Leren om een ​​nieuwe vreemde taal te spreken, is hard werken, zelfs als je zegt dat eenvoudige Nederlandse zinnen focus, toewijding en vastberadenheid vereisen. Van alle stadia tijdens het studeren van een nieuwe taal, is een beginner zijn waarschijnlijk het moeilijkste deel. Alles wat je hoort klinkt vreemd, je raakt gemakkelijk in de war en zelfs eenvoudige dingen zoals 'hallo' zeggen kunnen je onzeker over jezelf maken.

Maar ondanks de eerste ontberingen van het leren van een taal, is er niets dat lijkt op dan wanneer je doorbreekt naar de andere kant en merkt dat je vloeiend communiceert. Een nieuwe taal leren is de moeite waard, zelfs in landen als Nederland, waar een groot deel van de bevolking Engels als tweede taal spreekt.

Ondanks dat het tweetalig is, waarderen Nederlanders dat mensen de tijd nemen om zelfs maar een paar Nederlandse basiswoorden en -zinnen te leren. Nederlanders verwachten niet dat je vloeiend spreekt, maar Nederlanders stellen het zeer op prijs dat je je oprechte interesse in hun taal, cultuur en land toont.

Nederlands is een prachtige taal, gesproken door meer dan 23 miljoen mensen over de hele wereld. Hoewel de taal zijn oorsprong vindt in Nederland, is het ook de nationale taal van Suriname in Zuid-Amerika, op Aruba en de Nederlandse Antillen in het Caribisch gebied. Dus als je van plan bent om naar het buitenland te gaan, probeer dan een paar van de veelgebruikte taaltermen op te pikken.

De beste manier om dat te doen is door een paar nieuwe Nederlandse woorden en uitdrukkingen te leren. Hieronder vind je enkele nuttige Nederlandse zinnen die je in verschillende situaties kunt gebruiken. De onderstaande woorden en zinnen zijn geschreven in het Engels en Nederlands en hebben vervolgens een handige fonetische uitspraak tussen haakjes.

Nederlands leren voor anderstaligen online

Deze op maat gemaakte Nederlandse gids met zinnen is bedoeld voor mensen die geen Nederlands spreken, maar wel geïnteresseerd zijn in het leren van de taal of op zijn minst een inleiding tot de taal willen proberen, zelfs als ze aan het einde van het verhaal maar een paar woorden kunnen zeggen.

Proberen om deze Nederlandse woorden en zinsdelen te onthouden, zullen je helpen om een ​​betere ervaring van de Nederlandse cultuur te hebben. Want als je eenmaal in hun moedertaal met Nederlanders gaat praten, zullen ze niet alleen anders naar je kijken, maar zullen ze ook meer voor je openstaan.

Nederlandse Basisuitdrukkingen die Iedereen kan Proberen

Probeer deze vier Nederlandse basisuitdrukkingen te onthouden, zodat wanneer je een moedertaalspreker van het Nederlands tegenkomt, je hen kunt verrassen en met het feit dat je Nederlands probeert te spreken. Ongeacht je niveau of vaardigheid als het gaat om het leren van talen, zijn deze vier woorden zo vergelijkbaar met het Engels dat je ze moet kunnen onthouden en vloeiend gebruiken.

 1. Hello: Hallo (Ha-Low)
 2. Goodbye: Doei (Doo-Ee)
 3. Yes: Ja (Yah)
 4. No: Nee (Nay)
Help mensen op weg in de Nederlandse taal
Wees trots op de mensen die Nederlands proberen te spreken! ǀ Unsplash

Demonstreer een Uitstekende Etiquette met deze Algemene Nederlandse Zinnen

De Nederlanders hebben een zeer beleefde cultuur, ondanks dat ze modern zijn en meegaan met de tijd. Ze zijn er nog steeds in geslaagd om goede manieren te behouden als sociale standaard. Of het nou goedemorgen is wanneer je je winkel binnenloopt of iemand bedankt om je ergens mee te helpen. Goede manieren gaan ver in de meeste culturen, en wanneer je Nederlands spreekt, is dit geen uitzondering.

Niets toont goede manieren meer dan weten hoe de volgende zinnen moeten worden gezegd. Hoewel deze zinnen nog steeds eenvoudig zijn, zijn ze langer dan de bovenstaande basisuitdrukkingen en het kan dus iets langer duren om ze te leren. Maar als je ze eenmaal met een Nederlander gebruikt, ben je verslaafd, omdat ze zo blij zijn dat je geprobeerd hebt om hun moedertaal te spreken.

