De meerderheid van de experts is het erover eens dat er vandaag de dag ongeveer 6.000 talen over de hele wereld worden gesproken.

Dit betekent dat degenen die een vreemde taal willen leren, verwend zijn met de keuze!

Interessant is echter dat volgens de Verenigde Naties slechts 1% van al deze talen wordt gesproken door 99% van de wereldbevolking.

In sommige opzichten betekent dit dat studenten minder keus hebben als het erom gaat te bepalen in welke taal ze moeten studeren.

Dus als je op zoek bent om Duits te leren, of het nu is om je carrière te helpen of gewoon om plezier te hebben, houd er dan rekening mee dat je taalkeuze een grote rol speelt in waar de taal je mee naartoe neemt.

Duits is een belangrijke taal, niet alleen in Europa, maar ook in de hele wereld, en om te leren hoe het te spreken is om je ogen te openen voor nieuwe culturen en tradities!

De beste leraren Duits beschikbaar
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,7
4,7 (11 reviews)
Harry
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (23 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (6 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (8 reviews)
Pina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Adri
5
5 (4 reviews)
Adri
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Petra
5
5 (7 reviews)
Petra
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (7 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom zou je Duits als Tweede Taal Kiezen?

De Duitse taal heeft zijn eigen rijke geschiedenis.

Een van de verkoopargumenten van het leren van Duits is het kunnen ontdekken van deze geschiedenis, die de taal heeft gevormd zoals we die nu kennen.

Duits zoals we het nu kennen behoort tot een familie van Germaanse talen, die allemaal zijn afgeleid van oude Germaanse dialecten.

Beetje bij beetje zijn deze dialecten geëvolueerd tot moderne talen, waaronder Duits, Nederlands en zelfs Engels, die elk hun eigen vocabulaire en grammaticaregels hebben.

Het is interessant dat het de Duitse vertaling van de bijbel is van de protestant, Maarten Luther, die verantwoordelijk is voor de standaardisering van de Duitse taal.

Een taal bestaat niet alleen uit woorden leren, maar ook kennis van grammatica
Een taal leren betekent meer als alleen maar bekende woordjes leren ǀ Pixabay – RitaE

Duits was ook de taal bij uitstek voor het overschrijven van heilige boeddhistische teksten!

De taal van Goethe zit vol met wonderlijke geheimen die tijdens hun leertraject aan leerlingen worden onthuld.

Mensen zijn vaak verrast om te ontdekken hoeveel van een cultuur je kunt leren door simpelweg de taal te leren - en Duits is geen uitzondering!

Naast het hebben van de middelen om meer uit het leven te halen, leer je Duits vloeiend spreken om je cv te verbeteren en je in de toekomst meer kansen te bieden.

Engels wordt vaak als de enige 'zakelijke taal' beschouwd, maar de grootste exportbestemming van Nederland is, in feite, Duitsland.

Door je Duitse communicatievaardigheden te verbeteren, vergroot je je carrièreperspectieven.

Betere Duitse communicatievaardigheden betekent betere loopbaanperspectieven en met de bloeiende Nederlandse en Duitse relaties, kunnen je taalvaardigheden alleen maar voordelig zijn.

Als je in de toeristische sector werkt, weet je hoeveel Duitsers van reizen houden.

Duits is ook de op één na meest gebruikte taal ter wereld voor wetenschappelijke publicaties, die net achter het Engels verschijnen.

Duitsland is toonaangevend op het gebied van wetenschappelijke innovatie en heeft in 2014 meer dan 56.000 octrooien ingediend.

Dus, als je een beginnende uitvinder of wetenschapper bent, kan het leren van Duits nu, later van pas komen!

Stereotypen sterven moeilijk en Duitsland wordt nog steeds algemeen beschouwd als het land van bier, worst en de controversiële combinatie van sokken en sandalen.

Maar je hebt het verkeerd als je dit gelooft!

Het zou zonde zijn om zo'n levendige cultuur te missen vanwege stereotiepe onzin - dus mis het niet!

Het verbeteren van je Duits geeft je toegang tot oneindige hoeveelheden literatuur, muziek en films in hun originele taal.

Boekenliefhebbers kunnen bijvoorbeeld het werk van Goethe waarderen - een echt icoon van de Duitse literatuur.

Kafka's Der Process (Het Proces) is ook een boek dat Duitstaligen moeten hebben gelezen.

Filmliefhebbers kunnen de beroemde film Good Bye, Lenin! (2003), ervaren, omdat het de geschiedenis in zijn oorspronkelijke taal vertelt.

