Er zijn tal van online lessen die niets kosten. Zit er een addertje onder het gras? Hoewel er gratis lessen van hoge kwaliteit zijn, zijn ze vaak moeilijk te vinden. Maak je geen zorgen! Wij zijn hier om te helpen!

We hebben op internet gezocht en de beste manieren gevonden om Italiaans te leren! Bekijk enkele van de onderstaande manieren en je hoeft geen cent te betalen voor je lessen Italiaans.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Bijzondere Feiten over het Italiaans

We gaan het hoe dan ook nog hebben over waarom je Italiaans zou moeten leren, hoe je Italiaans kan leren en waar je Italiaans kan leren. Maar laten we eerst de taal zelf eens onder de loep nemen. Italiaans is namelijk een hele bijzondere taal waar veel over te vertellen valt. We hebben, om deze expressieve taal nog eens extra in het zonnetje te zetten en uiteraard om jou als leerling extra te motiveren, een aantal opvallende feitjes over de Zuid-Europese taal op een rij gezet.

Allereerst: Italiaans is zeker geen taal die alleen is weggelegd voor Italianen. Hoewel uiteraard het merendeel van de geboren Italiaanse sprekers in Italië wonen, wordt de taal ook door miljoenen mensen in andere landen gesproken. Binnen de Europese Unie spreken alleen al 65 miljoen Italianen de taal! Naast Italië is het ook een officiële taal in San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad, terwijl bijvoorbeeld in Albanië en Slovenië de taal ook veel gesproken wordt. Maar de vele immigratiestromen over de hele wereld hebben ervoor gezorgd dat bijvoorbeeld in de VS, Australië en Argentinië ook veel Italiaans wordt gesproken. In dat laatste land is het zelfs de tweede taal!

Wist je dat het Italiaanse alfabet maar 21 letters heeft. Wellicht is het zo dat er in het hedendaagse Italiaans de letters j, k, w, x en y ook in moderne woorden voorkomen, maar in het oorspronkelijke Italiaans was dit niet het geval. Dus mocht je deze letters in een Italiaans woord zien, dan weet je dat dat woord oorspronkelijk weer uit een andere taal komt!

Zoals het Italiaans inmiddels is verrijkt met woorden uit andere talen, zo is dat andersom ook het geval geweest. Zowel in het Engels als in het Nederlands zijn er woorden die van oorsprong een Italiaanse afkomst hebben. Uiteraard heeft het te maken met typisch Italiaanse zaken als eten en cultuur: piano, opera, pasta, broccoli en courgette bijvoorbeeld. Maar ook woorden zoals fiasco, propaganda en het tegenwoordig zo gehate woord quarantaine komen uit het Italiaans. En wat dacht je bijvoorbeeld van het woord loterij? Of het woord (of spel) bingo! Jawel, allemaal uit het kleurrijke Italiaans.

Als we het toch over Italiaanse woorden hebben, dan is het wel leuk om eens te kijken naar het langste woord in het Italiaans. In het Nederlands kijken we dan graag naar bijvoorbeeld het woord “hottentottententententoonstelling”, al kun je je afvragen of zoiets bestaat, maar in het Italiaans is het langste woord in ieder geval “precipitevolissimevolmente”. Dit schitterende woord – spreek het maar eens uit, dan lijkt het alsof je zingt - betekent “een manier zoals iemand of iets zeer overhaast handelt”. De langste Italiaanse woorden zijn sowieso de superlatieven, en dat past weer bij een cultuur die niet vies is van een beetje overdrijven. Voorbeelden hiervan zijn particolareggiatissimamente (“op een uiterst gedetailleerde manier”) en anticostituzionalissimamente (“op een manier die sterk in strijd is met de grondwet”).

Verschillende Soorten Italiaans

Maar voordat je bovenstaande woorden gaat leren moet je het Italiaans nog onder de knie krijgen. En dat is niet makkelijk, zeker niet als je in de wetenschap bent dat niet overal in Italië op dezelfde manier Italiaans wordt gesproken. In 1861 werd het huidige Italiaans pas een officiële taal, en op dat moment kon slechts ongeveer 2,5% van de Italiaanse bevolking die taal spreken. Het feit dat er zoveel verschillende dialecten in Italië zijn heeft te maken met de geschiedenis van het land. Mede door de invloedrijke adel waren er veel kleine hertogdommen in het land, en moest het eeuwen duren voordat het land daadwerkelijk één werd.

Nog steeds wordt in veel streken een streektaal gesproken, vaak door de oudere generaties, en daarnaast worden bijvoorbeeld Frans, Duits, Sloveens, Albanisch en Spaanse invloeden gevonden in vele onofficiële talen. Er zijn maar weinig landen in Europa waar zo´n enorme mengelmoes aan talen bestaat! We geven een overzicht van de meest voorkomende dialecten en talen.

 • Toscaans/Florentijns

De meeste dialecten in Italië die nog enigszins levend zijn vinden we rondom de grote steden. En het Toscaans dialect vinden we dan ook in de populaire regio Toscane. Dit dialecten heeft ook weer varianten, en een van de meest populaire varianten wordt gesproken in Florence of Firenze. Het is een bekende variant, mede vanwege het feit dat grote Italiaanse schrijvers zoals Dante, Petrarca, en Machiavelli uit die stad kwamen.

 • Napolitaans

Uiteraard het dialect wat we vooral horen in Napels en omgeving. Een groot verschil van het Napolitaans is het feit dat er meer woorden worden gebruikt die rechtstreeks uit het Latijn komen. Toch is het een springlevend dialect, mede vanwege de sterke Napolitaanse cultuur.

 • Venetiaans

Met name het accent van Venetianen is wezenlijk anders dan dat van Italianen. Ook omdat Venetië eeuwenlang redelijk geïsoleerd lag en een sterke eigen geschiedenis kent heeft het woorden en zinnen die anders zijn dan het standaard Italiaans. Wat dacht je bijvoorbeeld van het zinnetje “we komen aan”. In het Italiaans is dat “stiamo arrivando”, in het Venetiaans is het “sémo drio rivàr”.

