Zodra een kind geboren is, wordt je fulltime ouder. Denk je er al aan om je kinderen Engels als tweede taal te leren?

Denk je dat ze tweetalig zullen zijn tegen de tijd dat ze naar de kleuterschool gaan?

Begin dan nog niet met hen woordenschat, werkwoorden en Engelse grammatica te leren. Je hoeft je niet te haasten. Er is nog genoeg tijd om ze Engels als tweede taal te leren.

Het is echter wel sterk aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het leren van de Engelse taal, omdat het hen een voordeel kan geven op school en in hun toekomstige carrière. Als je zelf niet tegen deze taak opgewassen bent, zul je waarschijnlijk eerst je Engelse taalvaardigheid moeten verbeteren met wat Engelse lessen. Vergeet niet dat je ook online Engels kunt leren met online cursussen Engels en Skype gesprekken met een native speaker Engels.

Het leren van vreemde talen kan het begrip en de cognitieve ontwikkeling verbeteren, om nog maar te zwijgen van het cultureel bewustzijn.

Als kinderen van jongs af aan Engels leren, hebben ze de neiging om de taal onder de knie te krijgen. Velen van hen zullen uiteindelijk beter Engels spreken dan de meeste moedertaalsprekers!

Hoe kun je je kind aanmoedigen om een taal te willen leren?

Hoe kun je ervoor zorgen dat ze niet ziek worden van het Engels leren?

Hoe kun je kinderen Engels leren? Heb je een leraar Engels nodig?

Engels leren aan kinderen vereist het gebruik van bepaalde technieken. Je moet een interactieve en leuke benadering kiezen om talen te leren.

Een kind tussen 4 en 12 jaar leert nog steeds over sociale interactie en maatschappelijke waarden. Dit is de beste tijd om hen te laten wennen aan het leren van Engels.

Dat komt omdat hun hersenen in dit stadium zeer kneedbaar zijn en nieuwe woorden zich volledig in hun geheugen zullen nestelen. Je kunt zinnen, bijvoeglijke naamwoorden, tijden en de uitspraak van het Engels met hen oefenen.

Er zijn tal van hulpmiddelen voor ouders of leerkrachten om te gebruiken wanneer ze hun kinderen Engels leren.

Hier zijn een paar interessante hulpmiddelen die je kunt gebruiken om je kind beter te maken in het Engels als het bijvoorbeeld op de basisschool zit.

Klik hier om een Engelse cursus online te vinden.

kinderen leren engels
Houd wedstrijdjes tussen leerlingen! | Bron: Pexels

Ga aan de slag met Engelse les Amsterdam!

De beste leraren Engels beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (44 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Monique
4,9
4,9 (20 reviews)
Monique
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonathan
5
5 (26 reviews)
Jonathan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
4,9
4,9 (11 reviews)
Peter
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Seyyed abbas
5
5 (7 reviews)
Seyyed abbas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hannelore
4,4
4,4 (7 reviews)
Hannelore
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mick
5
5 (9 reviews)
Mick
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Debby
4,9
4,9 (10 reviews)
Debby
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Engels Leren voor Kinderen

Het is belangrijk dat een kind zich op zijn gemak voelt wanneer het Engels leert, anders leert het niets.

Wanneer je je kind Engels leert, probeer dan zo ver mogelijk weg te blijven van de methodes die ze op school gebruiken. Zorg ervoor dat het leuk en interactief blijft.

Er zijn tal van leermiddelen die je kind kunnen helpen bij het leren van hun eerste woordjes Engels.

Het kind moet wennen aan zijn of haar nieuwe taal alsof het zijn of haar eigen taal is. Net zoals een gitarist dat zou doen als hij of zij een nieuw muziekgenre wil leren.

Waar komt het plezier vandaan? Als Engels leren saai wordt, zal het kind zijn interesse verliezen en niet zo snel leren.

Wanneer ze voor het eerst Engels leren, kan de ouder of leerkracht hen bijvoorbeeld liedjes leren of spelletjes met hen spelen. Dit is tegenwoordig heel gemakkelijk dankzij technologie.

Engels Leren met Muziek

Muziek en zingen kunnen je in een goede stemming brengen. Dit helpt je een taal sneller te leren. Een vreemde taal leren met muziek kan de hele ervaring heel plezierig maken.

Liedjes en slaapliedjes zijn erg effectief en vergeet niet dat er online veel gratis bronnen voor Engels te vinden zijn.

Zelfs als volwassenen leren we nog steeds de liedjes die we als kind leerden. Neem bijvoorbeeld het alfabetliedje. Je weet nog hoe het gaat, toch? A, B, C... enz.

Een kind zou heel gemakkelijk het alfabet in het Engels kunnen leren door het liedje te zingen.

Meisje leert Engels
Oefen je uitspraak met een native speaker! | Bron: Pexels

Het is ook mogelijk Engelse versies te vinden van gewone slaapliedjes uit andere talen.

Vergeet niet dat Engelstalige muziek al sinds de tweede helft van de 20e eeuw de wereld domineert. Er zijn tal van Engelstalige rock-, pop- en bluesliedjes die je kind heel graag meezingt.

Aangezien de globalisering ook helpt om nog meer Engels over de wereld te verspreiden, zal je kind waarschijnlijk opgroeien met het horen van liedjes in het Engels en het nadoen van hun favoriete Engelstalige popsterren.

Hoewel ze de songteksten niet meteen zullen begrijpen, zullen ze gewend raken aan het horen van Engels, wat hen later zal helpen als ze in het Engels gaan schrijven of spreken.

