Dus je hebt besloten om Nederlands te leren, lessen te nemen en zelfs met zelfvertrouwen te communiceren. Wat nu? Nou, afgezien van het leren van de taal, is een van de andere veelvoorkomende problemen ervoor te zorgen dat je de taal behoudt als je die eenmaal hebt geleerd. Dit geldt voor of je nu in Nederland, Suriname, op Aruba of de Nederlandse Antillen woont waar het Nederlands van nature wordt gesproken (cursus Nederlands).

Dan hoef je je niet al te veel zorgen te maken, het is waarschijnlijk dat je de hele dag door de taal moet gebruiken die zal werken om die fris in je geest te houden. Maar als je Nederlands leert en in een land woont dat een andere moedertaal spreekt, moet je blijven werken aan je spreekvaardigheid om ervoor te zorgen dat je je taalniveau of vertrouwen niet verliest.

Nederlands leren online

Wanneer je hard hebt gewerkt om een ​​taal te leren, kan het een goed idee lijken om gewoon door te gaan naar het volgende doel. Maar vergeet niet dat het vloeiend spreken van een taal een voortdurend doel is dat je regelmatig moet bijschaven.

Weet je bijvoorbeeld nog hoe lang het duurde voordat je Engels of je eigen moedertaal vloeiend hebt leren spreken? Het was gemiddeld zes à zeven jaar en je had permanent leraren (je ouders of voogden). Bovendien was je volledig ondergedompeld in de cultuur en werd je door de taal omringd. Iedere persoon, school, shows op tv of muziek waren in je eigen moedertaal. Ik verzeker je dat als je niet meer in je eigen land zou wonen en een jaar lang niet je moedertaal zou spreken, het niet langer zo gemakkelijk zou zijn om jezelf welsprekend en vloeiend uit te drukken.

Bekijk films in het Nederlands om snel te leren.

De beste leraren Nederlands (NT2) beschikbaar
Jordan
5
5 (33 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (15 reviews)
Karen
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (16 reviews)
Linda
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (8 reviews)
Anita
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (13 reviews)
Tamara
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (15 reviews)
Piet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (10 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
4,9
4,9 (8 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (33 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (15 reviews)
Karen
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (16 reviews)
Linda
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Anita
5
5 (8 reviews)
Anita
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (13 reviews)
Tamara
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (15 reviews)
Piet
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (10 reviews)
Peter
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
4,9
4,9 (8 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Het Belang van het Behoud van de Taal

Het is belangrijk dat je een taal blijft oefenen
Het is belangrijk om je verworven kennis te behouden ǀ Unsplash

Alles waar je goed in wilt zijn of verbeteren, moet regelmatig worden geoefend. Of het nu gaat om het onthouden van een wiskundig probleem, hoe te excelleren op het werk of hoe verschillende talen te spreken. Hoe meer je oefent, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om nieuwe taalvaardigheden te leren, je vaardigheid te behouden en je uitdagingen onder de knie te krijgen, waardoor je ook dichter bij de spreekvaardigheid komt.

De tijd die je hebt geïnvesteerd in het leren van je nieuwe taal is een waardevolle investering. Maar het is geen eenmalige investering, dus als je van plan bent om alle woorden, zinsdelen, vervoegingen en grammaticale kennis die je hebt verworven te behouden, moet je oefenen met wat je hebt geleerd. Dit kun je doen door zelfstudie en het besef dat taalverwerving draait om continue verbetering.

Hoewel het spreken met een autochtone Nederlander een geweldige manier is om je Nederlands op peil te houden, kun je ook andere bronnen integreren om je verdere ontwikkeling te ondersteunen. Zaken als het lezen van Nederlandse literatuur kan een dwingende manier zijn om je onder te dompelen in de Nederlandse taal en cultuur. Het is ook gemakkelijk te integreren in je levensstijl, wat het doorlopende leren dat taalbehoud vereist, kan ondersteunen.

Breng je vrije tijd door met de beste Nederlandse taal-apps.