 • Siciliaans

Mede vanwege het feit dat Sicilië een eiland is heeft het een sterke eigen cultuur en een daarbij horende taal. Zelfs in de grammatica verschilt het van het Italiaans: zo wordt de uitgang -i gebruikt bij de meervoud van zelfstandig naamwoorden, waardoor er, in tegenstelling tot het Italiaans, geen onderscheid wordt gemaakt tussen verschillende geslachten.

 • Romaans

Rondom Rome wordt het Romaanse dialect gesproken. Het dialect lijkt enigszins op het Toscaans en verschilt vooral in de uitspraak. Romaans wordt meer binnensmonds gesproken, sneller en woorden worden vaak gekort.

En dan zijn er nog een hoop streektalen en dialecten, zoals het Lombardisch die niet officieel is maar wel wordt erkend als de regionale taal. Het Piemonts uit het noorden heeft dezelfde status, terwijl het dialect Friuliaans wordt gesproken in de regio Friuli in het noordoosten van Italië. Maar in Italië wordt bijvoorbeeld ook Catalaans gesproken, vooral in Alghero (Sardinië), dat ooit deel uitmaakte van het Catalaanse koninkrijk. Op de rest van het eiland wordt Sardisch gesproken.

Terug naar het standaard Italiaans! We gaan je vertellen hoe je die taal het beste kunt leren.

Rome
Weet jij waar je nu naar kijkt? | Bron: Pexels

Gratis Online Italiaans Leren

Er zijn voldoende manieren om Italiaans te leren zonder je huis te verlaten.

Dat betekent echter niet dat online leren makkelijker is en dat je het kunt doen zonder er moeite voor te doen!

BBC

De BBC richt zich niet alleen op Engels. Ze bieden ook manieren om Italiaans te leren.

Hoewel de cursus niet langer wordt bijgewerkt, zijn er voldoende bronnen beschikbaar in zowel Engels als Italiaans:

 • Een Italiaanse gids met het Italiaanse alfabet, essentiële uitdrukkingen en culturele feiten.
 • Een Facebook-pagina: BBC Leer Italiaans om Italiaans te leren via sociale netwerken!
 • Een Italiaanse test om je niveau te evalueren na verschillende lessen.
 • Gratis online lessen: La Mappa Misteriosa, Talk Italian en Dentro l'Italiano.
 • Italiaanse uitdrukkingen en woordenschat voor op vakantie.
 • Italiaanse woordenschat en grammatica.
 • Nieuws in het Italiaans.

Als je een fan bent van golf, kun je het volgen in het Italiaans en je liefde voor sport combineren met het leren van een taal.

Loecsen

Loecsen kan snel je favoriete app worden om Italiaans te leren.

We moeten zeggen dat de methoden geweldig zijn. Er zijn meer dan 40 talen beschikbaar, maar je kunt ervoor kiezen om alleen Italiaans te doen. De site is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, je zult nooit verdwalen!

Je begint met een lijst met essentiële Italiaanse uitdrukkingen. Uitdrukkingen als "Hallo", "gefeliciteerd", "Ik weet het niet" en "Ik begrijp het niet" worden in het Italiaans naast afbeeldingen weergegeven en hardop voorgelezen zodat je je uitspraak kunt oefenen.

Het is gemakkelijk om online basis-Italiaans te leren! Met vocabulaire, grammaticaklassen en video's heb je alles wat je nodig hebt om vooruit te komen in het Italiaans!

Spreekvaardigheid is een van de beste onderdelen van deze site. Het is de perfecte manier om te genieten van het prachtige Italiaanse accent.

Dat is echter niet alles wat Loecsen te bieden heeft. Er zijn veel verschillende soorten woordenschat beschikbaar:

 • Gesprekvaardigheid
 • Op zoek naar mensen
 • Tijdsuitdrukkingen
 • Uitgaan
 • Bij de bar
 • In een restaurant
 • Een taxi nemen
 • Vervoer
 • Bij het hotel
 • Op het strand
 • Familie
 • Gevoelens
 • Aan het leren
 • Kleuren
 • Nummers
 • Bij noodgevallen.

Kortom, er is een grote verscheidenheid aan alledaagse Italiaanse uitdrukkingen om je te helpen snel Italiaans te leren! Alles is helemaal gratis. Met deze methode zul je ontdekken dat Italiaans een makkelijke taal is om te leren.

Je kunt ook quizzen vinden om je kennis te testen. Je luistert naar uitdrukking en moet op de juiste vertaling klikken! Het is een goede manier om te controleren of je het begrijpt!

Als je geen tijd hebt om te leren op je computer, kun je ook mp3's downloaden en overal naar de uitdrukkingen luisteren en de bijbehorende pdf's afdrukken, zodat je kunt zien hoe je ze kunt schrijven!

One World Italiano

Als je gratis online Italiaans wilt leren, is One World Italiano een van je beste vrienden. Wanneer je op de site aankomt, heb je waarschijnlijk geen idee waar je naartoe moet, laat staan ​​waar de gratis lessen Italiaans zijn! Het is misschien de moeite waard om het eerst in het Engels te zetten!

Laten we beginnen met de lessen Italiaans. Je vindt meer dan 37 hoofdstukken op de site. Door op elk ervan te klikken, krijg je een les met betrekking tot het hoofdstuk. Er zijn audiobestanden, tabellen en uitleg. Dit is perfect voor Italiaanse beginners en bevat een grondig programma:

 • Jezelf voorstellen
 • Eten bestellen
 • Over hobby's en vrije tijd praten
 • Familie en werk
 • Bij het hotel
 • Kamers boeken
 • Stad en winkelen
 • Het weer

Deze Italiaanse academische ondersteuning is gratis voor iedereen, dus maak er het beste van!

Bekijk ook de gratis Italiaanse lessen van One World Italiano op YouTube. Er zijn geweldige video's gepresenteerd door leraren. Het is een goed idee voor degenen die geen echte tutorials kunnen volgen! De lessen zijn kort en volledig in het Italiaans. Je leert er veel van!

Er is ook een pagina gewijd aan oefeningen. Test je kennis over specifieke onderwerpen en kijk of je lessen werken.

Je vindt oefeningen op:

 • Woordenschat
 • Italiaanse werkwoorden
 • Voornaamwoorden, artikelen, bijvoeglijke naamwoorden, voorzetsels, vergelijkende cijfers, enz.
 • Typische uitdrukkingen
 • Oefeningen en video's uit de lessen.

