Dansen is belangrijk voor je gezondheid: van het aanmaken van geluksstofjes tot flexibiliteit.

 • Wanneer je danst maak je het geluksstofje endorfine aan. Endorfine is mede betrokken bij het beloningsysteem in de hersenen. Dit komt vrij wanneer je iets leuks doet, een lekker snoepje eet, of gaat shoppen, maar ook wanneer je danst. Daarnaast neemt je stresshormoon af waardoor je je ontspannener voelt.
 • Door te dansen train je je hersenen en geheugen. Het zou de kans op het ontwikkelen van dementie zelfs kunnen voorkomen.
 • De onderzoekers van de Colorado State University hebben gekeken hoe de hersencellen verbonden zijn bij dansers en niet-dansers. Ze vonden enkele verschillen in hoe informatie van onze hersenen naar ons lichaam wordt getransporteerd. Wat blijkt? Deze verbindingen zijn bij dansers dikker. Dit zorgt voor een betere lichaamscoördinatie.
 • Dans helpt tegen veroudering door het trainen van een goed postuur, kracht en flexibiliteit.
 • De basis van onder andere ballet is gebaseerd op het maken van mooie vormen waarbij je hoofd, schouders en heupen perfect gebalanceerd zijn. Of dit nu is wanneer je stilstaat, of halverwege je pirouette. Ballet verbetert je lichaamshouding en tegelijkertijd wordt er zowel kracht als flexibiliteit opgebouwd. Anders dan hardlopen, waarbij je de hele tijd op dezelfde manier beweegt, geeft ballet je een afwisseling aan bewegingen. Je beweegt je gewrichten en spieren telkens in verschillende richtingen en op manieren die je normaal gesproken niet zo snel zou doen.

Hoe bewegen de Utrechtenaren?

Utrecht is een stad met veel jongeren en relatief weinig ouderen. In Utrecht wonen ruim 64.000 studenten. Het uitgaansleven is hier grotendeels op afgestemd. Utrecht organiseert veel festivals en kun je dan ook een festivalstad noemen. Ze hebben het Nederlands Filmfestival, het Smartlappenfestival, het Café Theater Festival, Canal Pride en ook veel dansfestivals. Om er maar een paar te noemen:

 • A State of Trance festival in de Jaarbeurs;
 • Soenda Festival, Ruigenhoekse Polder;
 • Central Park Festival, Grasweide Strijkviertel;
 • De Leuke Festival, Voorveldse Polder;
Neem dansles in Utrecht
In Utrecht worden veel dansfestivals georganiseerd ǀ Unsplash - Stephan Arnold

Gelegenheid om te dansen is er in Utrecht dus genoeg, maar heb je wel eens overwogen om zelf dansles te nemen? Superprof zocht voor je uit waar je in Utrecht kan leren dansen.

De beste leraren Dans beschikbaar
Marijn
4,9
4,9 (8 reviews)
Marijn
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (3 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wietske
5
5 (3 reviews)
Wietske
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felicia
Felicia
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marijn
4,9
4,9 (8 reviews)
Marijn
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shirley
5
5 (3 reviews)
Shirley
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joanne
Joanne
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Floortje
Floortje
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wietske
5
5 (3 reviews)
Wietske
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Talisa
Talisa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Felicia
Felicia
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lieanne
Lieanne
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Dansles voor Beginners in Utrecht

Touchéé Dance Compagny

Deze dansschool aan de Adelaarstraat in Utrecht deelt zijn danslessen voor volwassenen in in categorieën:

 • Next 16+: Deze categorie bestaat uit danslessen speciaal voor leergierige dansers van deze tijd. Je werkt aan oppakvermogen, leert en creëert choreografieën en verbetert je conditie. Dit doe je samen met docenten uit de scene die onder anderen gespecialiseerd zijn in Hip Hop, Feminine en Dancehall. Hier kun je kiezen uit verschillende niveaus;
 • Adults 18+: Deze lessen zijn voor wie zijn eerste stappen waagt op de dansvloer, tot semiprofessionals die hun grooves willen aanscherpen. In welke vorm dan ook: passie, energie en plezier staan voorop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit: Hip-hop, Klassiek ballet, Latin House, enzovoort. Deze lessen zijn er voor beginners, half-gevorderden en gevorderden;
 • Gold 40+: De Gold lessen zijn er om heerlijk te dansen op lekker swingende muziek. Hier gaat het vooral om het samen dansen. Deze lessen zijn voor alle niveaus.

