De Arabische taal heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de mensheid, zowel cultureel als qua onderwijs.

Lange tijd hebben de rijke tradities van de Arabische cultuur het Westen nieuwe ideeën gebracht, vooral op het gebied van wiskunde, astronomie, natuurwetenschappen en literatuur, en de Westerse cultuur heeft enorm geprofiteerd van deze diepgaande intellectuele bijdragen van de diverse landen die samen de Arabische wereld vormen.

Maar begrijp je echt waarom het zakelijk zo belangrijk is om Arabisch te leren?

Vraag je je af waarom het de moeite waard is om deze taal nu, in de 21e eeuw, onder de knie te krijgen?

De Arabische wereld, met één verbindende taal en tientallen dialecten, profiteert van een strategische positie die wereldwijd ongeëvenaard is.

De Arabische taal dient in deze unieke situatie als schakel tussen drie continenten: Azië, Europa en Afrika.

Dus wat zijn de belangen en voordelen van het leren van Arabisch vandaag?

 • De meeste landen in de Arabische wereld zijn lid van de Unie voor het Middellandse Zeegebied (Union for the Mediterranean - UfM), een gigantisch economisch project dat ernaar streeft de betrekkingen tussen de landen van de Middellandse Zee te versterken;
  • De Arabische wereld heeft een dominante positie in de wereld van gas- en olieproductie en -export, met het Midden-Oosten goed voor 45,8% van alle wereldwijde export van ruwe olie.
 • Arabisch spreken is nu een waardevolle en onvergelijkbare troef op je cv, vooral als je in de internationale handel of diplomatie wilt werken;
 • Ten slotte zijn de banden tussen de Verenigde Staten en het Midden-Oosten erg sterk, met een significante gedeelde geschiedenis en toenemende interacties, zowel commercieel als cultureel.

Zullen we doorgaan? Laten we eens zien...

Laten we eens kijken naar enkele andere redenen waarom het leren van de Arabische taal echt heel belangrijk wordt in de internationale economische sector.

Arabische les Utrecht op Superprof.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fadi
Fadi
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (10 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Fadi
Fadi
12€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Arabische Wereld: Een Strategische Positie

De problemen van de Arabische wereld zijn ook die van Afrika en het Westen.

Wanneer er iets gebeurt, zijn er noodzakelijkerwijs gevolgen voor andere gebieden, deels vanwege de geografische nabijheid, maar ook vanwege de economische en financiële belangen die deze plaatsen met elkaar verbinden.

Hoewel de Verenigde Staten de afgelopen jaren, na de embargo's van de jaren zeventig, andere bronnen voor olie buiten het Midden-Oosten hebben gevonden, halen we nog steeds ongeveer 15% van onze olie uit de Perzische Golf. Over de hele wereld, neemt de olie uit het Midden-Oosten bijna 70% van de totale reserves voor zijn rekening. De landen van de Arabische wereld zijn dus internationaal nog steeds grote spelers en ze hebben veel invloed op die markten en alles is afhankelijk van het kostbare ruwe materiaal.

Bekijk hier goede Arabische lessen.

Dubai, een stad in ontwikkeling
De Arabische wereld is een plek met veel economische perspectieven ǀ Visualhunt

Internationale handelsovereenkomsten hebben ook de grenzen naar Arabische landen geopend, waarbij veel sectoren de afgelopen twee decennia een aanzienlijke jaarlijkse toename van de uitvoer naar landen in het Midden-Oosten hebben gemeld. Daarnaast zijn er met de oprichting van het financiële centrum in de Verenigde Arabische Emiraten en de regio in het algemeen steeds meer zakelijke kansen. Restaurants, winkels en de bouw van nieuwe woningen en bedrijven zijn allemaal al een tijdje in opkomst, zonder einde in zicht.

Door onder deze omstandigheden de Arabische taal te leren, kun je je begrip van de mensen die daar wonen vergroten en krijg je een netto voordeel ten opzichte van andere kandidaten die op zoek zijn naar een baan in de wereld van toerisme, zaken, energie en zelfs in de diplomatieke sector.

Leer Arabisch om in de diplomatieke sector te werken
Er zijn sterke banden tussen het Westen en de Arabische landen ǀ Visualhunt - U.S. Department of State

De centrale rol die de Arabische wereld heeft in de internationale economie maakt haar tot een belangrijke speler in de commerciële handel.

