"Wanneer China ontwaakt ... zal de wereld beven"

Moeilijk om tegen deze uitspraak van Alain Peyrefitte, auteur van dit essay, te zijn, inmiddels bijna 45 jaar geleden. China is nu wakker, versterkt door de tweede wereldmacht en wereldeconomie te zijn.

Chinees Mandarijn leren (niet te verwarren met Kantonees) is niet alleen meer voor een paar liefhebbers van de Chinese cultuur, maar ook een echte aanwinst in een professionele carrière.

De woordenschat van een vreemde taal is het basisingrediënt van de beheersing ervan. Dit geldt voor het Mandarijn Chinees maar ook voor alle andere talen. Het heeft inderdaad geen zin om de regels van grammatica of vervoeging onder de knie te krijgen, als we er geen idee aan kunnen koppelen! Het is onmogelijk om iets te leren lezen zonder enige woordenschat te beheersen.

Maar het is niet altijd gemakkelijk om pagina's en pagina's met woordenschat te onthouden. Wat zijn de methoden om snel vooruitgang te boeken in het Chinees en een goed niveau te bereiken?

Dat is wat we in deze blog zullen zien!

Vind een cursus Chinees in Nederland met docenten van Superprof.

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Focus op Geheugen en Leervermogen

Ben je vegetariër? Begin met het leren van de woordenschat van voedsel om geen fouten te maken!

Chinees leren Amsterdam op Superprof

Leer de karakters voor Chinees voedsel
Als je naar China gaat is het belangrijk dat je weet hoe je eten kunt bestellen ǀ Visualhunt - hypotekyfidler.cz

Of je nu Engels, Spaans, Duits, Japans, Portugees, Russisch, Koreaans of zelfs Italiaans wilt leren, de leermechanismen variëren niet enorm. Het blijft echter essentieel om ze te begrijpen om te weten hoe ze het meest effectief geleerd kunnen worden.

Degenen die denken dat er buitengewone vaardigheden nodig zijn om verschillende talen perfect te beheersen, antwoorden wij dat ze het verkeerd hebben.

Het leren van een taal en woordenschat van een taal vereist eenvoudigweg te weten hoe te leren, zonder methoden te begrenzen en te gebruiken die werken en die meer of minder effectief kunnen zijn van de ene persoon tot de andere.

Het eerste advies om Mandarijn te leren is om je sterke en zwakke punten te kennen in termen van geheugen om het leren van de taal te optimaliseren.

Voel je je meer op je gemak met visueel, auditief of kinesthetisch geheugen (gerelateerd aan beweging)?

Het brein is een enorme knoop van miljarden neuronen die constant met elkaar verbinden en ontkoppelen. De verbindingen tussen neuronen kunnen meer of minder snel en krachtig zijn als het leren van een begrip, een concept of zelfs een woord in de tijd wordt herhaald.

Concreet, als je een woord in het Chinees leert, zal hoe meer dit woord wordt gebruikt en herhaald, hoe sneller de neuronale verbindingen zullen zijn.

Met andere woorden, het is niet nodig om na te denken wanneer dit woord zal worden gebruikt. Het is het concept van de associatie van ideeën.

Ontdek ook hoe je Chinees kunt schrijven ...

De Meest Effectieve Methoden om Chinees Vocabulaire te Leren

Mandarijn is het tegenovergestelde van Latijnse, Keltische of Germaanse talen. Je zult twee keer zo hard moeten werken en een zeer nauwkeurige leermethode moeten gebruiken.

Het is aan jou om te kiezen welke het beste bij je past of door verschillende te combineren om sneller vooruitgang te boeken! Hiermee kun je ook leren schrijven en lezen in het Chinees ...

De Methode van Associatie

Met de methode van associatie kun je binnenkort veel van de Chinese karakters ontcijferen!

De methode van associëren is overal als het gaat om leren, juist omdat het duivels effectief is.

Dit voorbeeld is eigenlijk heel duidelijk en je zult je fantasie soms moeten verdubbelen of zelfs een gevoel voor humor moeten hebben om je eigen associaties te creëren.

Er is geen goede of verkeerde associatie van ideeën, zolang het mentale mechanisme je toelaat het woord of het idee te vinden waarnaar de leerling op zoek is. Het is een heel persoonlijke benadering!

