Iedereen wil snel Arabisch leren, maar het is niet iets dat in een opwelling kan worden geïmproviseerd.

Er is zeker een verschil tussen het kennen van een paar woorden of typische uitdrukkingen zoals ‘choukran’ voor 'genade' of ‘Inch'Allah’ voor ‘de glorie van God’, en echt Arabisch spreken.

Als je op de best mogelijke manier Arabisch wilt leren, raden we je aan om een ​​kijkje te nemen in onze lijst met de beste methoden om Arabisch te leren.

In feite is deze vreemde taal oneindig veel moeilijker voor een Nederlandse moedertaalspreker dan het leren van Engels, Frans, Spaans, Duits of Italiaans.

Het is daarom raadzaam dat je toegewijd en gemotiveerd bent en dat je alle beschikbare bronnen gebruikt om je te helpen leren.

Er zijn tal van motivaties die ertoe kunnen leiden dat men de taal van Mekka wil beheersen: vertaler willen worden, op het Arabische schiereiland willen reizen, naar de Marokkaanse televisie of Al Jazeera willen kijken, om de Koran of misschien gewoon Koran-Arabisch te leren.

Velen zijn weggelaten in de bovenstaande lijst, zoals een beter begrip van de geschiedenis van de wereld (inclusief de geschiedenis van het Westen), evenals een bepaalde taal en cultuur.

Een goede taalbasis hebben - of je nu uit Noord-Afrika komt of niet - is een noodzaak om je echt vertrouwd te maken met de regels van de Arabische grammatica of werkwoorden.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

In het Minst Geen Gemakkelijke Taal

Hoewel we gewend zijn een taal te identificeren via onze linguïstische wortels, heeft Arabisch totaal niet dezelfde structuur.

Het is eigenlijk om deze reden - het heeft een heel ander alfabet - dat schrijven in het Arabisch schrift op zijn minst gecompliceerd is.

Het moet gezegd worden dat het een van de meest complexe talen is om te leren: het alfabet heeft 28 letters, er wordt van rechts naar links gelezen, er zijn bijna geen klinkers in de geschreven vorm.

Het is daarom vrij logisch om totaal alleen te zijn als het gaat om het bestuderen van een dergelijke taal. Ter vergelijking, Nederlands leren zou een koud kunstje zijn. Je zult daarom beter de behoefte begrijpen dat je moet weten wat de meest effectieve grammaticacursussen in het Arabisch zijn, zodat je je niet geïsoleerd en verloren voelt!

Arabisch leren Utrecht - neem lessen via Superprof.

Moeilijkheidsgraden

Een taal leren is niet voor iedereen hetzelfde: sommige zullen meer op hun gemak zijn met grammatica, terwijl anderen zinsstructuren op een natuurlijke manier begrijpen en identificeren en de betekenis van de woorden uit hun context begrijpen.

Mondelinge expressie is vaak de kracht van sommigen, terwijl het leren van Arabische literatuur meer motiverend is voor anderen.

Afhankelijk van onze moedertaal zal het leren van het Arabisch in moeilijkheidsgraad variëren. Laten we het zo stellen: als je Arabisch leert, heb je het makkelijker om later Chinees of Turks aan te pakken.

Waarom?

Ten eerste omdat de zogenoemde 'keelklank' letters een van de eerste elementen zullen zijn van het leren van beide talen, vooral voor Nederlandstaligen, die dit geluid niet kennen.

Alle leerlingen in vreemde talen zullen ook de moeilijkheid ondervinden om Arabische letters te begrijpen, omdat deze alleen zin hebben als ze aan andere letters zijn gekoppeld en een woord vormen.

Arabische les den Haag op Superprof

De Arabische landen kennen veel tradities
Al snel zul je de Arabische cultuur kunnen delen met je familie en vrienden ǀ Pixabay - AmnaS

Er wordt geschat dat een Nederlands- of Franssprekende persoon gemiddeld na 2.200 uur (ongeveer 80 weken) Arabische lessen, correct Arabisch kan spreken.

In dit opzicht kan de pedagogische aanpak de effectiviteit van de modules verbeteren: een privéles thuis met een lesplan op maat zal altijd veel beter zijn dan het beste virtuele klaslokaal op internet.

De moeilijkheidsgraad van de Arabische taal is vergelijkbaar met die van Chinees, Japans of Koreaans. Maar Russisch leren is bijvoorbeeld ook niet eenvoudig.

