Het aantal Italianen in Nederland neemt snel toe.

Nederland is ook verbonden met Italië door ons Romeinse erfgoed. Sommige Nederlandse woorden zijn zelfs van Latijnse oorsprong! Er zijn meer overeenkomsten tussen Nederlands en Italiaans dan je misschien eerst denkt. Hoewel we niet zeggen dat Italiaans gemakkelijk te leren is, zijn er een aantal manieren om het gemakkelijker te maken.

Internet is bijvoorbeeld van grote hulp. Er zijn gratis online cursussen, Italiaanse nieuwsmedia en Italiaanse films die je kunnen helpen dichter bij de Italiaanse taal te komen. Een goede cursus Italiaans vinden kan zeer gemakkelijk. We hebben een paar suggesties om je gemotiveerd te houden terwijl je Italiaans leert.

Italiaans leren vereist immers:

 • Een grote persoonlijke investering en veel werk
 • Motivatie om te leren
 • Gevarieerde middelen om effectief te werken.
Italië is perfect voor voetballiefhebbers!
Een mooi souvenir uit Italië! | Bron: Pexels
De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kun Je Echt Alleen Een Cursus Italiaans Doen?

Of je erg ver kan komen met alleen een cursus Italiaans is een grote vraag. Sommige mensen houden ervan zichzelf uit te dagen. We hebben het hierbij over levensveranderende uitdagingen op lange termijn en over het soort uitdagingen waarvoor je een lange periode nodig hebt. Uitdagingen zoals zeilen over de Atlantische Oceaan, de Kilimanjaro beklimmen of zelf een taal leren.

Hoewel het leren van een taal misschien niet zo moeilijk lijkt als het oversteken van een oceaan of het bereiken van een hoge bergtop, zijn er veel overeenkomsten. Zonder de juiste middelen, tutorials of een toegewijde leraar, kan het leren van een taal onmogelijk zijn.

Tegenwoordig is er tussen werk, gezin en vrienden niet veel tijd meer om een ​​taal te leren. Dan is er het geld. Italiaanse lessen met native leraren kunnen soms vrij duur zijn. Je enige optie is soms om alleen Italiaans te leren. Is dat mogelijk?

In het digitale tijdperk, ja. Natuurlijk. 20 jaar geleden zouden we ook hebben gezegd dat het mogelijk was, maar het was veel moeilijker! Italiaanse studenten hadden op dat moment niet:

 • Tal van sites om Italiaans te leren
 • Gratis lessen Italiaans via apps
 • Taalcursussen Italiaans van Italiaans leraren op sites zoals YouTube
 • Italiaanse films beschikbaar om te downloaden
 • Online Italiaanse kranten en artikelen

Dankzij onze computers, tablets en smartphones is het leren van Italiaans veel eenvoudiger geworden. Voor degenen met een beperkt budget zijn er bovendien tal van manieren om gratis Italiaans te leren.

We zullen je zo wat meer over deze bronnen vertellen. Heb je de juiste tools tot je beschikking? Er zijn veel leuke en leerzame middelen, maar je moet gemotiveerd genoeg zijn om alleen Italiaans te leren.

Het alleen doen zonder Italiaanse taallessen voor je spreekoefening vereist een enorme hoeveelheid motivatie. Je zult meer dan alleen maar een week werk moeten verzetten. Vind je het leuk om een ​​nieuwe taal te leren?

Als je honger hebt om te leren, kun je Italiaans leren spreken zonder de hulp van een Italiaanse privéleraar. Aan de andere kant, als je geen motivatie hebt of iemand nodig hebt om te helpen, is een leraar misschien beter. Als je je zorgen maakt dat je snel zult opgeven, is het misschien de moeite waard om contact op te nemen met een privéleraar om snel Italiaans te leren.

Engels Spreken Is Een Voordeel Bij Je Italiaanse Cursus

Italiaans leren kan gemakkelijker zijn als je al Engels kan, omdat meer dan de helft van de Engelse woordenschat afkomstig is uit het Latijn of het Frans, die beide gerelateerd zijn aan het Italiaans.

Als je al Engels kan, betekent dit dat de helft van je vocabulaire al vergelijkbaar is met die van het Italiaans. In feite heeft het Latijn ook geholpen bij het creëren van talen zoals Spaans, Catalaans en Roemeens. Hoewel Engels net als Nederlands een Germaanse taal is, heeft het veel woorden uit Romaanse talen.

