superprof tal van danslessen aangeboden. Ervaren docenten geven onder andere les in:

 • Salsa;
 • Bachata;
 • Kizomba;
 • Zumba;
 • Moderne dans;
 • Spaanse dans;
 • Latijns-Amerikaanse dans.

Te veel om op te noemen dus. Je slaat hier zeker je slag! En de prijs valt ook reuze mee. Je hebt al een dansles vanaf € 10,- per uur en daarbij is de eerste les ook nog eens gratis! Bovendien kun je op verschillende manieren les krijgen: bij jou thuis, bij de docent thuis of via de webcam.

Leer Latijns-Amerikaans dansen
Je kunt de Tango op elke leeftijd leren ǀ Pixabay - Pixelia

Dansacademie De Klerk

Of je nu al jaren danst of nog nooit op de vloer hebt gestaan. Of je nu van moderne dans of andere dansstijlen houdt, bij dansschool de Klerk aan de Oostervantstraat in Rotterdam kan iedereen terecht. Ze hebben een zeer uitgebreid lesaanbod, maar geven ook privéles. Je kunt er terecht als beginner, gevorderde en als senior.

In de cursus stijldansen Basis-A (beginners) leer je de basis van de meest voorkomende Latin en Ballroom dansen. In deze cursus leer je onder andere de Quickstep, de Engelse Wals, de Tango, de Cha Cha en de Jive. De lessen duren een uur. Deze cursus van 13 weken kost € 120,- per persoon.

Een privéles per paar kost voor een uur € 60,- en senioren (55+) betalen minder.

Mambo Mike

Deze Salsa Dansschool aan de Oostervantstraat in Rotterdam geeft Salsa, Bachata en Kizombo cursussen op allerlei niveaus. Ze geven echter ook privélessen.

Als je extra aandacht wilt besteden aan je dansvaardigheden en snel vooruitgang wilt boeken, dan zijn privélessen de beste manier om dat te doen. Want een privéles wordt volledig afgestemd op jouw wensen en jouw leerdoel.

Je kunt privélessen boeken alleen voor jezelf of met een danspartner, één les of een hele reeks aan lessen. De kosten bedragen per uur € 70,- per persoon of € 90,- per danskoppel.

Salsaventura

In de dansstudio Salsaventura aan de Willem Buytewechstraat in Rotterdam geven ze cursussen in Salsa, Bachata, Kizomba en Zouk. Een cursus bestaat uit vijf lessen van een uur en kost € 55,- per persoon. Ze geven echter ook privélessen in een dans naar keuze. De kosten bedragen voor 45 minuten € 75,- per persoon. Als koppel is het tarief € 100,-

Superprof zegt: Zoek uit wat je leuk lijkt en begin met dansen!

Dansles Den Haag op Superprof

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!