Er zitten veel voordelen aan zingen: het is goed voor de moraal, kan je humeur verbeteren en heeft ook een aantal fysiologische voordelen. Er zijn ook studies die aantonen dat zingen je vocale spieren kan verbeteren en snurken kan verminderen.

In plaats van alle voordelen van het werken aan je zangstem te beschrijven, gaan we in deze blog hebben over een uniek type vocale training om je te helpen leren zingen.

 • Heb je de neiging om op willekeurige momenten gedurende de dag in liedjes uit te barsten?
 • Ben je een van die mensen die altijd schaamteloos onder de douche zingt?

Zo ja, dan is deze blog voor jou. Als je te nerveus bent om een ​​lied in het openbaar te zingen omdat je bang bent om vals te zingen, zijn hier enkele tips om je stem te vinden en je zang snel te verbeteren ...

De beste leraren Zingen beschikbaar
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joyce
5
5 (9 reviews)
Joyce
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (7 reviews)
Margot
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joyce
5
5 (9 reviews)
Joyce
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Margot
5
5 (7 reviews)
Margot
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zingen met Superprof: de Beste Karaoke Apps

Terwijl de Japanners de onbetwiste kampioenen van karaoke zijn, is de populaire bezigheid nu echt wereldwijd. Met gespecialiseerde karaoke locaties, zangcomputers en karaoke-apparaten voor thuis, heb je keuze genoeg als het gaat om mogelijkheden om te zingen. Als je je echter geen zanglessen kunt veroorloven en die hoge tonen wilt kunnen raken, moet je overwegen een karaoke-app te kopen om jezelf te leren zingen!

Apps en websites kunnen je helpen om te leren zingen
Dankzij mobiele apps, kun je een karaoke machine in zakformaat krijgen ǀ Visualhunt

Als dit idee je als muziek in de oren klinkt, heb je een smartphone en ten minste een van de volgende apps nodig:

 • Singplay: Ten eerste is het gratis! Ten tweede kan het de MP3's van je smartphone of tablet omzetten in karaoke nummers;
 • Yokee: deze app heeft een indrukwekkende bibliotheek met nummers waarmee je effecten aan je stem kunt toevoegen. Hoewel het downloaden gratis is, zijn er applicatie aankopen waarmee je een aanzienlijk bedrag terug kunt verdienen;
 • The Voice: On Stage: als je een fan bent van het tv-programma, zul je deze app geweldig vinden. Plaats jezelf in de schoenen van een deelnemer en ontgrendel nieuwe nummers via je uitvoeringen. Concurrerende mensen zullen er dol op zijn;
 • Sing! Karaoke by Smule: als je jezelf wilt vergelijken met andere zangers, is dit de app die je nodig hebt, omdat je kunt zingen met andere verbonden gebruikers. Door een paar euro te betalen voor de premium-versie, krijg je toegang tot 800.000 titels die je een tijdje bezig moeten houden.

Je kunt ook kijken naar Red Karaoke Sing & Record of StarMaker ...

Over het algemeen kun je met karaoke-apps opnemen en werken aan je stem, je uitvoeringen delen op sociale netwerken en effecten toevoegen aan je stem (galm, echo, enzovoort). Deze functies helpen je niet alleen je zang te verbeteren, ze kunnen ook helpen het leerproces leuker te maken. Beetje bij beetje begin je wat zelfvertrouwen te krijgen.

Als je in een grote stad woont, vind je zangles Amsterdam of zangles in Den Haag en begin je te leren zingen als een professional. Of bekijk zanglessen online.

Download Karaoke Videos voor Zanglessen

Nu we de essentiële mobiele apps hebben vastgesteld die elke amateurzanger zou moeten downloaden, gaan we eens kijken hoe je karaoke video's kunt downloaden.

Met slechts een paar klikken kun je een avond met feest spelletjes voorbereiden.

Zangles Utrecht, vind een leraar op Superprof.