Cursus Duits Rotterdam, vind een leraar

Luisteren naar de symfonieën van Beethoven zullen je verrijken
Beethoven maakt deel uit van De Duitse cultuur ǀ Pixabay – Asatira

Muziek is ook een bloeiende deel van de Duitse cultuur, met wereldberoemde composities zoals Mozart’s Die Zauberflöte (De Toverfluit) of de 9 symfonieën van Beethoven om er maar een paar te noemen.

Duits Leren: Hoe Moeilijk is Het?

Dit idee heeft echter meer te maken met de mentaliteit van de leerling - en het mag daarom geen enkele ontluikende Duitse spreker in de weg staan.

Dus wees niet ontmoedigd door diegenen die je vertellen dat de Duitse woordenschat te complex is, dat de grammatica te moeilijk is of dat het leren van het geslacht van elk zelfstandig naamwoord je begrip te boven gaat.

Als je genoeg motivatie en zelfdiscipline hebt, zul je in staat zijn om de Duitse taal onder de knie te krijgen, ongeacht wat iemand zegt.

In Nederland kunnen de kinderen in het basisonderwijs, meestal vanaf groep 5, al in aanraking komen met het Duits, wanneer ze de overeenkomsten in het vocabulaire en de grammaticale structuren die Duits en Nederlands delen, gaan waarderen. 

Duits is voor Nederlanders geen moeilijke taal om te leren, zeker niet in vergelijking met bijvoorbeeld Fransen, Amerikanen of Chinezen. Veel woorden, zinsconstructies en zelfs uitdrukkingen zijn hetzelfde

Het Duitse woord voor 'school' is bijvoorbeeld 'Schule'.

En 'Zomer' is 'Sommer'.

De gelijkenis tussen het Duits en Nederlands kan opvallend zijn.

Het is echter niet zo verrassend als je weet dat beide talen tot de Germaanse taalfamilie behoren en daarom dezelfde kenmerken vertonen.

Maar voor leerlingen van het Duits is er een onderwerp dat veel meer gevreesd wordt dan de rest: verbuigingen en naamvallen.

Aangezien dit idee bijna volledig afwezig is in het Nederlands, is het normaal dat je je zorgen maakt wanneer je ze voor het eerst tegenkomt.

Hoewel het Duits springlevend is, wordt het op een vergelijkbare manier als het Latijn verbogen, in dat het Latijn zeven naamvallen heeft, terwijl Duits er maar vier heeft.

Dit betekent dat degenen die Latijn hebben gestudeerd, een bepaald voordeel hebben als het gaat om het leren van Duits. Maar maak je geen zorgen als dit niet het geval is voor jou.

Je moet investeren om de Duitse taal te leren
Een taal leren betekent dat je je huiswerk moet maken ǀ Pixabay – quinntheislander

Het enige wat je hoeft te doen is voldoende grammaticale oefeningen doorlopen om grip te krijgen op hoe naamvallen werken.

Het leren van een nieuwe taal gaat ook over leren te leren.

Of je nu leert met een Duitse leraar of alleen, je zult handige leertips vinden, zoals herhaling en het bijschaven van je vocabulaire om je te helpen je comfortabeler te voelen met je Duitse taal.

Duits leren als tweede taal helpt je niet alleen met je communicatieve vaardigheid, maar ook met je vermogen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leren.

In tegenstelling tot het Nederlands is het Duits een zeer fonetische taal.

Dit betekent dat je de woorden uitspreekt zoals ze geschreven zijn!

Dit is dus een ander verkoopargument van het Duits en een briljante reden om je online in te schrijven voor een intensieve cursus zakelijk Duits of Duitse lessen.

In je taallessen - Duitse lessen in Amsterdam, Groningen of Maastricht - zal de leraar je laten zien hoe eenvoudig Duitse werkwoordvervoeging kan zijn.

Zelfs als Duits, vergeleken met de Nederlandse vervoeging, moeilijker lijkt, duurt het niet lang om te wennen aan de manier waarop werkwoorden werken.

Duits Leren: de Beste Vriend van het Nederlands

De economische betrekkingen tussen Duitsland en Nederland zijn al sterk, maar dit is niet het enige wat ze verbindt.

Ook op taalkundig gebied gaan Duits en Nederlands hand in hand.

Dit heeft in de eerste plaats te maken met de oorsprong van elk van deze talen, die elk afkomstig zijn van een primitieve taal die 'Indo-Europees' wordt genoemd.

