Wil je ruzie met de buren? Wil je je ouders gek maken? Of ben je helemaal geïnspireerd door rockbands als Metallica, AC/DC en Guns’ n Roses, en zie je jezelf al de legendarische drumsolo’s naspelen?

Er kunnen genoeg redenen zijn om te gaan drummen. Of je nou energie of tijd over hebt of gewoon een nieuw instrument wil leren: je zal hoe dan ook geen spijt krijgen van het leren drummen. Een ander voordeel is dat je in Eindhoven op de perfecte plek bent om drumles te volgen. In Brabant en omstreken zijn namelijk tal van bands en artiesten te vinden die je inspireren en daarnaast zijn er genoeg studio’s en muziekscholen die drumlessen aanbieden van het hoogste niveau.

Het maakt niet uit wat je niveau is, wat je favoriete muziekstijl is en wat voor soort percussie je wilt spelen: in Eindhoven zul je de leraar vinden die je nodig hebt om vooruit te komen. Laten we eerst eens kijken naar een aantal leuke feitjes over drummen om er qua motivatie en inspiratie in te komen.

Een jongen drumt in de huiskamer
Ook zonder drumstel kan je drummen! | Bron: Pexels
De beste leraren Drummen beschikbaar
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jd drums
5
5 (6 reviews)
Jd drums
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harm
5
5 (6 reviews)
Harm
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marco
Marco
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jonas
5
5 (1 reviews)
Jonas
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Thomas
5
5 (5 reviews)
Thomas
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Giordano
Giordano
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Kaleb
4,5
4,5 (2 reviews)
Kaleb
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luciano
Luciano
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Enkele Feiten over Drummen

We kunnen je veel vertellen over drummen zelf en de geschiedenis van de drums. Drums, of trommels, zijn namelijk de oudste vorm van muziek die de menselijke beschaving kent. Ze werden niet altijd ingezet voor muzikale doeleinden, maar toch heeft percussie sinds het begin der dagen onderdeel uitgemaakt van onze cultuur.

Dat is te zien aan de oudste drum die ooit gevonden is. Die dateert namelijk uit het jaar 5500 voor Christus en komt uit het neolithische China. Deze trommel werd gemaakt van klei en alligatorhuiden, waardoor de trommel de naam Alligator Drum draagt. In deze cultuur werd de trommel nog vooral ingezet bij ceremonies.

Als we echter gaan kijken naar het moderne drumstel, dat gaan we kijken naar de eerste modellen die uit de fabriek van Ludwig Drums rolden. Zij waren de eersten die begonnen met het basdrumpedaalsysteem, geïnspireerd door de muziekscene in New Orleans. Deze fabriek was bezig vanaf 1909 en dat is dan ook het jaartal dat wordt gezien als de geboorte van de moderne drum.

De langste, de hoogste, de grootste, de duurste: het zijn dit soort feiten die altijd leuk zijn om aan zo’n rubriek toe te voegen. Bij dezen dan: de hoogste drum ooit gemeten is zo’n vijf en een halve meter hoog. De trommel werd gemeten bij een festival, en was vooral gebouwd voor de recordpogingen, want logistiek gezien is het natuurlijk niet erg makkelijk spelen. Een andere succesvolle recordpoging, is de langste drumsessie ooit. Die werd uitgevoerd in Indonesië door drumartiest Kunto Hartono en duurde uiteindelijk 122 uur en 25 minuten. Deze twee feiten tonen aan dat drummen zeker niet iets is dat is voorbehouden aan de westerse wereld!

Het duurste drumstel ooit is wel afkomstig uit de westerse popmuziek en behoorde toe aan een van de beroemdste drummers ooit: Sir Ringo Starr, de drummer van de Beatles. Hij kocht het drustel in 1962 en gebruikte het voor zo’n 200 optredens. Tijdens de veiling bracht de drumset ruim twee miljoen dollar op!

Afrikanen op trommels
Afrika, het continent van de percussie! | Bron: Pexels

Vind je Inspiratie bij Drummers in Eindhoven

Dit zijn misschien leuke feiten om even te lezen, maar laten we het nu weer op Eindhoven betrekken. We zeiden in de intro al dat Eindhoven een stad is die bol staat van de muziek en cultuur, dus laten we eens kijken wat daar waar van is. Welke artiesten, bands, en dan met namelijk de drummers, kunnen ons motiveren voor de volgende drumles?

  • Peter en zijn Rockets: Peter Koelewijn, een echte geboren Brabo, is natuurlijk wereldberoemd in eigen land voor zijn pionierwerk in de jaren zestig in de rock ’n roll-scene. Wie kent ‘Kom van dat dak af’ of ‘Je wordt ouder papa’ immers niet? Hij was uiteraard niet de drummer van zijn band, maar als je een aantal heerlijke drumroffels wil horen dan kan je als beginnend drummer in Eindhoven zeker niet onder de nummers uit de begintijd van Koelewijn uit.
  • Stef Broks: dit is er eentje voor de liefhebbers. Toch wordt Broks, met name in de metalscene, gezien als een van de betere drummers ter wereld. Oorspronkelijk komt Stef uit Etten-Leur. Zijn bekendste werk maakte hij met de band Textures, waar hij een zeer prominente rol invult door veel solo’s en eigen ritmes te spelen. Broks geeft momenteel les aan de Herman Brood Academie, maar ook in de Metaalfabriek in Eindhoven. Een grote naam dus! Voordat we verder gaan met waar je drumlessen kan volgen, willen we je nog even wijzen op de volgende muzikant uit Eindhoven.
  • Herman Schoonderwalt: was zelf geen drummer, maar we raden je wel aan om even de bigbands op te zoeken waar de in Eindhoven geboren muzikant in speelde. Bigbandmuziek is namelijk een genre waar je als drummer veel van kan leren, zeker omdat bigbands in vaak grote samenstelling spelen en drummen iets is wat (haast) altijd in samenspel met anderen wordt gedaan. Hij speelde onder meer met The Millers en Rhythme All Stars, en werkte zelfs voor Dizzy Gillespie! Voor de jazz drummers onder ons is dat natuurlijk een naam die je moet kennen!
Een metal drummer.
Wat voor genre is dit, denk je? | Bron: Pexels

