Tegenwoordig wordt Arabisch gesproken door meer dan 300 miljoen mensen over de hele wereld.

Het is ook de officiële taal van de 22 landen van de Arabische Liga en één van de zes officiële talen die bij de Verenigde Naties worden gebruikt.

Dus waarom zou je Arabisch leren?

Wat kan Arabisch leren je opleveren in termen van je studievoortgang?

Zal het leren van Arabisch je helpen een betere baan te vinden? Zal het deuren openen naar nieuwe professionele kansen over de hele wereld?

Wat zijn de echte voordelen van het spreken van deze oude taal in de wereld van zaken, toerisme en wetenschap? Vanuit cultureel oogpunt heeft het Arabisch niet alleen een grote bijdrage geleverd aan de cultuur van het Midden-Oosten, maar ook aan onze. Arabische les Rotterdam kan je nemen via Superprof.

Door te beslissen om Arabisch te leren, of het nu een 'Arabisch voor beginners'-klas op school is, of door privé- of zelfs online lessen, heeft het spreken van deze taal een aantal voordelen:

 • Het is de primaire taal die in de Arabische wereld wordt gesproken en de tweede taal die door alle Moslims wordt geleerd;
 • Het is de officiële taal in meer dan 20 landen;
 • Het opent deuren naar de Arabische en Islamitische cultuur;
 • De kans om een ​​formidabel erfgoed van religieus denken, architectuur, wetenschap en filosofie te ontdekken dat een aantal beschavingen in het Midden-Oosten en het Westen heeft geïnspireerd.

Door Arabisch te spreken, kun je je ogen openen voor de wereld, interpersoonlijke vaardigheden ontwikkelen en je intellectuele nieuwsgierigheid uitleven.

Het helpt je ook om je te onderscheiden van je academische leeftijdsgenoten en misschien zelfs om een ​​baan te vinden die echt interessant en wenselijk is.

Bovendien kan Arabisch studeren niet eenvoudiger. Je kunt online Arabisch leren, cursussen Arabisch volgen op een plaatselijke taalschool of een docent vinden op de Superprof-website, die je kan leren Arabisch te spreken, evenals het Arabisch schrift en de grammaticale structuren ervan onder de knie te krijgen.

Dus, ben je klaar om een ​​verschil te maken in je academische carrière door de Arabische taal te leren?

We zijn hier om je wat advies te geven om je op weg te helpen.

Na het lezen van deze blog, heb je alles wat je nodig hebt om Arabisch te leren.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (4 reviews)
Marih
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Moustafa
5
5 (2 reviews)
Moustafa
16€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Arabisch Leren als Tweede Taal

Ook al is het trendy geworden om minder bekende en notoir moeilijke vreemde talen zoals Chinees, Koreaans of Japans te leren, kan het op jonge leeftijd inschrijven voor Arabische lessen een groot voordeel op latere leeftijd blijken te zijn.

Het hangt af van je doelen, je interesses en je vermogen om hard te werken en vooral om je te concentreren, maar Arabisch leren lezen zal op de lange termijn zeker zijn vruchten afwerpen.

Voor degenen onder jullie die in het internationale bedrijfsleven of toerisme willen werken, kan Arabisch de deur openen naar nieuwe horizonten.

De Arabische wereld is erg groot en omvat een aantal belangrijke landen op het gebied van economie, financiën en geopolitiek, zoals onder anderen Algerije, Egypte, Tunesië, Marokko, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Qatar, Iran, Irak en Saoedi-Arabië.

Deze landen bevinden zich in een constante ontwikkeling.

Arabisch leren door middel van traditionele lessen, privélessen Arabisch of online cursussen Arabisch zal een onmiskenbaar voordeel zijn, aangezien het in de toekomst als een paspoort voor banen zal werken.

Cursus Arabisch Amsterdam te nemen via Superprof.

