Van de meest opwindende, dynamische en brute vechtsporten die er zijn, is kickboksen niet voor angsthazen. En als je wereldkampioen kickboksen wilt worden, moet je een bloederige neus kunnen opvangen en blijven slaan.

Maar je hebt ook meer nodig. Je hebt het voetenwerk van een danser nodig, fysieke fitheid in vrachtwagenladingen en een sterke stijl. Voeg daarbij de onverzadigbare honger naar de overwinning toe - en de volgende en de volgende - en je bent er bijna.

Zelfs dat is niet genoeg. Omdat de ultieme vechtkampioen ook nog iets meer heeft. Iets wat minder gemakkelijk te definiëren is, minder uit te leggen. Maar je hoeft alleen maar naar iemand als Petrosyan of Aerts te kijken om te weten dat het er is.

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wie zijn de Beste Kickboksers in de Geschiedenis?

Het is een lastige vraag. Elke fan van de vechtsport heeft zijn eigen antwoord. En in tegenstelling tot de kickboksers die daar vechten, verdedigt niet iedereen zijn/haar hoek - op deze precieze vraag - met dezelfde gratie en elegantie. We verwachten natuurlijk luide stemmen en hoge gevoelens. Maar probeer het niet zelf.

Als je zelf al een antwoord hebt, laat dit dan een manier zijn om de records en prestaties van een andere kickbokser te heroverwegen. Of, als je alleen mannen hebt zien vechten, gebruik het dan als een kans om ook over enkele vrouwelijke boksers te leren.

Voor degenen die nieuw zijn in deze intensieve sport (ook vrouwen) en op zoek zijn naar een beetje context in de wereld van kickboksen, voor degenen onder jullie die net op zoek zijn naar wat nieuwe inspiratie, dan is dit jouw plek. Dit zijn enkele van de vechters die de meeste wedstrijden hebben gewonnen, die het langst ongeslagen zijn gebleven, die de meeste knock-out overwinningen hebben behaald of op een andere manier naam hebben gemaakt.

We hopen dat je het interessant en inspirerend vindt - en je inspiratie meeneemt in je eigen kickboks lessen. Vergeet in ieder geval je bokshandschoenen niet!

Verzorging in de ring is heel belangrijk
Om kampioen te worden moet je heel wat kunnen incasseren ǀ Visualhunt - Bratislavsky Kray

Lucia Rijker

In feite is Lucia Rijker mogelijk de beroemdste kickbokser ter wereld en heeft ze allerlei bijnamen gekregen: ‘The Most Dangerous Woman in the World’, ‘The Dutch Destroyer’ en zelfs ‘Lady Tyson’.

Haar bekendheid komt, naast haar ongelooflijke prestaties in de ring, van haar rol in de Oscar winnende film Million Dollar Baby. Behalve dat ze acteur is, doet ze aan kickboksen en boksen - en ze is uitstekend in beide. Ze is een ongelooflijk getalenteerd persoon.

Afgezien van één KO in een wedstrijd kickboksen, is ze ongeslagen. In het professionele boksen staat haar record op zeventien wedstrijden met zeventien overwinningen (en veertien knock-outs). Bij kickboksen zijn het vijfendertig van de zesendertig overwinningen (met vijfentwintig knock-outs en één gelijkspel). Niet echt slecht.

Peter Aerts

Hij is een van de beste zwaargewicht en superzwaargewicht kickboksers ooit. Nu 48 jaar, won hij zijn eerste wereldtitel toen hij negentien was - en won vervolgens twaalf wereldkampioenschappen in Muay Thai kickboksen en de K-1 World Grand Prix.

Hij staat bekend om zijn hoge trap - wat hem de bijnaam The Dutch Lumberjack’ opleverde - waarmee hij veel titels won. Met een record van 106-35-2 in het kickboksen is hij een naam om rekening mee te houden. Maar hij is meer dan een icoon.

Hij zette ook de snelste tijd neer voor een K-1 Grand Prix-finale: iets minder dan zeven minuten. Raad eens, zijn hoge trap sloeg ook daar zijn tegenstander knock-out.

