Spaans leren is ongelooflijk lonend om te doen. Je kunt niet alleen een zeer mooie taal aan je cv toevoegen, maar je zult ook een diep gevoel van voldoening krijgen als je in staat bent om met iemand in zijn moedertaal te praten en tegelijkertijd nieuwe culturen van over de hele wereld te leren kennen.

Als je begint, lijkt het echter alsof je verdwaald raakt in een zee van informatie en opties. Spaanse lessen, online Spaans, Spaans studeren in het buitenland; de lijst lijkt eindeloos!

Talen leren is geen makkelijk iets. Dit geldt vooral als je begint als een totale beginner en nog nooit een cursus Spaans hebt gevolgd. Je moet geduld hebben, maar je hebt ook een plan van aanpak nodig, zodat je weet hoe je Spaans moet leren.

Of je nu Spaans wilt leren vanwege je afkomst, je baan, wil reizen of naar het buitenland verhuizen, iedereen moet ergens beginnen. Wat je redenen ook zijn om Spaans te leren, je moet ervoor zorgen dat je voorbereid bent voordat je begint met studeren.

Neem voordat je begint met de voorbereiding de tijd om erachter te komen wat je niveau in het Spaans is. Je kunt dit doen door online een Spaanse niveautest af te leggen, waardoor je beter weet wat bij je past. Waarom zou je immers beginnen met een cursus Spaans voor beginners als tweede taal, als je een meer gemiddeld niveau hebt?

Hierna kun je op reis gaan om je bij de 440 miljoen Spaanse moedertaalsprekers over de hele wereld te voegen.

Afhankelijk van je niveau en de fase van je Spaanse reis waarin je je bevindt, zullen de tools en middelen veranderen. Dit is absoluut prima. Wees niet bang om je leermethode gaandeweg te veranderen, aangezien bepaalde methoden beter geschikt zijn voor verschillende niveaus.

Dus laten we het plan samenstellen dat je gaat gebruiken om Spaans te leren, je Spaans te verbeteren en het eindelijk onder de knie te krijgen!

Een meisje met haar Spaans huiswerk.
Hoe meer je oefent, hoe beter! | Bron: Pexels
De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (25 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (14 reviews)
Martine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (12 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nay
5
5 (14 reviews)
Nay
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (10 reviews)
Juan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Spaans Leren Voor Beginners

Heb je geen idee van Spaans? Is Spaans een volledig buitenlands concept? Maak je geen zorgen! Iedereen is ooit een beginner als het gaat om het leren van een taal.

Als je dit artikel leest, is dat omdat je dat feit wilt veranderen en wat taalvaardigheden in het Spaans wilt leren.

Het leren van een vreemde taal is waarschijnlijk een van de meest verrijkende ervaringen ter wereld en tegenwoordig kun je Spaans vrij gemakkelijk online leren, omdat je in een oogwenk de Spaanse woordenschat kunt opzoeken en alles kunt ontdekken wat je wilt weten over je nieuwe taal gewoon door het in Google te typen!

Makkelijk Spaanse Les: Begin met de Basis

Als je net begint met het leren van Spaans, moet je er eerst voor zorgen dat je de meest elementaire aspecten van de taal begrijpt. Je moet meer weten over:

 • Het Spaanse alfabet
 • Spaanse uitspraak
 • Geslachten in het Spaans
 • Artikelen en bijvoeglijke naamwoorden
 • Basiswoordenschat (woorden, zinnen, jezelf voorstellen, kleuren, cijfers, weer, kleding, etc.)

De meer complexe aspecten zoals ontkenning, de voorwaardelijke tijden, de aanvoegende wijs, en de verschillen tussen de preteritum en het imperfecte zijn voor later.

Op dit moment zou je je moeten concentreren op het krijgen van een solide basis in de basis en het verbeteren van je vocabulaire.

Raak niet in paniek als deze lijst lang en moeilijk lijkt. Met de juiste tools zul je gemakkelijk Spaans kunnen leren.

Je moet echter je doelen definiëren om de juiste tools te vinden. Als je een gespreksniveau wilt voor een reis naar Spanje of Latijns-Amerika, dan zijn zinsopbouw en werkwoordvervoegingen minder belangrijk dan wanneer je vloeiend wilt worden om in Madrid, Buenos Aires of Bogotá te wonen.

