Met meer dan 300 miljoen sprekers over de hele wereld is het Arabisch de vijfde meest gesproken taal ter wereld en een van de meest wijd verspreide in termen van de verdeling van zijn sprekers.

Arabisch is een taal die veel aandacht verdient vanwege de geografische, historische, filosofische, economische, culturele, wetenschappelijke, geopolitieke en strategische rijkdom.

Er zijn twee hoofdtypen Arabisch: dialectisch Arabisch, dat is Modern Standaard Arabisch dat wordt gebruikt in spreken, en literair Arabisch, dat is de oudere vorm die wordt gebruikt in het Islamitische heilige boek, de Koran.

Of je nu informeel Arabisch wilt leren spreken zodat je met vrienden kunt praten, of formeel Arabisch om in de zakenwereld te gebruiken, beide vormen spelen een grote rol in educatieve programma's voor elke individuele leerling, ongeacht hun leeftijd.

Helaas haasten de meeste studenten zich om zich aan te melden voor Spaanse, Franse, Duitse, Italiaanse, Russische, Portugese, Japanse of Mandarijn-Chinese lessen.

Arabisch wordt dus grotendeels verwaarloosd door jongere studenten. En op de universiteit volgen maar heel weinig studenten Arabische lessen naast hun andere cursussen.

Arabisch leren Amsterdam via Superprof.

En toch maakt de Arabische taal in veel opzichten een groot deel uit van onze cultuur:

 • Veel van onze woorden en zinnen stammen af Arabische woorden;
 • We gebruiken cijfers die afkomstig zijn uit de Arabische taal.

Egyptisch Arabisch leren zal je begrip van de Arabische cultuur vergroten in meer dan twintig Arabische landen waar Arabisch de moeder- en de officiële taal is.

Op dezelfde manier als het leren bespelen van een muziekinstrument, zal het leren van het Arabische alfabet, de Arabische woordenschat, de Arabische grammatica en het geschreven Arabisch allemaal je geest stimuleren en helpen om die actief te houden.

In dit artikel presenteren we je een aantal pluspunten en voordelen die horen bij het leren spreken van Arabisch.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom Het Een Goed Idee Is Om Modern Standaard Arabisch Onder De Knie Te Krijgen

Arabisch is overal in onze cultuur en de invloeden zijn van onschatbare waarde.

De Arabische cultuur heeft een aantal gebieden uitgevonden die de Westerse cultuur hebben geïnspireerd. Literatuur en poëzie, kalligrafie, wiskunde, astronomie, geneeskunde en filosofie hebben allemaal wortels in de Arabische cultuur.

De invloed van het Arabisch is werkelijk opmerkelijk. De Arabische beschaving staat bekend in de wereld van kunst, literatuur en wetenschap. Door Modern Standaard Arabisch te leren, zul je zo'n ongelooflijk erfgoed ten volle kunnen waarderen.

Bovendien, als je interesses in religie en Islam liggen, zal het bestuderen van de Koran door Arabisch te leren zeer nuttig zijn.

Je kunt gebruik maken van de Koran om Arabisch te leren
Met behulp van de Koran kun je ook je Arabische uitspraak oefenen ǀ Pixabay - Afshad

Vanaf de 7e eeuw, toen Arabische mensen Europa begonnen te verkennen en nederzettingen vestigden in Spanje en Zuid-Frankrijk, werden Arabische woorden gestaag opgenomen in veel Zuid-Europese talen, waarvan er vele uiteindelijk hun weg vonden naar het Nederlands.

Woorden als alchemie, algoritme, algebra, karamel, elixer, sinaasappel, nul, abrikoos, gazelle, sorbet, alcohol, tijdschrift, koffie, suiker - en vele andere - werden geïnspireerd door geschreven en gesproken Arabisch.

Arabische invloeden op literatuur en poëzie door de geschiedenis heen bieden een andere reden om Arabisch te leren. Perzische, Arabische en Maghreb auteurs uit het verleden hebben ons tijdloze meesterwerken nagelaten waarmee je Arabische woorden en idiomatische uitdrukkingen beter kunt bestuderen. Het lezen van Arabische teksten en het begrijpen van deze uitdrukkingen buiten taallessen is een uitstekende oefening om je te helpen Arabisch te leren.

En waarom zou je jezelf niet verwennen met een beginnerscursus kalligrafie: je zult nog meer vooruitgang boeken in je begrip van de Koran. Je kunt ook hardop voorlezen om je uitspraak en spreekvaardigheid te verbeteren.