Cultureel zijn er voortdurend nieuwe projecten tussen het Westen en de Arabische wereld, zoals de internationale kunstbeurs Art Dubai of de internationale boekenbeurs Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Er is nu ook een Guggenheim museum in Abu Dhabi en het Louvre heeft ook verbindingen tot stand gebracht.

Door een Arabische les voor beginners te volgen, of het nu op een instituut is, door online lessen aangeboden door educatieve websites met getrainde professionele leraren, of zelfs gratis Arabische lessen of lessen op afstand, evenals privélessen met een moedertaalspreker, met elk Arabisch leer je natuurlijk meer en meer over deze land specifieke situaties omdat ze voortdurend veranderen.

De Unie voor het Middellandse Zeegebied

De Unie voor het Middellandse Zeegebied (ook wel afgekort als Mediterane Unie, MA), gelanceerd in 2008, en nog steeds onbekend bij veel Amerikanen die niet werken in internationale ontwikkeling of handel, werkt aan het bevorderen van economische samenwerking en democratische hervormingen in 16 buurlanden ten zuiden van de Europese Unie, in de regio's Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

De MA bestaat uit 28 lidstaten uit Europa en 15 Arabische landen: Algerije, Libië, Albanië, Bosnië-Herzegovina, Israël, Egypte, Libanon, Jordanië, Monaco, Mauritanië, Marokko, Tunesië, Palestina, Turkije en Syrië, waarvan het lidmaatschap om duidelijke politieke redenen werd opgeschort. Aangezien een aantal van deze landen Arabisch als officiële taal hebben, zou elke Arabisch sprekend persoon een enorme aanwinst voor de MA zijn.

Werkgroep Unie voor het Middellandse Zeegebied
Leer Arabisch om de belangen van de MU te volgen ǀ Visualhunt - EU Social

De MA heeft ook een manier ontwikkeld om regionale projecten te lanceren die positieve gevolgen zullen hebben voor de betrokken landen, onder meer op het gebied van financiën, natuurlijke hulpbronnen, milieu, gezondheid, cultuur en immigratie.

Enkele van de voorgestelde initiatieven zijn:

 • Reiniging van de Middellandse Zee en mariene leefgebieden;
 • Handelsroutes over zee en over land tot stand brengen om de handel tussen de belangrijkste havens efficiënter te maken;
 • Een collectief burgerbeschermingsprogramma;
 • Zonne-energiecentrales;
 • Een Euro-Mediterrane universiteit.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar ze zouden het enorme economische potentieel van de MA moeten illustreren.

Door Arabische lessen in Amsterdam of elders te volgen, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een aantal van deze projecten, omdat je de relaties tussen de Arabische wereld en het Westen beter zult begrijpen. De MA wil een sterke organisatie worden die samenwerkt om middelen en knowhow te combineren om te werken aan een gemeenschappelijk doel.

En als je er deel van uit wilt maken, neem dan nu het initiatief om Arabisch te leren.

Cursus Arabisch Rotterdam te nemen via Superprof.

De Controllers van de Energiereserves

Het is geen geheim dat de Arabische wereld een zeer strategisch sterke positie in de wereld inneemt, vooral in de regio's direct rond het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Een aanzienlijk deel van de olie- en gasreserves van de wereld is geconcentreerd in het onderste gedeelte van het Arabisch schiereiland. Ongeveer 30% van de olieproductie in de wereld wordt gedaan in de Arabische wereld, terwijl naar schatting zij de rechten op 65% van de bekende reserves beheersen. En meer dan 80% van de geraffineerde producten wordt vanuit deze landen geëxporteerd naar de rest van de geïndustrialiseerde samenlevingen van de wereld, waardoor dit een gebied van de wereld is dat zeer serieus moet worden genomen.

Olie is een belangrijk product in de Arabische wereld
Iran is een van de OPEC landen ǀ Visualhunt - youngrobv

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Arabisch spreken, Arabisch lezen en Arabisch schrijven een groot voordeel kan blijken te zijn bij het onderhandelen over zakelijke deals in deze landen, met deze producenten en exporteurs van energie.

De grootste landen in de Arabische wereld zijn allemaal lid van de OPEC (Organization of Petroleum Producing Exporting Countries) en sommigen van hen zijn individueel verantwoordelijk voor het produceren van ongelooflijke hoeveelheden olie en gas.

Om je enig inzicht te geven denk dan eens aan het volgende:

 • Saudi-Arabië exporteert elk jaar 3 miljard vaten olie;
 • Koeweit beweert 90 miljard vaten in reserve te hebben, terwijl de Verenigde Arabische Emiraten beweren 92 miljard vaten te hebben;
 • Iran is verantwoordelijk voor de productie van 9% van de olie in de wereld, met 1,5 miljard vaten per jaar;
 • Irak heeft 112 miljard vaten in reserve, terwijl hun productie momenteel slechts een half miljard vaten per jaar bedraagt.

