Ons geliefde Nederland is beroemd voor zovele zaken, waarvan niet in het minst haar bijdrage aan de internationale muziekwereld.

Verschillende muziekgenres vinden hun origine in ons land en hebben een grote impact gehad op muzikanten en muziekliefhebbers over de hele wereld.

Hier is wat inspiratie voor jou, als beginnende Nederlandse artiest!

Voor zangles Amersfoort kun je hier terecht.

De beste leraren Zingen beschikbaar
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Nederlandse Muziekscene

Als Nederlandse artiest kan je misschien denken dat je nooit internationaal succes zal hebben. Nederland is gewoon te klein en veel te ver verwijderd van grote en invloedrijke platenmaatschappijen zoals in London of de Verenigde Staten.

Niets is echter minder waar, met het juiste talent kan je zeker een kans maken op een succesvolle internationale carrière met heuse wereldtournees.

Klinkt dit te hoog gegrepen? Vele Nederlandse artiesten hebben het alvast geprobeerd. De meesten faalden in hun zoektocht naar succes, maar enkelen hebben het wel gehaald!

Benieuwd wie? Hieronder geven we je een klein overzicht van de bekendste. Het zal je misschien verbazen, want sommige artiesten in deze lijst zijn zó bekend dat sommige mensen vergeten dat ze van Nederlandse origine zijn! Op die manier hopen we dat we je kunnen inspireren om grote dromen te koesteren en volledig te gaan voor die zangcarrière!

 • Golden Earring: deze band heeft ontzettend veel hits gescoord in de Verenigde Staten. Hun periode van succes tijdens de jaren ‘80 produceerde maar liefst vijf nummers die in de Amerikaanse hitlijsten te horen waren en ze maakten tevens 13 uitgebreide tournees door het land. Als jongere lezer is het mogelijk dat je nog nooit van deze band hebt gehoord, maar misschien hoorde je reeds hun hits op de radio. Voorbeelden van de bekendste hits zijn: When The Lady Smiles, Twilight Zone en Radar Love.
 • George Baker Selection: In de jaren ’70 maakten deze zanger en zijn band furore met de wereldbekende hits Paloma Blanca en Little Green Bag. Dit laatste nummer kwam in de jaren ’90 helemaal terug, nadat Quentin Tarantino het gebruikte in zijn film Reservoir Dogs. De zanger Johannes Bouwens, beter bekend onder zijn pseudoniem George Baker, groeide op in de Zaanstreek, dat is ook waar de band vandaan komt.
 • 2Unlimited: Als er één artiest is die de eurodance van de jaren ’90 definieert, is het 2Unlimited wel. In totaal verkochten ze meer dan 20 miljoen platen, met de grootste hit het alom bekende No Limit. Ze domineerden vooral de Europese en Aziatische hitlijsten. Het duo Ray en Anita toerde de wereld rond en scoorde de ene hit na de andere.
 • Vengaboys: Nog een eurodance-fenomeen uit de jaren ’90. Met nummer 1 hits in vele landen in Europa, maar ook enig succes in de Verenigde Staten, groeide deze groep uit tot een gigantisch, wereldwijd succes. De vele hits zoals We Like To Party, Boom Boom Boom Boom, We’re Going To Ibiza en nog veel meer, klinken voor iedereen nog altijd bekend in de oren.
 • Andre Rieu: Even iets helemaal anders. Maar daarom niet minder bekend. Sterker nog, dit is waarschijnlijk de meest bekende artiest in dit lijstje. Andre Rieu is een Nederlands violist en orkestleider en staat bij het grote publiek bekend om zijn uitvoeringen van klassieke werken. In 2009 was hij de bestverkopende klassiek artiest in de Verenigde Staten en in de lijst van best verkopende tours stond hij in 2009 op de vierde plaats, enkel voorafgegaan door kleppers als Madonna, Tina Turner en Britney Spears. Zijn commerciële aanpak zorgt ervoor dat hij regelmatig kritiek krijgt, maar ondertussen is hij al 30 jaar populair bij een breed publiek over de hele wereld.
 • DJ Tiësto: Meermaals uitgeroepen tot de beste DJ ter wereld, belichaamt deze DJ de belangrijke rol die Nederland heeft gespeeld in de ontwikkeling van de elektronische muziek wereldwijd. Zijn grootste successen haalde hij in Europa, maar hij toerde de hele wereld rond.