Twee Adviezen voor het Leren van Arabisch

Als er een advies is dat je moet volgen en als het jouw doel is om overal ter wereld te werken waar Arabisch de dominante taal is, aarzel dan geen seconde!

Volg de lessen in Arabisch als vreemde taal als je jonger bent, zodat je een nog hoger niveau kunt bereiken voordat je klaar bent met je formele opleiding.

Klasje kinderen
Je leert een taal het snelst als je jong bent ǀ Visualhunt - Modern_Language_Center

Ten tweede zou je moeten weten dat het kiezen van Arabisch als tweede taal je toekomstige studies zou kunnen beïnvloeden; het is belangrijk om de taal alleen te kiezen als je er affiniteit mee hebt, omdat het leren van Arabisch vaak een lang en moeilijk proces is.

Dwing jezelf niet om Arabisch te kiezen als je de taak niet aankan, omdat je merkt dat je niet in staat bent om de nodige inspanningen te leveren.

Maar als je van het geluid van Arabisch houdt, als je al bekend bent met wat Arabische woordenschat en als Arabische grammatica en lezen je niet bang maken, ga je gang!

Wat je zou moeten weten over de basis van het Arabisch

Voor alles moet je weten dat er twee soorten Arabisch zijn, die bekend staan ​​als literair Arabisch en dialectisch Arabisch.

Literair Arabisch, ook wel bekend als Modern Standaard Arabisch, is de vorm van Arabisch die in alle Arabische landen voorkomt en is de overheersende geschreven vorm, maar het wordt ook gevonden in publieke discussies en in de media.

Dialectisch Arabisch komt overeen met de vorm van Arabisch die mondeling wordt gebruikt. Deze vorm verandert omdat de gesproken vormen van dialectisch Arabisch in elk land anders zijn; Egyptisch Arabisch heeft weinig gemeen met het Marokkaanse dialect of dat van Saoedi-Arabië.

Enkele andere basisprincipes over de Arabische taal:

 • Het alfabet gebruikt 28 letters die veranderen naargelang hun plaats binnen de woorden;
 • Het wordt van rechts naar links gelezen;
 • Er zijn minder klinkers;
 • Het heeft een bepaalde syntaxis die van toepassing is op een strikte woordvolgorde: werkwoord, onderwerp, aanvulling;
 • Bepaalde geluiden zijn moeilijk te reproduceren en daarom is het belangrijk om tijdens een gesprek aandacht te besteden aan gebaren, gezichtsuitdrukkingen en stemintonatie.

Je Luister- en Concentratievaardigheden Ontwikkelen in je Arabische lessen

De Arabische taal is een van de meest gesproken internationale talen.

Maar als je deze unieke taal wilt leren, moet je een uitstekende luisteraar worden, wat betekent dat je niet alleen het Arabische alfabet en enkele basisprincipes van de Arabische kalligrafie moet leren, je moet ook steeds weer regelmatig je gehoor trainen om deze nieuwe klanken in het Arabisch te horen.

Kijk hier voor een online cursus Arabisch.

Lezende studenten
Verbeter je concentratie door Arabisch te leren ǀ Visualhunt

Dompel jezelf helemaal onder in het Arabisch door te luisteren naar toespraken, discussies in het Arabisch, Arabische radiozenders of zelfs door het nieuws te bekijken op Arabische tv-zenders zoals Al-Jazeera.

Voor degenen die zelfstandig Arabisch willen leren, is er ook de mogelijkheid om naar podcasts in het Arabisch te luisteren, wat een uitstekende manier is om je luistervaardigheid te ontwikkelen en je concentratie te versterken. Met podcasts kun je deze programma's  downloaden om ze steeds opnieuw te beluisteren. Hiermee kun je  je vocabulaire verrijken, de regels van de Arabische grammatica leren, de juiste intonatie leren gebruiken en de genuanceerde betekenissen van Arabische woorden ontdekken.

Kortom, je verhoogt je niveau van mondeling begrip en verbetert je schrijf-, lees- en uitspraakvaardigheden.

