Er is een Arabisch spreekwoord dat zegt: "een boom begint met een zaadje".

Het leren van een vreemde taal, zoals het Arabisch, vereist doorzettingsvermogen en regelmaat: neem geen genoegen met de Arabische lessen in de stad die je al hebt gevolgd en probeer altijd je taalvaardigheden te verbeteren.

Met de verschillende systemen die beschikbaar zijn op internet - audio, video, e-books, forums of apps - is het nu mogelijk om te trainen op elke gewenste manier.

Of het nu gaat om koken, yoga, wetenschap, talen (Engels, Frans, Spaans, Italiaans) - alles is beschikbaar tegen weinig of geen kosten online.

Geldt dit ook voor de Arabische taal?

Wel zijn er een aantal manieren om Arabisch te leren, en een steeds meer populaire manier is zeker Arabische onderwijstraining op afstand.

Hier is een kleine selectie van websites die volgens ons het meest geschikt zijn om je te helpen online Arabisch te leren.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Online Arabische Cursussen: een Nieuwe Manier om Arabisch te Leren

Het internet staat vol met sites en services om een ​​student in een vreemde taaltraining te begeleiden.

Natuurlijk is de Arabische taal hier niet van vrijgesteld en zijn tal van Arabische cursussen online beschikbaar.

Dit lijkt volkomen normaal, omdat internet oorspronkelijk bedoeld was om de wereld voor mensen te openen door verschillende culturen te delen met het maximale aantal gebruikers.

Ben je op zoek naar de beste manier om Arabisch te leren? Hier volgt een rondleiding over wat soort onderwijs er op internet is te vinden en voor welk publiek het het meest geschikt is.

Welke Kwaliteiten heb je Nodig voor Online Leren

Een taal online leren is paradoxaal genoeg niet zo eenvoudig als het in eerste instantie zou klinken. Er is zelfs enige discussie over hoe effectief het online leren van talen is.

Er zijn in feite een paar ongemakken die samenhangen met het online volgen van Arabische lessen:

  1. Websites hebben niet altijd de juiste basiswoordenschat;
  2. Er zijn ontbrekende verklaringen voor Arabische grammaticale vragen, zoals het construeren van een zin of het vinden van de juiste tijd voor een werkwoord;
  3. De student zit alleen voor het scherm, aan zijn lot overgelaten;
  4. Veel van de websites zijn vooralsnog in het Engels.

Arabisch leren online te nemen via Superprof.

Het vereist bepaalde eigenschappen die niet iedereen heeft: online leren betekent dat je vaak je eigen drijfveer moet zijn.

Je moet dus vooral geduld hebben en leren jezelf te motiveren, wat niet gemakkelijk is.

Je moet ook georganiseerd zijn om regelmatig te oefenen en de gewenste resultaten te behalen.

De hapering bij online leren op afstand is de volgende. Er is niemand om de kleinste fouten te corrigeren, geen begeleider om alarm te slaan als er slechte gewoonten door de student worden opgepikt in termen van uitspraak, schrijven of lezen van de Arabische taal.

Dit is het grootste risico bij dit soort leren, en daarom is waakzaamheid de sleutel tot succes bij het volgen van Arabische lessen.

Om dit te bereiken, moet de student de voorgestelde lesmethode op de website die hij of zij kiest perfect respecteren.

Veelbelovende Nieuwe Hulpmiddelen

Met internet evolueren voortdurend lesmethoden en -technieken en zijn er steeds meer hulpmiddelen voor het leren van Arabisch beschikbaar.

Tegenwoordig zitten studenten niet langer passief achter hun computerscherm. Ze nemen deel aan Arabische taalcursussen, beoordelen de cursus van hun leraar en kunnen hun eigen huiswerk vinden.

Een taal leren is een samenwerking geworden.

Het Arabisch is echter een mondelinge taal en het moet een levende taal van communicatie blijven.

Arabische les den Haag, neem lessen op Superprof.

Je kunt tegenwoordig bijna alles online leren
De internet faciliteiten maken Arabisch online leren mogelijk ǀ Visualhunt - StartupStockPhotos

Tegenwoordig bieden websites en platforms voor het leren van vreemde talen veelbelovende nieuwe hulpmiddelen waarmee studenten echt kunnen investeren in hun training.

