Een geverfde drum

Neem Drumles Bij Jou In De Buurt

Neem Een Percussie Workshop Of Drumlessen Bij Jou In De Buurt Waar je ook woont in Nederland, als je wilt leren drummen heb je genoeg opties. Van muziekles in de grote steden tot drumlessen in de provincie, je zult hoe dan ook een drumleraar kunnen vinden die bij je past. Drummen is namelijk een zeer […]

21 maart 20217 minuten om te lezen

Tijd om eigen liedjes te gaan drummen?

Drumles met Superprof: Weetjes Over Drummen

Kom Alles Te Weten Over Drummen Slaginstrumenten zijn er in een groot aantal variaties, zoals je hebt kunnen zien tijdens je drumlessen. In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende soorten drums die meestal in drumkits worden gebruikt en de beste nummers voor het oefenen van je drummen. De Geschiedenis van Drummen Hoewel er […]

19 december 20196 minuten om te lezen

In de buitenlucht drummen

Een Drumstel Kopen: Alles Wat Je Moet Weten

Drummen met Superprof: Waar Moet Je Op Letten Als Je Slagwerk Koopt Misschien was je een van de gelukkigen die Rush live heeft gezien voordat Neil Peart met pensioen ging. Of misschien heb je discussies op fora gelezen over of Lars Ullrich een goede drummer is of niet. Het kan zijn dat jij of iemand […]

16 december 20198 minuten om te lezen

Lees hier alles dat je moet weten over drummen

Iedereen kan drummen! Maar je moet wel beginnen. Meld je snel aan op Superprof en ga aan de slag! Toch nog wat meer inspiratie nodig eerst? Lees hier alles over drumles op Superprof.

Onze leraren hebben verschillende artikelen geschreven om drummen voor jou toegankelijker te maken. Je vindt hier alle tips en hulp die je nodig hebt om het leren van drummen te vergemakkelijken.

Superprof is hét platform waarop honderden drumleraren zich aanbieden. Bekijk hun profielen als je op zoek bent naar drumles online of face-to-face lessen. Je kunt jouw leraar drummen onder andere vinden in AmsterdamRotterdamEindhovenDen Haag en Utrecht.

Waarom zou je trommelen?

Het spelen van muziek is een ontspannende activiteit voor veel amateur- of beroepsmuzikanten. Ukelele, piano, fluit, drums, elektrische gitaar, viool, trompet, cello, accordeon, saxofoon, elk instrument is een waar genoegen om te spelen.

Maar waarom kiezen voor trommellessen in het bijzonder?

Als je in een rockband of andere band wilt spelen, zijn de drums ongetwijfeld een muziekinstrument bij uitstek. Snare drum, bekkens, basdrum, de drums uit het hoofd kennen maakt van u een begeerde muzikant voor alle muziekgroepen, ongeacht de muziekstijl (jazz, rock, pop, blues, enz.).

Het weten hoe je de trommels moet bespelen is ook een manier om stoom af te blazen na een lange dag op het werk. Een kleine improvisatie sessie om jezelf te verbeteren en je creativiteit los te laten is ideaal om alle energie die je hebt opgeslagen los te laten. In plaats van boos te worden op één persoon, gebruik je eetstokjes.

Je muzikale creativiteit zal nog verder ontwikkeld worden en je ritme zal ook afgestemd worden op de metronoom. Misschien word je wel trommeldocent als je eenmaal een niveau van gevorderd muzikantenschap hebt bereikt. Pedagogisch en gepassioneerd, van muzikaal ontwaken tot muziektheoretische lessen, je wordt dan een goede muziekleraar.

Leer de trommels met een privéleraar

Het volgen van drumlessen kan op evenveel manieren gebeuren als er verschillende profielen van muzikanten zijn. Muziekschool, privélessen, één-op-één lessen, thuislessen, online drumlessen, autodidactisch leren, elke beginnende drummer moet de best mogelijke manier kiezen om vooruitgang te boeken in de muziek.

Privé-drumlessen kunnen een goede keuze zijn voor mensen die een persoonlijke follow-up nodig hebben om vooruitgang te boeken.

Het aanleren van de drums met een privé-muziekleraar maakt het mogelijk om je eigen programma te maken (tabbladen, tempo, muzikale training, pedalen, partituur, muzikaliteit, het vasthouden van een stok, etc). Het is aan jou om het eens te zijn met je drumleraar.

Daarnaast kunt u een leraar kiezen uit een veelheid van verschillende profielen. Sommigen hebben meer ervaring, anderen zullen goedkoper zijn, minder ver weg, verschillende muziekstijlen.

Elke student moet de juiste pasvorm vinden, net als bij de keuze van zijn instrument (elektronische trommels of akoestische trommels).

Om er zeker van te zijn dat je je niet vergist, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van een proefles om je doelen en vaardigheden te bespreken met je trommeldocent. Je moet het ook eens zijn over de frequentie van de drumlessen die je gaat volgen.

Misschien leer je nog andere instrumenten (pianoles, gitaarles, basles, zangles, contrabasles, etc.)?

Hoe gaat het op de trommels?

Professioneel muzikant worden is iets waar je aan moet werken! En niet alleen als je les neemt. Om sneller vooruitgang te boeken in de muziek is het belangrijk om regelmatig te oefenen, zodat je niet verliest wat je al hebt geleerd.

Door de gebaren vaak te herhalen, worden ze automatismen en kun je naar een hoger niveau gaan.

Om de motivatie niet te verliezen, oefen je op muziek die je leuk vindt. Reggae, hardrock, heavy metal, jazz, actuele muziek, funk, Nederlandse liedjes, geniet van je muzikale smaak. Probeer de tabbladen te vinden of speel op het gehoor. Zo ontwikkelt u uw muzikale oor.

Speel zoveel mogelijk thuis terwijl je wacht op de volgende drumles en vraag je drumleraar om oefenoefeningen. Met muzieklessen (percussie of andere muziekinstrumenten) leer je alle vaardigheden en basisprincipes van een professionele drummer (linker- en rechterhandcoördinatie, enz.).

Maar pas op dat je niet te veel lawaai maakt voor de buren!