Eindhoven heeft een relatief jonge bevolking. Dit komt mede door de vele studenten die er aan de Technische Universiteit, de Fontys Hogescholen en de Design Academy studeren.

Studenten houden meestal van gezelligheid en dan zijn ze in Eindhoven goed op hun plek. Wie kent niet de Brabantse koffietafel, een mooi gedekte tafel met een uitgebreide broodmaaltijd en koffie.

De stad heeft echter ook een aantal Michelinster restaurants:

 • Zarzo*
  Kok Adrian Zarzo groeide op in een Spaans dorpje. In Nederland werkte hij voor sterrestaurants als Parkheuvel en de Librije. Bij deze laatste leerde hij ook het sommelier vak. Alle ervaringen nam Zarzo mee om in 2013 zijn eigen restaurant aan de Bleekweg in Eindhoven te openen. En met succes, in 2016 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster en heeft deze tot op heden behouden.
 • De Karpendonkse Hoeve*
  De top chef-koks koken heerlijke traditionele klassiekers met een moderne twist. Al decennia heeft dit restaurant aan de Sumatralaan een verdiende Michelinster!
 • Wiesen*
  Dit restaurant aan de kleine Berg in Eindhoven kookt klassieke gerechten in een modern jasje met wereldse invloeden. De eigenaar Yuri Wiesen opende zijn restaurant in 2010 en kreeg in 2014 zijn eerste Michelinster, die hij nog steeds heeft behouden.

Natuurlijk mag Eindhoven hier supertrots op zijn, maar je moet wel een gevulde beurs hebben om daar uit eten te kunnen gaan.

Het Houben worstenbroodje stamt uit 1935
Dit bekende Brabantse worstenbroodje moet je een keer gegeten hebben! ǀ Visualhunt - harry_nl

Wat vinden Eindhovenaren ook heel lekker, wat ook nog eens betaalbaar is voor iedereen?

 • Nee, geen hamburgers, sushi of een vette shoarma. In Eindhoven bestellen ze het liefst… sandwiches. Dat komt misschien wel door de vele lekkere lunchzaakjes die ze hebben. Toch wel fijn om te lezen dat wij Eindhovenaren niet alleen maar fastfood bestellen.
 • Het Houben worstenbroodje. Het familierecept stamt uit 1935 en ze worden nog steeds met de hand gerold en gebakken.
 • Pinkie Patisserie een gevestigde naam in Eindhoven voor allerlei lekkers, te vinden op de Stratumsedijk,
 • Kaas van de Genneper Hoeve. De grote favoriet is de Genneper Goud.

Maar genoeg over anderen, nu ben jijzelf aan zet. Superprof heeft voor je uitgezocht hoe jij in Eindhoven op een leuke en verantwoorde manier kunt leren koken. Dus iedereen opgelet!

De beste leraren Koken beschikbaar
Julia
Julia
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sonny
5
5 (5 reviews)
Sonny
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
5
5 (2 reviews)
Louise
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josephine
5
5 (2 reviews)
Josephine
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Malak
Malak
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luuk
Luuk
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
Tim
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (2 reviews)
Bente
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Julia
Julia
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sonny
5
5 (5 reviews)
Sonny
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Louise
5
5 (2 reviews)
Louise
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Josephine
5
5 (2 reviews)
Josephine
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Malak
Malak
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luuk
Luuk
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tim
Tim
8€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bente
5
5 (2 reviews)
Bente
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kookcursus voor Beginners

ClaireCulinair

Bij ClaireCulinair aan de Treurenburglaan in Eindhoven gaat het gemoedelijk toe. Je kunt er een lunch- of diner workshop volgen. Bij de diner workshop bieden ze een keuze uit vijf heerlijke en variërende menu’s. Kies voor Italiaans, Mezze ( kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken), Aziatisch, tapas of het Seizoen menu. De workshops kosten € 54,50 per persoon.

KookSchoolKunsten

Volwassenen die inspiratie op willen doen in de keuken, kunnen terecht aan de Hallenweg in Eindhoven. Ze geven daar kookworkshops waar je je individueel bij kunt aansluiten. De lesonderwerpen zijn onder anderen Europees -, Aziatisch -, Nederlands -, Vers van de Markt -, Snel en Smakelijk - en Vegetarisch koken.