Nu je weet dat een carrière in de muziek zelfs voor een gewone Nederlander met het juiste talent mogelijk is, wordt het tijd om je zangtalent aan het werk te zetten!

Natuurlijk moet ruw talent eerst verfijnd worden. Daarvoor moet je begeleiding zoeken bij de beste stemcoaches en zangleraren. Zo kan je het maximale uit je stem halen en ben je dus weer wat dichter bij een succesvolle carrière.

De volgende stap is dus op zoek gaan naar zanglessen! In Nederland hebben we geluk, want er is altijd wel een gepaste zangles met een professionele zangleraar in jouw buurt!

Laten we even kijken wat de beste opties zijn!

Boek een prive zangles op Superprof

Zangles in Amsterdam

Amsterdam wordt over het algemeen niet enkel aanzien als de hoofdstad van het land, maar ook als de hoofdstad van Nederlandse muziek en cultuur.

Muzikanten uit alle genres die intussen de wereld hebben veroverd, hebben hun oorsprong in de stad bij de Amstel. Ook tal van muziekgenres werden hier geboren.

Wil je ook die weg opgaan en zang leren, dan zijn er verschillende manieren om dit te doen. Bekijk waar je lessen in Amsterdam kan volgen.

Leer Zingen in een Zangschool

Het loont het de moeite om de Amsterdam Zangacademie te overwegen. Het is een broedplaats waar de liefde voor zang gedeeld wordt met jong en oud, van beginnende tot ervaren zangers.

Het cursusaanbod is enorm: je kan er terecht voor individuele begeleiding, koorzingen, cursussen voor zowel kinderen als volwassenen, auditietrainingen, groepszingen, coaching voor professionals, enzovoort.

Weet je niet zeker waarvoor je moet kiezen? Schrijf je via de website gerust in voor een gratis proefles om te ontdekken waar je talenten liggen.

Een jong en gemotiveerd team van professionele docenten geeft wekelijks lessen en workshops. Het zijn allemaal professionals die in de muziekindustrie werken en ze staan zelf ook veel op het podium.

De zangacademie is gevestigd in het culturele hart van Amsterdam, net naast de Stadsschouwburg.

Je kan contact met hen opnemen via de website, indien je je klaar voelt voor een proefles.

Zangles Utrecht vind een leraar

Een zangschool kiezen
Een zangschool is de beste optie om je talent te ontwikkelen. (Bron: Unsplash.com)

Zing bij een Koor in Amsterdam

Zoals het VU-koor, een groot en veelzijdig Amsterdams studenten- en jongerenkoor. Iedereen die van muziek houdt is welkom, ongeacht stemsoort of zangervaring. Zelfs niet-studenten zijn welkom!

Er wordt wekelijks gerepeteerd om jaarlijks enkele concerten uit te voeren, het repertoire is vooral klassiek. Je hebt geen zangervaring nodig, en je hoeft niet te weten hoe je noten moet lezen.

Zangles Amsterdam, vind een leraar

Vind een Stemcoach in Amsterdam

Eén daarvan is bijvoorbeeld Vocal Coach Amsterdam (Zangstudio Roel Bakkum). Zij kunnen je individueel begeleiden bij het trainen van je stem zodat deze niet snel overbelast raakt. Op die manier kan je het uithoudingsvermogen en de dynamiek van jouw stem verbeteren.

Daarnaast bieden ze ook bedrijfstraining voor bijvoorbeeld managers en CEO’s, dit is meer gericht op het verbeteren van sales, vergaderingen en presentaties.

Zangles in Rotterdam

Rotterdam is vooral bekend als havenstad. Maar het is tevens een cultureel pareltje met tal van inwoners die actief zijn in de muziekwereld, of dat nu professioneel is of puur uit passie als hobby.

Wil je je graag bij deze mensen aansluiten? Kijk dan waar je lessen in Rotterdam  kan volgen!

Zanglessen in een Muziekschool

Je kan bijvoorbeeld terecht bij Zangles Rotterdam.