Chinees leren online op Superprof

Herhaling

Veel wetenschappelijke studies hebben de neiging om te bewijzen dat leren beter is en langer in het geheugen blijft als het wordt herhaald.

Met andere woorden, twintig uur intensief werken aan Chinese woordenschat gedurende een paar dagen zal minder effectief zijn dan een leerperiode van dezelfde lengte maar meer gespreid in de tijd.

Het is de overtuiging van MosaLingua die een leermethode biedt die gebaseerd is op het principe van herhaling. We komen er nog op terug.

Mentale Beelden

Er kunnen geen mentale beelden zijn die voor iedereen duidelijk en leesbaar zijn. Het is aan elke persoon om die te vinden die hij het meest relevant acht.

Bij het leren van Chinese woordenschat moet je associëren
Om Mandarijn te leren moet je in beelden denken ǀ Visualhunt

Heel vaak wordt gezegd dat een goed mentaal beeld vier kenmerken moet hebben:

 • Ten eerste moet het overdreven zijn (om de Chinese term ‘ěr duo’, wat ‘oor’ betekent, te leren, stel je een personage voor met te grote oren of juist met kleine om de ideeën gemakkelijker in je brein vastleggen);
 • Ten tweede is het mentale beeld effectiever in beweging. Als je bijvoorbeeld wilt leren dat 'qiáng wēi' 'de roos' betekent, stel je dan een roos voor die op een herfstavond door de wind wordt geblazen;
 • Ten slotte moet het mentale beeld je emotioneel betrekken en gekoppeld zijn aan iets ongewoons om een ​​vorm van misverstand in de hersenen en zelfs verbazing te creëren. Als je bijvoorbeeld een neef hebt waar je erg aan gehecht bent, is het veel gemakkelijker om het Chinese woord ‘wài sheng’ te leren.

Met deze methode kun je ook het idee, het concept of het woord instellen om te leren.

Interactieve Media

Er zijn veel interactieve media om een ​​vreemde taal te leren.

Om te voorkomen dat je verdwaalt in de straten van China, kun je online Chinees leren!

Han Trainer Pro

Als onderdeel van het leren van mandarijn kunnen we alleen Han Trainer Pro voorstellen, een gratis software voor het leren van Chinese woordenschat. Veel functies zijn beschikbaar als:

 • Domein-specifieke vocabulaire rasters;
 • Negen verschillende leerwijzen;
 • Een beoordeling en validatie van de assistent voor voortgang en prestaties;
 • Hulp bij de uitspraak van de woordenschat;
 • En een module om de transcriptie van Pinyin te verbeteren (romanisatie van Chinees Mandarijn).

Dus, Han Trainer Pro richt zich op een zeer breed publiek, van studenten die een taalcursus in het rijk van de rijzende zon willen volgen tot de beginnende avonturier die wil leren naar China te reizen via de werknemer of aannemer die geïnteresseerd is in samenwerking met Chinese bedrijven of zaken.

De software kan op de website worden gedownload en is beschikbaar in het Frans, Engels en Duits. Er is een gratis versie (geen tijdsduur) en een versie die je moet betalen die uitgebreider is.

Ontdek hoe je Chinees kunt leren door eenvoudig te lezen ...

Mosa Lingua

Het door MosaLingua voorgestelde hulpmiddel is ook van onschatbare waarde bij het leren van Chinees.

Dit hulpmiddel is in hoge mate flexibel en aanpasbaar aan de behoeften van iedereen, wat het zijn belangrijkste kracht maakt.

Het hulpmiddel biedt de mogelijkheid om revisieprogramma's te ontwikkelen met behulp van de wetenschappelijke methode SRS (Spaced Repetition System) om de mogelijkheden van langdurig en snel leren van Chinees te optimaliseren.

De methode is gebaseerd op de 'vergeetcurve' van de Duitse psycholoog Hermann Ebbinghaus en maakt het mogelijk om het leren van een woord, een zin, een idee of een idee nieuw leven in te blazen voordat het in de kronkelingen van ons brein zinkt.

Gezien de wetenschappelijke benadering is het tot op heden waarschijnlijk de meest effectieve methode voor het leren van vocabulaire om vooruitgang te boeken op het gebied van Chinese woordenschat.

