De beste leraren Duits beschikbaar
Jordan
4,9
4,9 (14 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,8
4,8 (9 reviews)
Harry
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
4,9
4,9 (7 reviews)
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (6 reviews)
Pina
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (5 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
4,8
4,8 (4 reviews)
Stefan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (6 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
4,9
4,9 (14 reviews)
Jordan
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Harry
4,8
4,8 (9 reviews)
Harry
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mareike
4,6
4,6 (5 reviews)
Mareike
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Iris
4,9
4,9 (7 reviews)
Iris
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Pina
5
5 (6 reviews)
Pina
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Melissa
5
5 (5 reviews)
Melissa
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Stefan
4,8
4,8 (4 reviews)
Stefan
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (6 reviews)
Anita
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Voordelen van Duits Lezen Als Taalbeginner

Het is voor velen geen schok dat het luisteren naar Duits je kan helpen om veel van de taal op te pikken, maar wat helpt je om je spelling, grammatica en woordenschat aan te scherpen? Duits lezen kan een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van je schriftelijke vaardigheden, die net zo belangrijk zijn als het vermogen om de taal goed te spreken.

Als je de unieke spelling en verschillende grammaticale regels van een vreemde taal begrijpt, kun je de kern ervan, d.w.z. de manier waarop woorden en zinsdelen zijn samengesteld, beter begrijpen.

Dit is vooral belangrijk in de Duitse taal, omdat deze Europese taal gebruik maakt van veel samengestelde woorden die aan elkaar worden geschreven om nieuwe, soms erg lange, woorden te creëren. De manier waarop deze woorden in harmonie samengevoegd worden, kan een domino-effect hebben.

Door alleen gesproken elementen van de taal te begrijpen, kun je beginnen te worstelen als het gaat om het testen van je schrijfvaardigheid, of zelfs gewoon wanneer je in Duitsland bent. Dit komt omdat sommige van de onbekende letters en lange woorden je misschien totaal vreemd lijken.

Als je bijvoorbeeld het Duitse alfabet en zijn unieke klanken beheerst, zal taalverwerving natuurlijker verlopen dan wanneer je deze essentiële stap daarentegen zou negeren.

De Duitse taal leren door te lezen is natuurlijk maar één methode om de taal te leren en moet worden benaderd in combinatie met andere leertechnieken zoals luisteren, spreken en schrijven.

Lees Duitse kranten
Begin met een eenvoudige Duits krant te lezen ǀ Flickr.com - alexandrasing

Eenvoudige Kranten Om Te Lezen

Door op de hoogte te blijven van nieuws in het Duits, kun je niet alleen meer te weten komen over de actualiteit en cultuur in het land, het kan je ook helpen om zeer praktische woordenschat te leren, inclusief woorden die ook in de meest elementaire gesprekken worden gebruikt, evenals op de meeste verkeersborden in en rond Duitse steden.

Dat gezegd hebbende, jezelf in het diepe gooien kan een beetje ontmoedigend zijn, dus misschien wil je niet beginnen met het Duitse equivalent van het NRC of Het Financieel Dagblad, bijvoorbeeld. Sla in plaats daarvan de volwassen kwaliteitskranten over en let op bronnen die zijn ontworpen met leerlingen of jongeren in gedachten. De inhoud zal eenvoudig genoeg zijn om wat vertrouwen te krijgen in de taal en je aan te moedigen om meer te lezen.

Enkele voorbeelden van buitenlander vriendelijke Duitse nieuwssites zijn:

  • Nachrichtenleicht, die zich richt op beginners en daarom bekend staat om zijn eenvoud;
  • Logo, een kinderwebsite die bijgevolg zeer eenvoudige terminologie gebruikt en veel afbeeldingen, grafieken en video's als visuele hulpmiddelen bevat;
  • Klar & Deutsch, die iets ingewikkelder is, maar meestal een interessant onderwerp beslaat en daarom je aandacht zou kunnen trekken.