Wat deze zangschool zo uniek maakt is dat je een zangcoach kunt kiezen die op volledig op jou is afgestemd, én op meerdere locaties in de stad. Er is dus altijd wel één in jouw buurt.

De docenten gaan aan de slag met de specifieke problemen die je hebt om je zo een volledig aangepast programma te bieden. Daarnaast kunnen ze je ook helpen bij het schrijven van je eigen liedjes of bij de voorbereiding van je eigen optredens of audities.

De coaches zijn ervaren rotten in het vak die zelf actief zijn in de Nederlandse en internationale muziekindustrie. Ze hebben elk hun specialiteit: popmuziek, jazz, soul, musical, rock, songwriting, enzovoort…

Ook stemverzorging en podiumpresentatie komen aan bod! Kies uit de verschillende lespakketten die aangeboden worden, afhankelijk van de tijd en het budget die je wil investeren in je leertraject.

Bezoek de website voor meer informatie.

Zoek hier naar zangles Arnhem.

Leer Zingen bij een Koor

Het Popkoor Prestige Rotterdam is een voorbeeld van een groot koor in de stad, met 100 tot 150 leden tussen 12 en 65+ jaar.

Om je bij dit koor aan te sluiten hoef je niet te voldoen aan strenge vereisten. Zangervaring en noten kunnen lezen is niet nodig. Je hoeft enkel plezier te vinden in samenzang.

Zoals de naam suggereert, richt het koor zich op het zingen van de nieuwste hits in de popmuziek en geven ze tevens spetterende optredens met live band, choreografie en professioneel licht en geluid.

Je kan ontdekken hoe leuk het is om bij hen te zingen door je in te schrijven voor een proefles. Elk kwartaal worden er proeflessen georganiseerd, waarin de dirigent begint met het instuderen van nieuwe nummers. Je krijgt begeleiding en er wordt bepaald waar je precies past in het koor.

Meer informatie over het koor en hoe je je kan inschrijven is te vinden op hun website.

Zangles Rotterdam, vind een leraar

Volg Zangles bij een Privéleraar

Jay’s Place is een andere optie die je kan kiezen voor zanglessen in Rotterdam. Hun motto is: laat je stem horen! Maar dan op een leuke, ontspannen én professionele wijze.

Hier leer je je stem op een goede manier te gebruiken en zuiver te zingen, maar steeds met plezier!

De school biedt individuele lessen zodat je alle aandacht van een professionele docent krijgt. In wekelijkse lessen van dertig minuten leer je steeds beter te zingen.

Er wordt ervoor gekozen om saaie toonladders te vermijden, het zingen moet hier vooral leuk zijn. Daarom kan je er ook voor kiezen om zelf gekozen nummers te zingen en deze samen met je docent te oefenen.

Wil je in de toekomst graag optreden? Jay’s Place biedt je jaarlijks de mogelijkheid om te laten zien wat je allemaal in het afgelopen jaar hebt geleerd!

Neem contact op voor meer info en inschrijvingen.

Een zangleraar vinden die bij jouw persoonlijke stembereik en zangambities past hoeft niet moeilijk te zijn, vooral als je weet waar je op zoek naar bent.

De ideale zangleraar legt de nadruk op:

 • Hoe je ademt: elke sessie moet beginnen met enkele ademhalingsoefeningen.
 • Goede houding: een houding met gebogen schouders kan je luchtinlaat en resonantiecapaciteit verminderen.
 • Muziektheorie: de methoden en concepten die gebruikt worden om muziek te creëren.
 • Zelfvertrouwen: zelfs beroemde zangers en zangeressen worden soms geplaagd door twijfel; het is de verantwoordelijkheid van de stemleraren om hen meer ontspannen te laten voelen.
 • Vocale gezondheid: rust, hydratatie en spiersterkte zijn de drie belangrijkste ingrediënten voor gezonde stembanden.

Zorg dragen voor je strottenhoofd is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als zanger. Je moet te allen tijde vermijden dat je je stem overbelast!

