Traditionele dans van de Santals, Bengalen, India

Dansen met Superprof: Een Overzicht van Dansstijlen van over de Hele Wereld

Door Middel van Dansen Kun je de Hele Wereld Rondreizen en Nieuwe Culturen Ontdekken! "Dans is de verborgen taal van de ziel van het lichaam" - Martha Graham In Nederland vind je een overvloed aan lessen in klassieke, hedendaagse en moderne dans op verschillende scholen en dansverenigingen. Er zijn echter dansstijlen uit andere culturen die […]

13 augustus 20217 minuten om te lezen

Lees boeken over dans!

Een Handleiding over Dans voor Beginners

Dansstijlen, Dansfilms, Beroemde Dansers en Choreografen: Alles Wat je Moet Weten Over Dans! Ragga Dancehall, Kizomba, Rock 'n' Roll of de Lindy Hop... jaar na jaar worden de danslessen voller, gezien de diversiteit en de gezellige sfeer van die artistieke lessen. Om nog maar te zwijgen over de gezondheidsvoordelen die dansen met zich meebrengt! Met […]

10 augustus 202113 minuten om te lezen

Volg een dansles in Nederland

Vind Dansles Bij Jou In De Buurt

Waar Vind ik de Leukste Danslessen in Nederland? Van de Nederlandse bevolking zegt zo’n 45 procent geïnteresseerd te zijn in dans (van 'een beetje' tot 'zeer' geïnteresseerd). Ongeveer een kwart van de bevolking kijkt weleens naar dans op tv of dvd. Dat is een ongekend groot aandeel Nederlanders. Het aantal Nederlanders dat in de vrije […]

26 februari 20218 minuten om te lezen

Elke dansstijl is anders

Dansen met Superprof: Alles Wat Je Moet Weten Als Beginner

Alles over Danslessen voor Beginners! "Sport laat je misschien niet leven tot je ouder bent, maar het doet je leven alsof je jonger bent." -  Anoniem Veel mensen besluiten om te gaan dansen als een sportieve activiteit. Het is een geweldige manier om te ontspannen en je creativiteit te uiten op de dansvloer. Dus als […]

27 november 20196 minuten om te lezen

Lees hier alles over dans!

Leren dansen via Superprof? Dat kan! Lees hier alles wat je moet weten over verschillende danssoorten en over hoe je het het beste kan aanpakken als je wilt leren dansen. Je kunt via Superprof leraren vinden van Amsterdam tot Eindhoven, en ook in Utrecht, Den Haag en bijvoorbeeld Rotterdam kun je terecht.

En je zou het niet zeggen, maar ook met online dansles kun je heel wat leren over salsa, tango, quickstep of cha cha. Dus waar wacht je nog op? Trek je dansschoenen aan en maak indruk op iedereen op je eerstvolgende bruiloft, gala of huisfeest. Vandaag is de dag!

 

 

 

De voordelen van het beoefenen van de dans

Wil je een sport beoefenen om stoom af te blazen en wat beweging te krijgen? Waarom zou je geen dans ontdekken en plezier hebben in het ritme? Dansen is een sport die veel voordelen met zich meebrengt.

Ballroomdans, Latijnse dansen, balletlessen, Cubaanse salsa, rocklessen of bachata, wat de dansstijl ook is, u vindt altijd een dansleraar om u te leren dansen.

Het regelmatig oefenen van de dans is goed voor het moreel. Door een muziek te kiezen die je leuk vindt en erop te leren dansen, leer je je te ontspannen en te genieten terwijl je je tijd doorbrengt, wat kan er nu beter zijn?

Door het volgen van danslessen kun je ook andere mensen leren kennen, met name in koppeldansen zoals de Argentijnse tango, kizomba, rumba of wals. U kunt dan regelmatig uitjes organiseren naar danscafé’s om u te vermaken.

En waarom zou je daarna niet een baan als dansleraar aannemen? Afrikaanse dans, oosterse dans, flamenco, hedendaagse dans, hiphop, tap, dancehall, zumba, je bent verwend met keuze!

Waarom leren dansen?

Elke student heeft zijn of haar redenen om te leren dansen. Het belangrijkste is om gemotiveerd te blijven tot het einde en niet ontmoedigd te raken bij de eerste moeilijkheden. Bovenal is het nodig om plezier te hebben om ver te gaan in de dans. Zonder deze motivatie riskeer je heel snel te stoppen.

Dus stel jezelf een doel.

Veel mensen beginnen te dansen uit passie. Kinderen nemen van jongs af aan danslessen voor de lol.

Andere mensen kiezen ervoor om danspassen te leren om ’s nachts te gaan verleiden. Inderdaad, veel dansen zijn vrij sensueel en laten een fysieke aanpak toe.

Maar dansen is niet alleen voor het flirten. Je kunt er ook voor kiezen om de danslessen te beginnen om in de rij te blijven staan. Dans is vooral een sport die uithoudingsvermogen, lenigheid en spieren vereist. De danslessen kunnen soms inspannend zijn en kunnen je helpen om van een paar extra kilo’s af te komen.

Dit is met name het geval met zumba, die de afgelopen jaren in de top 5 van de dansen heeft gestaan om af te vallen.

En waarom leer je niet dansen voor je bruiloft? Misschien heb je je helft nog niet gevonden, maar niets weerhoudt je ervan om je voor te bereiden op de beroemde balopening!

Paso doble, paaldans, chachacha, breakdance, capoeira, in groepslessen in een danszaal of privélessen, je vindt er lessen voor volwassenen of kinderen van alle niveaus.

Hoe word je een dansprofessional?

Om te dansen zoals Beyoncé of Michael Jackson, moet je oefenen, veel oefenen! Warming-up, chaining, spierversterking, barre à terre, stretching, alles is nodig om een professionele danser te worden.

Om al deze oefeningen te doen en een paar passen te leren, kun je privé-danslessen nemen. Privélessen hebben het voordeel dat ze op maat gemaakt zijn. Je dansdocent zal zich daarom richten op je wensen, je moeilijkheden en je niveau in de dans.

Maar je kunt ook les nemen in een dansschool, danscentrum, dansacademie, enz. Deze instellingen bieden cursussen aan zoals dansinitiatie, dansinitiatie, verbetering, van beginner tot gevorderd niveau voor kinderen, tieners en volwassenen. Een eindejaarsshow wordt vaak georganiseerd.

In intensieve cursussen of wekelijkse lessen zijn alle formules mogelijk. Stretching, hiphoplessen, hedendaagse danslessen, tangolessen, bachata-lessen, je hoeft alleen maar aan de slag te gaan!