Van alle sporten zijn er maar weinig die zo intens en dynamisch zijn als kickboksen.

Het is een sport waarbij je snel beweegt. Het is een sport waarin je elk deel van je lichaam gebruikt: bij het slaan met je handen en voeten - en het ontwijken van die van je tegenstander - is kickboksen een totale lichaamstraining. In feite zijn er maar weinig sporten die zo veel gezondheidsvoordelen bieden als kickboksen.

Dit is een sport die je geest evenzeer aan het werk zet als je lichaam, waardoor je zowel je concentratie kunt ontwikkelen als je vet en calorieën verbranden. Om deze reden is het een absoluut ongelooflijke sport die de kracht heeft om je houding en kijk op het leven te veranderen.

Hier gaan we onderzoeken hoe een simpele kickboks training voor jou kan werken - of dat nu Muay Thai kickboksen is of de klassieke Franse en Britse stijlen. Omdat, zoals je zult zien, de gezondheidsvoordelen van kickboksen echt ongelooflijk zijn.

Als je aan het eind van deze blog bent gekomen en je bent overtuigd, bekijk dan onze handleidingen om aan de slag te gaan met kickboksen - en voor de kickboks uitrusting die je misschien nodig hebt om het meeste uit de sport te halen.

Muay Thai training
De gezondheidsvoordelen van kickboksen zijn ongelooflijk ǀ Visualhunt - Chris Turner Photography
De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is Kickboksen Beter dan Andere Sporten?

Zoals we al zeiden, met zijn stoten, trappen en sparren, zijn er maar weinig sporten die zo dynamisch zijn als kickboksen. Dit betekent natuurlijk niet dat kickboksen beter is dan andere sporten. Maar het biedt misschien wel de beste training, met het meest ingrijpende effect op je gezondheid en conditie.

Maar het belangrijkste aan kickboks lessen is dat ze juist niet zomaar een volledige lichaamstraining zijn. Of beter gezegd, dat zijn ze - maar alleen als we bedenken dat ons lichaam ook onze geest omvat.

Veel meer dan veel aerobic activiteiten - van eenvoudig rennen tot Zumba, van tennis tot zwemmen - richt kickboksen zich op je emoties, je concentratie en je zelfvertrouwen. En dat komt omdat het inherent sociaal is. Bij kickboksen ben je verwikkeld in een echt fysiek gevecht met full-contact - en dat zal niet alleen je spiergroepen aanscherpen, maar ook je geest en je sociale vaardigheden.

Dus laten we erin duiken - en kijken hoe je je gezondheid kunt verbeteren door middel van kickboksen.

Wat zijn de Gezondheidsvoordelen van Kickboksen?

Hoewel het fundamenteel een vals onderscheid is, gaan we de voordelen van kickboksen in twee afzonderlijke categorieën verdelen: de gezondheidsvoordelen voor je lichaam en de gezondheidsvoordelen voor je geest.

We zeggen dat dit fundamenteel onjuist is om een ​​simpele reden: die dingen die je lichaam ten goede zullen komen, zullen onvermijdelijk ook je geest ten goede komen. Je geest en lichaam zijn - natuurlijk - onlosmakelijk met elkaar verbonden. En hoewel de meesten van ons het uitstekende gevoel kennen dat gepaard gaat met lichaamsbeweging, kennen degenen die dit niet doen, dit gevoel niet.

Het grootste voordeel van lichaamsbeweging - van een kickboks les tot elke vorm van cardiotraining, intervaltraining of joggen - is dat je je er goed door voelt. En het is dit gevoel dat verantwoordelijk is voor veel van de gezondheidsvoordelen van sport voor je geest.

Achter je computer zitten is één ding. Maar mensen zijn gemaakt om te bewegen.

Ontdek de grootste namen van kickboksen in de ring!

Kickboksen verbetert je conditie
Door kickboksen te trainen verlies je calorieën ǀ Visualhunt - markhillary

Schud Calorieën af. Zoals, Veel Calorieën

Als mensen nadenken over de gezondheidsvoordelen van lichaamsbeweging, denken ze meestal na over het aantal calorieën dat ze gaan verbranden. En hoewel deze benadering zijn beperkingen heeft, geeft het je een goed idee van de hoeveelheid lichamelijk werk dat je tijdens het sporten zult doen.

Experts zeggen dat als je aan fitness-kickboksen doet, je gemiddeld vier- tot vijfhonderd calorieën per uur kunt verbranden. En dit kan oplopen tot ongeveer negenhonderd als je bijzonder fanatiek bent.

Een onderdeel is het feit dat je na je boks training gedurende de dag meer calorieën verbrandt, je verbrandt echt veel.

Toon je Spieren - Over je Hele Lichaam

Kickboksen gebruikt alle delen van je lichaam. Elke combinatie van een stoot, stomp en trap op een bokszak werkt op een ander deel van je lichaam.

Bij kickboksen gaat het niet alleen om je armen en benen. Bij elke stoot worden spieren in je schouders en rug aangesproken, terwijl elke trap ook op je buikspieren en bilspieren werkt.

Dit is de reden waarom kickboksers er zo gespierd uitzien. Je kunt bovendien je spieren versterken en vormgeven.

Verbeter je Balans

Boksen oefenen
Boksoefeningen zijn goed voor het verbeteren van je balans ǀ Visualhunt - Port of San Diego

In 2012 hebben wetenschappers onderzoek gedaan naar de voordelen van kickboksen voor mensen met multiple sclerose. De resultaten waren behoorlijk verbluffend - ze toonden een verbeterde balans over de hele linie.