Enkele hulpmiddelen om je te helpen naast je lessen Arabisch te leren:

 • Internet radiozenders: als je in de auto zit, in de file, in het openbaar vervoer, te voet, in het vliegtuig ... er zijn veel verschillende radiozenders die live uitzenden;
 • Documentaires in de Arabische taal: er zijn tal van zenders die gespecialiseerd zijn in het vertonen van documentaires in het Arabisch, die een verscheidenheid aan thematische onderwerpen behandelen, zoals politiek, natuur, cultuur en kunst;
 • Audioboeken in de Arabische taal: hiermee kun je meer te weten komen over de Arabische cultuur met romans, verhalen, wetenschappelijke non-fictie, enzovoort;
 • Educatieve websites: ze hebben veel opgenomen discussies of dialogen tussen Arabisch sprekende experts op verschillende gebieden.

Waarom Arabisch Leren: Zorg dat je Opvalt in je Vakgebied

Weinig van je leeftijdsgenoten, op de middelbare school of universiteit, zullen tijdens hun studie zulke internationale ervaring kunnen ontwikkelen.

Weinigen van hen zullen de kans krijgen om fantastische en mythische landen te ontdekken, zoals Egypte, Jordanië en Libanon, landen waar de VS en andere Westerse landen cruciale belangen hebben (economisch, financieel, cultureel en religieus).

Arabisch leren Utrecht, neem lessen op Superprof

Zaal met luisterende mensen
Arabisch leren zal je helpen de Arabische cultuur te begrijpen ǀ Visualhunt - Bethlehem University

In het Arabisch zijn de taal en cultuur nauw met elkaar verbonden. Je bekwaamheid in het ene groeit zoals het doet in het andere. Zelfs als je wat informeel jargon of een paar sleutelzinnen kent, zal je begrip van de Arabische cultuur toenemen, wat een voordeel zal zijn voor elke werkgever die op zoek is naar personeel dat zich bezighoudt met relaties in het Midden-Oosten

Er is vaak een gebrek aan wederzijds begrip van lokale contexten. Arabisch spreken en lezen bied je de mogelijkheid om deel te nemen aan nieuwe zakelijke inspanningen met een beter begrip van complexe politieke en culturele situaties.

Bekendheid met de Arabische taal en begrip van de culturele verschillen binnen een bepaalde context zijn belangrijker dan wat dan ook wanneer men probeert de uitdagingen van het Midden-Oosten en Noord-Afrika aan te gaan.

De Voordelen van het Leren van Arabisch: Leer Over de op Eén na Grootste Religie ter Wereld

De Islam is de meest verspreide religie in de Arabische wereld en het is via de Koran dat gelovigen hun geloof delen.

Het dient als een prisma waardoor veel Arabieren de wereld zien.

Als je meer over de Koran leert, kun je de Islam beter begrijpen en meer Arabische woorden leren door de rijke tekst, die de bron is van veel ideologieën in de Arabische wereld.

Door te besluiten Arabisch te leren, zul je oude tradities beter kunnen begrijpen, meer te weten komen over Islamitische overtuigingen, een betere interculturele spreker worden en betere en duurzame relaties opbouwen met Arabische sprekers en Moslimgemeenschappen.

Bladzijde Koran
Ontdek de geheimen van de Koran ǀ Visualhunt - manitoon

Zoals je kunt zien, kan het leren van Arabisch in het begin moeilijk zijn, maar de voordelen en impact op je academische en professionele loopbaan zijn onmiskenbaar.

Met internet zijn er verschillende manieren om te leren, zoals avondcursussen, gratis online Arabische lessen, privélessen, lessen volwassenenonderwijs aan universiteiten en Massive Open Online Courses (MOOC).

Leer nu Arabisch en verbeter je taalbegrip, maar belangrijker nog, vergroot je begrip van de wereld van vandaag.

Je vindt Arabische lessen in Amsterdam en door heel Nederland.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!