Heel vaak horen we van iets onbegrijpelijks dat het klinkt als Chinees.

Stereotypen hebben het moeilijk, maar kloppen soms niet wat de taal van Confucius betreft. Omdat, als het lezen van Chinees of schrijven in het Mandarijn niet gemakkelijk is voor een beginner, ligt het voor iedereen binnen handbereik als we de juiste ingrediënten gebruiken. Memorisatie en discipline bij het leren van Chinees zullen streng zijn om de ladder te beklimmen en te verbeteren.

Wat schrijven betreft, impliceert het kunnen lezen in het Chinees een beheersing van de karakters maar ook van de fonetische transcriptie van het Chinees: Pinyin.

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (3 reviews)
Jelle
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Romanisatie van Chinees: Pinyin

Pinyin is een systeem van fonetische transcriptie van Chinees. Hoewel we heel vaak het dubbele lezen tussen de karakters en hun Pinyin-equivalenten moeilijk vinden, lijkt het beheersen van twee aspecten essentieel om te leren en vooruitgang te boeken in het Chinees.

De toepassing van Pinyin als internationale referentie dateert uit 1958 en begon in 1979 door de Chinese regering in gebruik te raken. Letterlijk betekent ‘pinyin’ ‘spel de geluiden’. Het is een heel slim systeem dat als doel heeft de Chinese karakters te Romaniseren en ze voor iedereen bruikbaar te maken, zelfs voor degenen die geen idee hebben van de uitspraak van de karakters in kwestie. Bovendien is het niet ongewoon om mensen te vinden die vloeiend zijn in Pinyin, zonder zich bewust te zijn van de uitspraak van de karakters.

Het is heel goed mogelijk om alleen genoegen te nemen met het fonetisch leren van een taal, het is ook de basis van alle Romaanse talen. Chinees spreken kan eenvoudig worden bestudeerd via Pinyin en zijn uitspraak. De methodiek van leren hangt echter sterk af van het profiel en de verwachtingen van de leerling.

Voor iemand die in China gaat reizen en simpelweg met het begrip wil omgaan en vergemakkelijken om aanwijzingen op straat te vragen, zichzelf voor te stellen of zelfs in het restaurant te bestellen door het menu te lezen, moet Pinyin leren voldoende zijn.

Chinees leren Amsterdam op Superprof

Kijk eens naar de karakters op Chinees geld
Chinese lessen zijn overal, zelfs in je broekzak ǀ Visualhunt

Als het nu de bedoeling is om ondergedompeld te worden of een aantal maanden of jaren in China te wonen, de rijkdom en subtiliteit van een van de oudste schrijfsystemen ter wereld te begrijpen en soms enkele aspecten van de Chinese cultuur vast te leggen in lezen, lijkt het dubbele leren van Pinyin en Chinese karakters het meest geschikt.

Ontdek hoe je je schrijfvaardigheid in het Mandarijn kunt perfectioneren ...

De Beste Boeken om in het Chinees te Lezen

Er zijn geen geheimen om Mandarijn te leren: er is oefening voor nodig net als voor alle vreemde talen. Je hebt verschillende keuzes, maar om te beginnen zijn hier twee handige boeken om je taalvaardigheden te verbeteren en kwaliteitsvolle Chinese lessen in Zuid-Holland te volgen!

Voor een reis naar China hoeft je niet veel karakters te kennen.

Chinees Lezen en Schrijven

Het boek 'Read and Write Chinese' is een zeer goed hulpmiddel voor nieuwe leerlingen. De leerzame benadering gebaseerd op nieuwsgierigheid maakt het een zeer aangenaam boek om door te bladeren, gemakkelijk toegankelijk en om te reageren op concrete behoeften.

Dankzij een geoliede methode biedt het boek veel Chinese leescursussen en het leren van de 800 meest basale karakters in slechts zes weken. Geen probleem meer om de gesprekken of situaties van het dagelijks leven te ontcijferen!