Nadat je je doelen hebt gedefinieerd, moet je de tools vinden om ze te bereiken. Ten eerste, als je kunt, raden we je aan om Spaanse lessen of tutorials te volgen. Voordat je beslist of je je Spaanse lessen in Amsterdam - of in welke stad je ook woont - volgt, in een groep of met een privéleraar, moet je eerst naar je budget kijken (groepslessen zijn goedkoper, maar je bent niet de enige leerling) en of je andere mensen wilt ontmoeten of niet.

Vergeet niet dat je waarschijnlijk ook in bepaalde materialen moet investeren, zoals boeken. Onthoud dat er geen leeftijdsgrens is om Spaans te leren, en dat je voor alle leeftijdsgroepen boeken over Spaans voor beginners zult vinden. Er zijn ook boeken voor elk niveau, en je Spaanse leraar zou er een paar voor je moeten kunnen aanbevelen.

Vergeet niet dat je je Spaanse lessen ook kunt aanvullen met video's, podcasts, websites en speciale apps voor mobiele apparaten en tablets.

Dit soort materialen zijn meestal erg goed om je oor te trainen en plezier te hebben terwijl je leert. Er zijn ook enkele geweldige films in het Spaans die je kunnen helpen je oor af te stemmen op de Spaanse taal (met de ondertitels in het Spaans of Nederlands, als je een absolute beginner bent). Luisteren naar muziek is een andere manier om dit te doen, en het aantal verschillende genres in de Spaanstalige wereld betekent dat er voor elk wat wils is.

Zin in een Spaanse cursus ? - neem lessen via Superprof. 

Spaans leren op de iPad
Tegenwoordig kan je ook op het internet Spaans leren | Bron: Pexels

Van Beginners Spaans naar Gemiddeld: Spaanse Leraren en Uitwisselingsprogramma's

Als jij en je tutor alle basisbeginselen doorgenomen hebben, kun je doorgaan naar het volgende niveau. Welkom bij Spaans voor gevorderden!

Spaanse Lessen Voor Halfgevorderden Volgen: Wat Je Moet Weten

Het bovenstaande zal dienen als een gids voor Spaanse beginners, maar daarna wordt het tijd om echt je begrip en kennis van de Spaanse taal te ontwikkelen. Hier zijn een paar dingen die halfgevorderden moeten doen:

 • Verfijn je uitspraak
 • Maak meer complexe structuren
 • Thematisch de woordenschat aanpassen (bijv. Werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, bijvoeglijke naamwoorden)
 • Bestudeer meer vervoegingen
 • Leer veelvoorkomende onregelmatige werkwoorden
 • Bestudeer de aanvoegende wijs (tegenwoordige en imperfecte aanvoegende wijs) en bestudeer verder de voorwaardelijke en de imperatief
 • Gebruik de tijden correct

Spaans leren online - neem lessen via Superprof. 

Op dit niveau zou je in staat moeten zijn om een ​​gesprek te voeren met iemand die Spaans als moedertaal heeft en ze daarnaast begrijpen.

Dit lijkt misschien een heleboel dingen om te leren, dus het is duidelijk dat het lesgeven aan kinderen beter is, aangezien ze deze informatie van jongs af aan kunnen verwerken, en ze zullen voldoende tijd hebben om te oefenen en te verbeteren.

Je Spaans Verbeteren: Spreken, Spreken en Nog Meer Spreken!

Op een gemiddeld niveau kun je altijd Spaanse boeken lezen en privélessen of Spaanse groepslessen bij jou in de buurt krijgen van een toegewijde leraar of docent. Met alle vaardigheden die je hebt geleerd, moet je echter elke dag oefenen.

Blijf ook films, video's en series in het Spaans kijken! Als het lukt, verwijder dan de ondertitels in het Nederlands en gebruik de Spaanse ondertitels alleen als het echt nodig is. Vermijd zoveel mogelijk Nederlands en begin ook met het lezen van Spaanse romans. Dit is een geweldige manier om je woordenschat uit te breiden en meer te leren over Spaanse grammatica en vervoegingen.

Op dit niveau raden we aan om een ​​moedertaalspreker te zoeken om regelmatig mee te chatten of zelfs naar het land te gaan voor een uitwisselingsprogramma. Aangezien talen communicatiemiddelen zijn, zul je je Spaans snel verbeteren door jezelf in situaties te plaatsen waarin je in de taal moet gebruiken met moedertaalsprekers.

Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een ​​Spaanssprekende vriend te vinden.

