Tijdens een optreden

De Beste Liedjes Om Te Leren Zingen

De Leukste Liedjes bij je Zangles Om te leren zingen, moet je je stemtechniek verbeteren door gebruik te maken van iets dat we allemaal hebben, een stem. Zangers gebruiken hun stembanden en ademhaling om aangename klanken te produceren voor een enorme verscheidenheid aan verschillende muziekstijlen. Om te leren zingen, moeten ze vaak zangles volgen - […]

11 januari 20227 minuten om te lezen

Je kunt ook online een zangcoach inhuren

Goed Leren zingen: Zo Train Je Je Stem!

Stembanden Houd je Gezond Door ze te Trainen en Goed te Verzorgen "Als ik niet kan vliegen, laat me dan zingen." - Stephen Sondheim Zangers weten dat het verliezen van hun stem, een ontsteking van de keel of het strottenhoofd, chronische laryngitis, heesheid, hoesten of een zere keel allemaal verschrikkelijk kunnen zijn voor hun zang. […]

16 september 20217 minuten om te lezen

Zo kan je jouw kinderen leren zingen!

Zingen met kinderen: dit is hoe je het doet "Hij die zingt jaagt zijn kwalen weg". - Miguel de Cervantes Muziekonderwijs is in de loop der jaren sterk veranderd. Je moet er ook rekening mee houden dat de manier waarop we muziek beleven ook sterk veranderd is. We luisteren steeds meer naar opgenomen muziek. Streaming […]

23 augustus 20216 minuten om te lezen

Zanger

De ultieme gids voor zangles

Het wat, hoe en waarom van zanglessen Zingen is een passie voor veel mensen. Maar helaas lijken zanglessen in het onderwijs steeds minder aan bod te komen. Hoewel veel kinderen de kans krijgen om bij een koor te zingen, is individuele stemtraining erg zeldzaam. Om de afname van de kunsten in scholen, en van klassieke […]

27 juli 20216 minuten om te lezen

Geef of neem zangles op Superprof!

Iedereen kan zingen, maar je moet wel beginnen. Meld je snel aan op Superprof en ga aan de slag!

Superprof is hét platform waarop honderden zangleraren zich aanbieden om jou op een professionele en pedagogisch verantwoorde wijze te leren zingen. Neem zangles online of ‘in het echt’. Je kunt jouw zangleraar onder andere vinden in Amsterdam en Eindhoven, maar ook in Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Zingen is een fantastische manier om jezelf te uiten. En wist je dat het helemaal niet uitmaakt of je talent hebt of niet? Zingen is voor 90% techniek en techniek kun je leren. You got this!

Radio cassette

Zangles met Superprof: Verschillende Manieren Om Te Leren Zingen

Verschillende Methodes om te Leren Zingen Elk jaar doen heel veel mensen auditie voor The Voice en zoals je weet, halen maar weinigen de finale. Wil je graag meedoen aan een zangwedstrijd, maar weet je niet hoe je moet zingen? Ga er dan maar even goed voor zitten en luister naar ons advies over het […]

18 maart 20218 minuten om te lezen

Domingo is een veelzijdige tenor

Leer Zingen met Specifieke Zangtechnieken

Leer Nieuwe Manieren om Beter te Zingen Ons dagelijks leven zit vol met geluiden. We horen bijna overal muziek, we verzamelen informatie door te luisteren en we produceren geluiden met behulp van onze stembanden om met mensen te praten. Als we niet met mensen praten, luisteren we naar andere mensen die praten. Hoewel de gesproken […]

6 februari 20207 minuten om te lezen

In de Bastille Opéra worden veel voorstellingen gegevem

Zo Kun Ook Jij Zingen Als Een Operazanger

Zanglessen en Zangtechnieken om Operazanger te Worden “Er is geen half zingen onder de douche, je bent een rockster of een operadiva.” - Josh Groban Als er één ding is dat alles samenbrengt, is het de kunst. In het hart van deze wereld is er de opera. Als je echter een auditie bekijkt van The […]

2 februari 20207 minuten om te lezen

Je stem leren kennen

Zo kun je Online Leren Zingen!