Sociale media maken zeker deel uit van deze persoonlijke investering; het is de mogelijkheid voor elke student om de sleutel te worden tot zijn eigen taalonderwijs.

In plaats van zich geïsoleerd te voelen voor hun scherm, kunnen studenten rekenen op zowel afstandsonderwijs als een professionele leraar, met wie zij hun twijfels en vragen over de Arabisch taaltraining die zij ontvangen kunnen delen.

De websites die cursussen Arabisch aanbieden, bieden mogelijkheden om te werken waar en wanneer je maar wilt, en met verschillende lesmethoden op elk medium (tablet, computer, smartphone).

De websites die Arabisch onderwijzen, passen zich ook aan de vaardigheden en het niveau van de studenten aan: beginners, gemiddeld niveau of gevorderden, van het Arabische alfabet tot een mondeling gesprek.

In feite is er niet echt een behoefte aan plaatsen waar je Arabisch kunt leren, een internetverbinding kan eenvoudig volstaan!

De websites worden regelmatig bijgewerkt, waardoor studenten kunnen investeren in het verbeteren van hun vaardigheden en zich taalkundig en cultureel onderdompelen elke keer dat ze de site bezoeken.

Arabisch leren Utrecht te nemen via Superprof.

Websites voor Online Arabisch Taalonderwijs

Als we het hebben over het online leren van Arabisch, wordt meteen begrepen dat de les in Klassiek Arabisch of Modern Standaard Arabisch zal zijn.

Deze Semitische taal wordt gesproken door bijna 300 miljoen mensen over de hele wereld.

Je moet je er wel van bewust zijn dat elk van de Arabisch sprekende landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika zijn eigen dialect en variatie op de taal hebben. Dit betekent dat, hoewel ze hetzelfde Arabisch alfabet en Arabisch schrift hebben, sommige woorden, zinnen en uitdrukkingen verschillend zijn, evenals de Arabische uitspraak van deze woorden.

Het is dan ook geen verrassing dat Arabisch online leren zich meestal richt op Modern Standaard Arabisch of Klassiek Arabisch, waarvan de twee grotendeels uitwisselbaar zijn.

Modern Standaard Arabisch wordt gebruikt in de Arabische wereld, in de media, in boeken en toespraken van politici en wordt algemeen gezien als de lijm die alle Arabisch sprekende landen samenbindt.

Klassiek Arabisch, ook wel bekend als het Koran Arabisch, is de vorm van het Arabisch die wordt gebruikt in het islamitische heilige boek, de Koran.

De verschillen tussen de twee zijn te verwaarlozen en concentreren zich vooral op de manier waarop ze worden gepresenteerd.

Hier is een selectie van de beste sites voor het leren van Arabisch leren - Koran Arabisch en Literair Arabisch - op jouw tempo en niveau.

Memrise

Memrise is een online applicatie die op elk apparaat beschikbaar is.

Gelukkig is het ook in het Nederlands.

Laat je niet ompraten, maar weet hoe je 'nee' moet zeggen
Als je niet wilt worden meegesleurd naar de markt, leer dan zinnen om het te vermijden ǀ Visualhunt - jbdodane

Memrise heeft een eenvoudige en effectieve theorie: de gebruikers doen zelf mee aan het maken van de Arabische oefeningen en quizzen, zodat de ervaring 100% interactief is.

Mobiele versies zijn beschikbaar, zodat je onderweg Arabisch kunt leren.

De site geeft je ook de mogelijkheid om Arabische moedertaalsprekers te ontmoeten en je Arabische woordenschat te versterken met behulp van taalspelletjes.

Al-Kunuz

Meer dan alleen een eenvoudige website, is dit een online instituut voor het leren van talen dat streeft naar het leren spreken en schrijven van Klassiek Arabisch, Standaard Egyptisch Arabisch en het Arabisch van de Koran en de regels met betrekking tot de uitspraak, ook wel Tajweed genoemd.