Maar er is nog meer dat One World Italiano gratis aanbiedt.

 • Italiaans woordenboek
 • Begripstests
 • Nieuws in het Italiaans
 • Italiaanse cultuur
 • Dialogen
 • En zelfs spreekwoorden!

Je kunt ook Italiaans leren via films, liedjes, artikelen en websites.

Een Italiaanse tempel
Alleen al de geschiedenis is reden om Italiaans te leren | Bron: Pexels

Gratis Taalcursus Italiaans Op Je Mobiel

Je vrienden en jij brengen waarschijnlijk veel tijd door op jullie smartphones of tablets.

Hoe kun je ze gebruiken om gratis Italiaans te leren?

Er zijn duizenden apps die je kan downloaden om gratis een cursus Italiaans te leren op zowel iTunes als Google Play. Of je nu Frans, Italiaans, Arabisch of Duits wilt leren, ze zijn niet moeilijk te vinden.

Veel van hen zijn echter te academisch of saai en het leren van een taal via apps moet leuk zijn! Ze moeten vooral leuker zijn dan je Italiaanse lessen op school!

Babbel

Als het gaat om Italiaans online leren, is Babbel een van de beste manieren om te leren op je smartphone of tablet.

Download de app, kies je taal, je niveau en je leeftijd. Nu kun je beginnen met je Italiaanse tutorials! Babbel biedt je een complete inleiding tot het Italiaans.

Beginners en gevorderden kunnen genieten van tutorials in de Italiaanse taal gericht op grammatica, uitspraak, vervoegingen, woordenschat, etc.

Babbel's tutorials gaan echter veel verder dan dat. Je kunt ook meer te weten komen over de Italiaanse cultuur en samenleving, die essentieel is voor iedereen die naar Italië wil reizen.

Je zult ook je schrift oefenen, zodat je alle aspecten van de taal leert.

Het enige nadeel is dat Babbel een freemium-app is. Dit betekent dat hoewel gratis, bepaalde functies alleen beschikbaar zijn voor diegenen die een abonnement betalen. Er is echter genoeg te leren in de gratis versie!

De app zorgt ervoor dat je Italiaanse uitdrukkingen herhaalt om gemakkelijker uitspraak te leren!

Leer Italiaans Woordenschat - 6.000 woorden

Dit is een app om natuurlijk alleen Italiaanse woordenschat te leren!

Grammatica leren kan ook erg handig zijn. Het kan echter lastig zijn om zinnen in het Italiaans samen te stellen als je maar weinig woorden kent. Daarom helpt deze app je om 6000 verschillende Italiaanse woorden te leren.

De 6000 woorden zijn verdeeld over 140 verschillende onderwerpen en de app scoort hoog op Google Play en de App Store.

Wees echter niet verbaasd als je een vreemd Engelse woord in deze lange woordenlijst tegenkomt. In feite heeft het Italiaans, net als een aantal andere talen, een paar anglicismen opgepikt.

Om je een voorproefje te geven, hebben we de Top 500 van meest voorkomende woorden in de Italiaanse taal op een rijtje gezet:

