Als je Nederlands leert, kom je waarschijnlijk interessante woorden en zinnen tegen. Het begrijpen van de grammaticaconstructies is een van de belangrijkste elementen voor het beheersen van een taal. Daarom is het de moeite waard om de meest voorkomende Nederlandse grammaticafouten te begrijpen. Op die manier kun je jezelf snel verbeteren en aanpassen aan de lokale bevolking. Superprof is er om mensen te helpen met het beheersen van hun tweede, derde of vierde taal.

Een goed begrip krijgen van het basisonderwerp wordt het beste gedaan met een bijlesdocent die als geen ander weet dat het een vakmanschap is. Dat begint allemaal met de basis: het kennen van het onderwerp en wat te verwachten van bijlessen. Zie het onderstaande overzicht voor enkele van de belangrijkste lessen die je zullen helpen bij het leren van de (soms gecompliceerde) taal die in Nederland wordt gebruikt (nt2 school).

De beste leraren Nederlands (NT2) beschikbaar
Jordan
5
5 (32 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (14 reviews)
Karen
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (12 reviews)
Tamara
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (13 reviews)
Linda
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (13 reviews)
Piet
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
5
5 (7 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (32 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (14 reviews)
Karen
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (12 reviews)
Tamara
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (13 reviews)
Linda
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (13 reviews)
Piet
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
5
5 (7 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Nederlands Leren: Wat zijn Veel Gemaakte Spelfouten in het Nederlands?

Studenten staan ​​niet alleen in hun persoonlijke taalstrijd: zelfs mensen die in Nederland zijn geboren, worstelen soms met een aantal van de algemene Nederlandse grammaticafouten. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken, zeker niet als het begrip van de taal zich nog in een beginstadium bevindt.

Maar maak je niet te veel zorgen: uiteindelijk zal iedereen de materie begrijpen. Iedereen die voldoende gemotiveerd is, is in staat om Nederlands te leren, zonder uitzonderingen. Hoewel sommige mensen misschien wat meer tijd met grammaticale problemen nodig hebben dan anderen, begin je ook met het schrijven van grammaticale uitzonderingen zonder er zelfs maar bij na te denken wanneer je ze vaak genoeg gebruikt.

Als je je niveau ver genoeg verbetert, kun je zelfs een baan krijgen als privéleraar. Op die manier kun je je kennis verspreiden en een carrière opbouwen, terwijl je Amsterdam of andere fantastische plekken in Nederland verkent. Omdat de meeste buitenlanders het misschien niet beseffen, maar Nederland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de hoofdstad. Er is een hele reeks van twaalf provincies om te verkennen, en verschillende exotische eilanden (de Nederlandse Antillen) in de buurt van Venezuela als je van de tropen houdt.

Nederlands leren online

Elke provincie (en zelfs stad) in Nederland heeft zijn eigen variaties en dialecten, en er is geen manier om deze te leren. Maar zelfs degenen die in Friesland geboren zijn (de provincie met een eigen dialect dat sterk verschilt van het Nederlands, het wordt Fries genoemd) zullen je begrijpen als je ABN spreekt (‘Algemeen Beschaafd Nederlands’, wat zich vertaalt in ‘common civilized Dutch’).

Dus dialecten zijn leuk, maar ABN is waar de meeste mensen hun aartsvijand vinden. Als je worstelt met de gratis Nederlandse grammaticalessen die je hierboven hebt gevonden, kun je altijd een bijlesdocent Nederlandse taal op Superprof inhuren. Om een online Nederlandse bijlesdocent te worden was nog nooit zo gemakkelijk met dit platform. Bij Superprof zal er altijd een moedertaalspreker beschikbaar zijn, die je op de hoogte zal brengen van de grammaticale lessen. Dit gaat in beide richtingen: van Nederlands naar Engels en van Engels naar Nederlands!

Groningers spreken een Nederlands dialect
In de noordelijke Nederlandse provincie Groningen kun je leren spreken met een accent ǀ Unsplash.com

Volg je cursus Nederlands met een privéleraar!

Nederlands Leren: 10 Moeilijkheden bij het Leren van de Nederlandse Taal

Als je je vak dagelijks oefent, neemt de kans om een ​​fout te maken tijdens het Nederlands spreken snel af. Het oefenen van zowel schrijven als spreken in het Nederlands, zal je meer vertrouwd maken met de belangrijke facetten van de taal:

  • Veel voorkomende spelfouten: Wanneer gebruik je die verdomde dt-uitgang bij veel voorkomende woorden? Wanneer je bijvoorbeeld naar een andere persoon verwijst: ‘he becomes’ zal dit veranderen in ‘hij wordt’. Het is de stam van het woord (word) + de letter t.

Vanzelfsprekend zijn dit slechts eenvoudige voorbeelden van veel voorkomende spellingproblemen in het Nederlands, maar er zijn veel meer waar dat vandaan kwam. Je zult veel meer van deze voorbeelden leren in de blogs die in de inhoudsopgave van deze pagina staan. Bekijk ze één voor één om enkele van de meest voorkomende taalproblemen te begrijpen.

In deze blogs wordt zelfs het concept Dunglish vaak gebruikt, wat een populaire term is die verwijst naar de fouten die Nederlanders maken bij het spreken van Engels. De overgang van de ene grammaticale structuur naar de andere zal vaak resulteren in een aantal interessante situaties. Dit maakt het gebruik van voorbeelden leuker en het zal mensen snel in staat stellen ook zinsopbouw verschillen te begrijpen. Je zult snel in staat zijn om van een eenvoudige beginner naar een meer gevorderd of zelfs professioneel niveau van het leren van de Nederlandse taal te bewegen.