Klar & Deutsch is niet per se gericht op Duitse nieuwkomers, maar is aangepast voor leerlingen op B2-niveau. Je kunt meer te weten komen over de verschillende begripsniveaus door te kijken in het ERK, het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Moderne Vreemde Talen.

Ontdek hoe je de Duitse taal kunt leren via tv en film en je Duits kunt perfectioneren met audioboeken en podcasts.

Studieboeken en Boeken die het Leren van Duits Versnellen

Verbeter je Duits door te lezen
Zoek een leuk Duits boek uit om te lezen ǀ Visualhunt - Jaron_gimmini

Net als het kijken naar films in het Duits, kan het lezen van een roman een vermakelijke manier zijn om de taal te begrijpen.

Bovendien kun je met een boek heel veel in je eigen tempo doen en indien nodig alinea's of zelfs hele hoofdstukken herlezen. Tenzij je een behoorlijk gevorderde lezer bent, houd je je aan eenvoudige inhoud en selecteer je misschien zelfs verhalen die op kinderen of tieners zijn gericht.

In sommige opzichten kan het lezen van een volledig Duits boek effectiever zijn dan in een leerboek kijken, omdat je geen antwoorden, begeleiding of uitleg in het Nederlands hebt. Het is dus volledig aan jou om de ware betekenis te vinden. Dit betekent dus dat je er waarschijnlijk meer moeite in steekt dan dat je je laat leiden door de inhoud. En zoals we allemaal weten, hoe meer je erin stopt, hoe meer je eruit haalt.

Ondertussen worden studieboeken niet zomaar door iedereen geschreven, ze worden zorgvuldig samengesteld en geredigeerd door taalonderwijzers, moedertaalsprekers en taalexperts, die enig gewicht moeten hebben in termen van hun geschiktheid voor leerlingen.

Met studieboeken word je langs een beproefd pad geleid dat is opgezet om je te helpen op de best mogelijke manier te leren. Ze informeren je niet alleen via het geschreven woord, ze bevatten ook oefeningen en andere technieken om je al je zintuigen te laten gebruiken, schrijven, spreken en soms luisteren, maar ook lezen.

Door deze vakkundig ontworpen leerplannen zelf of als onderdeel van een cursus Duits te gebruiken, zul je zeker veel van de ervaring leren.

Net als bij de selectie van audioboeken, is het echt aan jou om een ​​roman, novelle of kort verhaal in de Duitse taal te vinden dat je interesse wekt en je aanmoedigt om te blijven lezen. Als iemand je echter een boek aanbeveelt, wees dan niet bang om het eens te proberen. Het is misschien niet jouw ding, maar er kunnen bepaalde aspecten zijn die je leuk vindt of nuttig vindt, zoals de stijl waarin het is geschreven.

Als je Duitse lessen volgt, kan je bijlesleraar goede boeken aanbevelen voor je Duitse leesniveau!

Met betrekking tot fictieboeken, kunnen websites en apps zoals Good Reads en DuoLingo evenals blogs FluentU en Welcome To Germerica je enkele eerste suggesties geven om je op weg te helpen. Ze bevatten vaak aanbevelingen van mensen die zelf Duits hebben geleerd.

Verbeter je Duits met FluentU
Gebruik FluentU om Duits te leren ǀ Flickr.com - John Pasden

Als je echter Duitse studieboeken zoekt, bedenk dan eerst op welk niveau je werkt. Het heeft geen zin om naar inhoud te kijken die is ontworpen voor absolute beginners als je de basis al onder de knie hebt, terwijl je ondertussen niet wilt proberen om je in inhoud te verdiepen die veel te geavanceerd voor je is.

Welke Duitse Blogs en Sociale Media-Accounts Kun je Volgen?

Blogs worden meestal beheerd door individuen en, in het geval van blogs over het leren van talen, hebben deze mensen het proces meestal zelf doorlopen en willen ze hun ervaringen of advies met anderen delen.