Nummer Italiaans Nederlands
1 come als
2 io ik
3 il suo zijn
4 che dat
5 lui hij
6 era was
7 per voor
8 su Aan
9 sono zijn
10 con met
11 essi ze
12 essere worden
13 a Bij
14 uno een
15 avere hebben
16 questo deze
17 da van
18 da door
19 caldo heet
20 parola woord
21 ma maar
22 cosa wat
23 alcuni sommige
24 è is
25 esso het
26 voi u
27 o of
28 aveva had
29 il de
30 di van
31 a naar
32 e en
33 un een
34 in in
35 noi wij
36 lattina kan
37 fuori uit
38 altro anders
39 erano waren
40 che welke
41 fare Doen
42 loro hun
43 tempo tijd
44 se als
45 volontà zullen
46 come hoe
47 suddetto zei
48 un een
49 ogni elk
50 dire vertellen
51 fa doet
52 set reeks
53 tre drie
54 desiderare willen
55 aria lucht
56 bene goed
57 anche ook
58 giocare spelen
59 piccolo klein
60 fine einde
61 mettere zetten
62 casa huis
63 leggere lezen
64 mano hand-
65 porto haven
66 grande groot
67 compitare spellen
68 aggiungere toevoegen
69 anche zelfs
70 terra land-
71 qui hier
72 mosto moet
73 grande groot
74 alto hoog
75 tale zodanig
76 seguire volgen
77 atto handelen
78 perché waarom
79 chiedere vragen
80 maschi mannen
81 cambiamento verandering
82 è andato ging
83 luce licht
84 tipo soort
85 spento uit
86 bisogno nodig hebben
87 casa huis
88 immagine afbeelding
89 provare proberen
90 noi ons
91 di nuovo opnieuw
92 animale dier
93 punto punt
94 madre moeder
95 mondo wereld
96 vicino in de buurt
97 costruire bouwen
98 se stesso zelf
99 terra aarde
100 padre vader
101 qualsiasi ieder
102 nuovo nieuw
103 lavoro werk
104 parte een deel
105 prendere nemen
106 ottenere krijgen
107 posto plaats
108 fatto gemaakt
109 vivere leven
110 dove waar
111 dopo na
112 indietro terug
113 poco weinig
114 solo enkel en alleen
115 turno ronde
116 uomo Mens
117 anno jaar
118 è venuto kwam
119 spettacolo laten zien
120 ogni elk
121 buono is goed
122 me me
123 dare geven
124 il nostro onze
125 sotto onder
126 nome naam
127 molto heel
128 attraverso door
129 solo alleen maar
130 forma het formulier
131 frase zin
132 grande Super goed
133 pensare denken
134 dire zeggen
135 aiutare helpen
136 basso laag
137 linea lijn
138 differire verschillen
139 turno beurt
140 causa oorzaak
141 molto veel
142 dire gemeen
143 prima voordat
144 spostare verhuizing
145 diritto Rechtsaf
146 ragazzo jongen
147 vecchio oud
148 troppo te
149 stesso dezelfde
150 lei ze
151 tutto allemaal
152 ci Daar
153 quando wanneer
154 su omhoog
155 uso gebruik
156 il tuo uw
157 modo manier
158 circa over
159 molti veel
160 allora vervolgens
161 loro hen
162 scrivere schrijven
163 sarebbe zou
164 come Leuk vinden
165 così zo
166 queste deze
167 lei haar
168 lungo lang
169 rendere maken
170 cosa ding
171 vedere zien
172 lui hem
173 due twee
174 ha heeft
175 guardare kijken
176 di più meer
177 giorno dag
178 potuto kon
179 andare Gaan
180 venire komen
181 ha fatto deed
182 numero aantal
183 suono geluid
184 no Nee
185 più meest
186 persone mensen
187 il mio mijn
188 oltre over-
189 sapere weten
190 acqua water
191 di dan
192 chiamata telefoontje
193 primo eerste
194 che wie
195 può mei
196 giù naar beneden
197 lato kant
198 stato geweest
199 ora nu
200 trovare vind
201 testa hoofd
202 stare in piedi staan
203 proprio eigen
204 pagina bladzijde
205 dovrebbe moeten
206 paese land
207 fondare gevonden
208 risposta antwoord
209 scuola school-
210 crescere toenemen
211 studio studie
212 ancora nog steeds
213 imparare leren
214 impianto fabriek
215 copertura Hoes
216 cibo voedsel
217 sole zon
218 quattro vier
219 fra tussen
220 stato staat
221 mantenere houden
222 occhio oog
223 mai nooit
224 ultimo laatste
225 lasciare laat
226 pensiero gedachte
227 città stad
228 albero boom
229 attraversare kruis
230 fattoria boerderij
231 difficile moeilijk
232 inizio begin
233 forza macht
234 storia verhaal
235 sega zag
236 lontano ver
237 mare zee
238 disegnare trek
239 sinistra links
240 tardi laat
241 run rennen
242 non niet doen
243 mentre terwijl
244 stampa druk op
245 close dichtbij
246 notte nacht
247 reale echt
248 vita leven
249 pochi weinig
250 nord noorden
251 libro boek
252 portare dragen
253 ha preso nam
254 scienza wetenschap
255 mangiare eten
256 camera kamer
257 amico vriend
258 ha iniziato begon
259 idea idee
260 pesce vis
261 montagna berg
262 stop hou op
263 una volta een keer
264 base baseren
265 sentire horen
266 cavallo paard
267 taglio besnoeiing
268 sicuro zeker
269 orologio kijk maar
270 colore kleur
271 volto gezicht
272 legno hout
273 principale hoofd
274 aperto Open
275 sembrare lijken
276 insieme samen
277 prossimo volgende
278 bianco wit
279 bambini kinderen
280 inizio beginnen
281 ottenuto gekregen
282 camminare lopen
283 esempio voorbeeld
284 alleviare gemak
285 carta papier
286 gruppo groep
287 sempre altijd
288 musica muziek-
289 quelli die
290 entrambi beide
291 marchio Mark
292 spesso vaak
293 lettera brief
294 fino a quando tot
295 miglio mijl
296 fiume rivier-
297 auto auto
298 piedi voeten
299 cura zorg
300 secondo tweede
301 abbastanza genoeg
302 pianura vlakte
303 ragazza meisje
304 solito gebruikelijk
305 giovane jong
306 pronto klaar
307 sopra bovenstaande
308 mai ooit
309 rosso rood
310 elenco lijst
311 anche se hoewel
312 sentire voelen
313 Discussioni praten
314 uccello vogel
315 presto spoedig
316 corpo lichaam
317 cane hond
318 famiglia familie
319 diretto direct
320 posa pose
321 lasciare vertrekken
322 canzone lied
323 misurare meten
324 porta deur
325 prodotto Product
326 nero zwart
327 breve kort
328 numerale cijfer
329 classe klasse
330 vento wind
331 domanda vraag
332 accadere gebeuren
333 integrale compleet
334 nave schip
335 area Oppervlakte
336 metà voor de helft
337 rock rots
338 ordine bestellen
339 fuoco brand
340 sud zuiden
341 problema probleem
342 pezzo stuk
343 ha detto vertelde
344 sapeva wist
345 passare voorbij lopen
346 da sinds
347 top top
348 tutto geheel
349 re koning
350 strada straat
351 pollice duim
352 moltiplicare vermenigvuldigen
353 niente niets
354 corso Cursus
355 soggiornare blijven
356 ruota wiel
357 completo vol
358 vigore dwingen
359 blu blauw
360 oggetto voorwerp
361 decidere besluiten
362 superficie oppervlakte
363 profondità diep
364 luna maan
365 isola eiland
366 piede voet
367 sistema systeem
368 occupato druk
369 test test
370 record archiefstuk
371 barca boot
372 comune gemeenschappelijk
373 oro goud
374 possibile mogelijk
375 piano vlak
376 vece plaats
377 asciutto droog
378 meraviglia zich afvragen
379 ridere lach
380 migliaia duizend
381 fa geleden
382 corse rende
383 controllare controleren
384 gioco spel
385 forma vorm
386 uguagliare gelijkstellen
387 caldo heet
388 perdere mevrouw
389 portato bracht
390 calore warmte
391 neve sneeuw
392 pneumatico band
393 portare brengen
394 Ja
395 lontano afgelegen
396 riempire vullen
397 est oosten-
398 dipingere verf
399 lingua taal
400 tra tussen
401 unità eenheid
402 potenza macht
403 città stad-
404 fine fijn
405 certo zeker
406 volare vlieg
407 cadere vallen
408 portare lood
409 grido huilen
410 scuro donker
411 macchina machine
412 nota Opmerking
413 aspettare wacht
414 piano plan
415 figura figuur
416 stella ster
417 scatola doos
418 sostantivo zelfstandig naamwoord
419 campo veld-
420 resto rust uit
421 corretto correct
422 in grado di in staat
423 libbra pond
424 done gedaan
425 bellezza schoonheid
426 unità rit
427 sorgeva stond
428 contenere bevatten
429 frontale voorkant
430 insegnare onderwijzen
431 settimana week
432 finale laatste
433 ha dato gaf
434 verde groen
435 oh Oh
436 veloce snel
437 sviluppare ontwikkelen
438 oceano oceaan
439 caldo warm
440 gratuito vrij
441 minuto minuut
442 forte sterk
443 speciale speciaal
444 mente geest
445 dietro achter
446 chiaro Doorzichtig
447 coda staart
448 produrre produceren
449 fatto feit
450 spazio ruimte
451 sentito gehoord
452 migliore het beste
453 ora uur
454 meglio beter
455 vero waar
456 durante gedurende
457 cento honderd
458 cinque vijf
459 ricordare onthouden
460 passo stap
461 presto vroeg
462 tenere houden
463 ovest westen
464 terra grond
465 interesse interesseren
466 raggiungere bereiken
467 veloce snel
468 verbo werkwoord
469 cantare zingen
470 ascoltare luister
471 sei zes
472 tavolo tafel
473 viaggi reizen
474 meno minder
475 mattina ochtend-
476 dieci tien
477 semplice gemakkelijk
478 alcuni verscheidene
479 vocale klinker
480 verso in de richting van
481 guerra oorlog
482 porre leggen
483 contro tegen
484 modello patroon
485 lento langzaam
486 centro centrum
487 amore liefde
488 persona persoon
489 soldi geld
490 servire dienen
491 apparire verschijnen
492 strada weg
493 mappa kaart
494 pioggia regen
495 regola regel
496 governare regeren
497 tirare Trekken
498 freddo verkoudheid
499 avviso merk op
500 voce stem