Zangles den Haag vind een leraar

De stem overbelasten
Roepen is een goede manier om je stem te overbelasten! (Bron: Unsplash.com)
De beste leraren Zingen beschikbaar
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Andrea
5
5 (17 reviews)
Andrea
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (23 reviews)
Héctor
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lotus
5
5 (8 reviews)
Lotus
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Beatrice
4,9
4,9 (16 reviews)
Beatrice
48€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mireille
5
5 (9 reviews)
Mireille
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Madelief
5
5 (4 reviews)
Madelief
36€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexandre
5
5 (17 reviews)
Alexandre
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Zangles in Utrecht

Het zal je verbazen hoeveel inwoners van Utrecht bezig zijn met muziek!

Utrecht is dan ook dé muziekstad van Nederland!

Wanneer je je niet helemaal top voelt, is zang een geweldige manier om het humeur op te vrolijken. We hopen natuurlijk niet dat je je slecht voelt, maar mocht dat zo zijn, zou het dan niet geweldig zijn om jezelf eruit te zingen?

Alles wat je hoeft te doen is ontdekken waar je kan leren zingen in Utrecht.

Leer Zingen met een Privéleraar of Stemcoach in Utrecht

Zangles Utrecht werd in 2016 opgericht door Esther Mooijman, die voordien reeds een afdeling in Rotterdam opende.

De focus bij deze lessen ligt volledig op persoonlijke coaching. Zo kunnen de leerlingen het beste uit zichzelf halen en gericht hun zangtechniek ontwikkelen en ontdekken. De zangcoaches zijn gediplomeerd, ervaren en staan met beide benen in de Nederlandse en internationale muziekindustrie.

Plezier staat in deze school centraal. De docenten analyseren jouw persoonlijke geluid en geven je raad hoe je op een ontspannen manier je stem kan laten groeien.

Je kan je inschrijven voor een korte cursus van enkele lessen, of je inschrijven voor een volledig cursusjaar.

Er wordt gewerkt met de zangtechnieken van EVT (Estill Voice Training System) en CVT (Complete Vocal Technique).

Via de website kan je een vrijblijvende proefles van 60 minuten boeken, dit kan zowel privé als in duo.

Op zoek naar zangles Leiden?

Zingen Bij een Koor in Utrecht

Je denkt misschien dat zingen bij een koor enkel voor mensen is die veel naar de kerk gaan en hoogopgeleide zangers zijn, maar dat is helemaal niet zo!

Popkoor Prestige is een groot koor van 100 tot 150 leden en staat open voor iedereen tussen 12 en 65+ jaar. Zangervaring of noten lezen is niet nodig.

Als je popmuziek leuk vindt is dit een perfecte keuze voor jou, het repertoire bestaat namelijk uit de laatste hits uit de popwereld.

De enige vereiste is dat je plezier hebt in het samen zingen.

De optredens zijn spetterend, met professioneel licht en geluid, choreografie en live-band. De dirigent is een ervaren en enthousiaste musicus die reeds zijn sporen heeft verdiend op diverse podia.

Als je benieuwd bent naar hoe leuk, gezellig en ontspannen de repetities bij dit koor zijn, kan je je altijd inschrijven voor een proefles.

Meer info vind je op de website!

Bouw je zelfvertrouwen op
Bouw je zelfvertrouwen op door goede stemtechnieken te leren. (Bron: Unsplash.com)

Zangles in Eindhoven

Eindhoven wordt doorgaans niet geassocieerd met muzikaliteit, maar heeft meer in z’n mars dan je zou denken.

En aan het aanbod van lessen is te merken dat muziek in Eindhoven alive and kicking is!

Stemcoaching in Eindhoven

Een gepassioneerde zangcoach die zowel zanglessen als stemtraining geeft, dat is Golaud.

Laurie Moeliker-Sieben is een ervaren performer met uitgebreide kennis vanwege haar zangtechnische en logopedische achtergrond.

De lessen kunnen zowel privé als in duo gevolgd worden. Hierbij sta jijzelf helemaal centraal en bepaal je je eigen doelstellingen. Samen met de zangdocent ga je op zoek naar het geluid dat het beste bij je past.

Naast zanglessen biedt Golaud ook stemtraining.

Hier draait alles om het correct gebruik van je stem, zeker als deze belangrijk is in de activiteiten die je in je dagelijkse leven uitvoert.