Dit feit is goed om te onthoudenn wanneer je zin hebt om Italiaans te leren. Als je voor het eerst begint, is het Italiaans misschien niet zo vreemd als je eerst dacht. Hier zijn slechts enkele woorden die erg op elkaar lijken:

 • "Abbandonare" (verlaten)
 • "Acrobazia" (acrobatiek)
 • "Bottone" (knop)
 • "Casseruola" (ovenschotel)
 • "Elicottero" (helikopter)
 • "Emozione" (emotie)

Er zijn letterlijk duizenden voorbeelden zoals deze. In sommige opzichten kan de grammatica eenvoudiger zijn dan die van het Engels.

Pizza, pasta of lasagne? Wat wil jij?
Wat is jouw favoriete Italiaanse eten? | Bron: Pexels

Online Italiaans Leren

Kun je online Italiaans leren? Natuurlijk! Het is een van de beste manieren om Italiaans te leren. Het internet is je belangrijkste bron als je Italiaans leert zonder leraar

Eenvoudig en gratis Italiaans: onze favoriete websites
Online gratis Italiaans leren kan vrij eenvoudig zijn. Er zijn veel sites die Italiaanse lessen, grammaticalessen, vervoegingen, het Italiaanse alfabet, enz. aanbieden. Het vinden van de beste kan lastig zijn. Hier zijn 3 van onze favorieten:

 • BBC Italiaans
 • Loecsen
 • One World Italiano

Duizenden studenten hebben deze sites door de jaren heen gebruikt. Het zijn nuttige hulpmiddelen voor studenten die Italiaans willen leren. Er zijn interactieve activiteiten, quizzen, Italiaanse lessen, grammaticale referenties, woordenlijsten, Italiaanse werkwoorden, het Italiaanse alfabet, uitspraakgidsen, enz.

Apps: gratis Italiaanse lessen op je smartphone en tablet
We zijn apps niet vergeten. Smartphones en tablets bieden een leuke en gratis manier om Italiaans te leren. Net als websites om Italiaans te leren, zijn er ook tal van apps.

Sommige vallen op en worden ten zeerste aanbevolen voor beginnende taalkundigen. We raden "Babbel", "Nemo Italian", "Duolingo" en "Learn Italian Vocabulary - 6.000 Words" ten zeerste aan!

Met de juiste tools kun je Italiaans veel gemakkelijker leren.

Voor Je Taalcursus Italiaans: De Beste Italiaanse Films

Italiaanse cinema en Italiaanse cultuur zijn enkele van de leukste manieren als je zelf Italiaans wilt leren. Je kunt deze bronnen ook combineren met meer traditionele middelen om je te helpen je doelen te bereiken terwijl je meer leert over de Italiaanse cultuur. Combineer films, televisie, boeken, muziek en online lessen.

Italië heeft een lange geschiedenis wat betreft het creëren van prachtige filmverhalen voor het witte doek. Samen met de VS, India, Frankrijk, Spanje, China, Japan en het VK is Italië een van de grootste filmproducenten.

Dat betekent dat er veel klassieke Italiaanse films zijn. Je kent misschien regisseurs zoals Roberto Beigni, Sergio Leone, Ettore Scola, Federico Fellini, Bernardo Bertolucci en de Italiaans-Amerikaanse regisseur Martin Scorsese.

De 10 beste films van Italianen
Wat is een betere manier om Italiaans te leren dan door een Italiaanse film te kijken!

De Italiaanse cinema biedt je de mogelijkheid om je te concentreren op het accent, vertrouwd te raken met de grammatica en nieuwe woorden te leren.

Hier zijn een paar films van Italiaanse regisseurs:

