Voor mensen die gevoelig zijn voor ischias, kan de pijn tijdens een aanval, zo acuut zijn dat het soms onmogelijk is om zelfs te bewegen.

Ischias is niet altijd zo hevig, maar sommige mensen lijden aan chronische ischias.

Dit is geen kwestie van gecompliceerde yogahoudingen, dynamische yoga, Kripalu yoga, Hatha yoga of Vinyasa yoga, maar eerder om zachtjes yoga te beoefenen om je pijn beter te beheersen!

Meditatie is goed tegen rugpijn
Passieve yoga oefeningen kunnen je een gevoel van welzijn geven als je ischias hebt ǀ Pixabay - StockSnap
De beste leraren Yoga beschikbaar
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Awinash
5
5 (4 reviews)
Awinash
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sander
5
5 (1 reviews)
Sander
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Parul
Parul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Awinash
5
5 (4 reviews)
Awinash
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sander
5
5 (1 reviews)
Sander
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Parul
Parul
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is Ischias?

Voordat we iets zeggen om yogalessen bij jou in de buurt te vinden, moeten we onszelf herinneren aan de problemen in verband met de heupzenuw.

De heupzenuw (of liever de heupzenuwen, want er zijn er twee) is de langste en grootste zenuw in het menselijk lichaam. Hij loopt van elke kant van de onderste wervelkolom helemaal tot aan de voet. Het is een gemengde zenuw die sensorische en motorische informatie bevat.

De pijn veroorzaakt door ischias is intens. De pijn kan, door de loop van de zenuw, worden gevoeld van de billen tot de voeten. Symptomen kunnen rugpijn en stijfheid van de wervelkolom zijn.

Deze pijn wordt veroorzaakt door verdichting van een van de zenuwwortels. Dit kan te wijten zijn aan een hernia, artrose, een gebrek aan heupflexibiliteit of een combinatie hiervan. Een verkeerde beweging kan een scherpe pijn veroorzaken die door het hele been straalt. De pijn begint plotseling, als een elektrische schok.

Het is belangrijk om extra voorzichtig te zijn bij het tillen van zware dozen bijvoorbeeld tijdens een verhuizing.

Medicatie kalmeert de pijn, bevordert spierontspanning en vermindert ontstekingen. Als de pijn enkele maanden aanhoudt en verband houdt met een hernia, kan een operatie een optie zijn.

Ontdek hoe je yoga kunt beoefenen om artritispijn en stijfheid te beheersen, en hoe yoga de druk op een hernia kan verlichten!

Vind yogalessen bij jou in de buurt! Zoek bijvoorbeeld naar Yoga Groningen.

Yoga kan Pijn Verlichten die wordt Veroorzaakt door Ischias

Zwemmen is goed tegen rugpijn
Naast yoga kun je ook zwemmen om rugpijn te verlichten ǀ Visualhunt

Hoe kan een yogales in Den Haag, yoga in Groningen of yoga online je natuurlijk helpen bij het bestrijden van ischias?

Helpt yoga bij rugpijn en kan het helpen bij het corrigeren van scoliose?

Ten eerste wordt het voor degenen die last hebben van ischias niet aanbevolen om te lang te stoppen met lichaamsbeweging als je spiermassa verliest.

Door actief te blijven, is het eigenlijk gemakkelijker om spierspanning te verlichten. Studies hebben aangetoond dat mensen die actief blijven sneller herstellen.

Als we het over oefening hebben, hebben we het natuurlijk niet over het lopen van een marathon! Misschien ontdek je dat het gebruik van je spelcomputer om yoga te doen kan helpen ...

Het idee is om je lichaam 24 tot 48 uur te laten rusten voordat je de dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, geleidelijk hervat. Vervolgens kunt je de intensiteit van oefeningen geleidelijk verhogen. Sporten zoals zwemmen kunnen heel nuttig zijn. Zelfs matige fysieke activiteit verhoogt de productie van endorfine en vermindert pijn.

Dit is ook van toepassing op Yoga.

Ontdek hoe yoga kan helpen om menstruatiepijn te beheersen ...

Beoefening van yoga helpt je om je flexibiliteit terug te krijgen en je meer bewust te worden van je lichaam. De geest, gestimuleerd in yogalessen door concentratie, ontspanning en meditatie, is van vitaal belang voor het omgaan met pijn.

Zorg voor een goede yogacoach
Hamstring oefeningen kunnen je rugpijn verminderen ǀ Visualhunt - PTPioneer

Sommige yoga-oefeningen helpen de druk op de heupzenuw te verminderen en pijn te verlichten. Natuurlijk is het belangrijk om met je arts te praten voordat je met yoga begint. We raden aan om aan een yogales deel te nemen om elk risico op letsel te voorkomen. Je leraar-instructeur zal je door de basisbeginselen van yoga leiden.

Ademhalingsoefeningen helpen je te ontspannen en weer wat rust en kalmte te krijgen.

Yoga versterkt de onderrug en strekt de benen om pijn te verzachten, terwijl je leert goed te ademen.

Het is belangrijk om te focussen op zachte bewegingen, zoals draaiingen.

Afhankelijk van je vaardigheidsniveau en eisen, zullen yoga-oefeningen je leren hoe je zittend of staand draait. Sommige bewegingen kunnen zelfs liggend worden geoefend. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • De zittende, staande of liggende draai: met deze houdingen kun je de piriformis-spier strekken, wat pijn veroorzaakt als deze te strak is;
  • Het strekken van de hamstring: wanneer deze spieren te samengetrokken zijn, verhogen ze ook ischias pijn. Leg het verlengde been op een standaard. Je voet moet op heuphoogte of lager zijn. Door deze houding eenvoudig vast te houden of zachtjes op het been te duwen, strek je de spieren die de pijn verzachten;
  • De bewegingsspieren van de heup strekken: liggend, met je been recht, breng je een been over je borst. Plaats vervolgens je hand achter de rechterknie om deze voorzichtig naar de linkerschouder te brengen en vervolgens vast te houden. Door de onderrug spieren te verlengen en aan de heupspieren te werken, kun je de heuppijn effectief verlichten.
Passieve yoga oefeningen zijn geschikt bij rugklachten
Passieve draai oefeningen kunnen effectief pijn verlichten en de druk op de zenuw verminderen ǀ Pixabay - StockSnap

Therapeutische yoga kan een enorm verschil maken! Misschien wil je yoga proberen om peesontsteking te verlichten ...

Voordat je begint, moet je de exacte oorzaak van je ischias hebben geïdentificeerd, zodat je de juiste houdingen kunt proberen. Zodra je merkt dat de pijn is gestopt, is yoga thuis elke dag een goede manier om het begin van nieuwe aanvallen te voorkomen en om balans en harmonie in je lichaam te vinden.

Aarzel niet om je aan te melden voor 'yogalessen bij mij in de buurt' en je conditie op te geven. Het leren van de basis van yoga is een echte aanwinst voor jou. Je zult niet alleen alle gezondheidsvoordelen voelen, maar ook je algehele fitnessniveau verbeteren.

Aandacht, nieuwe moeders: het is tijd om postnatale yogalessen te ontdekken!

Klik hier voor Yoga Amsterdam 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!