Arabische Eigenaardigheden

Schrijven

Het Arabische alfabet bevat slechts 28 letters die erg op het Latijnse alfabet lijken, maar de manier van schrijven verschilt volledig van de Westerse manier.

Inderdaad, de vorm van de letters verandert afhankelijk van hun positie in een woord, afhankelijk van of ze aan het begin, midden of eind van het woord staan. Het kan worden vergeleken met het Griekse sigma.

Meestal zijn klinkers zelden zichtbaar, wat de leestaak niet vergemakkelijkt.

Een woord als maktab, wat 'kantoor' betekent, wordt bijvoorbeeld 'mktb' genoemd.

Stel je voor dat je zo moet lezen: ‘zndr klnkrs’ (zonder klinkers te lezen). Het zou niet gemakkelijk zijn voor een Westerling!

In het begin moet je Arabisch leren lezen met al zijn karakters en het later opnieuw leren met minder letters.

Ten slotte, in termen van de zinsstructuur, gebruikt de Arabische taal verbale zinnen en zelfstandige zinsdelen, waarbij de volgorde altijd hetzelfde is; werkwoord-onderwerp-lijdend voorwerp.

Mondelinge Uitdrukking

Aan de mondelinge kant, biedt de Arabische taal ongewone geluiden voor Nederlandse oren.

Het herhalen van een Arabische tekst is altijd een goede manier om de juiste uitspraak te onthouden.

Een Arabisch gesprek is vaak expressief en levendig: het wordt gedaan met intonatie, gezichtsuitdrukking en gebaren die de boodschap overbrengen.

Literair Arabisch daarentegen is meer lineair of monotoon. Het is een taal gebaseerd op puur betoog, die totaal geen gebaren inhoudt.

Arabisch leren Rotterdam - neem lessen via Superprof.

Welk Type van de Arabische Taal Moet je Kiezen?

Voordat je een bepaalde methode kiest, moet je jezelf afvragen: welk type Arabisch wil ik leren?

Je zult moeten kiezen tussen literair Arabisch (Klassiek Arabisch of Koran-Arabisch) en dialectisch Arabisch, dat meer algemeen gesproken wordt, of het nu in Tunesië, Algerije of Marokko is. Met zijn lokale varianten, natuurlijk, zoals het geval is met alle dialecten.

Er is een verschil tussen literair en dialectisch Arabisch
Je kunt ervoor kiezen om literair Arabisch te leren ǀ Pixabay - 8499117

Maar wees gewaarschuwd, het verschil tussen literair Arabisch en dialectisch Arabisch is zodanig dat onderzoek heeft aangetoond dat autochtone Arabische sprekers literair Arabisch als tweede taal leren.

Als Superprof je advies zou geven, zou het beginnen met klassiek Arabisch. Dialectisch Arabisch kan gemakkelijker en sneller worden geleerd als een aanvulling, vooral als je een Arabische taalgroep hebt, of met mensen en inwoners praat.

Klassiek Arabisch vereist meer investering, onderwijs in verschillende stadia en voortdurend leren.

Vergeet echter niet dat het vocabulaire tussen dialectisch Arabisch en klassiek Arabisch anders is.

Ten slotte is er nog een laatste ding dat je moet weten: klassiek Arabisch is een universeel geschreven taal, maar alle inwoners van Arabische landen zoals Tunesië, Egypte, Marokko, Turkije, Saoedi-Arabië of zelfs de Verenigde Arabische Emiraten spreken niet 'dezelfde Arabische taal'.

Arabische sprekers van verschillende culturen en landen kunnen worden begrepen door klassiek Arabisch, dat een gemeenschappelijke basis blijft van de zich uitbreidende Islamitische wereld, ook al gebruiken ze het zeer zelden.

Als ze met hun respectievelijke dialectische Arabisch zouden spreken, is de kans groot dat ze elkaar niet zouden begrijpen, of dat er komische misverstanden zouden ontstaan.

Hoe Kun je Arabisch Leren: de Beste Methoden

Na het bekijken van de moeilijkheden en obstakels van het leren van de basisbeginselen van de Arabische taal, is het tijd om te kijken wat de beste methode is om Arabisch te leren.

Op veel Arabische leerwebsites zie je gratis online Arabische lessen en met slogans zoals 'Arabisch in 10 of 15 lessen' of 'Arabisch leren in 20 uur'.

Natuurlijk ben je waarschijnlijk op zoek naar de methode die het beste bij je past in termen van tijd, maar je geeft ook veel om resultaten en budget.