Maak kennis met Nederland
Alleen dit uitzicht is al genoeg om je te motiveren Nederlands te leren ǀ Unsplash.com

Wacht niet langer en volg je cursus Nederlands!

Nederlands Schrijven: Let op deze Tien Veel Voorkomende Nederlandse Grammaticale Fouten

Bij het leren van de Nederlandse grammatica, zal het een tijdje duren om op snelheid te komen. Bewegen van beginner naar expert is niet iets dat je doet met het omdraaien van een schakelaar. Door wat privé bijles hulp te nemen, zul je een voorsprong in het leren van de taal krijgen.

In een veel sneller tempo grip krijgen op de grammaticale problemen is mogelijk. Maar het vereist een aanzienlijke inspanning van zowel de student als de leraar. Als je toegewijd bent, kan een bijlesdocent mensen veel sneller door de moeilijkere taalproblemen begeleiden.

Als een beginner is het waarschijnlijk het beste om aan de uitspraak te beginnen. Dat is wat mensen het eerst zullen opmerken, en het geeft je wat extra begrip van de woorden. Maar het is ook waar dat een correcte uitspraak een opstap is naar het sneller oppakken van andere grammaticale kwesties.

Wanneer je kennis de Nederlandse taal op het niveau van een expert nadert, ben je waarschijnlijk jaren vooruit op degenen die net zijn begonnen. Hier begin je gelijk te zijn aan leraren in het Nederlands en kun je jezelf in het Nederlands verstaanbaar maken. Alles correct schrijven is op dat niveau veel eenvoudiger, maar verwacht niet dat het 100% foutbestendig is, zelfs op universitair niveau van de grammatica. Niemand is perfect, en zeker niet diegenen die vaak Nederlands gebruiken.

Om een ​​echte meester van elke taal te worden moet je je bewust zijn van de valkuilen. Naast het kennen van grammaticale regels, moet je ook de uitzonderingen op deze regels kennen en wanneer ze niet van toepassing zijn. Dit is het lastigste gedeelte van het leren van Nederlands, maar het ding dat je tot een echte meester maakt.

Het begin is moeilijk, maar eenmaal op gang, zul je snel vooruitgang boeken
Windmolens zijn net als de Nederlandse grammatica ǀ Unsplash.com

Nederlandse Les: Ken jij de Belangrijkste Nederlandse Grammaticale Uitzonderingen?

Sommige mensen vertellen je misschien dat Nederlands een van de moeilijkste talen om te leren is. Dit kan niet verder van de waarheid zijn: het is eigenlijk gerangschikt onder de gemakkelijkste categorie van talen om te beheersen, ondanks de uitdagingen in de uitspraak.

Het Nederlands is redelijk vergelijkbaar in zijn opzet met het Duits, dat iets moeilijker wordt gerangschikt om als vreemde taal te leren. Er is een  logica voor deze waanzin, dat is het punt dat we hier proberen te bereiken. Nadat je deze uitzonderingen in je hoofd hebt opgenomen, heb je geen moeite met de andere grammaticale uitdagingen. Dat komt omdat er altijd een regel zal zijn om toe te passen.

Zodra mensen zien dat er regels en logica achter bepaalde talen schuilgaan, zal de strijd snel van moeilijk naar gemakkelijk gaan. Tijd en moeite zullen beheersing creëren. Sommige mensen zeggen dat je, als je eenmaal 10.000 uur in een vak hebt gestopt, als een meester zult worden beschouwd. Maar dat is absoluut niet wat iemand nodig heeft als hij Nederlands leert. Het draait allemaal om het begrijpen van die grammaticaregels!

Kortom, het zal voor de eerste keer relatief eenvoudig zijn voor studenten om Nederlands te leren. Zodra de geluiden en zinsstructuren logischer voor hen worden, komt het allemaal neer op hun persoonlijke motivatie. Dat is in feite wat het succes van mensen meer dan wat dan ook bepaalt. Laten we eens kijken waarom Superprof de plek is om deze motivatie te krijgen en uiteindelijk die taalbeheersing te vinden.

Oefen op je Nederlandse uitspraak
Deze Nederlandse huizen zijn gebouwd alsof ze woorden uitspreken: sterk en met karakter! ǀ Unsplash.com

Waarom Nederlands Beheersen met Superprof?

Het is geen geheim dat de docenten bij Superprof behoren tot de meest betrouwbare en toegankelijke docenten die er zijn. Je zult snel merken dat de lessen leuk zijn om te volgen, terwijl je je nog steeds concentreert op het beheersen van het Nederlands. Er zijn veel verschillende facetten van de taal om door te nemen.

Maar je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de nadruk zal liggen op verschillende sleutelelementen, waaronder de meest voorkomende Nederlandse spelfouten, de uitspraak van woorden en zinnen, het vermijden van veel voorkomende grammaticale fouten en het begrijpen van de vele grammaticale uitzonderingen die bestaan ​​in de Nederlandse taal. .

Kijk eens naar de mensen die al Nederlandse lessen aanbieden, en kijk of dat misschien goed bij je past. En als het gaat om de inhoud, bekijk dan gewoon de inhoudspunten aan het begin van deze blog en blader hier doorheen om een ​​idee te krijgen van het type grammaticale inhoud dat in de lessen wordt besproken.

Het is duidelijk dat de gratis lessen die op de blog beschikbaar slechts een topje van de ijsberg zijn over wat er mogelijk is in de lessen zelf. De tijd nemen om een ​​nieuwe taal te leren, heeft een breed toepassingsgebied en kost veel tijd en gerichte inspanningen. Er zijn geen snelkoppelingen in het leren van een taal, en het omringen van jezelf met Nederlandse films, tv-series en boeken kan zeker helpen om dat nog sneller te verbeteren. Veel succes op je Nederlandse grammatica reis (Dutch courses Amsterdam)!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!