Op zoek naar een Italiaans privéleraar bij jou in de buurt? Wij bieden veel opties, zoek bijvoorbeeld naar Italiaans Den Haag.

Nemo

Nemo Italiaans is nog een van de meest gedownloade apps om gratis Italiaans te leren op een smartphone of tablet. Het is een veelzijdige app waarmee beginners de Italiaanse taal kunnen ontdekken en hun Italiaanse accent kunnen verfijnen.

Er zijn ook essentiële woordenschatoefeningen en een focus op spreek- en luistervaardigheden.

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Laura
5
5 (1 reviews)
Laura
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Leer Italiaans Via Video

Je begint waarschijnlijk in te zien dat er veel verschillende manieren zijn om gratis Italiaans te leren.

Hoewel ze echt handig zijn, kun je er niet een heel hoog niveau mee bereiken. Ze zijn echter handig om mee te beginnen als je bijvoorbeeld naar Italië wilt gaan.

Voor de laatste van deze methoden gaan we een kijkje nemen op YouTube. Sinds de oprichting in 2005 zijn er veel video's geüpload naar YouTube. Deze video's bevatten veel "educatieve" video's die helpen met het leren van talen.

Er zijn tal van video's om gratis Italiaans te leren op YouTube met dank aan andere leraren en taalcursussen. Veel van deze leraren geven een eigen cursus Italiaans met een grote reeks video's.

Je zult snel zien dat er zowel goede als slechte video's zijn. Sommigen van hen zijn echt goed. Je hoeft alleen 'Italiaans leren' of 'cursus Italiaans' in te typen in YouTube en een paar uit te proberen.

Hoewel deze methode interactiviteit mist, kan het wonderen doen voor je begrip en is Italiaans leren via YouTube-video's een geweldige manier om je Italiaanse accent te verbeteren.

De Beste Films Voor Bij Je Italiaanse Cursus

Bij het volgen van een cursus Italiaans is er niets beter dan het kijken van films in de Italiaanse taal. Hier hebben we een klein lijstje vastgesteld van films die je kunnen helpen.

 • "La vita è bella" ("Het leven is mooi")

Een meesterwerk geregisseerd door Roberto Benigni in 1997. Het wordt internationaal gezien als een van de beste films uit Italië, ‘Buongiorno Principessa’ (‘Hallo prinses’) is een van de beroemdste zinnen.

Het vertelt het verhaal van een echtpaar en hun zoon die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn opgesloten in een concentratiekamp. Ondanks de verschrikkingen uit het verhaa, is het geen zware film. Een van de vele positieve kenmerken van deze film is dat als je de nagesynchroniseerde versie al in je taal hebt bekeken, het Italiaans gemakkelijk te volgen is.

 • "La meglio gioventù" ("Het beste van de jeugd")

Een speelfilm van Marco Tullio Giordana in 2003, die sindsdien een tv-serie is geworden. Het vertelt het verhaal van een Italiaans gezin van de jaren 60 tot heden, met speciale aandacht voor de gebeurtenissen van twee broers die samenwonen, Nicola en Matteo, die een meisje ontmoeten met psychische problemen die hun leven verandert.

Met deze film kun je belangrijke aspecten van het Italiaanse verleden, zoals de Siciliaanse maffia en de vloed van Florence, leren kennen op een manier die eenvoudig maar fascinerend is.

 • "Manuale d’amore" ("Manual of Love")

Een romantische komedie geregisseerd door Giovanni Veronesi in 2005 over de 4 fasen van een gepassioneerde relatie: liefde op het eerste gezicht, het proces om elkaar te leren kennen, een gebroken hart en de resultaten van verraad en verlatenheid, elk verteld door 4 afzonderlijke paren.

Als je een fan bent van dit genre, zal deze film je vocabulaire sterk ontwikkelen op een romantische manier.

 • "Viva la libertà" ("Lang leve de vrijheid")

Een film uit 2003 geregisseerd door Roberto Andò. De hoofdrolspeler, Toni Servillo, (ook de hoofdpersoon in de film La Grande Bellezza) vertelt het verhaal van Enrico Olivieri, een secretaris van de oppositiepartij die de steun van de bevolking verliest en besluit te vluchten naar Frankrijk, terwijl hij wordt vervangen door zijn tweelingbroer.

De plot wordt verteld met veel humor. Gezien het feit dat de film omstreden thema's behandelt zoals de vrijheid van meningsuiting en het Italiaanse politieke systeem, bevelen we deze film aan voor studenten van een gemiddeld niveau. Het is een geweldige film om Italiaanse accenten te leren en te horen, aangezien alle acteurs Italiaans zijn.

 • "Nuovo Cinema Paradiso" ("Cinema Paradiso")

Een Italiaanse klassieker over een bekentenis van liefde in de bioscoop. Geregisseerd door Giuseppe Tornatore in 1990. Hij won een Oscar en een Golden Globe Award voor ‘beste buitenlandse film’. Het is een drama dat het Italiaanse leven na de oorlog overbrengt, verteld door Totò. Totò is een 6-jarig kind dat elke dag naar ‘Alfredo's projectiehokje’ gaat om te studeren over films en zo een liefde voor cinema ontwikkelt. Je kent deze film zeker van de soundtrack, gecomponeerd door Ennio Morricone en over de hele wereld geluisterd.