Houd een karaoke wedstrijd bij je thuis
Maak je feestjes nog leuker met karaoke! ǀ Visualhunt

Er zijn een paar opties beschikbaar voor diegenen die video's en instrumentale versies van liedjes met de teksten willen downloaden. Vergeet niet dat YouTube een indrukwekkend aantal karaoke video's heeft. Zoals altijd is het qua muziek je beste vriend voor succesvolle karaoke avonden. Vergeet niet ook online naar een zangles te zoeken. Je zult veel nuttige tips en trucs vinden om je stem te verbeteren.

Op dezelfde manier kun je ervoor kiezen om te betalen voor Karafun en te genieten van het platform zonder advertenties en overal te moeten zoeken naar karaoke-video's. Wanneer je je abonneert, hebt je toegang tot een database met ongeveer 27.000 titels en kun je je favorieten opslaan op je computer.

Er zijn tal van sites waarmee je ook rechtstreeks karaoke video's kunt downloaden. Je kunt ze gebruiken om je eigen persoonlijke repertoire van karaoke liedjes op te bouwen om je zang te oefenen of je avonden onvergetelijk te maken.

Als je dingen nog sneller wilt laten gaan en je vocale techniek wilt verbeteren, zou je moeten overwegen om de beste (gratis) apps te downloaden, zodat je aan je zang kunt werken.

 • Kanto Karaoke: deze zang app, een echte professionele studio, bevat een mengpaneel en de mogelijkheid om eenvoudig je stem op te nemen. Je kunt midi-bestanden ook converteren naar MP3's en je eigen gepersonaliseerde afspeellijst samenstellen;
 • Siglos Karaoke Player: met deze app, die karaoke speelt en opneemt, kun je ook de toonsoort van een nummer wijzigen dat niet overeenkomt met jouw bereik;
 • Karaokay: eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, deze zang app is echt handig voor degenen die net zijn begonnen met zingen.

Leren Zingen met Superprof: Neem Thuis je Zang Op

Je favoriete liedjes zingen voor de spiegel is leuk. Als je echter je zang wilt verbeteren, moet je regelmatig werken aan je zang en de liedjes die je wilt zingen. Dit begint door eerst je eigen stem op te nemen.

Dit is een eenvoudige en effectieve techniek, hoewel het een beetje teleurstellend kan zijn de eerste paar keer dat je jezelf hoort zingen. Hoewel de opname nauwkeurig is, moet je verder gaan. Motiveer jezelf om te blijven proberen en verbeteren. Je zult je snel bewust worden van de kwaliteiten en gebreken van je stem.

Schaf een degelijke koptelefoon aan
Investeren in goede apparatuur komt je zang ten goede ǀ Visualhunt / Kyle Slattery

Dus laten we geen tijd meer verspillen en de benodigde apparatuur aanschaffen om je stem op te nemen. Het is vrij eenvoudig om een ​​thuisstudio of mini-opnamestudio te maken met slechts een paar zorgvuldig gekozen apparaten en programma's:

 • Microfoon: dit is essentieel. Jezelf opnemen met de ingebouwde microfoon op je computer is niet de beste manier om een ​​goede geluidskwaliteit te bereiken. Het is veel beter om een ​​goede externe microfoon met anti-pop filter en een standaard te krijgen;
 • Hoofdtelefoons of luidsprekers: deze zijn handig voor het luisteren naar je opnamen zonder de geluidskwaliteit te beïnvloeden;
 • Een programma zoals Audacity. Dit programma is het meest gedownloade en, het beste van alles, het is gratis! Het is gemakkelijk te gebruiken en favoriet bij amateurartiesten en muziekliefhebbers. Het kan digitale geluidsbestanden opnemen (‘.WAV’, MP3) en omvat een aantal functies zoals filters, tempo, volume, stemwisselaars, enzovoort. Je kunt ook de vocalen uit liedjes verwijderen om ze in instrumentale versies te veranderen.