Pas op: er is een verschil tussen het leren spreken van Arabisch (of liever ermee morrelen) en het leren lezen van Arabisch.

Hoewel het leren van Arabisch veel tijd, persoonlijke investeringen en huiswerk in verschillende stadia kost, is het lezen van het Arabisch een voor de hand liggende eerste stap.

Hier zijn enkele oplossingen om je te helpen bij het leren van een vreemde taal.

De Assimil Methode

Dit is een geweldige methode als je alleen een vreemde taal wilt leren, en het Arabisch is geen uitzondering.

Zelfs als de dialogen vaak overschat worden, is het een uitstekende toegangspoort tot het vlot leren van Arabisch, terwijl enkele zeer nuttige basisbegrippen voor je toekomstige leerproces worden geïntegreerd.

De lessen zijn vrij kort, wat psychologisch helpt, omdat je hierdoor snel en gemakkelijk vooruitgang boekt!

Leer online Arabisch!
Leer Arabisch met het comfort van je eigen computer ǀ Visualhunt

Met de oefeningen kun je aan je geheugen werken en geleidelijk aan het alfabet leren zonder het zelf te beseffen.

Deze methode zal je echter niet tweetalig maken en een gediplomeerd tolk, maar het is een goede manier om jezelf open te stellen voor de Arabische cultuur en taal.

Je ontwikkelt goede geheugengewoonten met interactieve hulp.

De kleine bonus? Het is een goedkope methode voor bijna 20 euro (hoogstens 60 tot 80 euro als je besluit om de methode te kiezen met de bijbehorende cd's, waardoor correcties mogelijk zijn als het gaat om mondelinge uitdrukking).

De Universitaire Methode

Als je op zoek bent naar Arabische lessen in de stad, bijvoorbeeld Arabische lessen in Amsterdam, biedt de lokale universiteit waarschijnlijk een Arabisch bachelor diploma (of hogere graad). Waarom ga en probeer je het niet?

Arabisch leren Amsterdam - vind lessen via Superprof.

Je kunt er ook voor kiezen de lessen als auditor bij te wonen zonder naar een diploma toe te werken. Het is een leermethode die net zo goed werkt als met Duits, Portugees of Frans!

Of je nu een werknemer of een student bent, er is altijd wel een manier om een ​​universitaire cursus Arabisch te volgen.

Overdag kun je met andere studenten Arabische lessen bijwonen, terwijl degenen met een baan 's avonds Arabische lessen bijwonen voor volwassenen.

De beste Arabische graad is logischerwijs een master diploma in Arabische taal en cultuur. Door een doorlopende taaltraining word je buitengewoon begaafd in de Arabische taal. Bovendien ziet het er goed uit op je cv.

Het voordeel van cursussen op universitair niveau is dat je een getrainde professor bij de hand hebt om al je vragen te beantwoorden, en je te adviseren en motiveren als dat nodig is.

Hij zal je audiotracks kunnen geven en je een eigen trainingsmethode kunnen geven ...!

De 'Onderdompeling' Methode

Dit is niet per se een officiële methode omdat je die niet in boekwinkels zult vinden, maar het is een heel goede manier om Arabisch te leren.

Het is echter nog steeds beter om wat basis dialectische Arabische vaardigheden te hebben om je hiermee te redden!

Leer Arabisch met moedertaalsprekers
Zoek een omgeving waar veel Arabisch wordt gesproken ǀ Pixabay - Walkerssk

Het duidelijke voordeel van de 'onderdompeling' methode is dat je direct ondergedompeld bent in de cultuur van het Arabische land en dit geeft je altijd een geweldige motivatie terwijl je geweldige moedertaalsprekers ontmoet.

Voor sommigen gebeurt deze 'onderdompeling' al in de moskee.

De 'onderdompeling' methode is daarom wat sommigen een 'complete' methode noemen. Zoals je weet zijn er veel landen waar je Arabisch kunt leren.

Bijles Methode voor het Leren van Arabisch

Natuurlijk zal het hebben van een privéleraar je enorm helpen om vooruitgang te boeken in het Arabisch.

De Arabische leraar kent de taal heel goed. Hij of zij heeft het waarschijnlijk al jaren gesproken en zoals vaak het geval is, is het de moedertaal.

Een privédocent past zich aan aan jouw behoeften
Geen groepslessen meer met een persoonlijke Arabische bijlesdocent ǀ Visualhunt - Shane Global Language Centers

De bijlesdocent reist meestal naar je huis, beoordeelt je kennis, tekortkomingen en behoeften en stemt vervolgens een taal leerprogramma af op jouw verwachtingen.