En trouwens, je geeft geen fortuin uit! Het boek is beschikbaar op Amazon of een ander online aankoopplatform voor een prijs tussen € 14,00 (nieuw) en € 5,00 (tweedehands).

Neem een kijkje op Superprof en boek je eerste cursus Chinees!

Chinees voor Beginners

'Chinese for Beginners' biedt ook een leermethode voor Chinees lezen die zich richt op het leren van de dubbele methode karakter-pinyin en die via modules de belangrijkste concepten van woordenschat of Chinese grammatica aandraagt.

Ook zijn veel er verbeterde oefeningen beschikbaar, evenals een paar cultuurpunten om je kennis van de Chinese praktijk te verrijken: voorouderlijke of moderne.

Het is zelfs goedkoper dan de eerste! Geen excuus om geen Chinees te leren! Het boek is beschikbaar op het Amazon-platform voor een prijs van € 8,50.

Leer deze tips en trucs kennen om sneller Mandarijn te leren!

De Woordenboek Applicatie Pleco

Pleco is erg handig als je in China reist of als we beginnen met leren!

Het echte voordeel van dit woordenboek is dat het even nuttig is voor een complete beginner die geen woord Chinees begrijpt als een leerling die de taal en Chinees lezen beheerst.

De applicatie biedt vele functies zoals het vinden van de verschillende vertalingen van een of meerdere karakters volgens de context, het formaliseren met de uitspraak van de gewenste karakters, maar bovenal biedt het de mogelijkheid om een ​​karakter voor jezelf te tekenen om de betekenis, context, het equivalent te krijgen in Pinyin maar ook de uitspraak.

Deze functie is duidelijk wat het verschil maakt, omdat het uiterst praktisch en nuttig is in veel situaties van het dagelijks leven. Een verkeersbord om te ontcijferen? Een menu in een restaurant met de naam van de gerechten alleen vermeld in Chinese karakters?

De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android. De klassieke versie is gratis, maar het is mogelijk om nieuwe functies te integreren door pakketten te downloaden.

Soms overlevingsgids, soms echt leermiddel, zal Pleco alle leerling profielen enthousiast maken.

Er zijn andere applicaties beschikbaar met ongeveer vergelijkbare services die een snelle voortgang van het Chinees lezen mogelijk maken. Het is inclusief 'Skritter' dat zich voornamelijk richt op de flashcards of 'Hello HSK' die trainen voor de voorbereiding van het HSK-examen op zes verschillende niveaus. Zeer nuttig ook voor vooruitgang in de Chinese woordenschat en leren Chinees te lezen in de beste omstandigheden.

Enkele Nuttige Tips om je Leesvaardigheid te Verbeteren

Gebruik van Bekende Inhoud

Er zijn veel mogelijkheden voor je om nog sneller vooruitgang te boeken. Om snel leesresultaten te boeken, kan het gebruik van reeds bekende inhoud een nuttig en effectief idee zijn.

Waarom kijk je bijvoorbeeld niet naar de trailer van je favoriete Chinese film? Het voordeel van deze methode is dat we in dergelijke gevallen allemaal het verhaal moeten kennen, omdat we deze film al meerdere keren in een taal die we onder de knie hebben gezien. Door Chinese woorden te koppelen aan een reeds bekend verhaal, kunnen we deze woorden gemakkelijker onthouden.

Chinees leren online op Superprof

Gebruik je verbeelding bij het leren van karakters
Associeer karakters met beelden of plaatsen om Mandarijn te leren ǀ Visualhunt

Ben je een Simpsons-fan? Als je verder wilt met het lezen van Chinees, bekijk dan de serie met de ondertiteling in Chinees!

Het beste is om de audio en de ondertitels in het Chinees te zetten om luisteren en schrijven te associëren en zo tegelijkertijd vooruitgang te boeken in woordenschat, uitspraak en lezen.

Dit soort methode is ook mogelijk met de Chinese woorden van liedjes die we het beste kennen of met boeken met verhaal en synopsis die al bekend zijn.