 1. Good Morning: Goedemorgen (Who-Da More-Gah)
 2. Good Afternoon: Goedemiddag (Who-Da Mid –Dag)
 3. Good Evening: Goedenavond (Who-Dan A-Vand)
 4. Thank You: Dankuwel (Dan Que Vel)
 5. You Are Welcome: Graag Gedaan ( Heir-He-Dan)
 6. Please: Alstublieft (Alls-Too-Bleaft)
 7. Excuse Me: Neem Me Niet Kwalijk (Name My Neat Ca- Val-Lick)

Handige Nederlandse Zinnen voor Gesprekken en het Maken van Nieuwe Vrienden

Toegegeven, deze zinnen helpen je niet om een ​​volledige discussie in het Nederlands te voeren, maar ze zullen je een paar goudklompjes geven die je tijdens het hele gesprek kunt gebruiken. Deze eenvoudige Nederlandse zinnen zullen je vooral op weg helpen in een gesprek.

Als je creatief kunt zijn en een grote glimlach kunt toevoegen, kunnen deze sociale zinnen een geweldige opener worden om je kennis te laten maken met enkele vriendelijke inwoners. Hoewel het correct uitspreken van de zinnen niet essentieel is, is het belangrijk om te lachen, plezier te hebben en het eens te proberen. Elke autochtone persoon die je tegenkomt, kan het niet laten om je te helpen met de zinnen of gewoon te stoppen om een ​​praatje te maken. Het gevoel van voldoening dat je uit dit resultaat zult voelen, kan genoeg zijn om je te motiveren om de taal te blijven leren.

12. Cheers: Proost (Praw-St)
13. How Are You?: Hoe Gaat Het Met U? (Who-Hat–Tett-Met-Oou?)
14. I Am Fine: Het Gaat Goed (Het-Hat-Hood)
15. And You?: En Met U? (En-Met-Oou?)
16. What Is Your Name? : Hoe Heet Je?  (Who-Haj-Yeh?)
17. I Am (Name): Ik Heet ( Ick Hate...)
18. Nice To Meet You: Aangenaam  (Ann-Her-Nam)
19. Can I Have Your…(Facebook/Email/Whatsapp)?: Mag Ik Jouw...Hebben? (Mac-Ick-Yaw…Heaben?)

Blijf je Nederlands oefenen om het te behouden
Probeer om je Nederlandse woorden en zinnen te onthouden ǀ Unsplash

Eenvoudige Nederlandse Zinnen om te Overleven

Zo nu en dan kan het mis gaan, hoewel het niet al te moeilijk zou zijn om hulp te vinden in Amsterdam (dutch course Amsterdam), waar bijna iedereen Engels spreekt. Hoe verder je je buiten de hoofdstad waagt, hoe verder je jezelf bevindt van mensen die Engels spreken. In andere Nederlandstalige landen is het aantal Engelstaligen misschien nog minder. Het is dus altijd belangrijk om tijdens het reizen voorbereid te zijn op alle eventualiteiten.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent, inclusief ervoor te zorgen dat je je tickets, je paspoort, geld en je koffer bij je hebt. Maar het wordt ook vaak aangeraden om een ​​kleine EHBO-doos mee te nemen wanneer je op reis gaat om je te helpen bij eventuele oppervlakkige gezondheidskwesties. Hoewel dit allemaal heel voor de hand liggend is, kan het zijn dat uw linguïstische EHBO-doos veel minder voor de hand ligt.

De meesten van ons hebben tegenwoordig apps op hun telefoon, die kunnen helpen met het opzoeken van vertalingen, woordenboeken en taalgidsen of zelfs voor je kunnen spreken. Wat zou er echter gebeuren als je batterij leeg raakt of als je je telefoon kwijtraakt. Het is altijd de moeite waard om een ​​paar woorden te kennen om er zeker van te zijn dat je hulp kunt krijgen als je die nodig hebt.

 1. Do You Speak English?: Spreekt U Engels? (Spray Oo Ang-Uhls?)
 2. Where Is The?: Waar Is De? (Var Iz Day?)
 3. Bathroom: Toilet/Wc (Twa-Let/Vey Say)
 4. Airport: Vliegveld (Vleaf-Felled)
 5. Hospital: Ziekenhuis (Ze-Ken-House)
 6. I Don’t Understand: Ik Snap Het Niet (Ick Snup-Het-Niv)
 7. Call The Police: Bel De Politie (Bell-Da-Polit-See)
 8. Call The Doctor: Bel Een Arts (Bell-En-Artz)
 9. Stop: Halt (Hald)

Nederlandse Woordenschat die Sterk op Engelse Woorden Lijkt

Taal en cultuur in Nederland zijn ongelooflijk interessant. Wanneer je reist en nieuwe talen leert, krijg je niet alleen het vermogen om te communiceren en te groeien als een persoon, maar je krijgt ook het onverwachte voordeel dat je meer te weten kunt komen over je eigen taal en cultuur.