Klik hier voor Italiaans voor beginners.

Kun Je Online Italiaans Leren?

Het is een vraag die we ons moeten stellen: is Italiaans leren online echt een effectieve manier om te leren? Je kunt ook dezelfde vraag stellen voor andere talen.

Kun je echt een vreemde taal leren zonder ooit een gekwalif iceerde leraar of een native speaker te zien?

In het digitale tijdperk is het antwoord ja. Echter:

Er zijn veel sites en programma's die zeggen dat je een taal kunt leren in één, twee of drie maanden. We raden je aan op je hoede te zijn voor een site die het leren van talen in een bepaalde tijd aanbiedt. Dit is meestal om je een pakket of een abonnement aan te smeren.

Vergeet niet dat iedereen anders is als het gaat om het leren van een vreemde taal. Het geheugen van elke persoon is anders. Het is daarom onmogelijk om te zeggen dat iemand binnen een bepaald aantal maanden een taal zou leren. Je vermogen om een ​​taal te leren hangt af van hoeveel tijd je besteedt aan het leren van de taal en de methoden die je gebruikt.

Je kunt online Italiaans leren, maar je moet op één ding letten: online leren is nog maar het begin.

Helaas is tweetalig zijn niet erg haalbaar als je alleen op een scherm leert. De sites, apps en video's die we hebben voorgesteld, zijn wel goed om je op weg te helpen.

Wil je een Italiaanse privéleraar krijgen? Je kunt ze overal in Nederland vinden!

Een Italiaans wijnveld.
Leer de taal van de wijn spreken! | Bron: Pexels

Andere Manieren om Italiaans Voor Beginners Te Leren

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen, word je niet tweetalig door alleen gratis apps te gebruiken of door gratis Italiaanse lessen online te doen! Als je tweetalig wilt worden, moet je reizen naar een plek waar de taal wordt gesproken en deze gebruiken in echte situaties waarin je kunt leren van je fouten.

Hier is wat advies om snel te leren! Reizen!

Ben je het beu om in huis rond te hangen als je Italiaans leert? Dompel jezelf onder in het Italiaans in Rome of Florence!

En hoe zit het bijvoorbeeld met Sardinië?

Perfect! Je kunt je Italiaans uitproberen als je er bent! Er zijn tal van mooie plekken in Italië om te ontdekken:

 • Geef je de voorkeur aan bergen en skiën? Vertrek naar Turijn.
 • Houd je van zon, zee en zand? Sicilië of Sardinië zou perfect voor u zijn!
 • Ben je een fan van geschiedenis, kunst of architectuur? Rome, Florence of Pisa zijn allemaal goede opties!
 • Houd je van winkelen? Ben je geïnteresseerd in Fashion Week? Milaan is de plek om naartoe te gaan!

Je moet een native speaker altijd vragen om je te corrigeren als je fouten maakt met je grammatica, vervoegingen of zinsstructuur. Mensen zijn meestal te beleefd om anderstaligen te corrigeren, maar als je nooit wordt gecorrigeerd, blijf je dezelfde fouten maken!

Kijk TV in het Italiaans!

Kijk Italiaanse tv-zenders! Er zijn een aantal online of via kabel- en satellietproviders beschikbaar: Rai Uno, Rai Due, Rai Tre…

 • Rai TV

Radiotelevisione Italiana, de nationale openbare televisieprovider in Italië, biedt 3 kanalen: Rai Uno, Rai Due en Rai Tre, evenals een Italiaans nieuws- en sportkanaal. Rai Educational toont documentaires en historische programma's. Er is een ruime keuze aan programma's beschikbaar als het gaat om online kijken en je kunt zelfs podcasts downloaden (hoewel ze niet beschikbaar zijn buiten Italië).

 • Canal 5

Het eerste particuliere kanaal in Italië zendt nieuws, entertainment en zelfs Amerikaanse series uit. Onderdeel van de Mediaset-groep en de videosectie van de website van het kanaal bevat een aantal clips van de programma's die ze tonen.

 • Italia 1

Dit commerciële kanaal maakt ook deel uit van de Mediaset-groep. Het zendt nieuws, sport, tekenfilms en Amerikaanse series zoals Nip / Tuck, The Simpsons en CSI uit. Net als Canale 5 hebben ze ook clips op hun website.

 • Rete 4 (Retequattro)

Nog een ander Mediaset-kanaal. Dit kanaal richt zich vooral op entertainment, Amerikaanse series en het TG4-nieuws. Ook hier kun je clips vinden op hun website.

 • La7

Een privaat televisiekanaal van Telecom Italia Media. Dit kanaal zendt een mix van culturele programmering en Amerikaanse import uit. Clips zijn te vinden op hun videogedeelte halverwege hun startpagina.

Er is niets beter dan het nieuws om je begrip van een taal te verdiepen! Het voordeel van nieuws op de televisie is dat de journalisten zich richten tot een native publiek, in plaats van leerlingen van het Italiaans.

Zolang je op de hoogte bent van actuele zaken over de hele wereld, raak je niet verdwaald! Probeer de ondertitels zo min mogelijk te gebruiken! Je begrijpt het en verbetert na verloop van tijd.

Je moet minimaal 5 minuten per dag kijken. Het kost niet veel tijd en het zal je helpen snel vooruitgang te boeken!

Luister Naar de Radio in het Italiaans!

Waarom probeer je niet eens naar de radio te luisteren in het Italiaans om je niveau te verbeteren? Zonder beeld om je te helpen, moet je luisteren om het te begrijpen!

Er zijn tal van online platforms die radiostreams van over de hele wereld aanbieden. De keuze is aan jou! Bovendien zul je door te luisteren naar de liedjes waarnaar Italië luistert ook meer te weten komen over de smaken en cultuur van het land. Het is een geweldige manier om jezelf onder te dompelen in de cultuur van het land!