Je kunt beginnen door een paar e-mails, sms'jes of zelfs brieven te sturen. Zodra je Spaans goed genoeg is, kun je gaan telefoneren. Dit zal je helpen om zowel je geschreven als gesproken Spaans te verbeteren en geeft je de mogelijkheid om je lees- en luistervaardigheid aan te scherpen.

Houd er rekening mee dat er geen magische formule is als het erom gaat uit te rekenen hoe lang het leren van Spaans duurt. Het enige dat zeker is, is dat als je ijverig bent en zoveel mogelijk oefent, je de taal van Cervantes veel sneller leert dan wanneer je deze dingen niet doet.

Spaanse les online op Superprof

Leg die Spaans Boeken voor Beginners Neer en Ga Verder met Spaans voor Gevorderden

Tegen de tijd dat je deze fase bereikt, zul je je erg op je gemak voelen met Spaans. Je hebt de basis al lang geleden onder de knie, hebt een aantal Spaanse cursussen gevolgd en kunt comfortabel praten met native speakers van het Spaans en hun reacties volledig begrijpen.

Wil je nog steeds je Spaans verbeteren? Goed! Laten we aan een strategie werken om het gevorderde niveau Spaans te bereiken. Heb je overwogen om vloeiend te spreken door naar een Spaanstalig land te verhuizen?

Zorg ervoor dat je de concepten uit de eerdere niveaus blijft bestuderen. Je moet je volledig bewust zijn van al deze concepten (vooral alle verschillende tijden en vervoegingen die er in het Spaans zijn). Bovendien moet je je uitspraak oefenen en proberen deze zo goed mogelijk te onderscheiden van die van een autochtoon.

Vergeet niet om dagelijks je woordenschat uit te breiden. Waarom zou je bijvoorbeeld niet elke dag een paar nieuwe woorden bestuderen?

Reis en Leer Op een Natuurlijke Manier Spaans

Als je eenmaal een gevorderd niveau hebt bereikt, is het misschien tijd om je studieboeken achter je te laten. Om te blijven verbeteren, is de sleutel oefenen, oefenen, oefenen! Wie weet, op een dag zou je zelfs dromen in het Spaans kunnen krijgen als je genoeg oefent!

Als je Spaanssprekende vrienden hebt, verlies dan het contact met hen niet. Zorg ervoor dat je zo vaak mogelijk in het Spaans met ze praat. Als je in een grote stad woont, kijk dan eens rond naar evenementen die zijn gewijd aan de Spaanse cultuur en plaatsen waar je Spaans kunt spreken. Vergeet niet om websites te bezoeken waar je ook taaluitwisselingspartners kunt vinden.

Kortom: geef jezelf zoveel mogelijk kansen om Spaans te spreken.

Reizen moet je ook zeker overwegen. Waarom ga je niet naar Spanje of een ander Spaanstalig land? Of het nu de Dominicaanse Republiek, Cuba, Costa Rica, Argentinië, Colombia of Chili is: er zijn zoveel Spaanssprekende landen om uit te kiezen.

Het is ook een enorme bonus dat deze landen enorm mooi zijn, met veel te zien en te doen! Als je er eenmaal bent, wil je waarschijnlijk niet meer weg.

Het gaat echter niet alleen om het strand. Je wilt jezelf helemaal onderdompelen in de lokale Spaanstalige cultuur. Je moet voorkomen dat je Nederlands spreekt en zelfs andere Nederlandssprekenden niet ontmoet. Zelfs 's nachts moet je tv-programma's kijken en boeken in het Spaans lezen. Het is de allerbeste manier om je Spaans te verbeteren.

Nu je je aanvalsplan klaar hebt, is het tijd om aan de slag te gaan! Een laatste tip om Spaans snel en effectief te leren: heb plezier en concentreer je op korte, regelmatige studiesessies. Het heeft eigenlijk geen zin om elke zaterdag een uur of twee te studeren. Je zou elke dag 15 tot 20 minuten moeten studeren.

Dit kan je helpen alle concepten te leren die je moet begrijpen om een ​​taal te spreken. Zo zul je langzame en gestage vorderingen maken, gemotiveerd blijven en Spaans willen blijven leren. Vergeet vooral niet dat de beste manier om een ​​taal te leren, is door deze te gebruiken!

Spaans cursus Amsterdam - neem lessen via Superprof.

Er is geen minimumleeftijd om Spaans te leren, dus als je een ouder bent die dit leest, waarom zou je je kind dan niet een voorsprong geven door hem of haar eerder aan het Spaanse te laten beginnen?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.