Stamppot andijvie met worst

Vind Een Kookcursus Bij Jou In De Buurt

Kooklessen voor Iedereen in Nederland Nederlanders houden van lekker eten, maar als we naar de top vijf van de Nederlandse traditionele gerechten kijken, moet het niet al te veel moeite kosten. Stamppot; Bitterballen; Haring; Erwtensoep; Patat. Nergens anders ter wereld staan mensen zo kort in de keuken als in Nederland. Gemiddeld besteden we achttien minuten […]

30 januari 20218 minuten om te lezen

Een pan gegrilde maïs.

Koken met Superprof: Midden Oosterse Recepten

Recepten uit het Midden-Oosten voor in Je Keuken Van Libanese specialiteiten tot Turkse koffie, het kan moeilijk zijn om de overeenkomsten en verschillen te onderscheiden binnen het brede scala aan Midden-Oosterse lekkernijen. Het begrijpen van de eetcultuur in het Midden-Oosten kan bijzonder moeilijk worden gemaakt vanwege de term Midden-Oosten zelf. Terwijl landen op het Arabische […]

10 september 20206 minuten om te lezen

Franse macarons op een bord.

De Kunst van het Koken van Franse Gerechten

De Kunst van de Franse Keuken Je moet het toegeven, Frankrijk heeft de keuken echt onder de knie. Qua smaken, of het nu gaat om wijn, dessert, voorgerechten, hoofdgerechten, alles smaakt geweldig. Van rundvlees tot de Bourgondische slak, van conventioneel tot origineel, de Franse gastronomie is beroemd en rijk en om de complexiteit van de […]

5 juni 20206 minuten om te lezen

Een echte Italiaanse pastaschotel

De Italiaanse Keuken In Een Oogopslag

Alles over Italiaanse Gerechten De Italiaanse keuken is een van de meest populaire ter wereld. Het is voedzaam, eenvoudig en goedkoop. Italiaans eten is echter veel meer dan alleen borden pasta en afhaalpizza's. Je moet op de hoogte zijn van alle Italiaanse recepten die Italiaans eten zo populair hebben gemaakt en meer leren over de […]

2 april 20206 minuten om te lezen

Alles over koken lees je op de Superprof Blog

Wat hebben Jamie Oliver, Gordon Ramsay, Ron Blaauw en Anne-Sophie Pic met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal ooit ergens begonnen! Schrijf je nu in op Superprof en ga aan de slag met je chef-kok-droom.  Iedereen kan leren koken, ook jij.

We hebben onze chef-koks door heel Nederland zitten: van Rotterdam tot Eindhoven, en van Utrecht tot Den Haag. En het klinkt misschien gek, maar je kunt zelfs online bij ons aan de slag om nieuwe gerechten te leren.

En heb je je ingeschreven, je leraar gevonden en je eerste les gepland? Lees dan hier alles wat je moet weten over koken en kookles, tot het zover is. Veel leesplezier, veel lesplezier en vooral: smakelijk eten!

groenten op een hakbord

Neem Kookles En Ontdek De Voordelen!

De Voordelen van het Zelf Koken “Een mens moet eten om te leven en niet andersom”. Cicero een Romeinse politicus die leefde van 106 - 43 vChr. zou het niet beter hebben kunnen samenvatten. Tegenwoordig zouden we wat hij zei als een slagzin kunnen gebruiken. Nederlandse huishoudens gaven in 2017 aan voeding- en genotmiddelen bijna […]

13 oktober 20196 minuten om te lezen

Leren koken, een trendy activiteit!

In het land van de gastronomie is de kookkunst een modieus fenomeen geworden. Gepopulariseerd door talrijke TV-shows zoals Masterchef, is koken een echte passie geworden voor vele amateurs.

Nadat ze zich hebben gerealiseerd dat kooktalenten op elke leeftijd kunnen worden ontwikkeld, komen steeds meer Fransen terug in de keuken dankzij privélessen die hen in staat stellen hun dagelijkse maaltijden op te fleuren en gastronomische recepten te bereiden.

Droomt u ervan om in de voetsporen te treden van grote sterrenkoks zoals Jonnie BOER of Jannis BREVET?

Of gewoon leren hoe je een smakelijke, gezonde en snelle familiale keuken kan maken?

Kooklessen voor iedereen

Kooklessen in groepen, in workshops of kooklessen thuis… Alle middelen zijn goed om te leren koken. In een tijd waarin koken synoniem is aan plezier en gezelligheid, ontbreekt het niet aan oplossingen om te leren schillen, snijden, braden, braden, sudderen… en goede kleine gerechten en complete maaltijden te maken.

Het leren van de vaak vergeten basisprincipes van het koken

Kook als een kok! Cursussen voor volwassenen, met familie, vrienden of zelfs initiatie voor kinderen, u vindt vele mogelijkheden om te genieten van goede momenten in de keuken en het verbeteren van uw culinaire kennis in een vriendelijke sfeer.

Leer de basis in de keuken, verbeter uw kookkunsten, maak uitgebreide gerechten, vind inspiratie en ontdek nieuwe smaakcombinaties. Wat uw motivatie ook is, u zult uw doel kunnen bereiken met een kookleraar.

Waarom zou je leren koken?

Leren koken heeft veel voordelen.

Op persoonlijk vlak is het in de eerste plaats een kans om tot bloei te komen in een nieuwe activiteit, om je kennis te vergroten, om je zelfvertrouwen te ontwikkelen, maar vooral om te genieten. Koken is goed voor het moreel, maar ook voor de smaakpapillen.

Heb je altijd al willen leren koken om een ervaren kok te worden? Tegelijkertijd leert u ook hoe u een evenwichtig dieet kunt eten, geld kunt besparen en indruk kunt maken op de mensen om u heen. Wanneer u thuis tijdens een culinaire workshop gebruik maakt van de tips van een chef-kok, ontdekt u nieuwe smaken, leert u koken met een voorkeur voor seizoensproducten en vergroot u deze. U kunt zelfs leren hoe u een echte gastronomische maaltijd kunt bereiden.

Hoe leer je koken? Met een goede kookleraar

Om te leren koken is het belangrijk om goed begeleid te worden door een leraar. Natuurlijk is het altijd mogelijk om de basis van het koken zelf te leren dankzij kookboeken, online kooksites of kookvideo’s, maar om snel vooruitgang te boeken en de essentiële tips te ontdekken, is een beroep doen op een kok voor thuiskooklessen een garantie voor snelle vooruitgang.

U vindt er gemakkelijk een grote verscheidenheid aan profielen om een kookworkshop te organiseren. In kleine groepen, alleen, tussen ouders en kinderen of tussen volwassenen, nemen de kooklessen verschillende vormen aan.

Ontdek nieuwe culinaire specialiteiten

U kunt ook gemakkelijk een kookleraar kiezen op basis van zijn of haar specialiteiten om bijvoorbeeld de Franse keuken, de Aziatische keuken, de Italiaanse keuken, de vegetarische keuken, de Japanse keuken, en waarom niet de gastronomische keuken, de moleculaire keuken of elke andere wereldkeuken die u aantrekt te leren. En om dit alles te perfectioneren, trakteer je jezelf op een wijnproeverij met een sommelier of een gebakjescursus met een banketbakker.

En aan het einde van de cursus, tijd voor het beste moment: proeven en delen in een gezellige sfeer!