Titel (ENG) Originele Titel Samenvatting Superprof’s Score
Once Upon A Time in America Once Upon A Time in America Dit is de laatste film geregisseerd door Sergio Leone. Once Upon A Time in America vertelt het verhaal van David Aaronson, bijgenaamd 'Noodles', gespeeld door Robert de Niro. De film speelt zich af in New York vanaf het moment van het nationale alcoholverbod tot de jaren 1960 en behandelt het leven van Noodle vanaf zijn jeugd in een Joodse sloppenwijk tot de hoogste hoogten van de misdaadscene in New York. 9/10
The Good, the Bad and the Ugly Il buono, il brutto, il cattivo Nog een Sergio Leone-film maar uit een ander genre! Deze film wordt beschouwd als het beste voorbeeld van een "Spaghetti Western", een westerse film die meestal wordt geregisseerd en geproduceerd door Italianen. Het vertelt de verhalen van cowboys tijdens de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) op zoek naar een verborgen schat. Clint Eastwood speelt Blondie "The Good", Lee Van Cleef speelt Angel Eyes "The Bad" en Eli Wallach speelt Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramiez, "The Ugly". Het is ook de moeite waard vanwege de ongelooflijke soundtrack gecomponeerd door Ennio Morricone. 9/10
Life is Beautiful La vita è bella Dit is een tragische Italiaanse komedie en een geweldige manier om de Italiaanse taal te leren van Roberto Benigni, de hoofdrolspeler en regisseur van de film. In 1939 worden Guido Orefico, een jonge Italiaanse jood en zijn zoon Giosué gedeporteerd naar een Duits concentratiekamp. Om zijn zoon te beschermen tegen de gruwelen van de situatie, laat Guido hem geloven dat ze deelnemen aan een spel. Een prachtig verhaal over de wilskracht van de mensheid tegenover zijn onmenselijkheid. Zorg ervoor dat je goed luistert naar de Italiaan! 9/10
Otto e mezzo Een meesterwerk van Federico Fellini met Marcello Mastroianni en Anouk Aimée. Dit komische drama uit 1963 volgt het leven van Guido Anselmi, een beroemde Italiaanse regisseur tijdens het maken van zijn volgende grote film, en zijn liefdesleven met zijn vrouw Luiza en zijn minnares Carla. 9/10
La Dolce Vita La Dolce Vita Deze Frans-Italiaanse film kwam uit in 1960 en won het Palme d'Or op het 13e filmfestival van Cannes. De film bevat een reeks verschillende hoofdstukken en volgt Marcello Rubini (gespeeld door Marcello Mastroianni), een journalist, gedurende een week in Rome terwijl hij op zoek is naar liefde en geluk in het 'zoete leven' van Rome. Een gratis Italiaanse les in Rome! 8/10
We All Loved Each Other So Much C’eravamo tanto amati Dit komische drama van Ettore Scola met Nino Manfredi en Vittorio Gassman vertelt het verhaal van 3 voormalige verzetsleden, Gianni, Nicola en Antonio, die in 1944 ondergronds zijn gegaan om tegen de nazi's te vechten. Op het moment van bevrijding gingen de 3 vrienden uit elkaar maar vonden ze elkaar weer. Een mooi menselijk verhaal en een Italiaanse les over vriendschap! 8/10
The Easy Life Il sorpasso Il Sorpasso is een Italiaanse cultkomedie uit 1962 geregisseerd door Dino Risi. Het is een komisch meesterwerk met Vittorio Gassman, een van de grootste Italiaanse acteurs van die tijd, en Jean-Louis Trintignant die een rechtenstudent speelt. Het is een geweldige manier om tegelijkertijd de Italiaanse cultuur en vocabulaire te bestuderen! 8/10
The Leopard Il Gattopardo Deze Frans-Italiaanse film geregisseerd door de grote Luchino Visconti kwam uit in 1963 en won hetzelfde jaar het Palme d'Or op het Filmfestival van Cannes. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman en speelt Burt Lancaster, Alain Delon en Claudia Cardinale. De film speelt zich af in 1860 na de Sicilië na de aankomst van Garibaldi en vertelt het verhaal van het einde van de aristocratie van Italië die de bijnaam 'de luipaarden' hadden gekregen. 9/10
Gomorrah Gomorra Gomorrah is een film uit 2008 gebaseerd op het gelijknamige boek van Roberto Saviano over de Napolitaanse maffia in de Camorra. Het volgt het verhaal van twee misdaadsyndicaten in de Camorra die vechten voor controle over de verschillende smokkelroutes van de stad. Italiaanse lessen van maffia-leden! 8/10
Romanzo Criminale Romanzo Criminale Deze film neemt je mee terug naar Rome in de jaren zeventig. Het volgt het verhaal van Libanese, een bendelid, terwijl hij met Cold de onderwereld probeert te regeren. Ze worden allebei geconfronteerd met Terrible, een andere bendeleider, en Scialoja, de politiecommissaris die hen probeert te arresteren.

Bekijk ook de films van Marcello Mastroianni, Mario Girotti, Nanni Moretti, Sophia Loren, Monica Bellucci, Claudia Cardinale, Ornella Mutti, Monica Vitti en Asia Argento.