Je moet altijd eerst € 25,- inschrijfgeld betalen. Een losse les van een uur kost € 13,-; een proefles € 5,-. Vervolgens kun je voor alle drie de categorieën kiezen uit een onbeperkt abonnement van:

 • Twaalf maanden voor € 42,-;
 • Zes maanden voor € 48,-;
 • Een maand voor € 58,-.

Dansles Den Haag, boek een les

Volg een dansles voor beginners
Leer dansen op een dansschool ǀ Pixabay - habanera

Danscentrum Cornelissen

Hier geven ze danslessen voor paren en singles. De cursussen die ze geven zijn:

 • Latin: Cha Cha, Jive, Samba, Rumba en de Paso Doble;
 • Ballroom: Engelse Wals, Quickstep, Weense Wals, Tango, Foxtrot en Slow Foxtrot;
 • Salsa: Mambo, Merenque en Zumba;
 • Rock & Roll.

De volledige cursus Allround Latin-Ballroom-Salsa cursus voor beginners en gevorderden kost voor zestien lessen van negentig minuten € 260,- per persoon; De halve cursus van acht lessen voor beginners kost € 165,- per persoon

De volledige Salsa cursus voor beginners kost voor tien lessen van een uur € 110,- per persoon

De volledige cursus Rock & Roll kost voor tien lessen van een uur € 120,- per persoon. The Baseballs van nu of 50 jaar terug in de tijd met Bill Haley, Elvis en Jerry Lee Lewis? Oubollig? Zeker niet, Rock ’n Roll is springlevend. Samen swingen op snelle ritmes. Een sportieve dansstijl, met licht acrobatische danselementen. Makkelijk te leren en leuk om te doen.

Alle cursussen worden gegeven aan de Oudegracht in Utrecht.

Danscentrum Utrecht

In dit danscentrum geven ze allerlei soorten danslessen. Van beginners tot gevorderden in onder anderen Afro-, Modern-, Jazz -, urban- , breakdance, enzovoort. De lessen voor volwassenen (18+) worden aan twee locaties in Utrecht gegeven, te weten aan de Monseigneur van de Weteringstraat en aan het Domplein. De kosten bedragen tot twintig jaar voor zesendertig lessen van een uur € 330,-. Ben je ouder dan betaal je € 399,- per jaar. Wil je alles precies weten, kijk dan op hun website https://www.dcu.nl/.

MStudio Dans met Passie

Hier kunnen volwassenen, beginners of gevorderd, een cursus Dance Fusion/Modern Jazz volgen. Afwisselende en swingende lessen waarmee je op een leuke manier aan je conditie werkt. De lessen bestaat uit een flinke warming-up en het aanleren van een Modern Jazz choreografie met een accentje pop, oriëntaals, bollywood, afrikaans of een dansstijl op verzoek. De stijl wisselt elke paar lessen, je verdiept je flow en dynamiek in het dansen.

De lessen worden gegeven aan de Oudegracht in Utrecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marlieke via MStudio@live of 06-52542462.

Dance classes op Superprof

Dansopleiding voor Professionals in Utrecht

Voor deze dans moet je een goede conditie hebben
In Utrecht kun je de dansopleiding Hip-hop volgen ǀ Unsplash - Ilja Tulit

De Utrechtse Dansacademie gaat stoppen en verwijst naar:

ROC Midden Nederland

Aan het Creative College aan de Brandenburchdreef in Utrecht geven ze de driejarige BOL (Beroeps Opleidende Leerweg) Niveau 4 opleiding Hip-hop dansen.

Wat zijn de toelatingseisen?

 • Diploma Vmbo: kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg;
 • Of een diploma op Mbo-niveau 2 of 3 of vergelijkbaar;
 • Of een overgangsbewijs van Havo of Vwo 3 naar 4;
 • Auditie doen. 

Wat ga je leren?