Bekijk Films in het Italiaans

Italiaanse cinema produceert veel meesterwerken! Om te beginnen kun je een film kijken die je al in het Italiaans hebt gezien. Je kunt de ondertitels in het begin aanzetten: begin in het Engels om de woordenschat te leren totdat je alleen in het Italiaans kijkt . Je zult snel zien dat je de ondertitels helemaal niet nodig hebt! Net als bij het kijken naar het nieuws, zal je eerst niet alles begrijpen!

Hier zijn een paar films van Italiaanse regisseurs die je kunt bekijken om aan de slag te gaan:

 • La vita è bella (Life is Beautiful) van en met Roberto Benigni is een film waar je misschien al van hebt gehoord! Voor iedereen die het nog niet heeft gezien: bekijk hem! Het heeft een mooi maar triest verhaal. Guido en zijn zoon worden gedeporteerd naar een Duits concentratiekamp. Guido, die zijn zoon tegen de gruwelen wil beschermen, laat hem geloven dat het een spel is waarin de winnaar een tank krijgt!
 • Youth (2015) van Paolo Sorrentino vertelt het verhaal van twee oudere heren die elkaar tijdens hun vakantie ontmoeten. Ze denken allebei na over hun leven en het verstrijken van de tijd.
 • Il mio nome è Nessuno (Mijn naam is niemand) is gemaakt door Sergio Leone in 1973. Het is een klassieke Spaghetti Western! Als je van het genre houdt, heb je hem waarschijnlijk al gezien! Je zou hem in dat geval zelfs in het Italiaans kunnen kijken!
 • Il capitale umano (Human Capital) van Paolo Virzi is een Italiaanse film met een ongelooflijke cast. Het vertelt hetzelfde verhaal vanuit het oogpunt van drie verschillende karakters. Met de hervertelling van elke persoon wordt het verhaal ingewikkelder. Wie reed een fietser over en liet haar voor dood achter? Superprof vindt het geweldig!

Blogs

Blogs, die momenteel erg populair zijn, zijn een geweldige manier om een ​​taal te leren! Je kunt traditionele blogs vinden die je helpen Italiaans te leren spreken, evenals blogs over een hele reeks andere onderwerpen.

Learning and Teaching Italian

Deze blog kan je helpen veel te leren over:

 • Italiaanse basis
 • Geschiedenis en cultuur
 • Uitspraak tijden een gesprek
 • Woordenschat
 • Grammatica

Er zijn tal van nuttige artikelen om in het Italiaans over je gezin te leren praten, de formele en informele voornaamwoorden te leren, de 10 meest voorkomende uitspraakfouten die je moet vermijden en de twee verschillende manieren om in het Italiaans "I love you" te zeggen.

Blogs.transparent.com

Dit is nog een blog in het Engels over het Italiaans. Blogs over het Italiaans lijken zelfs behoorlijk populair te zijn. Je moet voor de meeste middelen betalen, maar er is ook toegang tot gratis artikelen. Je kunt bijvoorbeeld:

 • Een reis naar Verona leren plannen
 • Fouten in een tekst zoeken
 • Meer informatie over de cultuur van het land leren

Wil je Italiaans leren via blogs? Het is een betere manier om een ​​moderne versie van de taal te leren in tegenstelling tot de literaire stijl die in boeken wordt gebruikt.

Blog Di Sport

Hou je van sport? Waarom gebruik je je liefde voor sport niet om je te helpen Italiaans te leren?

Op deze blog kun je artikelen over tennis, volleybal, voetbal, fietsen en vele andere sporten volledig in het Italiaans lezen.

In het begin begrijp je misschien niet alles, maar zodra je de basis onder de knie hebt, begin je meer dingen te begrijpen, zoals:

 • Technische termen
 • Grammatica
 • Sport vocabulaire
 • Stilistische elementen

Kun je echt een taal leren zonder de bijbehorende cultuur te begrijpen? Als je nee hebt geantwoord, dan is de blog Italiano Italia iets voor jou! In deze blog vind je:

 • Artikelen over de Italiaanse cultuur: van olijfolie tot de Bocca della Verità in Rome.
 • Advies voor het koken van Italiaans eten: van tomatensaus tot het correct koken van pasta.
 • Advies over reizen naar Italië
 • Evenals een online cursus Italiaans.

Wat heb je nog meer nodig?

Op zoek naar een Italiaans privéleraar Arnhem? Zoek nu Italiaans Arnhem!

Het Colosseum
Het Colosseum, mooi he! | Bron: Pexels

Een Cursus Italiaans: De Juiste Keuze!

Van alle talen die je op school kunt leren, is Italiaans niet een van de meest populaire.

Talen zoals Spaans en Duits zijn populairder. Je kunt jezelf onderscheiden door iets anders te leren!

Italiaans: een niche-taal

Italiaans wordt slechts door 3% van de Europese Unie als vreemde taal bestudeerd.

Waarom word je geen deel van deze exclusieve groep en laat je je veroveren door de prachtige Italiaanse taal?

Zelfs als je nooit de kans hebt gehad om Italiaans te studeren op school, kun je nog steeds Italiaans leren op latere leeftijd.

Italiaans: hoe het te leren

Het is duidelijk nooit te laat om Italiaans te leren, gezien het aantal manieren waarop je tegenwoordig een taal kunt leren.

Als je echt een taal wilt leren, moet je gedisciplineerd zijn en de moeite nemen.

Wil je online Italiaans leren? Er zijn veel sites (gratis of tegen betaling) die hulpmiddelen bieden voor het leren van Italiaans.

Gratis Italiaans leren? Er zijn veel verschillende manieren om te leren. Wees voorzichtig als het gaat om sites die claimen dat je binnen een aantal dagen gratis Italiaans kan leren.

Als je net begint met het leren van Italiaans, moet je de juiste middelen vinden.

Ik zou beginnen met basis Italiaans: basisuitdrukkingen en Italiaans voor beginnersklassen. Als je op zoek bent naar lessen bij jou in de buurt, gebruik dan zoektermen zoals Italiaanse lessen Amsterdam, bijvoorbeeld, op Superprof om de beste lokale resultaten te krijgen.

Hoe lang duurt het om Italiaans te leren?

Patsy Lightbown, een professor in het onderwijs aan de Concordia University in Montreal, raadt een zesjarige aan om tussen 12.000 en 15.000 uur te leren om een moedertaal te leren.