Ten slotte is het lezen van Chinese kranten wanneer het niveau hoog genoeg is of een plafond bereikt, ook een zekere bron om Chinees te leren lezen. Begin met eenvoudige informatie en schakel dan over naar meer technische artikelen lijkt de beste oplossing om het lezen via kranten te verbeteren.

Mandarin Haarlem, boek vandaag nog je eerste les via Superprof

Het Belang van het Creëren van een Leerroutine

Voor een taal die afwijkt van de Latijnse talen (alfabet, verschillende intonaties afhankelijk van de context, grammatica ...), is een vlekkeloze en betrouwbare leermethodiek een onmisbare schakel in je voortgang.

De routine krijgt vaak slechte pers, maar vanuit een perspectief van leren is het een geweldig hulpmiddel.

Het creëren van een leerroutine gebeurt niet zomaar binnen een paar uur, het is tijd om het te verbeteren en het echt nuttig te maken.

Waarom zou je niet elke ochtend na het opstaan vijftien minuten ​​een tv-programma met Chinese ondertitels bekijken, je favoriete krant lezen of een paar nieuwe karakters leren (bijvoorbeeld 5 of 10)?

Probeer eens een Chinese krant te lezen
Besteed eens een paar minuten om een Chinese krant te lezen en een paar karakters te leren ǀ Visualhunt - Photos By Dlee

Goede kok? Haal voordeel uit je leren in het Mandarijn en geniet van Chinese recepten!

Voor degenen die fan zijn van Chinees eten, waarom zou je je lezen dan niet verbeteren door een paar recepten te lezen tijdens het avondeten? Of waarom niet items die je overdag hebt geleerd 's avonds voor het slapen gaan oefenen om ze te onthouden?

Je kunt ook profiteren van de reizen in het openbaar vervoer, die vaak lang en oninteressant zijn om je introductie op het lezen van Chinese karakters voort te zetten.

Er is geen absolute realiteit, we geven je slechts een paar tips.

Het belangrijkste bij het opstellen van een routine is dat deze niet bindend moet zijn.

Het is aan jou om het juiste moment te kiezen om een ​​aantal oefeningen te doen zonder je in verlegenheid te brengen door een schema.

Mandarijn Amsterdam, boek vandaag nog je eerste les via Superprof.

In het Kort:

  • Om leesprestaties te voltooien, moet je geleidelijk de Chinese woordenschat verwerven. Een taal leren is een langdurige taak, wees nieuwsgierig en inventief in je methoden;
  • Als je toevallig onbekende Chinese karakters tegenkomt, zal de reflex om onmiddellijk te zoeken naar de betekenis, uitspraak, aan te nemen toon sterk bijdragen aan het verbeteren van je leesvaardigheid van de taal. Voor dit doel moet de Pleco-applicatie je beste vriend worden!
  • Volgens het profiel van de leerling, lukt Chinees leren alleen door Pinyin leren of door het gezamenlijk leren van Pinyin en karakters. Natuurlijk hangt het af van behoeften en verwachtingen. Het is niet nodig om 500 verschillende karakters te leren voor een vijftien dagen durende taalreis in China, net zoals het zonde zou zijn voor iemand die meerdere jaren in China wil werken om karakters te lezen. Naast hun bruikbaarheid bij het lezen, stellen ze ons in staat om te beginnen met het leren van kalligrafie en de Chinese beschaving.
Leer 'Pinyin' en Chinese karakters naast elkaar
Combineer 'Pinyin' en Chinese karakters om sneller Chinees te leren ǀ Visualhunt - Jason P.

Wat iedereen zal zien bij het leren van de Chinese taal en Chinees schrijven is dat ze vol subtiliteit zijn.

Ontdek hoe je het Chinese alfabet leert ...!

Op zoek naar "Mandarijn lessen in Nederland? Vind de beste docenten met Superprof in Delft en in elke andere Nederlandse stad voor Mandarijn lessen of Chinese lessen.

Ontdek ook onze complete gids voor het leren van Mandarijn ...

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!