Je stem is een kostbaar bezit. Ze bepaalt namelijk hoe je bij bepaalde mensen overkomt. Via professionele instructie komt je stem in optimale conditie en kan je er zoveel gebruik van maken als je wil.

Je leert in de training goed voor je stem zorgen en overbelasting te vermijden. De precieze invulling van de lessen gebeurt in overleg, zo zijn ze altijd volledig op maat aan jouw behoeften of specifieke vereisten.

De aandacht gaat naar de werking van je stem, ademhalings- en ondersteuningstechnieken, én de do’s en don’ts in stemgeving en stilte.

Ze zijn geschikt voor mensen die veel moeten spreken en bewust met hun stemgeluid te werk moeten gaan.

De trainingen kunnen ook doorgaan op locatie. Er is enkel genoeg ruimte nodig.

Tijdens de duolessen gaat de aandacht naar het meerstemmige zang en het samen brengen van één mooie harmonieuze klank. Natuurlijk wordt er ook aan techniek en interpretatie gewerkt.

Je kan ook kiezen voor individuele stemcoaching, hierbij leer je:

 • Je boodschap met meer passie en enthousiasme over te brengen
 • Overtuigender te spreken tijdens sollicitatiegesprekken
 • Jezelf verstaanbaar te maken
 • Een goede eerste indruk te maken
 • Een accent af te leren
 • Een hese stem te voorkomen
 • Luider of zachter te spreken
 • Meer geïntoneerd te spreken

Leren Zingen bij een Muziekschool in Eindhoven

We stellen je graag de Muziekschool Eindhoven voor.

De Muziekschool Eindhoven is hét centrum voor muziekopleidingen in Eindhoven. Met meer dan 40 jaar ervaring dragen ze al decennia bij aan de ontwikkeling van muziektalent in de regio.

Hier kan je pas echt je talent ontwikkelen, je wordt namelijk ondersteund door de beste gediplomeerde ervaren leraren met jaren ervaring, die vol passie hun theoretische en praktische kennis met je delen.

Net zoals bij de meeste muziekscholen kan je er allerhande instrumenten leren, en daar hoort dus ook ons natuurlijk instrument bij: de stem.

De Muziekschool Eindhoven verzorgt zanglessen voor jong en oud, voor zowel beginnende zangers en zangeressen als mensen met ervaring.

De lessen worden aangepast aan je persoonlijke behoeften, zodat je samen met je docent het beste uit je stem kan halen!

Er wordt rekening gehouden met je muzikale voorkeur en je leert de essentiële basistechnieken om veilig je stem te gebruiken.

Daarnaast wordt je aangeleerd hoe je met een microfoon omgaat en krijg je tips om plankenkoorts te vermijden.

Geen stoffige lesmethoden, maar een pragmatische aanpak.

Je ontvangt ook buiten de lesuren ondersteuning van je leraar en je krijgt jaarlijks meermaals de kans om je vaardigheden op het podium te laten zien.

Elke week zijn er instapmomenten, of je kan een gratis proefles boeken. Om je hiervoor in te schrijven bezoek je best even de website.

Zingen bij een Koor in Eindhoven

In Eindhoven is het Philips’ Philharmonisch Koor een vaste waarde. Dit koor met een ledenaantal van ongeveer 70 mensen werd reeds in 1937 opgericht. Jaarlijks verzorgt dit koor zo’n 3 à 5 concerten, verspreid over grote concertzalen over heel Nederland, zoals het concertgebouw in Amsterdam, het Muziekgebouw in Eindhoven en de Tivolu-Vredenburg in Utrecht.

Hun motto is: hard werken, muziek op hoog niveau brengen en daar veel plezier mee beleven.

Het koor staat onder leiding van ervaren en gespecialiseerde dirigenten.

Wat speciaal is voor dit koor is dat je niet klassiek hoeft opgeleid te zijn om je bij het koor aan te sluiten!

Het enige wat je hoeft te doen om met hen mee te zingen is auditie doen bij de dirigent. Daarnaast kan je ook vrijblijvend een repetitie bijwonen.