Hoe lang duurt het voordat een volwassene een vreemde taal leert?

Je moet weten dat er een aantal factoren is om rekening mee te houden als het gaat om het leren van een taal, omdat iedereen anders is.

 • Het doel: wil je gewoon een paar woorden leren zodat je naar Italië kunt reizen? Of wil je tweetalig worden?
 • De tijd die je hebt: natuurlijk, als je elke dag een uur besteedt aan studeren, zul je veel sneller leren dan een uur per week.
 • Moedertaal: voor een Engelse spreker is Italiaans dichter bij zijn of haar moedertaal dan een taal zoals Chinees. Dit kan dingen eenvoudiger maken.
 • Een andere vreemde taal kennen: dit kan je helpen Italiaans te leren. Je hebt al bepaalde ideeën over het leren van een vreemde taal onder de knie.
 • De gebruikte methoden en technieken: in dit artikel hebben we je er al enkele gegeven. Hoe beter je technieken, hoe meer je leert! Het is belangrijk om verschillende bronnen te gebruiken. Je leert een taal door deze te lezen, te luisteren, te spreken en te schrijven.
 • Motivatie: dit is misschien wel de belangrijkste factor als het gaat om het leren van een taal! We kennen allemaal een duizendpoot die een beetje van alles heeft gedaan: ze leerden een lied op piano, kennen een paar woorden in het Chinees, een paar salsastappen, maar ze hebben deze dingen nooit echt onder de knie. Om te voorkomen dat je geen meester bent, heb je motivatie nodig!

Als alles perfect op zijn plaats valt, kun je in slechts drie maanden Italiaans op een goed niveau leren!

Je kunt het echter alleen in drie maanden leren als je gemotiveerd, georganiseerd, veel tijd besteedt aan oefenen, verschillende leertechnieken gebruikt en een duidelijk doel hebt! Er is nog veel te controleren. Volg via Superprof een cursus Italiaans voor volwassenen!

Waarom Italiaans leren?

 • Waarom denk je dat Mozart de meeste van zijn opera's in het Italiaans in plaats van in het Duits heeft gecomponeerd? Het is een mooie taal!
 • Hoewel Frans vaak bekend staat als een romantische taal, is de originele Romaanse taal Italiaans! Italiaans klinkt romantisch en muzikaal omdat de meeste woorden eindigen op een klinker. Zoete woorden zijn veel effectiever in het Italiaans!
 • Volgens UNESCO (Verenigde Naties voor onderwijs, wetenschap en cultuur) bevinden de meeste erfgoedplekken van de wereld zich in Italië: 60% van de artistieke schatten van Europa!
 • Italië is een van de grootste economieën ter wereld en er zijn veel bedrijven op zoek naar sprekers van het Italiaans en het Engels. Geef jezelf de beste kans als het gaat om het vinden van een baan!
 • Als je van kunst, muziek, design, architectuur, opera of eten houdt, is Italië de plek waar je heen moeten! Italiaans leren kan helpen als het gaat om verschillende vakgebieden. Italië is er bijvoorbeeld als het gaat om culinaire kunsten, interieurontwerp, mode, grafisch ontwerp, meubeldesign en transport!
 • Italiaans is het nauwste levende familielid van het Latijn. Door Italiaans te leren, leer je meer over Latijn.
 • Je leert de taal snel te praten! Hoewel de Italiaanse uitspraak lastig kan zijn, kan het geschreven Italiaans gemakkelijk te begrijpen zijn, aangezien geen letters stil zijn zoals in het Engels. Er zijn oefeningen in het Italiaans die je kunnen helpen met je uitspraak (om nog maar te zwijgen van de grammatica).
 • Je hebt geen ondertitels nodig als je Italiaanse films kijkt! We zijn het er allemaal over eens dat het bekijken van een film in zijn moedertaal beter is dan nasynchronisatie. Het zijn vreselijke acteurs die niet synchroon lopen met de audio.
 • Italiaans heeft genoeg woorden voor eten! Als je van eten houdt, moet je Italiaans leren!
 • Begrijp wat je eet: als je bijvoorbeeld 'farfalle' eet, eet je letterlijk 'vlinders' (geen strikjes). Als je, zoals ik, van "arrabiata" -saus houdt, eet je letterlijk "boze" saus. Kortom, Italiaans kan je helpen meer te leren over eten! Er is niets beter dan een Italiaanse kookles om u te helpen Italiaans te leren.
 • Lees tussen de regels door: Italianen staan ​​erom bekend veel met hun handen te spreken. Er is echter meer dan alleen dat! Italiaanse lichaamstaal is bijna zijn eigen taal! Dat kun je ook leren!
 • Federico Fellini (een beroemde Italiaanse regisseur) zei ooit dat "un linguaggio diverso è una diversa visione della vita" wat betekent "een andere taal is een andere kijk op het leven". Italiaans leren zal je geest openen en je helpen de Italiaanse cultuur te begrijpen.
 • Italiaans, net als het leren van een andere vreemde taal, zal je mentale vermogens, probleemoplossing en geheugen verbeteren. Studies hebben ook aangetoond dat het het risico op Alzheimer en dementie kan verminderen.

Kortom, als het gaat om het leren van Italiaans:

 • Je kunt gratis Italiaans leren zolang je bereid bent veel tijd, moeite en energie in je werk te steken!
 • Aan de andere kant, als je slechts een paar online lessen doet en een paar YouTube-video's bekijkt, is je voortgang beperkt.
 • Bekijk het nieuws in het Italiaans, luister naar de radio in het Italiaans, kijk films in het Italiaans, enz. Dit kan je helpen je begrip, woordenschat en grammatica te verbeteren! Je leert ook meer over de Italiaanse cultuur dan via een online of fysieke cursus Italiaans!
 • Om meer te leren en tweetalig te worden, moet je naar Italië reizen! Dagelijkse situaties met moedertaalsprekers geven je de mogelijkheid om te oefenen en te verbeteren. Je zult zien hoe ver je bent gekomen! Om mondeling te verbeteren, is er niets beter dan spreken!

Superprof beschikt over een groot aantal privéleraren die vol enthousiasme een cursus Italiaans bieden. Je kunt je laten lesgeven op de locatie naar keuze door de door jou gekozen leraar!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.