Je kunt ze elke vraag stellen die je in je hoofd opkomt om je grammaticale begrip van het Arabisch te verdiepen, en ideeën uitwisselen over cultuur en verschillende taalkundige moeilijkheden.

Arabische studiebegeleiding bevordert een echte uitwisseling tussen jou en je Arabische bijlesdocent.

Arabische les kun je vinden via Superprof.

Arabische Onderwijsmethoden op het Web

We leven in het tijdperk van het wereldwijde web en je beschikt over een laptop, een desktopcomputer, een smartphone of een tablet ... en een internetverbinding.

Als je de basiselementen van de Arabische taal wilt leren terwijl je wat geld wilt besparen, is dit geen slechte oplossing.

Maar je moet in gedachten houden dat dit niet de perfecte route is.

Het is echter een goed begin en het zou dom zijn om er afstand van te doen.

Verschillende websites concurreren met elkaar. Alle zijn min of meer van een vergelijkbare standaard, met vergelijkbare inhoud en ontwerp.

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur, maar hier zijn de belangrijkste platforms die het vermelden waard zijn:

  • YouTube host veel video zelfstudies die erg handig kunnen zijn voor het leren van het Arabische alfabet, uitspraak, enzovoort;
  • Applicaties zoals Alif en Arab Nemo;
  • Het Firdaous portaal biedt een opening naar de Arabische wereld en beschaving;
  • MOOC, APLV, EDRAAK en SCOOP voor het ultieme taal leeravontuur!
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Hoe Zit het met Boeken om aan de Slag te gaan met je Arabische Avontuur?

Natuurlijk kun je de hele Arabische taal niet leren door boeken te lezen, maar ze zijn onmisbaar voor je leeravontuur.

Kies het Arabische taalboek dat bij je doelstelling past
Richt jezelf op een nieuwe cultuur met Arabische taalboeken ǀ Pixabay - papannon

Hier zijn twee nuttige boeken die je zeker moet bezitten:

Living Language Arabic, Complete Edition: Beginner through advanced course. Dit boek bevat drie cursusboeken, negen audio-cd's, een Arabische scripthandleiding en gratis online leren, een ander taalboek met zeer effectief leren, en een cd om je te begeleiden bij enkele van de meest fundamentele taallessen. Dit boek is voor iedereen, maar misschien vooral voor beginners. Je leert elke letter van het alfabet te schrijven door de regels van het Arabisch schrift overeen te brengen met de perfecte schrijfbeweging. Je hebt ook een inleiding tot de Arabische kalligrafie. (Niet in het Nederlands verkrijgbaar.)

Online Arabisch leren via Superprof

Arabisch voor Dummies: Arabisch leren voor beginners. Hier is een boek voor studenten die graag hun taalvaardigheden willen verbeteren. Voor beginners en autodidactische leerlingen is dit boek zeer goed ontworpen. Verdeeld in hoofdstukken, thema's, eindigt het met een reeks oefeningen aan het einde van het boek.

De Beste Manieren om Arabische Kalligrafie te Leren

Arabisch lezen en spreken zijn beide belangrijk.

Maar het op een deskundige manier schrijven is nog een hele andere vaardigheid...

Klassiek Arabisch schrift is niet alleen een manier van communiceren, het is ook een kunstvorm en een vaardigheid. Als je ernaar verwijst, is het woord kalligrafie perfect geschikt.

Al begrijp je de Arabische taal, je moet het ook nog kunnen schrijven
Arabisch schrijven is een ware kunst! ǀ Visualhunt - gwillmore

De hieronder genoemde digitale toegangspoorten zijn nuttig om een ​​voorproefje van de taal te krijgen voordat je je verdiept in deze kunstvorm.

Firdaous geeft je basiskennis van Koefisch shrift, de oudste van alle zes Arabische geschriften, en de meest overheersende stijl en geometrie van het klassiek Arabisch.

Een beetje verder, vind je de tenani, farsi en nastalik stijlen, die het grondbeginsel bijeenbrengen, en de mooiste, van de Arabische literaire stijlen.