Giorgio Petrosyan

Gevorg ‘Giorgio’ Petrosyan is een Armeens-Italiaanse middengewicht kickbokser die een van de beste records - en een van de beste is in verdedigende vechtstijlen - in de geschiedenis van de sport heeft.

Petrosyan begon in het Muay Thai-kickboksen en stapte in 2008 over naar het Oosterse kickboksen, waar hij zijn nieuwe stijl begon met een unanieme beslissing als winnaar.

Zijn record spreekt echt voor zich - 101-2-2 - en hij heeft vrijwel alle kampioenschappen gewonnen die er zijn.

Met zijn combinaties van lage trappen en lichaamstrappen en zijn bijna ondoordringbare verdedigingstechnieken zou Petrosyan nog lang bij de top van de wereld kunnen behoren.

Badr Hari

Badr Hari, een voormalig zwaargewicht kampioen, is een beetje onbetrouwbaar. Betrokken bij allerlei soorten misdaadzaken - waarin hij in wezen werd beschreven als een opvliegende narcist - en ook bij het vreemde dopingschandaal, heeft Hari een beetje reputatie in de rest van de wereld. En niet per se een goede.

De Marokkaanse koning lijkt hem echter aardig te vinden, nadat hij hem in 2009 prees. En eerlijk gezegd is zijn prestatie in de ring werkelijk fenomenaal: 106-13-0. En het is nog niet voorbij.

Hier is de winnnaar een vrouw
Bij het kickboksen staan ook vrouwen aan de top ǀ Visualhunt - JenGallardo

Jorina Baars

De huidige kampioen weltergewicht van de International Sport Karate and Kickboxing Association (ISKA), Jorina Baars, heeft een Muay Thai-boksrecord van 46-0-3. Precies hiervoor verdient ze een plaats in deze lijst.

Haar Mixed Martial Arts (MMA)-record is niet zo goed, maar Muay Thai is haar specialiteit - en ze doet het uitstekend.

Met zestien knock-outs op haar naam en een overwinning op Cyborg Justino is ze niet alleen een kickbokskampioen, maar ook een van de grootste - en meest consistente - vechtkunstenaars ooit.

Rico Verhoeven

Glory Kickboxing plaatste hem op dit moment op nummer één zwaargewicht in de wereld (en ze zijn niet de enige). En hij bouwde langzaamaan zijn reputatie (en zijn bijnaam) op van de ‘Prince of Kickboxing’ tot de ‘King’.

Hij is een behoorlijk formidabele vechter, en een die de afgelopen jaren steeds sterker is geworden en door verschillende organisaties achtereenvolgens werd uitgeroepen tot Kickboxer van het jaar.

Hij beweert zijn stoot te danken te hebben aan Tyson Fury, die hem hielp bij zijn kickboks training en de ontwikkeling van zijn vechttechnieken.

Buakaw Banchamek

Sombat Banchamek, of Buakaw Banchamek zoals hij beter bekend is ('Buakaw' betekent 'witte lotus') is een Thaise weltergewicht kickbokser en winnaar van het K-1 World MAX Championship (twee keer!) - evenals een titelhouder in vedergewicht en lichtgewicht vechtkampioenschappen.

Op de leeftijd van zevenendertig heeft hij een record van 238-24-12, met een respectabele tweeënzeventig knock-outs.

Nadat hij een tijdje was gestopt met kickboksen - waarin hij een tijdje speelde bij een universiteitsvoetbalteam - is hij weer aan het fitness kickboksen met zijn kickbokshandschoenen aan.

Lees meer over de verschillende soorten kickboksen!

Hoe meer knock-outs hoe groter de kans dat je kampioen wordt
Het doel van een kickbokser is om zijn tegenstander knock-out te slaan ǀ Visualhunt - U.S. Department of Defence

Robin van Roosmalen

Hoewel hij nog jong is - en hoewel hij niet de records heeft van enkele van de meer gevestigde namen in deze lijst, is Robin van Roosmalen een vederlichte kracht om rekening mee te houden.