Probeer de perfecte omstandigheden te creëren voordat je je stem opneemt:

 • Zoek een rustige en stille plek waar je geen last hebt van achtergrondgeluiden die op de opname worden opgemerkt.
 • Test je microfoon om de niveaus en instellingen te controleren (het kan behoorlijk zinloos zijn om een ​​nummer alleen op te nemen om erachter te komen dat je je stem niet eens kunt horen!).
 • Indien mogelijk, moet je jezelf filmen terwijl je je stem opneemt, want als je voor een publiek wilt optreden, is je aanwezigheid op het podium net zo belangrijk als je zang!

Leer Muziektheorie Online

Het is niet voldoende om alleen te zingen om je stem te verbeteren, je moet de onderliggende concepten van muziek begrijpen, en met name de muziektheorie. Goede muzikale training is erg belangrijk als het gaat om goed kunnen zingen.

Heb je een goed gehoor voor muziek en een mooie stem?

Als je een goede zanger wilt worden, is dit een essentieel onderdeel ervan. Zingen door gewoon te luisteren heeft zijn grenzen. Bovendien kan dit een hele schat aan nieuwe mogelijkheden openen. Of je nu in een groep of alleen wilt zingen, je moet de muziek lezen en de noten leren. Dat betekent dat je muziektheorie moet leren.

Hoewel dit in het begin misschien onmogelijk lijkt, is internet hier om je te helpen. Je kunt gemakkelijk muziektheorie-activiteiten online leren.

Wat zijn de beste sites om gemakkelijk muziektheorie te leren?

Je kunt tal van sites vinden (inclusief die voor kinderen) met leuke hulpmiddelen voor het leren van de namen van de noten, het lezen van bladmuziek, het begrijpen van de verschillen tussen majeur en mineur, het leren van toonladders, enzovoort.

Muziektheorie is een essentieel onderdeel om te leren zingen
Als je je zang wilt verbeteren, moet je je verdiepen in muziektheorie ǀ Pixabay
 • One Minute Music Lesson: Dit is ruwweg een van de beste sites. Het bevat korte videolessen over zelfs de meest basale concepten van de muziektheorie;
 • Metronimo: Je kunt muziektheorie leren met spellen dankzij deze site gericht op kinderen. Er is een app die je gratis kunt downloaden;
 • net: Deze site biedt interactieve muziektheorie-activiteiten waarmee je kunt oefenen wat je hebt geleerd;
 • Teoría: Deze site bevat gevarieerde bronnen over muziektheorie en -lessen. Er zijn ook oefeningen om je gehoor te trainen;
 • ToneSavvy: Deze site (voorheen bekend als eMusicTheory) bevat een overvloed aan bronnen voor muziektheorie voor zowel studenten als docenten.

Ondanks alle beschikbare hulpmiddelen, kan het leren zingen heel moeilijk zijn als je nooit een enkele zangles neemt en geen hulp krijgt van een zangleraar. Het is allemaal aan jou om je uitvoering en zangtechnieken objectief te analyseren, de juiste opwarmoefeningen te kiezen om je stembanden te trainen en ervoor te zorgen dat je zuiver zingt.

Als je snel wilt verbeteren, moet je ook proberen goede gewoonten te ontwikkelen:

 • Warm je stem op met vocale oefeningen;
 • Doe ademhalingsoefeningen;
 • Neem de juiste positie in;
 • Verbreed je vocale bereik;
 • Leer correct te ademen;
 • Zorg dat je goed articuleert;
 • Enzovoort.

Als we leren zonder zangcoach, kunnen we soms slechte gewoonten oppikken. Met de juiste vocale opwarmoefeningen kun je beter zingen zonder je stembanden te zwaar te belasten.

Als je de kans hebt om naar een zangschool te gaan of privélessen te volgen met een zangcoach, moet je ze zeker overwegen, want je wordt snel de ster van je karaoke avonden! Met een beetje talent en de hulp van YouTube word je misschien de volgende grote ster!

Een zangleraar nodig?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!