Niet iedereen werkt op dezelfde manier; sommige zijn praktisch, terwijl andere meer academisch zijn. Om precies deze reden zijn blogs geweldig; degenen die ze bijwerken hebben iets te bieden aan elk type leerling.

Er zijn niet alleen talloze stijlen blogs en verschillende soorten bloggers die verschillende persoonlijkheden en smaken aanspreken, het grootste voordeel is de motivatie om te slagen zoals deze mensen hebben. Als zij het kunnen, dan jij ook!

Fluent in three months is een blog gemaakt door een reizende polyglot (iemand die meerdere talen spreekt) met een passie voor het leren van talen.

Zoals in de titel wordt gesuggereerd, is deze linguïst van mening dat een nieuwe taal op een vloeiend niveau kan worden geleerd in slechts drie maanden als je hard werkt en toegewijd bent. Zoals besproken in een andere blog, zweert deze polyglot vriend bij het veranderen van je mentaliteit en jezelf onder te dompelen in de taal die je wilt spreken.

Als je jezelf echter niet zomaar naar een Duitse stad kunt gaan, beweren ze dat je er baat bij kunt hebben om van je bestaande omgeving een mini-Duitsland te maken.

Je kunt hun blog volgen voor aanvullende tips voor het leren van talen en om erachter te komen wat de reiziger van plan is. Iemand die zo motiverend is, zou moeten worden gehoord (of over gelezen, in het geval van de blog!).

Een andere blog met een meer educatieve benadering is Daily German, speciaal aangepast als een vorm van een cursus Duits om leerlingen te helpen de taal te leren door middel van handige dagelijkse updates. De blog bevat elke dag een nieuw woord, wat een geweldige manier is om aan je vocabulaire toe te voegen en je geïntrigeerd te krijgen om erachter te komen wat het volgende woord zal zijn.

Daarnaast biedt de blog handleidingen en lessen, waarin Duits jargon wordt uitgelegd en opgesplitst om het gemakkelijker te onthouden te maken. Het voordeel van deze stijl van bloggen is dat je gebruik kunt maken van de genereuze lessen die worden aangeboden en dat je elke dag iets nieuws en educatiefs kunt vinden om van te leren.

Ten slotte kunnen sociale media zeer invloedrijk zijn bij het leren van talen, omdat het als een heimelijk genoegen is.

Zowel tieners als volwassenen zullen hun sociale-mediaprofielen vaak gedurende de dag controleren, dus waarom zou je deze tijd niet gebruiken om wat Duitse vaardigheden op te frissen? Het mooie hiervan is dat het geen enkele inspanning of motivatie vereist - als je de juiste accounts volgt, zou je iets nieuws kunnen leren voordat je het zelfs maar beseft!

Meer Tips en Trucs om de Duitse taal te leren.

Maak gebruik van twitter om Duits te leren
Ga naar het twitter-account @LearnXDGerman dat is opgezet voor Duitse beginners ǀ Flickr.com - Dean Shareski

@LearnXDGerman is een Twitter-account dat is opgezet voor Duitse beginners die in het Duits tweeten en die tweet vijf minuten later in het Engels herhalen. Deze unieke manier van lesgeven is behoorlijk krachtig omdat het leerlingen aanmoedigt om de betekenis van de zin te ontcijferen voordat ze enkele momenten later uit hun lijden worden verlost. De dag dat je de juiste betekenis weghaalt van die eerste tweet in het Duits, zal een enorme mijlpaal zijn in je taalleerreis!

Evenzo is @dw_learngerman een account voor Duitse studenten die zijn volgers effectief reguliere taallessen leert in minder dan 140 tekens. Hoewel cijfers op Twitter misschien schaars zijn, is het aantal dat je kunt behalen eindeloos.

Niet alle Duitse lessen hoeven in de klas gegeven te worden. Leer hoe je de Duitse taal  kunt leren door spelletjes te spelen.

Als je Duits leert, zorg er dan voor dat je je Duitse niveau valideert met een certificering in de Duitse taal.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!