Deze cijfers laten heel gemakkelijk zien dat de Arabische wereld een zeer belangrijke plaats is als het gaat om energiebronnen, vooral bij de productie en export van olie.

Zoals elke taal is Arabisch een complex web van bijvoeglijke naamwoorden, werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en grammatica. Door echter basis Arabisch te leren, zul je genoeg zinnen en Arabische woorden oppikken om een ​​gespreksniveau te hebben waarmee je in deze petro-bedrijven kunt werken en kunt deelnemen in hun groeiende economieën.

En een intensievere studie van Arabische vervoeging, lezen en schrijven zal je vaardigheid om te communiceren met moedertaalsprekers alleen maar verbeteren.

Arabische les Amsterdam West te nemen via Superprof.

De Arabische Taal: een Voordeel voor Handel en Toerisme

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar we zullen er toch op wijzen: het leren van Arabische talen zal - omdat het moeilijk is om te leren - veel deuren voor je openen, vooral als je op het gebied van handel of toerisme wilt werken. Het beheersen van het Arabische alfabet of de Arabische uitspraak is geen sinecure. Maar het inzicht dat je in de Arabische cultuur krijgt, zal je goed van pas komen om te slagen in sectoren als deze.

Terwijl de rest van de wereld zich richt op taalcursussen in het Engels, Frans, Spaans, Portugees, Chinees en Japans, zal Arabisch een uitstekende beslissing blijken te zijn om op deze gebieden in te breken.

De Arabische taal is de vijfde meest gebruikte taal ter wereld en wordt gebruikt door 300 miljoen moedertaalsprekers die in ten minste 57 landen wonen.

Voor handels- en financiële markten in plaatsen als Libië, Algerije, de Verenigde Arabische Emiraten of waar dan ook in het Midden-Oosten, is Arabisch de taal die jouw professionele vaardigheden zal helpen versterken.

En met de recente geopolitieke gebeurtenissen kun je met het spreken van Arabisch de complexe problemen van de wereld van vandaag beter begrijpen.

Op het gebied van toerisme behoren Arabische landen tot de luxe vakantiebestemmingen, met name de bekende plaatsen zoals Tunesië, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Het is ook vermeldenswaard dat landen als Marokko, Algerije, Egypte en andere landen aan de Middellandse Zeekust tegenwoordig steeds meer profiteren van de toenemende belangstelling van vakantiegangers die op zoek zijn naar een exotische vakantie.

Open nieuwe mogelijkheden door het leren van Arabisch
Leer Arabisch en vind een baan in het toerisme ǀ Visualhunt - Gwenael Plaser

Zelfs als in deze regio's vaker verschillende Arabische dialecten worden gesproken (en het is de moeite waard om erop te wijzen dat het Marokkaanse dialect niet echt overeenkomt met wat er bijvoorbeeld in Libanon wordt gesproken), is het raadzaam dat beginners literair Arabisch leren (ook bekend als Moderne Standaard Arabisch) omdat het gemakkelijker te leren is en een noodzakelijke eerste stap om een ​​van de andere dialecten te leren. Uiteindelijk is Palestijns Arabisch heel anders dan Egyptisch Arabisch, wat op zijn beurt anders is dan Marokkaans Arabisch.

Je kunt zelfs vertaler Arabisch-Engels worden om te werken in fascinerende gebieden zoals journalistiek, toerisme, economie of diplomatie.

Het leren van de Arabische taal kan verschillende positieve economische invloeden hebben, in die zin dat je de politieke context beter zult begrijpen en in de Arabische wereld kunt werken.

Terwijl je Arabische woordenschat leert, zul je enorm veel ontdekken over de landen, de tradities, de gebruiken en de rol van de Islam en de Koran in de Moslimwereld. Als je zaken doet in verschillende Arabisch sprekende landen, zullen al deze dingen van onschatbare waarde zijn voor je voortdurende begrip van de vele verschillende Arabische landen.

Dus waarom zou je geen Arabisch leren? Er zijn veel voordelen aan het leren van Arabisch en je zult een nieuwe vaardigheid ontwikkelen en deze aan het werk zetten in een opwindend veld zoals economie, toerisme of vertaling.

Is dat niet verleidelijk?

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (2 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!