Kickboksen verbetert je balans om twee redenen. Ten eerste bouwt het de spieren in je onderlichaam op, die je uiteraard ondersteunen terwijl je beweegt. Maar ten tweede ontwikkelt het ook je bewustzijn van je lichaam - door voetenwerk en gecontroleerde bewegingen - wat meer spiercontrole betekent.

Werk aan je Cardio

Cardio - een afkorting van cardiovasculair - is een soort oefening die de kracht van je hart en je ademhalingssysteem ontwikkelt. Aangezien cardiotraining ook de meeste calorieën verbrandt, denken mensen dat die verbrande calorieën de maatstaf zijn voor effectieve cardiotraining. Dat is het niet.

Een gezond hart en longen zijn essentieel voor een leven met een gezond lichaam, waardoor het risico op hartaandoeningen en ademhalingsproblemen wordt verminderd.

De vechtsport kickboksen is uitstekend om deze organen in vorm te krijgen.

Ontwikkel Uithoudingsvermogen en Conditie

Naast de inherente voordelen van een gezond hart, zorgt cardio ervoor dat de rest van je lichaam de energie, voedingsstoffen en zuurstof ontvangt die het nodig heeft. Wanneer de niveaus hiervan optimaal zijn, word je uithoudingsvermogen - je vermogen om lichamelijk werk langer uit te voeren - geweldig verbeterd.

Door je cardio te ontwikkelen, zorgt kickboksen ervoor dat je lichaam meer kan oefenen, langer actief kan zijn en zich daar prettig bij voelt.

En de Voordelen van Kickboksen voor je Geest?

We hebben nu de voordelen van kickboksen voor je lichaam besproken. Laten we nu naar je geest gaan.

Gezondheid draait niet alleen om het fysieke. Je zult eerder merken dat de gezondste mensen ook de gezondste geest hebben.

Verminder Stress - en Laat Emotionele Spanning Los

Bij stoten en trappen gaat het niet alleen om vetverbranding of gezondheidstraining. Nee. Het instinctieve element van deze acties is eerder de impliciete agressie.

Deze acties verlichten stress. Naast de fysieke, aerobic training - die op zichzelf een natuurlijke stressvermindering is - is de agressie die je door kickboksen kunt kanaliseren ongeëvenaard in vergelijking met vrijwel elke andere sport.

Haal de frustratie die je in het leven voelt weg, door op en bokszak te stoten - en voel de emotionele bevrijding.

Focus en Concentreer je Beter

Het punt met vechtsporten is echter niet dat het slechts een reeks willekeurige stoten en slagen is. Sporten zoals kickboksen vereisen eerder evenwicht, elegantie en precisie - kwaliteiten die de hoogste concentratie en aandacht vereisen.

Bij kickboksen denk je dus aan je bewegingen; je zult je concentreren op hun nauwkeurigheid en gratie.

Op deze manier verbeter je je concentratievermogen op alle gebieden, ook als je je buiten de sportschool bevindt.

Bouw je Vertrouwen - En Zelfrespect Op

Bij goede lichaamsbeweging hoort een lichaam waarop je trots kunt zijn. En met zo'n lichaam zal je zelfvertrouwen - en zelfrespect - opbloeien.

Dit is een van de belangrijkste gezondheidsvoordelen van kickboksen. Omdat we met vertrouwen geen ijdelheid of buitensporige trots bedoelen. Vertrouwen komt eerder met de wetenschap dat je jezelf desgewenst kunt verdedigen, met de waardering dat je een nieuwe vaardigheid hebt, met het gevoel dat je iets geweldigs voor jezelf doet.

Probeer eens met bokshandschoenen op een bokszak te stoten; het voelt geweldig.

Doelen bereiken

Een deel hiervan is je vermogen om doelen te stellen en te behalen. Door doelen te stellen - en door ze te kunnen bereiken - kom je in een hele positieve feedback cirkel waarin je voelt dat je grote vooruitgang boekt.

Een gevecht in een ring winnen of driehonderd keer kunnen hurken - dit alles zal je zelfvertrouwen nog verder vergroten naarmate je je mijlpalen bereikt.

Twee mannen die met elkaar sparren
Door te sparren met anderen leer je nieuwe mensen kennen ǀ Visualhunt - West Midlands Police

Bevorder Nieuwe Relaties

Bij kickboksen gaat het niet alleen om jou. Of je nu in een boksles bijwoont of aan het sparren bent met een partner, kickboksen is vooral sociaal. En er is geen betere plek om sterke relaties aan te gaan dan wanneer je druipt van het zweet en iemand in elkaar slaat.

Ja, dit is een gezondheidsvoordeel. Omdat geweldige, zinvolle sociale relaties je geestelijke gezondheid en je algehele welzijn verbeteren.

Verbeter je Geestelijke Gezondheid

Over geestelijke gezondheid gesproken, dit is misschien het cruciale deel van dit tweede deel. Door te bewegen voel je je goed - en het schept de voorwaarden voor een echt gezonde mentaliteit en kijk op het leven, evenals voor gezonde denkprocessen.

Dit kan niet genoeg benadrukt worden!

Geïnteresseerd in de regels van de vechtsport kickboksen? We wedden dat je dat bent.

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!