Online Tips om je Stem te Vinden en je Zang Snel te Verbeteren Er zitten veel voordelen aan zingen: het is goed voor de moraal, kan je humeur verbeteren en heeft ook een aantal fysiologische voordelen. Er zijn ook studies die aantonen dat zingen je vocale spieren kan verbeteren en snurken kan verminderen. In plaats […]

28 december 20197 minuten om te lezen

Als je optreedt moet je zeker zijn van je kunnen

Zingen Met Superprof: Zo Verbeter je je Zangstem

Zangtechnieken en Zanglessen om Alles uit je Stem te Halen! "Er is niets mooier dan de menselijke stem, wanneer deze mooi is" - Laure Conan Het hebben van een mooie zangstem is op zichzelf verbazingwekkend. Het is een aangeboren geschenk en niet iedereen heeft het, vooral niet in de mate dat ze ermee kunnen pronken. […]

24 december 20197 minuten om te lezen

Leer om in harmonie te zingen

Zingen met Superprof: Waarom Zangles Nemen?

Verschillende Manieren om te Leren Zingen "Er worden liedjes gemaakt om je te laten dromen.” - Pierre Perret Als je erover nadenkt, is het verbazingwekkend waartoe mensen in staat zijn! Onze intelligentie kent blijkbaar geen grenzen. We kunnen wiskundeproblemen formuleren en oplossen, mensen naar andere planeten sturen, opera's componeren en zingen. Terwijl zingen kan worden […]

21 augustus 20197 minuten om te lezen

Voor het eerst leren zingen

Alle zangers hebben het wel eens gezegd: om goed te leren zingen, is het van fundamenteel belang om te leren hoe je stem te werken, vooral om te zingen in harmonie.

Ben je gepassioneerd door Nederlandse liedjes en wil je graag songwriter worden? Heb je er altijd al van gedroomd om je stem op je akoestische gitaarakkoorden te zetten?

Je hoeft geen absoluut oor te hebben om te weten hoe je moet zingen en zangles te nemen.

Muziek maakt al deel uit van het leven van mensen sinds het Paleolithicum. Het gebruik van muziekinstrumenten gaat minstens 35.000 jaar terug.

De prehistorische mens gebruikte al zang als een middel voor muzikale expressie tijdens rituele ceremonies waarbij vocalises die verbonden zijn met gebaren, zoals dans, werden gespeeld.

Zingen is een muzikale discipline die voortkomt uit de actie van de adem: de lucht wordt uit de longen gestoten door de actie van het middenrif, en de stembanden beginnen te vibreren als de zanger uitademt.

Het geproduceerde geluid wordt versterkt door de neus of de thorax en wordt gearticuleerd door de tong en de lippen.

Bij het zingen worden alle organen van het menselijk lichaam gebruikt: de luchtwegen, de buikspieren, de rug-, nek- en gezichtsspieren.

Om goed te kunnen zingen, moet u zich bewust zijn van uw lichaam – een gezonde levensstijl hebben – en kijken naar uw houding: borstkas open, schouders naar achteren getrokken, ruggengraat recht.

Daarom vereist vooruitgang in het zingen een echt vocaal coachingsprogramma!

Leren zingen betekent niet alleen weten hoe je je stem moet gebruiken: een goede zangeres moet ook weten hoe je emoties moet interpreteren en delen.

En in alle muziekstijlen – klassieke jazz, traditionele muziek, vocale jazz, beatbox, Nederlandse variëteit, rock, pop – vereist het goed zingen een goed niveau van zangtechniek.

Neem privélessen om rechts te zingen

Bij Superprof passen onze zangleraren zich aan alle niveaus aan – van beginners tot muzikanten die zich willen verdiepen – en hebben ze allemaal een hoog niveau van muzikale training.

Of het nu gaat om afgestudeerden van het conservatorium, jazzzangers of professionals in operazang, onze docenten zorgen voor een multidisciplinaire muzikale opleiding op het kruispunt van sportcoaching en muziek.

Het geven van zangles is niets meer of minder dan professionele coaching: ademhaling, ontspanning, interpretatie, luisteren en muzikaal oorwerk, gevoel voor ritme, muziekopname, solfège en muziektheorie, vocale opwarming, harmonischen, enz.

Kies je zangleraar volgens je favoriete muziekstijl – bluesgitaar, folkgitaar, operette, folkrock, zigeuner -, volgens zijn of haar leeftijd, muzikale opleiding, ervaring en natuurlijk zijn of haar uurtarief.

Zangles voor kinderen en volwassenen

Op het platform van Superprof richten de zanglessen zich op zangtechniek, zoals het hebben van een mooie stem om te improviseren, a capella te zingen of het bestuderen van de muzikale compositie van een pianostuk.

En aangezien muziek draait om expressie, zelfs om gevoelens, kies je leraar op basis van zijn of haar persoonlijkheid!

Je zult eindelijk in staat zijn om gitaar te spelen terwijl je zingt om indruk te maken op je publiek en je zelfvertrouwen te herwinnen!