Het is de nachtmerrie van iedere ouder: een zoon of dochter die besluit te gaan drummen. Met name in een klein, gehorig huis kan een beginnende drummer de muren doen kraken en naast de ouders ook de buren slapeloze nachten bezorgen.

Maar laten we eerlijk zijn: drummen is veel meer dan dat. Drummen is allang niet meer ouderwets uit je plaat gaan op een paar trommels in een geluidsdichte garage, tegenwoordig heb je elektronische drumpads waardoor je met een koptelefoon op kan spelen en niemand lastigvalt!

Sowieso mag er wel wat meer respect zijn voor de drums! Drums zijn zo oud als de oudste beschavingen, die de trommels gebruikten voor religieuze doeleinden, voor communicatie met anderen of, net als wij, voor muziek. Dit waren overigens wel andere drums dan die wij voor de moderne muziek gebruiken: dit waren handtrommels of de zogeheten talking drums uit Afrika.

Toch gaat het allemaal om dezelfde traditie: het ritme, de kracht, de energie, het tempo. Als jij gaat drummen zul je dit begrijpen, zul je dit voelen. Alleen: je moet eerst nog even een paar lessen volgen! Die kan je vinden in Rotterdam! Maar eerst, om je nóg gemotiveerder te krijgen, gaan we je wat vertellen over waarom drummen goed is voor zowel je lichaam als je geest.

Een drummer roffelt
Er zijn veel technieken bij het drummen, zoals de roffel | Bron: Pexels
De beste leraren Drummen beschikbaar
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Drummen: Goed voor je Lichaam en Geest

Drummen is niet alleen goed voor je lichaam, het is ook goed voor den geest. Alles bij elkaar opgeteld zitten er meer gezondheidsvoordelen aan het leren drummen dan je voor mogelijk zou houden. We zetten de grootste voordelen hier voor je op een rijtje.

  • Je ademhaling: drummen is ritme, de maat houden en ervoor zorgen dat alle onderdelen van je lichaam op het juiste moment reageren. Je staat strak, je bent gespannen als het vel van je drums, je gaat op in het ritme en de maat. Je zult zien dat je ademhaling hierin meegaat. Daarom wordt drummen als zo therapeutisch gezien!
  • Je spieren: de drumstokken in je hand, je armen die van de ene drum naar de andere snare vliegen, de benen die op tijd reageren, je borst vooruit en je rug recht: alle spieren zijn gespannen en continu aan het werk bij het drummen. Je zult zien dat je na een drumsessie, zeker bij de hardere muziekstijlen, kapot bent!
  • Je hand-oog-coördinatie: je handen moeten doen wat je brein wilt. Snel, accuraat en gericht reageren heeft te maken met je hand-oog-coördinatie, en door te drummen train je dat belangrijke onderdeel van je lichaam.
  • Tegen stress: juist omdat het zo therapeutisch is, omdat er zoveel ritme bij komt kijken en omdat je je helemaal kan laten meevoeren in een ritme dat je zelf aanvoert, is drummen goed tegen stress. Als je met frustraties of andere opgekropte emoties rondloopt kan een heftige drumsolo al die woede eruit gooien!
  • Voor ontspanning: afhankelijk van de muziekstijl, kan drummen heel ontspannend zijn. Je brengt jezelf in een eindeloze loophole door de maat te houden en urenlang het ritme aan te voeren. Dit is ontzettend ontspannend! Je telt, plus en min, seconde na seconde, en dat voelt goed!
  • Je conditie: we zeiden al even dat drummen heel inspannend is en dat zo goed als alle belangrijke spieren van je lichaam erbij betrokken zijn. Dat is goed nieuws, want daardoor kan je goed aan je conditie werken bij het drummen. Hoe meer en hoe vaker je drumt, hoe beter je conditie, zeker als je een zware muziekstijl als rock of metal speelt!
Een gouden bekken
Als je dit ziet, hoor je toch al het geluid dat dit kan maken? | Bron: Pexels

Leer drummen en ga aan de slag met een workshop drummen!

Bekende Drummers uit Rotterdam

Niets is zo inspirerend als illustere voorgangers! En die voorgangers zijn zeker in Rotterdam genoeg te vinden.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Leigh Blond, geboren als Bert de Ruijter onder de rook van Rotterdam. Hij haalde zijn inspiratie uit de platen die op de jukebox werden gespeeld, van bijvoorbeeld Elvis Presley, Chuck Berry en de Haagse band Cuby + Blizzards. Hij werkte in het Verenigd Koninkrijk samen met een aantal grote namen in de muziekwereld en heeft meegewerkt aan een aantal grote popalbums in dat land.

Een andere beroemde drummer met zijn roots in Rotterdam is Ed Warby. Hij heeft gespeeld voor een aantal van de grootste metalbands ter wereld, een muziekgenre dat nog steeds zeer populair is en waarvoor je een enorm uithoudingsvermogen, een goede techniek en een enorm explosieve stijl moet hebben. Het zou toch geweldig zijn van hem muziekles te krijgen?!

Dan nog een Rotterdammer die wellicht niet de beroemdste drummer in de muziekwereld is, maar wel een enorme affiniteit heeft met het instrument. Gijs van der Kerkhof heeft namelijk zijn eigen drumwinkel in Rotterdam, aan de 1e Goudsewagenhof, met daarin maar liefst 50 drumstellen, 450 bekkens en 170 snaredrums. Zijn idee is service bieden aan beginners en aan gevorderden, wat je budget ook is, en ervoor zorgen dat iedereen die een drumstel wil spelen dat ook kan en daarbij niet afhankelijk is van dure websites. Mooi idee, toch!