Op een auditie zing je enkele fragmenten na die je thuis hebt voorbereid. Natuurlijk moet je over voldoende stemkwaliteit en muzikaliteit beschikken om lid te kunnen worden van dit koor.

Zangles in Den Haag

Den Haag is van oudsher rockstad nummer één. Dat laat zich merken aan het rauwe talent dat uit de stad afkomstig is: Anouk, Kane, Di-rect en Golden Earring zijn enkele bekende voorbeelden hiervan.

En er schuilt nog veel meer aanstormend talent in de stad. Van DJ’s tot bands, tot klassieke artiesten en andere musici.

Ben je zelf een zanger of artiest of wil je ook die richting uit, maar heb je nog geen ervaring? Woon je in Den Haag en weet je niet waar te beginnen?

Dan is dit het perfecte moment om in Den Haag te leren zingen!

Zanglessen met een Privédocent in Den Haag

Willemijn van Gent is een Haagse zangcoach die lessen aanbiedt.

Zang doet ze al haar hele leven en ze merkte dat ze hiermee niet alleen zichzelf, maar ook anderen kon blij maken.

Na haar studie bij het Koninklijk Conservatorium was haar grootste doel dan ook om mensen te laten genieten van muziek als zangeres. Zo heeft ze mogen bijdragen aan verschillende concerten en uitvoeringen.

Na een jarenlange carrière heeft ze zich verdiept in de technische aspecten van de stem. Met deze kennis is ze nu in staat om mensen te helpen die op zoek zijn nar de optimale klank van hun eigen stem.

Daarnaast leert ze ook mensen met spreekberoepen of acteurs hun stem en vocale mogelijkheden zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan verschillende aspecten die belangrijk zijn voor het zingen:

 • Het strottenhoofd, de stemplooien en tong
 • Stemhygiëne
 • Houding
 • Adem
 • Resonans

De lessen vinden plaats in de prachtige Studio Sophia in de Groot Hertoginnelaan 3 in Den Haag.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact met haar op via de website!

Zing Bij een Koor in Den Haag

Het Haags Toonkunstkoor is alvast een leuke groep om je muzikale ambities een boost te geven!

Sinds hun oprichting in 1829 zingen ze op hoog niveau klassieke en moderne koorwerken. Hiermee zijn ze ook het oudste koor van Den Haag. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een begrip in Den Haag en daarbuiten.

Het koor wil koormuziek toegankelijk maken voor een breed publiek. Daarom richten ze zich op een breed repertoire: niet enkel klassieke koorcomposities, maar ook modernere werken uit de 20e en 21ste eeuw.

Er wordt veel aandacht besteed aan de verbindende factor binnen het koor. Daarom is een belangrijk onderdeel van iedere repetitie de borrel achteraf. Veel leden dragen via hun expertise hun steentje bij om het koor tot een succes te maken.

Het koor richt zich bewust op groei en is ambitieus, dit gaat echter niet ten koste van de goede sfeer binnen het koor. Het geeft hen vooral veel voldoening.

Voor deze groei is er soms nood aan nieuwe mensen, dus houd vooral hun website in de gaten mocht er een vacature vrijkomen!

Leer Zingen met een Haagse Muziekschool

In Den Haag komt Zangstudio Den Haag vooral op de eerste plaats.

Deze studio biedt privélessen, duolessen, groepslessen, auditietraining, ensemblezang, Close Harmony, demo-opnames, muziektheorie, enzovoort!

Iedereen is welkom, of je nu een beginner bent of reeds een professionele muzikant.

De school beschikt over 3 studio’s op een prachtige locatie in de stad. Deze studio’s zijn voorzien van hoogwaardige apparatuur en andere voorzieningen.

In de lessen wordt onder andere aandacht besteedt aan techniek, muzikaliteit, repertoire en presentatie. Dit alles op gemaakt gemaakt voor jouw specifieke behoeften. Er wordt rekening gehouden met je leeftijd, werkpunten en interesse om ervoor te zorgen dat je snel en doeltreffend vooruitgang boekt.

De docenten zijn allen gediplomeerd en hebben elk hun eigen achtergrond en specialiteit.

Om een indruk te krijgen van hoe er te werk gegaan wordt kan je een proefles boeken. Tijdens deze les kan je kijken of de docent afgestemd is op je wensen en of er misschien van docent moet gewisseld worden.