Nederlandse Boeken Lezen in de Originele en Officiële Taal

Nederlandse boeken lezen die beschikbaar zijn in het Nederlands en zijn vertaald in het Engels is een uitstekende manier om beide boeken naast elkaar te lezen. Je kunt ook gewoon het Nederlandse boek zelf lezen, of je kunt het Nederlandse boek gebruiken met het bijbehorende audioboek. Literatuur gebruiken om Nederlands te leren of op te frissen is uitstekend, want er zijn zoveel middelen voor je beschikbaar, zelfs als je niet in een Nederlandstalig land bent.

Het gebruik van boeken als leermateriaal zal je woordgebruik en Nederlandse uitspraak verbeteren en versterken, je een betere woordvolgorde, algemene woorden, werkwoordgebruik en nog veel meer leren. Boeken zijn ook veel interessanter dan de typische leerboeken die op maat gemaakt leermateriaal zijn voor het leren van een nieuwe taal.

Volg je cursus Nederlands met een N2T docent!

Laten we een Kijkje Nemen naar een Paar Voorbeelden van Enkele Fantastische Boeken die je op Weg kunnen Helpen.

The Dinner (Het Diner), een boek van Herman Koch, is een internationale bestseller en beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Alsmede aangepast voor een grote film met in de hoofdrol Richard Gere. Dit boek gaat over een familie die moeilijke beslissingen neemt tijdens dit ene diner in een chique restaurant. De roman zit vol onzekerheid, spanning en emotie. Het boek is een thriller dat moeilijk zal zijn weg te leggen, zodat je misschien vergeet dat je je Nederlands oefent tijdens het lezen. Koch is een enorm succesvolle schrijver uit Nederland die uitblinkt in het creëren van tot nadenken stemmende karakters en emotionele atmosferen. Je kunt dit boek vinden op alle plaatsen waar boeken worden verkocht, en je kunt de Nederlandse e-boek editie hier op Amazon Nederland krijgen.

The Tea Lords (Heren van de Thee) is het populaire boek van Hella S. Haasse beschikbaar in het Nederlands en het Engels. Dit is een boek over de Nederlandse plantages en volgt een rijke landeigenaar wiens leven langzaam aan het ontrafelen is. Haasse werd geboren in Indonesië, maar verhuisde naar Nederland en is daar een zeer bekende auteur geworden. Haar eerste boek werd in 1945 uitgegeven, dus zij wordt als een klassieke auteur beschouwd en haar werk is bekend. Je vindt dit boek op alle plaatsen waar boeken worden verkocht.

Harry Mulisch is een internationale Nederlandse bestseller auteur van vele boeken met een van zijn meest bekende dat The Discovery of Heaven (De Ontdekking van de Hemel) is. Dit boek is beschikbaar in het Engels en Nederlands en richt zich op het twintigste-eeuwse trauma door de ogen van een volledig spectrum van filosofische en spannende emoties. De Nederlandse versie van het boek is te koop bij Amazon Nederland als e-boek. Het is ook beschikbaar waar het boek online wordt verkocht.

Boeken verkrijgbaar in het Nederlands en Engels helpen je de taal te leren
'De Ontdekking van de Hemel' is ook verkrijgbaar in het Engels ǀ Visualhunt - Stan

Een Goede Krant om je te Helpen je Taalvaardigheden te Behouden

Als je vindt dat boeken in deze fase van je taaltraining te intimiderend zijn, kun je proberen Nederlandse kranten te lezen. Dit kan natuurlijk een uitdaging zijn als je momenteel niet in een Nederlandstalig land woont. Maar dankzij het internet kun je eenvoudig gratis online Nederlandse kranten vinden die je op alle dagen van de week een hapklare lezing zullen geven.

Ook is het voordeel dat je door het lezen van het nieuws over literatuur veel zult leren over de Nederlandse cultuur en geschiedenis en zelfs het algemene gedrag. Je kunt ook nieuws krijgen over je thuisland, waardoor je een frisse wind kunt proeven over je eigen lokale nieuws. Dus laten we de krant lezen en ons Nederlands versnellen.