Op een kickboks record van 51-17-3 valt er helemaal niets op te merken. Toch zijn zijn echte prestaties tegenslagen geweest, die hem tot een underdog hebben gemaakt, maar waarvan hij weer als beste uit de bus is gekomen.

Met twee Glory Featherweight kampioenschappen op zijn naam, een Glory Lightweight en ook een It’s Showtime ‘Fast & Furious’ vechtkampioenschap - heeft Van Roosmalen ontzettend veel bereikt. En er komt nog veel meer.

Hier is trouwens je beginnershandleiding voor kickboksen.

Cris ‘Cyborg’ Justino Venancio

Cris Cyborg, gespecialiseerd in Braziliaans Jiu Jitsu, Muay Thai en worstelen, is de enige vrouwelijke vechter die drie wereldkampioenschappen heeft gevochten in de belangrijkste vrouwelijke MMA-promoties.

Ze is vaker dan je kunt tellen uitgeroepen tot vrouwelijke vechter van het jaar - en haar MMA-record is eenentwintig van de vierentwintig gevechten.

Vanaf september staan haar nog meer gevechten te wachten, nadat ze een deal heeft getekend met Bellator MMA.

Ernesto Hoost

Ernesto Hoost, al lang met pensioen, is een van de iconische namen van het kickboksen - hij heeft vier keer het K-1 Wereldkampioenschap gewonnen, evenals een hele reeks andere titels.

Een superzwaargewicht uit Nederland, buiten zijn eigen uitzonderlijke record - 99-21-1 - en zijn vechtlust, staat hij bekend om zijn langdurige rivaliteit met Peter Aerts en Bob Sapp.

Hij werd in 2004 Full Contact Fighter of the Year van Black Belt Magazine.

Sittichai Sitsongpeenong

Iemand die momenteel helemaal aan de top staat in zowel kickboksen als Muay Thai is Sittichai Sitsongpeenong, de Thai Glory Lightweight Champion en - volgens sommigen - de huidige nummer één lichtgewicht vechter ter wereld.

We zeiden ‘volgens sommigen’, maar wat we bedoelden was ‘echt, volgens veel mensen’ - aangezien zijn prijzen voor beste vechter te veel zijn om op te noemen.

Een echt formidabele kracht in zowel Muay Thai als kickboksen, is Sittichai degene om naar te kijken deze dagen.

Welke uitrusting heb je nodig om te kickboksen? Ontdek het!

Om te winnen in Muay Thai moet je heel veel oefenen
Om Muay Thai kampioen te worden moet je heel wat gevechten achter de rug hebben ǀ Visualhunt

Semmy Schilt

Semmy Schilt, een van de zwaargewicht boksers die de meeste titels heeft gewonnen, was echt een reus in zijn onderdeel.

De enige persoon die het K-1-kampioenschap driemaal in opeenvolgende jaren won en - samen met Hoost - de gezamenlijke recordhouder voor het aantal Grand Prix's, heeft Semmy Schilt een indrukwekkend record in zowel kickboksen als MMA.

Helaas werd hij in 2013 gedwongen met pensioen te gaan vanwege de ontdekking van een hartaandoening.

Ramon Dekkers

Ramon Dekkers, achtvoudig Muay Thai-wereldkampioen, was gewoon een ongelooflijke vechter om naar te kijken.

Vanwege zijn ongelooflijk hoge tempo en zijn agressieve stijl vond hij meestal een manier om zijn tegenstander te overweldigen.

Helaas kreeg hij na de training in 2013 een hartaanval - en zijn dood was een van de grootste verliezen voor de sport.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de vechtsport kickboksen? En denk niet alleen aan mannen, vrouwen doen hier ook hun voordeel mee!

De beste leraren Boksen beschikbaar
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Verena
5
5 (9 reviews)
Verena
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Reza
5
5 (6 reviews)
Reza
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Noell
5
5 (2 reviews)
Noell
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harun
5
5 (1 reviews)
Harun
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bryan
5
5 (4 reviews)
Bryan
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nick
Nick
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nitin
Nitin
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chakir
Chakir
2€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!