 • Op de eerste plaats train je je dansvaardigheden. Daar steek je vele uren in, om een hele goede uitvoerend danser te worden;
 • Hoogstwaarschijnlijk ga je aan de slag als creatieve ondernemer in dans, als ZZP’er. Een ZZP’er werft zelf zijn opdrachten en kan zijn eigen onderneming opstarten. In drie jaar tijd leer je hoe je je eigen administratie moet voeren en schrijf je een businessplan;
 • Jij bent een die-hard Breakdancer en bekend in en met de scene. Je hebt een ijzeren discipline en mentaliteit en je weet wat je wil gaan doen.

Er worden gedurende het jaar verschillende audities gehouden. Wanneer jij je aanmeldt word je uitgenodigd voor de eerste ronde. Na een positief resultaat volgt een tweede auditieronde later in het jaar.

Uitzondering is Breakdancing, deze auditie vindt plaats op één dag. Tijdens de auditie volg je verschillende danslessen en je hebt een mogelijkheid om een zelf gemaakt stuk te laten zien. Er wordt gekeken of jij bij de opleiding past. Je wordt beoordeeld of je beschikt over fysieke ontwikkelmogelijkheden en danstechnische vaardigheden. Ook wordt gekeken naar je artistieke aanleg, je creatief vermogen en je open en flexibele werkhouding.

Voor je achttiende betaal je geen lesgeld. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder, dan ben je verplicht lesgeld te betalen. Voor een BOL-opleiding (ongeacht het niveau) is het lesgeld voor een cursusjaar  € 1.216, -.

Na deze opleiding kun je aan het werk in vier verschillende gebieden: als uitvoerend danser, choreograaf, docent of evenement-organisator.

Dansles via Superprof, Privéles of Online

 Superprof

In en rond Utrecht worden door Superprof tal van danslessen aangeboden. Ervaren docenten geven onder andere les in:

 • Flamenco;
 • Latijns-Amerikaanse dans;
 • Hip-hop;
 • House;
 • Streetdance;
 • Jazz dance;
 • Musical dance;

Te veel om op te noemen dus. Je slaat hier zeker je slag! En de prijs valt ook reuze mee. Je hebt al een dansles vanaf € 10,- per uur en daarbij is de eerste les ook nog eens gratis! Bovendien kun je op verschillende manieren les krijgen: bij jou thuis, bij de docent thuis of via de webcam.

Latijns dansen doe je samen
Ga samen op Latijns dansen! ǀ Pixabay - Margot2906

Union Salsa Dance Company

Bij deze langst bestaande Salsadansschool in de Biltstraat in Utrecht beiden ze - naast hun reguliere lessen - online danslessen aan. Je kunt kiezen uit:

 • Latin-Fitness;
 • Lady Styling Salsa;
 • Salsa voor Beginners;
 • Bachata voor Beginners.

Per cursus betaal je € 24,-.

Bovendien kun je hier ook terecht voor privélessen. Handig als je geen tijd hebt om elke week naar dansles te gaan en in korte tijd de Salsa, Bachata of Kizombo onder de knie wilt krijgen. Je kunt deze lessen alleen, maar ook met een partner volgen. Een privéles van een uur kost € 65,- per persoon en voor negentig minuten betaal je € 90,- per persoon.

On Count Dance Centre

Bij dit danscentrum aan de Daltonlaan in Utrecht kun je nu online gratis verschillende danslessen en workouts volgen. Je kunt dansen wanneer het jou uitkomt en je eigen tempo bepalen. Ga naar de site https://www.oncount.nl/dance-channel.

Dancr

Bij Dancr kun je online danslessen volgen die worden gegeven door gediplomeerde dansdocenten. Je kunt kiezen uit heel veel soorten dans. Om er maar een paar te noemen: Streetdance, Showdance, Jazz, Afro House en nog veel meer. Dit online platform is bedoeld voor iedereen die van dansen houdt. Iedere docent heeft zijn eigen dansspecialiteit en je kunt er 24/7 per dag terecht op verschillende niveaus. Je kunt je aanmelden voor € 5,99 per maand en je kunt de lessen zeven dagen gratis uitproberen. Wil je eerst nog meer weten, kijk dan op hun website https://www.dancr.studio.

Superprof zegt: Ga ervoor!

Danslessen Amsterdam, vind een leraar

 

 

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!