Deze term werd geïntroduceerd door linguïsten die vanaf de 17e eeuw de overeenkomsten tussen een aantal Europese talen hadden bestudeerd.

Hun onderzoek leidde hen naar een overzicht van een gemeenschappelijke taal, waarvan wordt aangenomen dat deze al lang voor de opkomst van de geschreven taal is gesproken.

Naarmate eeuwen voorbijgingen, hebben de Duitse en Nederlandse talen zich onafhankelijk van elkaar ontwikkeld en hebben nu hun eigen dialecten.

Beide talen staan ​​altijd open voor evolutie - dit betekent dat hun woorden en gebruik kunnen veranderen naargelang de behoeften van hun sprekers.

Of je, als spreker van het Nederlands als je eerste taal, Duits op school of online Duits leren met een online bijles docent leert, je zult snel de overeenkomsten en verschillen tussen Duits en Nederlands opmerken.

Je zult ook de levendige intonatie opmerken die komt van het benadrukken van een lettergreep in elk woord - een kenmerk dat het Duits deelt met vele andere Europese talen, waaronder Nederlands.

Gedurende je Duitse lessen zul je zien hoeveel Nederlandse woorden de Duitse woordenschat zijn binnen geslopen.

Woorden als 'pastei', 'schaak', 'dans' worden bijvoorbeeld gebruikt door Duitstaligen.

Taal en cultuur gaan hand in hand en de geschiedenis vertelt ons over de banden tussen Nederland en Duitsland - dus waarom zou je er geen deel van uitmaken?

Hoe Snel kun je je Duitse Spreekvaardigheid Verbeteren?

Kort nadat je bent begonnen met het volgen van lessen Duits, kun je besluiten dat je de taal vloeiend wilt leren spreken.

Om de eerste stap te zetten in het proces om vloeiend Duits te leren, hoef je alleen maar een van deze termen in een zoekmachine te doorzoeken:

  • Duits leren/Leer Duits
  • Duits leren online
  • Duitse lessen
  • Cursus Duits
  • Snel Duits leren
  • Leer Duits spreken

Sommige websites laten je geloven dat het mogelijk is om de Duitse taal te beheersen met slechts 5 lessen, of dat je vloeiend Duits spreekt met een gratis cursus van 1 maand. Maar leugens helpen niemand en het is beter om eerlijk tegen jezelf te zijn.

Duits en zelfverzekerd Duits kunnen spreken met een goed accent, betekent vaardigheden hebben die verder gaan dan het niveau van Duits dat je op school leert.

Het betekent in staat zijn om te spreken als een moedertaalspreker, met een bijna perfecte uitspraak en passend gebruik van gemeenschappelijke idiomatische uitdrukkingen en zinnen.

Iemand met dit niveau is in staat om te denken en zelfs te dromen in het Duits, en soms komen er Duitse woorden in gedachte voor de Nederlandse.

Zelfs als je Duits niet perfect kunt of wilt worden, zijn dit belangrijke factoren om te overwegen.

De beste manier om Duits te leren kennen, is zonder twijfel om jezelf volledig in de Duitse cultuur onder te dompelen door in Duitsland te wonen.

Je leert een taal het snelst met moedertaalsprekers
Ga naar Duitsland toe om de taal te leren ǀ Pixabay – AndyLeungHK

Dus, of je bij een Duits gezin als au pair verblijft, aan een Duitse universiteit studeert of gewoon voor een langere vakantie naar Duitsland reist, elke mogelijkheid om je taal te gebruiken en de woorden om je heen op te snuiven, kan alleen maar een voordeel zijn.

Neem de tijd om met de lokale bevolking te praten, luister naar hun discussies en oefen zoveel als je kunt. Dit is de beste manier om snel en effectief vooruitgang te boeken.

Als je niet in de gelegenheid bent om Duitsland te bezoeken, moet je ervoor zorgen dat je genoeg oefening krijgt en de tijd en moeite besteedt om zoveel mogelijk informatie op te nemen.

Maar hoe lang duurt het om Duits te leren?

Het antwoord is dat er geen echt antwoord is.

Het hangt af van verschillende factoren, zoals je academische profiel, vastberadenheid en zelfs geografische locatie.

Wat je plannen ook zijn om Duits te leren, je moet sommige dingen uit je hoofd leren en voldoende gemotiveerd blijven om zowel naar de taal te luisteren als te spreken en te schrijven.

En vergeet niet dat het plezier hebben in je leren de sleutel tot succes is!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!