Als je Italiaans studeert, moet je elke Italiaanse film in het Italiaans bekijken, beginnend met Engelse ondertitels voordat je doorgaat naar Italiaanse ondertitels. Als je eenmaal ver genoeg bent gevorderd, kun je de ondertitels uitschakelen. Op dit punt zou je bijna elke Italiaanse film moeten kunnen bekijken.

Wat betekent Italië voor jou?
Het Italiaanse design is een van de mooiste dingen van Italië | Bron: Pexels

Op zoek naar een Italiaans privéleraar bij jou in de buurt? Wij bieden veel opties, zoek bijvoorbeeld naar Italiaans Den Haag.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Italiaans Door Te Lezen

Hier is wat praktisch advies om zelf Italiaans te leren. Heb je besloten om gratis Italiaans te leren? Dat is een goed idee! Je bent waarschijnlijk begonnen met een beetje Italiaans online via gratis websites, apps en online video. We nemen aan dat je de basis begrijpt: Italiaanse grammatica, vervoegingen, vocabulaire, zinsbouw, uitspraak, etc. Met dit alles in gedachten, is het tijd om door te gaan naar de volgende stap: lezen in het Italiaans!

Als beginner in het Italiaans gaan we je niet vertellen dat je romans moet gaan lezen. Zelfs voor enthousiaste lezers is het een beetje vroeg om dat te doen. Laten we beginnen met iets dat toegankelijker is, zoals kranten. Als je van sport houdt, ben je misschien geïnteresseerd in het lezen van enkele van deze Italiaanse sportkranten:

 • La Gazzetta Dello Sport
 • Corrierre Dello Sport
 • Tuttosport
 • Il Secolo

Zoals je misschien al weet, houdt Italië van voetbal. Voor degenen die niet zo geïnteresseerd zijn in voetbal in Italië, kunnen deze kranten je nog steeds helpen, omdat ze eenvoudiger taal gebruiken dan een roman. Dat betekent echter niet dat het lezen van sportkranten je vocabulaire niet helpt. Je vindt versies online (vaak als .pdf's) of in internationale krantenwinkels.

Gratis kranten zijn een geweldige manier om je Italiaans te leren: Metro, City, Dnews, Leggo. Als laatste, als je Italiaans aan de praat wilt krijgen, moet je ook overwegen om kranten te lezen zoals Corriere della Sera, La Repubblica, La Stampa, evenals Sole 24 ORE.

Italiaans Voor Dummies: Leer Met Muziek

Italiaans leren kan soms moeilijk of zelfs onmogelijk lijken. Er is echter een leuke manier om Italiaans te leren die je misschien nog niet hebt geprobeerd: Italiaans leren via muziek!

De eerste stap die je moet nemen, is het vinden van muziek die je leuk vindt. Er zijn veel verschillende soorten Italiaanse muziek om uit te kiezen! We raden aan te beginnen met genres waar je al naar luistert. Zoek de songteksten van nummers die je leuk vindt.

Luister steeds opnieuw naar hen en oefen je uitspraak in het Italiaans. Nadat je hebt geluisterd naar muziek die je leuk vindt, zou je andere stijlen moeten proberen.

Luister naar klassieke muziek. Het kan handig zijn om naar a capella-muziek te luisteren, omdat je je daarmee alleen op de woorden kunt concentreren. Klassieke Italiaanse muziek is vaak laag tempo, wat betekent dat het gemakkelijker is om alle woorden te horen.

Italiaans is een taal die zingt. Je kunt veel leren door naar Italiaanse muziek te luisteren.

Italiaanse liedjes behandelen vaak thema's als liefde, misleiding, evenals de tradities van het land. Door naar Italiaanse muziek te luisteren, leer je misschien zelfs een beetje over de Italiaanse cultuur.

Je zult waarschijnlijk ook specifieke vocabulaire tegenkomen.

 • Concertino: klein concert
 • Drammatico: dramatisch
 • Fortissimo: erg luid
 • Opera buffa: komische opera
 • Tristamente: treurig

Er zijn zoveel woorden die je zou kunnen leren.

Vergeet ook niet naar huidige muziek te luisteren. Kies niet iets te ingewikkeld dat je moeilijk zult begrijpen. Natuurlijk kan deze methode nooit een toegewijde Italiaanse leraar vervangen, maar het kan je op weg helpen.

Italiaans Voor Beginners: De 10 Mooiste Italiaanse Liedjes!

Als je door de lessen Italiaans steesd meer leert, kun je altijd Italiaans leren met deze 10 nummers! Je leert evenveel woorden als je zou doen tijdens een normale les en je ziet veel voorbeelden van Italiaanse grammatica.