Vier keer per jaar worden er concerten georganiseerd, zodat leerlingen die graag eens willen optreden een kans hiertoe krijgen. Dit is uiteraard niet verplicht, maar wel een goede ervaring.

Voor een overzicht van alle lessen, zowel voor kinderen als volwassenen, kan je terecht op de website.

Online Zangles

Is het echt mogelijk om met online zanglessen te leren zingen? Er valt zo veel te leren via internet, dat online leren zingen voor de hand ligt.

Op het internet moet je de juiste vraag stellen om het gewenste antwoord te krigen.

Hoe moet je iets vinden in al die zoekresultaten? Is de eerste optie altijd de beste voor jouw behoeften?

Eerlijk gezegd, als je jezelf beperkt door enkel de opties die dichtst bij huis zijn te overwegen, zal je niet het maximaal aantal opportuniteiten kunnen bereiken. Met het internet heb je toegang tot wereldvermaarde experten die beter in staat zijn om je te helpen met het ontwikkelen van je stem. Oké, je kan misschien de coaches van wereldsterren niet betalen, maar je hebt tenminste een veel grotere keuze om iemand te vinden die voldoet aan je behoeften.

Zelfs online zanglessen kunnen amateurs in zelfverzekerde en prachtig klinkende zangers of zangeressen veranderen door hun toon en stembereik te verbeteren. Omdat je stemcoach er niet fysiek bij is, is hun instructie vaak doeltreffender omdat ze je leren goede gewoontes op te bouwen, om ervoor te zorgen dat je iedere les vorderingen maakt.

Online zanglessen
Online leren zingen is tegenwoordig een voor de hand liggende keuze (Bron: Unsplash.com)

Kies voor Superprof voor je online zangles

Wil je opera of rock zingen?

Misschien wil je gewoon je vrienden verbazen in de karaokebar?

Welke reden je ook hebt om je stem te ontwikkelen, één van de meer dan zevenhonderd leraren op Superprof zullen je zeker verder kunnen helpen.

Het is tevens een risicovrije onderneming: de meeste leraren op Superprof bieden hun eerste les gratis!

Alles wat je nodig hebt is Skype en een sterke motivatie om je stem te cultiveren. De rest is voor je internetverbinding.

Of je nu je toonhoogte wil verbeteren of oefening voor vocale gezondheid wil vinden, er zijn tal van mogelijkheden in Nederland om je zangstem te vinden.

Waarom zou je jezelf beperken tot enkel het zingen in de douche?

Is het niet tijd dat je ontdekt hoe prachtig jouw stem eigenlijk kan zijn?

Leuke weetjes over zingen

Ten slotte sommen we enkele leuke weetjes op over zang:

 • De meeste stemcoaches kunnen zelf eigenlijk helemaal niet zingen. Dit betekent niet dat ze mensen de zang niet kunnen aanleren, maar als je dit op voorhand wist, had je misschien twijfels over hun capaciteiten om jou te helpen groeien. Heb je al eens gevraagd aan je stemcoach om enkele verzen te zingen en te horen hoe hun stem klinkt?
 • Wanneer we zingen, komt het geluid uit onze mond aan een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur. De tijdsduur tussen wanneer het geluid gemaakt wordt en het verlaten van je mond is ongeveer 1/2200 van een seconde. Wauw, wie had ooit gedacht dat er zoveel dingen tegelijkertijd gebeuren bij het creëren van harmonieuze geluidsgolven? Dit laat zien hoe krachtig onze stembanden eigenlijk zijn.
 • Als we hogere noten zingen groeit de druk van het geluid in het hoofd, waardoor veel mensen het zicht op hun toonhoogte verliezen. Dit is vergelijkbaar met het verschil tussen het dragen van een hoofdtelefoon en muziek uit een andere kamer horen. De muziek uit de andere kamer klinkt heel ‘plat’ in vergelijking met wat we horen in onze hoofdtelefoon. Dit is waarom je in veel zingshows op tv ziet dat mensen compleet de mist in gaan bij die hoge noten – en wij maar denken dat de zenuwen de oorzaak waren!
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.