Een drummer gaat los
Alle spots op de drummer! | Bron: Pexels

Hier Vind je Drumlessen in Rotterdam

Goed, je weet nu waar in locatie Rotterdam je moet zijn voor je drumspullen, je weet wie je moet volgen uit Rotterdam als inspiratie en je weet waarom je, als je om je gezondheid geeft, je moet gaan drummen. Dan is het nu tijd om te kijken waar in Rotterdam je drumlessen kan volgen. Gelukkig zijn er een hoop opties. Wij hebben in dit artikel een willekeurige lijst aan drumleraren opgezet. Sommigen zijn verbonden aan een muziekschool, anderen werken particulier: wij geven je informatie en zelf kan je kiezen wat voor docent je interessant lijkt! Je kan een proefles nemen bij sommigen als je twijfelt!

Een goede optie voor een muziekles is Drumschool Julius. Je kan hier in een informele setting, wat je niveau ook is, les krijgen. Daarnaast kan je eerst, als je je afvraagt of drummen wel echt iets is dat bij je past, een gratis proefles nemen! De drumleraar hier, uiteraard heet-ie Julies, is ervaren en geeft les op maat, afhankelijk van de wensen van de leerling dus. Hij heeft alle spullen in huis dus je hoeft niet gelijk een duur drumstel aan te schaffen. Daarnaast kan je ook duodrumles volgen, samen met een vriend of als ouder met je kind bijvoorbeeld. Dat is nog eens leuk leren!

Je kan ook lessen volgen bij Tanja van Schuylenburg, een vrouwelijke docent, wat in de mannenwereld van het drummen ook weer eens leuk is. Zij drumt al haar hele leven, heeft een jaar aan het Conservatorium gestudeerd en gespeeld in landen van over de hele wereld. Ze speelt veel religieuze rock, ook met haar band InSalvation. Ze geeft lessen in Rotterdam, Leiden en Veenendaal en je kan hier strippenkaarten kopen, of per maand een bepaald aantal lessen betalen. Bekijk zelf dus hoe vaak per week, maand of jaar jij muziekles wilt!

Nog een mogelijkheid voor drumles in Rotterdam is bij Drumles in Rotterdam, zoals de naam van de school van de Belgische Tuur Moens luidt. Hij heeft in Leuven gestudeerd en daarnaast Jazz en Wereld Muziek aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts), en speelt als professionele jazzdrummer in Nederland. Je krijgt dus les van een echte artiest als je hier je drumlessen neemt. Meer info over Moens, zijn contact en zijn cursussen vind je op zijn website!

Bij Drumles Rotterdam, weer een andere school, krijg je te maken met Jurrian Snoek, een gediplomeerd drumdocent die uiteenlopende lessen biedt voor verschillende tarieven, afhankelijk van je niveau, van basis tot gevorderd, en de lesduur die je wenst. Je kan leren zoals jij wilt! Snoek studeerde aan het Hilversums Conservatorium in 1996, en geeft al ruim vijftien jaar les. Ook coacht hij bands en speelt hij zelf in bands, terwijl hij ook werkt als demonstrateur voor het drummerk Yamaha. Dit is dus een leraar die de muziek door zijn aderen heeft stromen!

Drummer speelt solo
Laat je helemaal gaan in je solo! | Bron: Pexels

Vind je Drumleraar in Rotterdam via Superprof

Je kan echter ook op een andere manier kijken wat voor drumdocenten er beschikbaar zijn in Rotterdam. Zoals je ongetwijfeld weet is Rotterdam namelijk een stad die normaal gesproken bruist van de muziek en de cultuur. Een stad met een lange geschiedenis aan succesvolle bands en artiesten, die daarnaast verschillende muziekscholen en conservatoria kent. Kortom: een stad die muzikanten voortbrengt. Er zijn maar weinig artiesten die kunnen optreden of opnemen zonder drummers, en zodoende zijn er ook in Rotterdam of op een locatie in de buurt tientallen drumleraren te vinden die graag hun kennis met je delen. De grote vraag is: waar vind je die cursussen?

Het merendeel van deze docenten heeft zich aangemeld op Superprof. Kijk zelf maar! Als je zoekt op ‘drumles in Rotterdam’ zal je zien dat er heel veel leraren in jouw buurt zitten voor cursussen met in hun profiel alles over hun verleden. De een is een ervaren jazz drummer, de ander speelt al jarenlang metalmuziek. De een heeft zelfs lesgegeven op het Conservatorium, de ander is een autodidact voor wie het drumstel geen geheimen kent. De een geeft les bij jou aan huis, de ander ontvangt je graag in zijn of haar studio. Sommigen kunnen je zelfs drummen online leren, en ze geven je alle info via de webcam!

Wat we hiermee willen zeggen is dat er veel docenten zijn, maar dat slechts een paar docenten ook voldoen aan de eisen en voorkeuren die jij hebt. Als beginner wil je misschien vooral een ervaren docent met wie je begint bij de basis, terwijl je als gevorderde misschien specifiek op zoek bent naar een bepaalde muziekstijl. Filter je zoekopdracht en kijk welke docent je het leukst lijkt! Kijk daarbij ook naar eerdere beoordelingen van leerlingen op het profiel van de docent, die geven je een aardig beeld, voordat je contact zoekt. Als laatste kan je ook een gratis proefles proberen, om te zien of de leraar in kwestie wel echt bij je past! Hoe dan ook zul je in Rotterdam dé perfecte drumleraar vinden!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.