Terwijl het Nederlands zijn wortels heeft in de Germaanse taal, heeft het Engels zoveel Nederlandse woorden in de taal geïntegreerd dat het je zou kunnen verrassen. Het kan verrassend zijn om te weten dat Engels en Nederlands veel woorden gemeen hebben, dus misschien spreek je al meer Nederlands dan je denkt.

Neem een ​​kijkje in een Nederlands boek om supersnel te leren.

Hoewel al deze woorden hier niet worden vermeld, vind je hieronder enkele van de meer populaire. Hoewel ze dezelfde betekenis hebben, worden ze in bijna alle gevallen met een ander accent en intonatie uitgesproken.

Het fonetisch is hier niet toegevoegd, omdat je het op de gebruikelijke manier zult begrijpen. Ik heb aangegeven waar de spelling anders is door het woord cursief te zetten, met het Engels als eerste en het Nederlands als tweede taal (cursus Nederlands).

Soms kan Nederlands leren gemakkelijk zijn
Sommige Nederlandse en Engelse woorden schrijf je hetzelfde ǀ Pixabay - emkanicepic
 1. Sorry
 2. Taxi
 3. Hotel
 4. Beer: Bier
 5. Tea: Thee
 6. Lunch
 7. Dinner: Diner
 8. Coffee: Koffie
 9. Water
 10. Pen
 11. Laptop
 12. House: Huis
 13. Supermarket: Supermarkt
 14. Bank
 15. Bus

Door films in het Nederlands te bekijken, leer je heel snel.

Grappige Algemene Nederlandse Zinnen om Indruk te Maken op de Lokale Bevolking

Dus als je het leuk vindt om in het lokale dialect te komen, wanneer je op reis bent, zijn hier drie bonuszinnen die best leuk zijn als ze letterlijk vanuit het Nederlands in het Engels worden vertaald. Ik heb de fonetische tekst hier niet toegevoegd omdat deze hier is om je te laten lachen en je een opwindend gesprek te geven wanneer je vrienden maakt met een aantal Nederlandstalige autochtonen.

 1. I Am Enjoying My Meal:
   •  Alsof Er Een Engeltje Over Je Tong Piest
   •  (Literal Translation – As If An Angel Is Peeing On Your Tongue)
 1. I Can’t Understand:
   • Daar Kan Ik Geen Chocola Van Maken –
   •  (Literal Translation –  I Can’t Make Any Chocolate From That)
 1. This Is An Exclamation When You Are Amazed:
   • Nu Breekt Mijn Klomp
   • (Literal Translation – Now My Wooden Shoe Is Breaking.)
Durf in het Nederlands te spreken!
Om te beginnen met praten in het Nederlands heb je moed nodig ǀ Unsplash

Dus dit rond onze gids met zinnen af. Uit deze lijst hoop ik dat je een paar woorden kunt vinden die je kunt gebruiken tijdens je volgende reis naar een Nederlandssprekend land. Ik hoop dat je plezier beleeft aan je taal leerervaring en de Nederlandse cultuur kunt opsnuiven die rijk is aan geschiedenis.

Onthoud dat een belangrijk deel van het besluit om een ​​taal te leren moed is. Wees niet bang om jezelf voor gek te zetten met fouten die je ongetwijfeld zult maken terwijl je aan het leren bent. Deze fouten zijn een kans om te leren en te verbeteren.

We moeten allemaal onthouden dat wanneer we een nieuwe taal leren dat we onze eigen grootste critici zijn. Terwijl we het onszelf kwalijk omdat we het laatste woord dat we hebben ontdekt niet kunnen bevatten, worden mensen om ons heen geïnspireerd door het feit dat we het zelfs proberen.

De meeste mensen in de wereld keren terug naar het spreken van Engels, en verwachten dat ieder ander dit voorbeeld volgen. Wanneer je een taal leert spreken, stap je uit je comfortzone om jezelf te laten zien als iemand die houdt van en respect heeft voor verschillende culturen.

Dus wat is het eerste Nederlandse woord dat je gaat proberen?

Heb je een leraar Nederlands (NT2) nodig?

Vond je dit artikel leuk?

5,00/5, 1 votes
Loading...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!