Waar in Eindhoven Kan je Drum Cursussen Volgen?

Inspiratie dus, van metal tot jazz, in Eindhoven en omstreken. Maar hoe zit het met drumleraren? Kunnen we hier in de Brabantse hoofdstad ook genoeg plekken vinden waar je volwaardige drumlessen kan volgen? Het antwoord is ja. We hebben hieronder een aantal van de meest vooraanstaande muziekstudio’s op willekeurige volgorde gezet. Laat je dus vooral inspireren!

Als we het hebben over Drumles in Eindhoven dan kunnen we natuurlijk niet om Drumles 040 heen. Allereerst omdat je hier naast les op locatie ook drumles via Skype kan krijgen, maar vooral omdat je les krijgt van een grootheid in het vak. Bart Nederhand is een echte Eindhovenaar die zijn hele leven al drumt en een van de oprichters is van de band Peter Pan Speedrock, waarmee ze overal ter wereld speelden, honderden shows gaven en duizenden platen verkochten. Daarnaast organiseerde Nederhand festivals en kreeg hij twee keer een ‘Duiveltje’, een award voor de beste drummer NL. Zo’n leraar wil je, toch?

Een andere optie is Drumstation, waar je lessen van een half uur krijgt voor zo’n twintig euro. Drumstation was oorspronkelijk een drumspeciaalzaak in Eindhoven, die vanwege financiële problemen is herstart als muziekschool. Je krijgt les van Jan Schellekens, een rot in het vak die je naast het drummen zelf ook veel over het drumstel zelf kan leren.

Verder kan je, bij Maingrounds101 in Veldhoven bij Eindhoven, drumlessen volgen aan de hand van goede didactische methoden. Je leert alles over de verschillende stijlen, en krijgt elke les een deel tips over snelheid, conditie en techniek om je vervolgens meer te richten op ritme houden. Je speelt hier op elektrische drumpads, wat leuk is om wat meer te leren over de moderne technologie rondom drums. Daarnaast kan je in de muziekstudio van Maingrounds 101 je eigen opname maken!

Verder zijn er in Eindhoven een hoop muziekscholen te vinden die als onderdeel van hun aanbod drumlessen aanbieden. Een voorbeeld is Mijn Muziekles, of de Muziekfabriek. Dit zijn grotere organisaties die vaak ervaren en gediplomeerde docenten onder contract hebben staan, en werken via een duidelijk systeem. De prijzen liggen hier vaak wel iets hoger.

Een rustige drummer
Drummen hoeft niet altijd hard en rauw te zijn! | Bron: Pexels

Leer drummen en volg een drum cursus!

Vind je Drumleraar in Eindhoven bij Superprof

Je hebt dus drumstudio’s en muziekscholen in Eindhoven, veelal van hoge kwaliteit, maar waar moet je zijn als je een particuliere docent wil die helemaal voldoet aan jouw eisen? Dan ben je al op het goede adres! Hier op Superprof hebben zich namelijk tientallen muziekdocenten verzameld met verschillende achtergronden, die allemaal in staat zijn je een fantastische drumles te geven.

Kijk zelf maar! Als je zoekt op ‘drumles in Eindhoven’ zie je een lange lijst aan leraren met de meest uiteenlopende achtergronden. Omdat er zo’n gevarieerd aanbod is, raden we aan dat je eerst bij jezelf ten rade gaat en kijkt welke eisen en voorkeuren jij hebt.

Hoe vaak per week wil jij bijvoorbeeld les? Welk niveau heb je? Welke muzieksoort wil je leren, en zijn er bepaalde technieken, drumsolo’s of nummers die je hoe dan ook onder de knie wilt krijgen? Wil je bij jou thuis les, wil je les in iemands studio of vind je het prima om online les te krijgen? Hoe meer duidelijkheid je jezelf kan geven over wat je wil, hoe groter de kans dat je een docent vindt die daadwerkelijk aansluit bij je wensen.

Op Superprof hebben docenten namelijk een profiel waar ze meer informatie geven over wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze in het verleden hebben gedaan in relatie tot het drummen. Je zal zien dat de meesten een schat aan ervaring en kennis hebben! Je kan daarnaast ook meer lezen over wat eerdere leerlingen van de docenten vinden, en je kan een gratis proefles nemen om te zien of het klikt met de docent! Zo wordt het wel heel makkelijk om een docent drummen in Eindhoven te vinden!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.