Tijdens elke Semitische taalles moet je het Arabische alfabet leren. En hoewel veel studenten zeggen dat het een complexe taak is om te leren, heeft het in werkelijkheid maar 28 letters, slechts twee meer dan ons eigen Latijnse alfabet.

Leer Arabisch online met een Superprof-docent.

Arabisch Leren om Educatieve Redenen

Kiezen voor een Arabische les voor beginners voorafgaand aan de universiteit kan een echt voordeel en een drijvende kracht zijn voor al je toekomstige inspanningen.

Arabisch leren den Haag op Superprof.

Een taal leer je het gemakkelijkst op jonge leeftijd
Arabisch leren op jonge leeftijd geeft je een voorsprong in de toekomst ǀ Visualhunt - DFID-UK

Door vreemde talen te leren, kun je vooruitgang boeken in de wereld van internationaal zakendoen, gastvrijheid en toerisme.

Het kiezen van een taalcursus Arabisch voor beginners op de middelbare school is een garantie voor betere kansen later. Als je de werkwoordvervoegingen, Arabische grammatica, geschreven Arabisch begrijpt en een gesprek in het Arabisch kunt voeren, kun je intensieve Arabische cursussen volgen voor volwassenen in onder andere Algerije, Egypte, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Libanon en Saoedi-Arabië.

Maar op dit moment kun je online Arabische lessen volgen; een andere methode om vloeiend Arabisch te worden! Of je kunt bijvoorbeeld een Marokkaanse of Egyptische vertaler inhuren die je kan helpen.

Het leren van het alfabet en het lezen van een Arabische tekst zal niet gemakkelijk zijn: lezen gebeurt van rechts naar links en Arabische kalligrafie vereist zorgvuldige aandacht.

Door jezelf onder te dompelen in Arabische taalmedia - zoals Al Jazeera - zal het leerproces worden vergemakkelijkt en je Arabische vaardigheid verbeteren. Hiermee kun je:

 • Je gehoor trainen om de fonetiek te begrijpen, zodat je zinnen beter kunt begrijpen;
 • Je Arabische grammatica verbeteren;
 • Nieuwe Arabische woorden en woordenschat, evenals volledige Arabische zinnen leren;
 • Je uitspraak en spreekvaardigheid verfijnen.

Vanuit een educatief oogpunt heeft het leren van de Arabische taal een aantal voordelen.

Ten eerste stellen Arabisch sprekende studenten zich open voor een aantal professionele kansen, vanwege de bloeiende economieën van de Arabische wereld in het Midden-Oosten en Noord-Afrika

Ten tweede kun je met Arabisch spreken mogelijk communiceren met meer dan 300 miljoen moedertaalsprekers van het Arabisch. Arabisch leren is een enorme internationale kans.

Arabisch kunnen spreken geeft je een enorm voordeel in het zakendoen in Arabisch sprekende landen. De complexiteit van de taal en zijn grammaticale structuren betekent dat als je jezelf begrijpt, elke Arabische moedertaalspreker die naar je luistert meer dan onder de indruk zal zijn van je inspanningen om in hun taal te communiceren in plaats van te vertrouwen op het Nederlands of Engels.

Arabisch leren Rotterdam, via Superprof

Als leraar worden je doel is, kun je Nederlandse lessen voor beginners geven aan Arabisch sprekende kinderen.

Je kunt ook journalist worden, internationaal advocaat, humanitaire hulpverlener, enzovoort. En je zult zien dat je Arabische lessen op de middelbare school of universiteit een grote hulp zullen zijn geweest.

Zo Zal Arabisch Leren Je Helpen Bij Het Waarderen Van De Arabische Cultuur

We hebben de cultuur van de Arabische wereld al genoemd, en dat komt omdat het erg rijk en enorm groot is. Een vreemde taal leren opent altijd deuren naar nieuwe werelden en nieuwe culturen.

In een moskee kun je ook de Arabische taal leren
Als je Arabisch studeert, leer je ook de Arabische architectuur begrijpen ǀ Visualhunt - young shanahan

Zoals we eerder zeiden, is de culturele erfenis van de Arabisch sprekende wereld terug te vinden in alle wetenschappen, literatuur en kunst.