Arabische lessen op de site zijn voor kinderen en volwassenen. Op deze site hoef je je niet zo competitief te voelen: de lessen zijn bestemd voor studenten van alle niveaus, van het Arabisch voor beginners tot gevorderden.

De leraren zijn allemaal Egyptisch en hebben een diploma in het Arabisch onderwijzen voor niet-Arabisch sprekende personen.

Verschillende formules worden aangeboden, afhankelijk van het niveau van de student, of het nu gaat om een ​​compleet programma, individuele - of collectieve lessen.

Arabisch leren Amsterdam te vinden en te nemen via Superprof.

Busuu.com

Een virtuele online gemeenschap die ernaar streeft om het Arabisch te leren door middel van interactieve lessen.

WAARSCHUWING: slechts een deel van de Arabische lessen is gratis.

Elke cursus bevat een lexicaal gedeelte om nieuwe Arabische woordenschat, dialoog, Arabische schrijfoefeningen en mondelinge conversatie met een autochtone Arabische spreker te leren.

De cursus wordt afgesloten met een luisteroefening en een eindexamen.

Het uitgangspunt is eenvoudig: je maakt een gratis account aan - dat je via je Facebook account kunt maken - en selecteert vervolgens je niveau.

Daarna kun je met andere gebruikers uitwisselen en heb je zelfs de mogelijkheid om vrienden toe te voegen aan een contactenlijst.

Een 'educatieve tuin' stelt je in staat om punten te verzamelen terwijl  je online Arabisch leert, waardoor je dagelijks wordt gestimuleerd en leert.

Polyglot Club

Polyglot Club is een enorm nuttig hulpmiddel om met andere gelijkgestemde mensen te praten die ook geïnteresseerd zijn in het leren van talen.

Het is een platform dat de mogelijkheid biedt om talen uit te wisselen, zodat je niet alleen je Arabisch met een moedertaalspreker kunt oefenen, je kunt ze ook helpen met hun Nederlands als je dat wilt!

Laat het virtuele gesprek stromen met deze geweldige website, of als je mensen in de buurt vindt, kunt je deze ook altijd ontmoeten. Hoewel dit moet worden gedaan op een openbare plaats, zoals een coffeeshop of een bar.

Mylanguageexchange

Dit is een van de eerste linguïstische uitwisselingswebsites en hoewel de interface veel te wensen overlaat, biedt het de mogelijkheid om met autochtone Arabische sprekers te spreken.

Dankzij de grote virtuele gemeenschap kun je kiezen uit een groot aantal gebruikers om de mensen te vinden die aan jouw taalbehoeften voldoen.

Om te beginnen, moet je een persoonlijk account maken. Je kiest vervolgens je taal - in dit geval Arabisch - en selecteert een profiel om e-mailcommunicatie te starten.

Het is ideaal voor het leren van een tweede taal, het online leren van Arabisch en het leren van de Arabische cultuur door moedertaalsprekers.

De website biedt gratis Arabische taallessen online, chatrooms en een Arabisch woordenboek en online bibliotheek.

Italki

Dit is een volledig virtueel klaslokaal.

Deze vorm van sociale media is gestart in China en biedt gebruikers de mogelijkheid om te wisselen met meer dan 5.000 online leraren die meer dan 100 verschillende talen beoefenen.

Met Italki vindt de gebruiker de Arabische leraar die geschikt is voor hem of haar.

Aanmelden voor Italki is gratis, maar je kunt ook een 'community teacher' inhuren om te helpen met het leren van je taal.

De meeste lessen vinden plaats op Skype.

Dit online trainingsplatform voor Arabische talen brengt gebruikers en hooggekwalificeerde leraren in contact.

Maar de lessen zijn niet gratis. Om een ​​Egyptisch-Arabische les te volgen, moet je gemiddeld € 15,00 per uur betalen.

MOOC

En tot slot, voor degenen die het nieuwste willen ontdekken, kun je deel uitmaken van MOOC (Massive Open Online Courses).

Deze bestaan ​​uit gratis lessen die volledig online worden gegeven.

MOOC's leert je leren!
Lijkt het lezen van Arabisch onmogelijk? Probeer MOOC's! ǀ Visualhunt - willowb100

Het doel van de MOOC is om een ​​maximum aantal studenten te trainen en het onderwijs voor iedereen toegankelijk te maken.