De Volkskrant

Deze krant biedt nationaal en internationaal nieuws en heeft een luchtige stem.

https://www.volkskrant.nl/

NRC Handelsblad

Deze krant heeft een meer serieuze zakelijke focus en omvat ook cultuur zoals de kunst en boekrecensies

Het Financieele Dagblad

Deze krant is de Nederlandse Financial Times, dus deze moet je lezen voor alle financiële zaken.

Trouw

Dit is een langlopende krant, opgericht in de Tweede Wereldoorlog. Deze krant is duidelijk en erg lezersvriendelijk bij het leren van het Nederlands.

Verbeter je Nederlands door middel van kranten
Probeer een Nederlandse krant te lezen! ǀ Visualhunt - WindwalkerNLD

Gratis Taalleermethoden voor Literatuur

Het toevoegen van enkele nieuwe methoden aan je routine in de vreemde taal is essentieel. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het leren van Nederlands als tweede taal.

 1. Lees je Nederlandse boek of Nederlandse krant en arceer nieuwe woorden, woorden die je moeilijk vindt of woorden die je niet kunt lezen.
  > Met de nieuwe Nederlandse woorden kun je een vocabulaire boom maken.
  > Teken de boomstam en enkele takken.
  > Schrijf je nieuwe Nederlandse woord op een blaadje en plak het aan je boom.
 2. Lees hardop. Als je hardop leest, kun je jezelf horen en je leesvaardigheid vergroten.
 3. Oefen met lezen door een Nederlander voor te lezen en vraag hem om een ​​evaluatie.
 4. Download het bijbehorende audioboek dat bij je boek past.
  > Luister naar het audioboek als het beschikbaar is en lees mee met de sprekers. Dit helpt je uitspraak en gespreksvaardigheden        scherp te houden.
 5. Oefen met lezen en herschrijf wat je je herinnert.
  > Het oefenen van je begrip tijdens het leren van het Nederlands zal je helpen meer van de taal te behouden.
 6. Selecteer een zin en schrijf de volgende alinea in je eigen woorden.
  > Neem je favoriete zin uit de tekst en bouw er vervolgens op in de Nederlandse taal.
 7. Selecteer een uitdrukking uit en oefen die  in de verschillende werkwoordstijden.
  > Als je zin bijvoorbeeld 'hij loopt' is, kun je de tegenwoordige tijd in de verleden tijd 'hij liep' veranderen en controleren op fouten die        eigenlijk gewoon kansen zijn om te verbeteren.
 8. Wordt interactief; Word lid van of richt een Nederlandse boekenclub/leesgroep voor Nederlandse taalstudenten en autochtone Nederlanders op.
 9. Word lid van een Nederlandse sociale groep op Facebook en maak je eigen taalfamilie. Voer een gesprek met de mensen daar en deel zelfs wat je leest in je Nederlandse boeken.
  > Dit is een voorbeeld van een gratis online groep die zich richt op de Nederlandse leerervaring -
Deel Nederlandse informatie op faceboek
Sluit je aan bij een Nederlandse groep op facebook om de taal te leren ǀ Visualhunt - Gustavo da Cunha Pimenta

Als je het leuk vindt om de krant of een goed boek te lezen, waarom zou je een volgende keer geen Nederlandse editie halen en zelfs als je het uitdagend vindt, kun je altijd een Nederlands woordenboek gebruiken om je lezen te ondersteunen. Het maakt niet uit wat je doet om je leren en ontwikkeling te diversifiëren wanneer je de taal leert. Nederlandse boeken en kranten kunnen een uitstekende hulpbron zijn om te integreren in je programma en routine voor het leren van talen.

Terwijl het leren van het Nederlands uitdagend is de Nederlandse cultuur rijk aan mogelijkheden om je leren te ondersteunen en je te verdiepen in nieuwe kunstvormen. De Nederlandse taal is een fantastische taal, gesproken door meer dan 23 miljoen Nederlanders, dus je hebt altijd een aanzienlijk aantal mensen om mee te praten. Zelfs als je zelf niet naar de landen kunt gaan, kun je nog steeds moedertaalsprekers van het Nederlands online ontmoeten, wat ook de beste manier is om toegang te krijgen tot nieuwe inhoud waarvan je misschien nog niet weet (Dutch course Amsterdam).

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (3 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!