Enkele voorbeelden van deze erfenis zijn:

 • Harûn al-Rashid (763–809), de vijfde kalief van de Abbasiden-dynastie, die in de 9e eeuw het eerste ziekenhuis vestigde;
 • Ibn Nafis (1213–1288), een Syrische wetenschapper die de longcirculatie ontdekte en wiens geschrift over deze kwestie tot in de 16e eeuw in het Westen werd gebruikt;
 • Nasir al-Din al-Tûsi (1201–1274), een Iraniër die het meest geavanceerde diagram van het zonnestelsel van zijn tijd ontwikkelde. Het was zijn werk dat 250 jaar later Nicolaus Copernicus (1473–1543) inspireerde;
 • De instrumenten van de astronomie (het astrolabium, de astronomische klok, de zonnewijzer, het kompas) die door Europese kolonisten werden gebruikt om de Nieuwe Wereld te bereiken, werden ontworpen en geperfectioneerd door Arabische beschavingen;
 • Averroes (1126–1198), een bekende filosoof, advocaat en arts. Hij was van grote invloed op het middeleeuwse intellectualisme. Zijn geschriften hebben bijgedragen tot het begrip van de grote werken van Aristoteles. Hij zou de grondlegger worden van het seculiere denken in West-Europa;
 • Qua architectuur hebben de Arabieren een enorme erfenis nagelaten, waarvan er veel nog steeds te zien en te bezoeken zijn, niet alleen in de Arabisch sprekende wereld, maar ook in Spanje, Frankrijk, de Balkan en elders.

Terwijl christelijke monniken in afgelegen bibliotheken woonden en het Westen alles afkeurde, zelfs op afstand van wereldse aard, probeerden de Andalusische en Maghreb-moslims een 'gouden eeuw' tot stand te brengen die hen in staat stelde spectaculaire vooruitgang te boeken, en die ze vervolgens naar Europa brachten tijdens de Middeleeuwen.

Op jonge leeftijd aan de slag gaan met de Arabische taal - misschien voor de middelbare school - is een educatief voordeel van het grootste belang omdat het leren van een vreemde taal altijd wetenschappelijk succes bevordert.

De globalisering van de handel kan markten verstoren en Arabisch sprekende studenten hebben een duidelijk voordeel ten opzichte van degenen die in plaats daarvan voor Spaanse of Franse lessen hebben gekozen.

De Economische Voordelen Van Arabisch Leren

De economische redenen om Arabisch te leren spreken, lezen en schrijven zijn talrijk. Ten eerste heeft de Arabische wereld een strategische positie ingenomen in de context van de globaliserende markt.

Hoewel er nog steeds grote economische verschillen zijn in termen van welvaartsverdeling tussen Europa en de Arabische wereld, wordt deze laatste een steeds grotere macht op de internationale markt.

Arabisch sprekende landen willen hun economie diversifiëren om meer op kennis gebaseerd te worden, door zich te concentreren op meer dan natuurlijke hulpbronnen - zoals toerisme en hoogtechnische industrieën - is een zeer goede reden om Arabisch te studeren.

Door Arabisch te leren kun je misschien werken in Dubai
Met kennis van het Arabisch maak je een grotere kans op een baan in de Verenigde Arabische Emiraten ǀ Visualhunt - travelourplanet.com

Hier zijn enkele manieren waarop de relaties tussen de Arabische wereld en Europa en de Verenigde Staten uitbreiden.

 • Talloze directe buitenlandse investeringen (FDI) gaan over het Midden-Oosten (Qatar, Verenigde Arabische Emiraten);
 • Een toename van commerciële, diplomatieke, financiële en geopolitieke projecten;
 • Meer economische partnerschappen tussen Westerse regeringen en multinationale ondernemingen;
 • Arabisch leren lezen, schrijven en spreken geeft je dus een cruciaal voordeel als je je carrière in het toerisme of het bedrijfsleven bevordert.

Helaas, omdat veel landen in de Arabische wereld ongelooflijke opslagplaatsen van natuurlijke hulpbronnen (olie en gas) huisvesten, staan ​​deze Arabische landen en die uit het Westen vaak op gespannen voet met elkaar en lopen vast in dodelijke en onontwarbare conflicten over toegang tot deze energie middelen.

Wees voorzichtig met het volgen van je stap als je Arabische lessen gaat volgen en ernaar streeft tweetalig te worden om je professionele carrière te verbeteren.

Zoek naar Arabische lessen in Nederland

 • Arabische cursussen in Amsterdam
 • Arabische cursussen in Rotterdam
>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!