Vergeet niet om de video's op YouTube te bekijken, zodat je de teksten ook in het Italiaans kunt zien!

1. Al Bano & Romina Kracht: Felicita
Al Bano, echte naam Albano Carrisi, is een populaire Italiaanse songwriter uit de buurt van Brindisi. Zijn vader gaf hem zijn naam omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Albanië had gevochten. Bedankt Wikipedia! Een handig stukje trivia dat je altijd aan je Italiaanse vrienden kunt vertellen!

2. Andrea Bocelli ft. Giorgia - Vivo Per Lei
Vivo Per Lei is eigenlijk een cover van het nummer van Oro uit 1995. Bedankt, Oro, voor dit prachtige lied! Er is ook een Frans-Italiaans duet met Helene Segara dat het beluisteren waard is.

3. Umberto Tozzi - Ti amo
Dit lied uit 1977 is voor iedereen die het Italiaans van de "amor" wil leren! Luister op vol volume!

4. O sole mio, Mamma en Funniculi Funnicula van Luciano Pavarotti
De beroemde operazanger Luciano Pavarotti had een van de mooiste stemmen ter wereld. Krachtig, ontroerend, bedwelmend ... De Italiaanse taal op zijn best!

5. Cose della vitta - Eros Ramazzotti
Sommigen zeggen dat Ramazotti een van de beste zangers van zijn generatie is. We laten het oordeel aan jou.

6 en 7. Zucchero - Baila Morena & Lasciatemi cantare en L’Italiano door Toto Cuttugno
Twee van de beste popsongs van Italië.

8. De liedjes van Laura Pausini (Volevo dirti che ti amo, lo canto et la solitudine)
De grootste zanger van het moderne Italië. Van de jaren 90 tot vandaag zijn haar liedjes een must voor iedereen die Italiaans studeert.

9. Senza Nuvole door Alessandra Amorosa
Na een Italiaanse tv-wedstrijd (Amici) in 2009 veroverde Alessandra de harten van de Italianen. Hoe zit het met die van jou?

10. "Canzone" van Paolo Conte
Paolo Conte, een zanger, auteur, componist, tekstschrijver en instrumentalist, beïnvloed door jazz en de blues, is een van de beroemdste artiesten van Italië. Hij werd geboren in 1937 in Asti. Zijn beroemdste nummers zijn "Come di", "Via con me", "Un gelato al limon" en "Diabolo rosso". Laat hem je Italiaanse leraar zijn!

Je kunt veel Italiaans leren van liedjes die je leuk vindt. We kunnen het niet eenvoudiger stellen dan dat!

Italiaans leren gaat het best in Italië
Een cultuurreis is perfect om de taal te leren. | Bron: Pexels

Verbeter Je Italiaans Met Woordenschatlijsten

Zelf een taal leren is een heel persoonlijke uitdaging!

Je moet methodisch en rigoureus zijn als je wilt verbeteren. Overweeg spelling, grammatica en vocabulaire te bestuderen met lijsten. Je kunt je lijsten op onderwerp ordenen.

Print deze kleine lijst met Engels-Italiaanse uitdrukkingen uit of kopieer je ze naar je telefoon om onderweg te oefenen.

Engels Italiaans
Ja Si
Nee No
Hallo Buongiorno
Vaarwel Arrivederci
Hoi Ciao
alsjeblieft Per favore
Veel dank Grazie mille (grazie)
Hoe is het met je? Come stai?
Excuseer mij Scusi il disturbo
Leuk je te ontmoeten Piacere

Hier is een korte lijst met dingen die je misschien in je Italiaanse laden vindt

Indumenti e accessori (kleding en accessoires):

 • Una maglietta: een t-shirt
 • Una camicia: een shirt
 • Una sciarpa: een sjaal
 • Un cappello: een hoed
 • Una gaat: een rok

Als je Italiaans gaat leren, moet je leren over eten!

Il cibo (eten):

 • Il primo piatto: voorgerecht
 • Il secondo piatto: hoofdgerecht
 • Il contorno: bijgerecht
 • Il dessert: dessert
 • Una bottiglia di vino: een fles wijn
 • Una bistecca al sangue: een rood biefstuk

Het is misschien verstandig om meer te weten te komen over hoe je te verplaatsen.

Transporto (transport):

 • Il tramway: tram
 • La Macchina: auto
 • La bicicletta: fiets
 • L’aereo: vliegtuig
 • Il treno: trein
 • Il taxi: taxi

Je kunt deze drie lijsten met Italiaanse woordenschat gebruiken om je vocabulaire te verbeteren.