Chinese-Tools/Chine Nouvelles

Sommige websites, zoals Chinese-Tools (Chine Nouvelles), bieden ook een leuk en praktisch leren (volgens de behoeften van elke persoon) van de Chinese woordenschat, door het te segmenteren in verschillende categorieën, zoals gezondheid, uiterlijk, bloemen of liefde.

Dit kan de leerling motiveren bij het leren van woordenschat, die soms als saai wordt gezien.

Onderdompeling in de Chinese taal

Om woordenschat te leren, is er niets effectiever dan de directe onderdompeling in de taal. Om eenmaal in China uit de voeten te kunnen, is het beter om je voor te bereiden voordat je in het land aankomt, dit zal je toelaten om het begrip van een gesprek te maximaliseren.

Dompel je onder in de Chinese cultuur
Ga naar China zelf om Chinees te leren ǀ Visualhunt

Het is beter om minimaal Chinees te spreken om op reis mee te komen!

Spreken met een Autochtoon

Veel websites bieden aan om je in contact te brengen met moedertaalsprekers van een vreemde taal. Waarom niet inspelen op de win-win relatie en je diensten aanbieden aan een leerling of een Chinese student die graag Nederlands wil leren, die in ruil daarvoor woordenschat tips van zijn moedertaal zal voorleggen? Naast effectief oefenen is het een prettig middel om contact te maken!

Mandarin Haarlem, boek vandaag nog je eerste les.

Chinese Bioscoop

Het is ook mogelijk om Chinese woordenschat te verwerven door wijselijk op je bank te blijven zitten en Chinese films met ondertitels te bekijken.

We garanderen niets op het gebied van scripts, maar het is een geweldige manier om je vocabulaire-database met hoge snelheid te zien groeien.

Volg een Cursus Chinees

Onthoud ten slotte dat conventionele methoden zich ook hebben bewezen door je in te schrijven voor een individuele of collectieve Chinese taalcursus.

Het stelt je enerzijds in staat om een ​​of meer Chinese taalprofessionals te ontmoeten, maar ook om een ​​positieve leerdynamiek te creëren, zolang de cursus Chinees een cursus van een paar mensen is.

Let echter op lessen met te veel mensen. Drie tot zes personen lijken voor ons de optimale maat te zijn.

Waarom zou je je eigenlijk niet gewoon tot Superprof wenden voor je Chinese lessen mandarijn Amsterdam of een andere stad? We hebben veel Mandarijn docenten klaar staan om een-op-een of kleine groepslessen te geven.

In het Kort:

 • Voor een Westers publiek vereist het leren van Chinees waarschijnlijk meer inspanningen dan het leren van een andere Europese taal zoals Italiaans of Spaans, omdat gemeenschappelijke wortels bijna niet bestaan ​​(ander Chinees alfabet, verschillende fonemen uit Latijnse talen, nadruk en toon).
 • Daarom is het essentieel en van vitaal belang om een ​​aangepaste methodologie te volgen om Mandarijn goed en efficiënt te leren en niet onderweg te verdwalen. In dit opzicht lijken Han Trainer Pro die wordt gebruikt met MosaLingua de technieken te zijn die tijd besparen en efficiënt zijn bij het leren
 • Het is echter uiterst belangrijk om het gebruik van interactieve hulpmiddelen of boeken om de Chinese woordenschat te leren te combineren met andere methoden, zoals onderdompeling in de Chinese taal. Deze onderdompeling kan min of meer sociaal zijn, alleen films kijken of Chinese tekenfilms of in samenwerking met een Chinese inwoner met wie het mogelijk is om een ​​dialoog, een discussie of een gesprek te hebben.
Geniet van een Chinese opera
Bezoek eens een Chinese opera om je Chinees te verbeteren ǀ Visualhunt - Leonard Kong

Zoals we het begrepen, zijn de bronnen die beschikbaar zijn om de Chinese woordenschat te leren legio. Elke persoon moet zijn leren aanpassen aan zijn persoonlijkheid, verlangens, maar ook aan zijn behoeften.

Ontdek deze tips en trucs om Chinese karakters het meest effectief te leren!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!