Je kunt MOOC's over verschillende onderwerpen vinden!

Ga dus naar MOOC om je online leraar Arabisch te vinden.

Je zult er ook Arabisch taal leerboeken vinden, wat een geweldige manier is om Arabisch te leren, online.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Andere Websites om Online Arabisch te Leren

Behalve de algemene taalkundige instituten om online Arabisch te leren, zijn bepaalde websites uitsluitend gewijd aan het onderwijzen van de Arabische taal.

Dit is wat ze bieden.

Learn Arabic

Deze website heeft lessen in de Arabische taal die beginnen met een inleiding tot de taal, het Arabische alfabet, het Arabisch schrift en de Arabische grammatica.

Verdeeld in drie categorieën - beginners, gemiddeld niveau, gevorderden - zijn de lessen progressief en bestaan ​​ze uit schriftelijke lesplannen en videoklassen om het mondelinge begrip te stimuleren.

Arabische grammatica, werkwoordtijden en vocabulaire zijn de geprefereerde methoden om online te leren. Dan komen de themalessen, waarbij de  zinnen steeds moeilijker worden om naar te luisteren en te evenaren.

Er is niets beters om te werken aan fonetiek en uitspraak. Vind Arabische les via Superprof om je uitspraak te verbeteren.

Al-dirassa

Dit is een Egyptisch leercentrum in Egypte.

Het Al-dirassa Center biedt een gebruikersvriendelijke leerinterface door interactieve lessen voor te stellen om Klassiek Arabisch en het Arabisch van de Koran te leren.

De Koran is geschreven in Klassiek Arabisch
Op het internet kun je zelfs de Koran leren lezen ǀ Visualhunt - Tawel

Lesmateriaal om online te downloaden is gratis.

En de lessen zelf? Ze gebeuren via Skype, met 100% autochtone professoren uit Egypte, met prestigieuze talencursussen uit Cairo.

Het enige ding is dat de Skype lessen deel uitmaken van het 'premium' pakket en niet gratis zijn. Er zijn echter drie gratis vormen die op alle niveaus kunnen worden aangepast:

  • Lessen om Arabisch te leren,
  • Gratis leren van Arabische talen,
  • Koran lessen om het Arabisch in het heilige boek en de regels van de Tajweed te leren lezen.

Het centrum biedt ook islamitische lessen, wat een inleiding tot de islam en zijn gebruiken en beschaving betekent.

Al-dirassa is een volledige lesmethode die plaatsvindt op dertien verschillende niveaus, van beginner tot zeer gevorderd.

Met dit soort programma kun je tweetalig worden door online lessen te volgen!

Arabisch leren Rotterdam te nemen via Superprof.

Loecsen

Loecsen bestaat uit gratis taallessen online in verschillende vreemde talen, zelfs voor minder populaire talen zoals Thais, Vietnamees, Hindi, Kroatisch, Servisch, Albanees, Bretons, Bulgaars en Catalaans.

Natuurlijk is de Arabische taal een van de talen die op de website wordt aangeboden.

Maar op deze site is het Marokkaans Arabisch - ook wel Darija genoemd - een Arabisch dialect. Je kunt leren zinnen uit te spreken die in het dagelijks leven worden gebruikt, van eenvoudige tot het meer complexe Arabisch dat in Marokko wordt gesproken.

De website helpt ook bij het onthouden van nieuwe Arabische woorden, zinsdelen en idiomatische uitdrukkingen die je kunt gebruiken wanneer je in het buitenland bent in Marokko of een buurland in de Maghreb.

En ten slotte biedt de lesmethode van Loecsen de mogelijkheid om snel Arabisch te leren en binnen een maand te leren hoe de nieuwe taal moet worden uitgesproken.

Goethe-Verlag

De titel van de website doet ons denken dat dit een Duitstalige leersite is.

Dit is echter een plek waar je Arabisch kunt leren voor beginners. Deze website biedt dertig gratis lessen - 100 cursussen in totaal - met zinnen en gesprekken opgenomen door autochtone Arabische moedertaalsprekers.