Je kunt zelfs een vocabulaire-notitieboek meenemen.

Op zoek naar een Italiaans privéleraar Arnhem? Zoek nu Italiaans Arnhem!

Italiaans Leren Met Een Taalreis

Er gaat niets boven totale onderdompeling in het gastland als het gaat om het leren van een taal. Je moet Italiaans spreken om begrepen te worden. Of je nu koffie gaat drinken, dineren of een hotel reserveert, je moet je Italiaans gebruiken!

Breng wat tijd door met leven als een Italiaan, breid je woordenschat uit, verbeter je grammatica en verbeter je Italiaans. Erasmus is een geweldige manier om tijd door te brengen in Italië als je een student bent. Je kunt ook met andere mensen uit heel Europa in het Italiaans praten.

Woon in Italië, ontdek la dolce vita terwijl je een kopje koffie drinkt en bezoek enkele van de mooiste monumenten ter wereld, waaronder het Colosseum, het San Marcoplein en de scheve toren van Pisa. Er zijn genoeg goede redenen om naar Italië te gaan.

Een taalkundig verblijf staat ook geweldig op je CV! Vergeet het niet aan te doen. Veel werkgevers zijn zelfs op zoek naar kandidaten met internationale ervaring.

Als je alleen een taalkundig verblijf doet, laat je werkgevers zien dat:

 • Je geïnteresseerd bent in vreemde talen en culturen
 • Je ruimdenkend bent
 • Ie Italiaans begrijpt

Laten we gaan! Pak je koffers!

Italiaans Leren Online Via Apps

Dankzij internet kan iedereen zelf een taal leren. Er zijn Italiaanse lessen, video's en podcasts, evenals schriftelijke oefeningen.

Italiaans leren online is ook mogelijk op je telefoon. Er zijn downloadbare apps die een cursus Italiaans bieden waarmee je de Italiaanse woordenschat in de trein kunt bestuderen, werkwoorden vervoegt voor je naar bed gaat, of gewoon tot 20 kunt tellen terwijl je op de bus wacht.

Of het nu voor kinderen of volwassenen is, apps kunnen iedereen helpen om zelf een taal te leren!

Als je basis-, gemiddeld of geavanceerd Italiaans wilt spreken, vind je veel verschillende bronnen voor iedereen.

Hier is een korte lijst met apps die je kunt downloaden.

Nemo Italiaans voor het terugkomen op de basis van de Italiaanse grammatica.

Deze app is nuttig om een ​​aantal redenen:

 • Italiaanse basisgrammatica leren
 • Vervoegen van werkwoorden
 • Werken aan je accent
 • Leren van belangrijke woordenschat

Het feit dat je de app overal kunt gebruiken, is een groot pluspunt. Als je geen deadline hebt, kun je je doelen zelfs comfortabel bereiken.

Mosalingua: een interactieve app voor het leren van Italiaans met 3.000 woordenlijsten, 17 sprekende scenario's en 10 moeilijkheidsgraden. Deze app kan je helpen bij het leren of teruggaan naar de basis van het Italiaans.

Het is belangrijk om te weten hoe je een taxi kunt bellen, koffie kunt bestellen, een kamer kunt boeken of zelfs boodschappen kunt doen in een Italiaanse supermarkt. Er zijn zoveel verschillende situaties waar de app je mee kan helpen. Begin vandaag nog!

Zelfs als je de beste Italiaanse leraar, een grote keuze aan middelen en een expert in leertechnieken hebt, is het allemaal voor niets als je niet regelmatig studeert.

Er zijn ook andere hulpmiddelen om je te helpen leren. Hier zijn er een paar:

 • Google Translate: dit kan handig zijn voor het vreemde woord, maar het vervangt nooit het leren van de taal.
 • Woordenboeken
 • Youtube filmpjes
 • Podcasts in het Italiaans

Kortom, de beste manier om te studeren is de methode die je ook gemotiveerd houdt. Nu is de rest aan jou!

 

Superprof beschikt over een groot aantal privéleraren die vol enthousiasme een cursus Italiaans bieden. Je kunt je laten lesgeven op de locatie naar keuze door de door jou gekozen leraar. Mogelijk is er een Italiaans leraar bij jou in de regio, zoek bijvoorbeeld naar Italiaans Den HaagItaliaans Arnhem of Italiaans lessen in een andere stad of regio.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.