Online websites voor het delen van video's zijn met name goed voor het helpen bij bewegingsgevoel en visuele geheugentechnieken, maar we raden je aan nog verder te gaan door het boek van Ghani Alani, An Introduction to Arabic Calligraphy te leren kennen. (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)

Er zijn tal van andere boeken te vinden op het gebied van kalligrafie die een aanvulling zouden zijn op het werk van Ghani Alani, zoals Learn to Write Arabic Calligraphy door Omar Nizam Uddin. (Niet verkrijgbaar in het Nederlands.)

Wat je zult vinden is dat elk boek zich richt op een ander type Arabische kalligrafie. Mustafa Ja'far heeft bijvoorbeeld een leuke introductie geschreven voor Arabische studenten die zich willen specialiseren in Naskh script genaamd Arabic Calligraphy: Naskh Script for Beginners. (Niet in het Nederlands verkrijgbaar.)

Maar als je op zoek bent naar de dominante Koefische stijl, dan is Arabic Calligraphy: Kufic Script van Tareq Mahfouz een goede plaats om te beginnen met het leren over de verschillende vormen en hun overvloed in Arabische letters. (Niet in het Nederlands verkrijgbaar.)

Kies een Arabisch-Nederlands Woordenboek

Een goede taalmethode kan niet zonder een woordenboek. Arabische woorden lijken niet op die van Latijnse of Angelsaksische talen, en het onthouden van woordenlijsten is nodig om de taal vloeiend te spreken.

Onthouden moet in acht worden genomen en het vereist geconcentreerde aandacht van alle taalleerlingen.

Sterke geesten zullen ongetwijfeld in staat zijn om aan een dergelijke discipline te voldoen, maar je moet de juiste hoeveelheid tijd en motivatie bepalen!

Voor alle andere gewone stervelingen zal een Arabisch-Nederlands woordenboek meer helpen dan Nederlands-Arabische woordenboeken om je taalvaardigheid in het Arabisch te vergroten.

Uitgevers hebben geen moeite om hun meertalige producten te verkopen, en je kunt er zeker van zijn dat je van alles en nog wat kunt vinden, het beste en het slechtste.

Een woordenboek kan veel dingen duidelijk maken
Een woordenboek kan nieuwe deuren openen voor een student in een vreemde taal ǀ Pixabay - suchbay

Er zijn veel waardige woordenboeken Engels-Frans en Frans-Engels, omdat deze talen al eeuwen in paren worden geleerd, maar kan hetzelfde worden gezegd van het Arabisch, waarvan de studie in de Westerse wereld veel recenter is?

Vanwege de wetenschappelijke nieuwsgierigheid van de eerste grootstedelijke islamologen van de negentiende eeuw, en parallel met de explosie van de vraag naar Arabisch taalonderwijs uit de vorige eeuw, zijn er verschillende woordenboeken verschenen.

Er zijn twee duidelijke categorieën: conventionele woordenboeken ... en online woordenboeken.

Bij de klassieke papieren woordenboeken vind je:

  • Jan Hoogland, Woordenboek Nederlands-Arabisch; Het deel Arabisch-Nederlands telt zo'n 24.000 ingangen en het deel Nederlands-Arabisch telt zo'n 37.000 ingangen. Bedoeld voor de meer gevorderde of universitaire student
  • Stichting Uitgeverij Bulaaq, Woordenboek Arabisch-Nederlands

Digitale liefhebbers (die misschien ook niet willen betalen voor het woordenboek) geven de voorkeur aan:

  • Lexilogos, wat het voordeel heeft verschillende lexicale vertaalstructuren met elkaar te verbinden;
  • Reverso, dat voortdurend wordt verrijkt dankzij een groot aantal gebruikers en een attent team;
  • Arabdict, vergelijkbaar met de Wikipedia van het Arabische lexicon;
  • Google Vertaling, die zijn primitieve middelmatigheid ver overschreden heeft, hoewel we de automatische tekstvertalingen niet mogen verwarren met definities voor een bepaald woord.

Net zoals het onmogelijk is om je kennis van het Nederlands te perfectioneren zonder een cursus, een woordenboek, een naslagwerk of een grammaticaboek, is het belangrijk om het Woordenboek Nederlands-Arabisch van Jan Hoogland te bemachtigen! Ik citeer: "Eindelijk een woordenboek Arabisch voor de Nederlandse markt. Voorheen moesten studenten Arabisch, waaronder ik, ploeteren met Arabisch-Engelse en Duits-Arabische woordenboeken".

Dus onthoud dat er een aantal hulpmiddelen zijn om Arabisch te leren. Om succesvol te zijn, moet je alles gebruiken wat voor jou beschikbaar is.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!