Je kunt er ook een speciaal kookles programma van zes weken volgen. Alleen of in koppels maak je meerdere gerechten op basis van technieken en ingrediënten. Gezamenlijk eet je je eigen gerechten op aan gedekte tafels. Voor meer informatie kun je hun website https://kookschoolkunsten.nl/ raadplegen.

Wat is eigenlijk het verschil tussen een kookworkshop en een een kookles?

 • Bij een kookworkshop ligt de nadruk op de samenwerking binnen de groep. Daarom wordt het menu onderverdeeld over meerdere groepjes, die allemaal een deel van het menu maken.
 • Bij een kookles ligt de nadruk op het leren koken. Daarom kook je het volledige menu volledig zelfstandig (alleen of samen).
Volg een kookworkshop samen met je vrienden
In een kookworkshop werk je samen aan een gerecht ǀ Visualhunt - gamersconeblog

Een kookworkshop is bijvoorbeeld voor een bedrijf geschikt als teambuilding.

StarliciousFood

De StarliciousFood kookstudio aan de Zwaanstraat in Eindhoven biedt verschillende kookworkshops. Je kunt kiezen uit een Mediterrane, Midden-Oosten of Aziatische workshop. De kosten van deze workshops bedragen € 55,- per persoon. Ze bieden ook een Cross Cultural workshop voor internationale teams (vanaf vijftien personen). Dit is een samengestelde workshop op maat met diverse culturele invalshoeken met betrekking tot de achtergrond van de gasten. Deze workshop duurt maximaal vier uur en kost € 65,- per persoon.

Cooking and Dining

Bij deze kookstudio aan het Mincklelersplein in Eindhoven die wordt gerund door een professioneel kok kun je een kookworkshop volgen. Je krijgt uitleg over het menu, handige tips en gaat na de bereiding natuurlijk met je eigen groepje genieten van de door jullie bereide gerechten. Je kunt bij hem terecht met acht tot zestien personen en de prijs is € 41,50 per persoon.

Koken voor Gevorderden en Professionals

De Rooi Pannen

Bij De Rooi Pannen kun je de volgende Horeca mbo-beroepsopleidingen volgen:

 • Kok, Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) Niveau 2. Hier ga je naar school en loop je stage. De opleiding duurt twee jaar en kost € 1.216, - per jaar. De toelatingseisen zijn:
  • In het bezit zijn van een Vmbo-diploma;
  • In het bezit zijn van een diploma Horeca-assistent;
  • Je moet minimaal 16 jaar zijn.
 • Kok, Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) Niveau 2, waarbij je al een baan hebt en één dag in de week naar school gaat. Ook deze opleiding duurt twee jaar en kost € 253,- per jaar. De toelatingseisen zijn hetzelfde als bij BOL.
 • Zelfstandig Werkend Kok Niveau 3 kun je volgen via drie verschillende leerwegen:
  • BOL, toelatingseis: Vmbo-diploma Kaderberoepsgerichte, Gemengde of Theoretische leerweg. De opleiding duurt drie jaar en de kosten bedragen € 1.216, - per jaar.
  • BBL (regulier), toelatingseis: Diploma Kok Niveau 2. De opleiding duurt twee jaar en kost € 612,- per jaar.
  • BBL (praktijk) toelatingseis: Diploma Kok Niveau 2. Deze opleiding duurt drie jaar. Je gaat één dag in de week naar school en vier dagen werken met een arbeidsovereenkomst in een erkend leerbedrijf. Het lesgeld bedraagt € 612,- per jaar
 • Gespecialiseerd kok Niveau 4 kun je volgen als je in het bezit bent van het het diploma Zelfstandig Werkend Kok. Dit is een BBL-opleiding. De duur van de opleiding varieert van twee tot vier jaar afhankelijk van wat jouw doel is. De kosten bedragen € 612,- per jaar.

Al deze opleidingen worden gegeven aan de Kaakstraat 1 in Eindhoven.

Bij een opleiding tot kok leer je meer dan alleen koken
Bij een opleiding tot kok leer je ook hoe je een bord moet opmaken ǀ Pixabay - Pexels

Summa College

Bij Het Summa College aan de Sterrenlaan 10 in Eindhoven kun je bijna dezelfde koksopleidingen volgen als bij De Rooi Pannen. Ook de condities zijn hetzelfde. Ze bieden hier echter ook losse cursussen voor volwassenen. Dit zijn verdiepingscursussen rond een thema. De cursussen zijn bedoeld voor beroepsbeoefenaars die al ruime ervaring hebben binnen het koks vak en zich graag verder willen specialiseren.