Volgens het docententeam hoef je geen Arabisch te kennen, en kun je zonder problemen beginnen op het niveau van een beginner.

Een inhoudsopgave biedt 100 thematisch verdeelde gesprekken, die je in staat stellen om hardop te herhalen en te herzien door op de verschillende zinnen te klikken.

Gebruik Apps om Arabisch te Leren

Een andere goede manier om moderne technologie te gebruiken om Arabisch te leren, is door een van de vele apps te downloaden die nu beschikbaar zijn.

In de moderne tijd waarin bijna iedereen een smartphone met een internetverbinding heeft, kun je je woon-werkverkeer opleuken door Arabisch onderweg te leren.

De apps hebben een vergelijkbare focus als de hierboven genoemde websites; gericht op het Arabische alfabet, grammatica, woorden en uitdrukkingen.

Hieronder staan ​​enkele van de beste apps voor het leren van Arabisch

Beste Apps om Arabisch te Leren

Er zijn een aantal apps beschikbaar op zowel de Android- als iOS-platforms die je kunnen helpen Arabisch te leren. Hier is onze selectie:

TenguLogi

Deze app is beschikbaar op Android en is ontworpen voor beginners in de Arabische taal. TenguLogi gebruikt bestuurbare lessen om je het Arabische alfabet te leren. Elke les heeft de vorm van een letter op een flashkaart. Bij de letter horen de transcriptie en de uitspraak van de letter.

De app heeft ook informatie over Arabische klinkers, evenals nummers tot 100.

Bravolol

Bravolol is een overzichtelijke, gebruiksvriendelijke app met als bijkomend voordeel dat je offline werkt, wat betekent dat je geen internetverbinding nodig hebt om het te gebruiken, alleen om het te downloaden.

Wederom is deze app gericht op Arabisch voor beginners, en kun je flashkaarten maken met behulp van de favoriete uitdrukkingen en zinnen die je op je gemak kunt beoordelen.

50 Languages

50 talen is beschikbaar voor zowel Android als iOS en is bedoeld voor gebruikers met een A1- of A2-niveau op de schaal van Het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader.

Het presenteert nieuwe woordenschat op een breed scala van verschillende gebieden, en biedt ook geluidsbestanden die je onderweg kunt beluisteren om je luistervaardigheden te verbeteren.

De Digitale Pers Lezen om Arabisch te Leren

Arabisch is de officiële taal van 26 landen in de Arabische en islamitische wereld, waaronder de 22 staten van de Arabische Liga.

Ontluikende Arabisch sprekers zullen blij zijn te weten dat zelfs op het niveau van een beginner, je websites kunt vinden die een andere manier van het Arabisch leren bieden, dan deel uit te maken van een taalcursus.

Hoe dan?

Bijvoorbeeld door de digitale pers van Arabische landen te lezen!

Lees Arabisch nieuws online
Je kunt Arabische kranten ook online lezen ǀ Visualhunt - Mario Gabral de Moura

Door dit te doen, kun je het Arabische alfabet en zijn uitspraak beheersen terwijl je internationaal nieuws binnen haalt. Je hoeft niet alleen Nederlandstalige kranten te lezen om dit te doen.

Een inleiding tot de Arabische taal heeft je de kennis van het Arabische alfabet gegeven, meer specifiek de 28 letters en hun vorm volgens de plaats die ze innemen in Arabische woorden en zinnen.

Met dit standaard Arabisch kun je het nieuws lezen van alle Arabische landen waar het Arabisch een officiële taal is.

Hoe zit het met het lezen van de populaire Arabische krant Al Jazeera online?

Het kan soms lastig zijn om te lezen als er geen vertaalde versie is.

Deze oefening kan je echter helpen woorden in een formele taal te herkennen, woorden die je in andere delen van het web kunt vinden, of in geschreven documenten tijdens een bezoek aan een Arabisch land zoals Egypte.

Herhaal deze oefening elke dag en bekijk de websites van de Arabische pers. Het zou jouw manier kunnen zijn om te leren Arabisch te schrijven terwijl je op hetzelfde moment de taal en cultuur van de Arabische wereld bestudeert.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!