Je kunt ook veel plezier beleven aan het leren van Engels op deze manier.

Engels leren bij muziekworkshops is erg populair. Het is origineel, eenvoudig en leuk, en bovenal, kinderen vinden het geweldig!

Volg Engelse cursussen op Superprof.

Engels Leren Door te Spelen

Spelen is de snelste manier om een taal te leren, want door plezier te maken lijkt het hele leerproces helemaal niet op werken!

Dankzij het internet kan iedereen "vloeiend" worden door gewoon een paar spelletjes te spelen.

Kinderen weten tegenwoordig niet hoe goed ze het hebben.

Er zijn zoveel digitale hulpmiddelen beschikbaar voor wie een taal wil leren en het internet brengt ze rechtstreeks naar ons toe met een simpele muisklik. Er zijn spelletjes waarmee kinderen in het Engels tot 100 en verder kunnen leren tellen.

Een snelle zoekopdracht levert je duizenden resultaten op voor verschillende spelletjes die je met je kind kunt spelen om hem of haar te helpen Engels te leren. Je kunt bijvoorbeeld oefeningen downloaden, aan hun uitspraak werken en Engelstalige kruiswoordraadsels doen.

Engels voorlezen
Je bent nooit te jong om Engels te leren! | Bron: Pexels

Volg je cursus Engels Rotterdam.

Maak Engels Leren Leuk

Workshops Engels

Ga op zoek naar evenementen in je buurt waar ouders en hun kinderen samenkomen om Engels te leren. Workshops combineren het leren van Engels vaak met andere activiteiten zoals muziek of kunst.

Dit zijn geweldige manieren voor je kinderen om Engels te leren zonder dat ze door hebben dat ze aan het studeren zijn.

Engelse Lessen via Skype

Of het nu met een penvriend of een privéleraar is, Skype is een geweldige manier om je kind Engels te leren en te laten oefenen.

Er zijn duizenden geweldige moedertaalsprekers die privélessen aan kinderen (en volwassenen) aanbieden via Skype.

Voor jongere kinderen kun je altijd een virtuele "speelafspraak" maken met een Engelssprekende vriend. Ze kunnen online spelletjes spelen en met elkaar praten.

De meeste zeer jonge kinderen maakt het immers niet uit of hun vriendjes dezelfde taal spreken als zij of niet.

Meisje leert Engels
Begin met simpele kinderboeken in het Engels | Bron: Pexels

Effectieve Methodes voor Engelse Les aan Kinderen

Als je eenmaal begint met het leren van een vreemde taal, moet je ervoor zorgen dat je dat effectief doet.

Het klinkt misschien vanzelfsprekend. Er zijn echter zo veel hulpmiddelen om Engels te leren dat het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen.

Hier zijn een paar van de methodes die werken:

Engelse Academies

Je kunt je kinderen naar een particuliere Engelse academie sturen waar ze Engels leren met andere kinderen van hun leeftijd. De aanpak is normaal gesproken anders dan op school en ze kunnen tijd doorbrengen met zingen, dansen en spelen, allemaal terwijl ze leren.

Little Pim

Little Pim biedt video's voor kinderen tot 6 jaar om Engels te leren. Waarom alleen tot 6 jaar?

Omdat Little Pim kinderen Engels wil leren op de optimale leeftijd waarop hun hersenen zijn ingesteld op het leren van talen.

Het is een interessant concept dat een kind laat wennen aan het horen van Engels, ook al kan het nog niet lezen, schrijven of tellen. Dit is Engels onderwijs dat zich richt op luistervaardigheid.

Als je wilt dat je kind tweetalig wordt in het Engels, moet je zo snel mogelijk met hem of haar beginnen!

Zo gaat dat. Ze spreken al Engels voordat ze hebben leren lezen. Voor je het weet, willen ze in het buitenland studeren.

Reis naar een Engelssprekend Land

Naar een Engelssprekend land gaan is meestal de snelste en meest effectieve manier om de taal te leren. De landen die studieprogramma's in het buitenland aanmoedigen, hebben meestal betere vaardigheden als het op Engels spreken aankomt.

Het Engels dat je op de middelbare school leert, is normaal gesproken niet genoeg om te spreken zoals ze dat in Londen of New York doen. Als je je gesproken Engels en je luistervaardigheid wilt oefenen, is het een goed idee om dat te doen met een andere moedertaalspreker van het Engels. Het toeval wil dat Londen en New York vol zitten met Engelssprekenden!

Je kind leert zo veel tijdens een cursus Engels als het ook wordt ondergedompeld in een Engelssprekende cultuur en bij een Engelssprekend gastgezin woont.

Hoe klinkt dat?

Er zijn tal van organisaties die uitwisselingsprogramma's aanbieden.

Je kind krijgt de unieke kans om tijd door te brengen in Engelssprekende landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada, enz. Na elke dag met moedertaalsprekers te hebben gesproken, komt je kind misschien wel terug naar huis en spreekt Engels als een moedertaalspreker!

Het is aan te raden om jongere kinderen niet naar de andere kant van de wereld te sturen. Het Verenigd Koninkrijk is nog steeds een van de populairste bestemmingen voor Europeanen als het gaat om taaluitwisselingsprogramma's.

Oudere leerlingen kunnen verder weg reizen naar plaatsen als Nieuw-Zeeland of Australië. Er zijn zoveel prachtige plaatsen op de wereld waar Engels wordt gesproken waar ze naartoe kunnen gaan!

Als je meer wilt weten over dyslectische kinderen Engels leren, lees dan ons artikel over dit onderwerp!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.