Deze mensen kunnen in Eindhoven de volgende cursussen volgen:

 • Gespecialiseerd Kok (Patisserie): 35 lessen van vijf uur (inclusief examen) kosten € 3.750, -;
 • Gespecialiseerd Kok (Warm & koud): 35 lessen van vijf uur (inclusief examen) kosten € 4.500, -.

Koken met Superprof, Privéles of Online

Superprof

In en rond Eindhoven worden door Superprof tal van kooklessen aangeboden. Ervaren docenten geven onder andere les in:

 • Het maken van gemakkelijke gerechten;
 • De veganistische keuken;
 • De Aziatische keuken;
 • De Japanse keuken;
 • De Franse keuken;
 • De Thaise keuken;
 • Macrobiotische keuken.

Te veel om op te noemen dus. Je slaat hier zeker je slag! En de prijs valt ook reuze mee. Je hebt al een kookles voor € 12,- per uur en daarbij is de eerste les ook nog eens gratis! De kooklessen kun je volgen bij jou thuis, bij de docent thuis of via de webcam.

Vegetarisch koken hoeft totaal niet saai te zijn
Leer Vegetarisch koken en er gaat een wereld voor je open ǀ Pixabay - RitaE

Greentwist

Dit is de gezondste online kookschool van Nederland. De kookcursussen zijn ingedeeld op thema.

 • Fit met je Familie is een programma om samen met het gezin, gezonder te koken en eten. Groenten staan in dit programma op nummer één! Elke week (vier weken) maak je met je gezin een opdracht met een recept met uitleg en een video. Deze kookcursus kost € 60,-;
 • In de online kookcursus koolhydraatarm koken word je gedurende vier weken meegenomen in de koolhydraatarme keuken. Met praktische kooktips, informatieve video’s, uitgebreide weekmenu’s en heel veel leuke recepten. Deze kookcursus kost € 97,-;
 • De kookcursus Vegetarisch koken laat je in vier weken zien hoe lekker, verantwoord, gevarieerd en gezond vegetarisch eten is. Deze kookcursus kost € 77,-.

De Kookfabriek

Naast allerlei kookworkshops op hun locatie aan het Ketelhuisplein in Eindhoven, geven ze ook digitale kookworkshops. Bij de St(r)eaming Chefs kun je een volledig kookworkshop online volgen onder leiding van een Kookfabriek chef op een datum en tijd naar jouw keuze. Je kunt zelf de duur van de kookles kiezen:

 • Kookworkshop 1 uur: €7,50 per persoon;
 • Kookworkshop 2 uur: €15,00 per persoon;
 • Kookworkshop 2,5 tot 3 uur: €25,00 per persoon.

Wel moet je zelf de boodschappen doen!

Cheflix

Cheflix is een streaming platform waar de beste Michelinsterren chefs jou via online masterclasses thuis de sterren van de hemel te koken.  De Michelinsterren chefs laten je met passie zien dat koken op topniveau helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je leert alle tips, valkuilen, trucs en geheimen zodat ook jij top gerechten op tafel kan zetten. Je kunt twaalf maanden lang alle masterclasses bekijken voor een éénmalig jaarbedrag van € 19,50. Je kunt ook eerst voorproefje nemen door drie afleveringen gratis uit te proberen.

Suriname kent veel specifieke recepten
Verdiep je eens in de Surinaamse keuken ǀ Visualhunt - stu_spivack

1001 Kookworkshops.nl

Hier kun je in Eindhoven een kookworkshop boeken voor bij jou thuis. Jij zorgt zelf voor een groepje vrienden en/of familie en er komt een professionele kookconsulent naar je toe. Je kunt onder anderen kiezen uit:

 • Een Surinaamse kookworkshop, minimaal vier personen; drie uur voor € 35,- per persoon;
 • Een Italiaanse kookworkshop, minimaal twee personen; vier uur voor € 49,- per persoon;
 • Een Tapas workshop, minimaal vier personen; drie uur voor € 35,- per persoon;
 • Een Sushi workshop, minimaal vier personen drie uur voor € 35,-p per persoon.

Superprof zegt dus keuze genoeg om in Eindhoven te leren koken op jouw manier!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!