Er zijn een miljoen redenen om te sporten en fit te worden! In vorm komen, afvallen en een over het algemeen gezondere levensstijl leiden. Dat is een onverslaanbaar gevoel, en fitness thuis of buitenshuis zal je helpen dit te bereiken!

Superprof wil je laten zien hoe een geweldig fitnessprogramma je helpt om je trainingsmethoden correct uit te voeren en je doelen te bereiken.

Als je altijd onderweg bent en niet veel tijd over hebt, kan een goede fitnesstrainer via je computer de beste oplossing zijn. Hij/zij helpt om je tijd te optimaliseren en je te helpen sporten in je schema te passen.

De beste leraren Fitness beschikbaar
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Artjom
5
5 (5 reviews)
Artjom
60€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cedinio
5
5 (14 reviews)
Cedinio
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alexander
5
5 (5 reviews)
Alexander
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jelle
5
5 (7 reviews)
Jelle
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Branco
5
5 (8 reviews)
Branco
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Joost
5
5 (5 reviews)
Joost
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ayoub
4,9
4,9 (7 reviews)
Ayoub
55€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Voordelen van Fitness Training Thuis

Met online coaching kun je thuis trainen
Als je kamer ruimte heeft voor een mat kun je beginnen met online lessen ǀ Pixabay - StockSnap

Wat vind je ervan om om 6 uur 's ochtends een fitness les te volgen voordat je de kinderen naar school brengt? Of misschien een les om 22.00 uur nadat je de hele dag op de been bent geweest? We kunnen ons voorstellen dat dit niet de meest aanlokkende gedachte is.

Het eerste voordeel van het zoeken naar een ‘personal trainer bij mij in de buurt’ is dat ze bij je thuis kunnen komen om je sessies uit te voeren. Een enorme verademing voor drukbezette mensen! Je kunt lekker in je eigen huis blijven en sporten op een tijdstip dat jou uitkomt. Het enige wat je hoeft te doen is vooraf de tijden met je trainer te bespreken en deze perfect aan te passen aan jouw schema!

Het tweede voordeel van het vragen van je thuis- of online personal trainer om sessies bij je thuis te geven, is dat je ongelukken en letsel kunt voorkomen.

Je trainer is gekwalificeerd en goed geïnformeerd over het lichaam en de oefening. Ze zullen je dus kunnen leren hoe je correct moet oefenen. Dat is niet altijd het geval wanneer we nieuwe dingen proberen zonder toezicht.

Om echte resultaten te zien, is het cruciaal dat je alles goed doet en geen slechte gewoonten oppikt. Dit kan ook leiden tot ernstige belasting en blessures. Het is dus het beste om professionele hulp in te roepen wanneer je met een fitnessprogramma begint.

Zoek een trainer die voor zichtbare en effectieve resultaten kan zorgen. Probeer enkele recensies of succesverhalen te vinden voordat je een langetermijnplan met hen start.

Het is gemakkelijk om een ​​geplande sportschooltrip over te slaan, simpelweg omdat niemand afhankelijk is van je aanwezigheid. Met een PT kom je echter niet zo makkelijk weg.

Het is ook enorm belangrijk om je dieet te verbeteren wanneer je aan een fitness- of afslankprogramma begint. Denk na over het starten van een eiwitrijk maaltijdplan en concentreer je echt op je voeding. Die moet overeenkomen met de hoeveelheid activiteit die je doet.

Ga aan de slag met een personal trainer!

Hoe Kun je Je Huis Gebruiken voor een Trainingssessie?

Je hebt geen villa nodig om thuis te fitnessen! Het is ideaal om een ​​behoorlijke vloeroppervlakte beschikbaar te hebben. Dat kan bijvoorbeeld zijn in je woonkamer. Er moet in ieder geval ruimte zijn om een ​​oefenmat neer te leggen. Kies ervoor om indien mogelijk ook bij een raam te trainen, om je wat frisse lucht te geven en je koel te houden.

Als je het geluk hebt een tuin te hebben en het is niet te koud, waarom zou je die dan niet omtoveren tot een buitenfitnessruimte? Je hebt ruimte en frisse lucht, en je hebt minder kans om je meubels te beschadigen...

Zelfs als je een kleine leefruimte hebt, is het nog steeds mogelijk om deze om te vormen tot een trainingsruimte. Je kunt je meubels in je voordeel gebruiken. Je kunt de vorm van je bed of een stoel gebruiken om je te helpen bij je personal training.

En met een simpele mat op de grond kun je allerlei oefeningen doen. Denk bijvoorbeeld aan sit-ups, planking, stretches, burpees, squats - je kunt zo fantasierijk zijn als je wilt!

Is Online Fitness Training Effectief?

Online training geeft je veel vrijheid
Online kun je push-ups doe waar je maar wilt ǀ Fickr.com - Tim Cigelske

In plaats van zelf een personal trainer in te huren, kun je besluiten het heft in eigen handen te nemen en gebruik te maken van de vele coaching programma’s die personal trainers op internet te bieden hebben.

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een online sportcoach. Een enorm voordeel is dat je kunt kiezen wanneer je wilt trainen op het moment dat het jou uitkomt. Je hebt toegang tot hetzelfde soort personal trainingsschema's om geweldige resultaten te behalen, zoals:

  • Gewicht verliezen;
  • Een platte buik krijgen;
  • Versterking en toning;
  • Rekoefeningen en meer ontspannende oefeningen.

En het laat ook vallen en opstaan ​​toe. Als je iets probeert dat je niet leuk vindt, kun je er gewoon mee ophouden ​​en iets anders zoeken. Online coaching is fijn om snel te vinden wat voor jou werkt.

Met bepaalde digitale trainingsprogramma's en apps kun je ook verbonden tracking-armbanden gebruiken (zoals FitBit of Garmin). Deze kunnen je echt aanmoedigen om boven op je conditie te zitten en ook je voortgang te volgen. Sommigen van hen zijn gespecialiseerd in bepaalde soorten sporten. Er zijn bijvoorbeeld apps voor intervallopen.

Als je buiten aan het sporten bent - zoals hardlopen of fietsen - en je voelt je bijzonder gemotiveerd, dan kun je je sessies ook delen. Dat kan via online community platforms zoals Polar Flow, Garmin Connect, Strava of Training Peaks.

Er is één cruciale vereiste die nodig is voor internet training, en dat is motivatie. Je moet gemotiveerd blijven tijdens je sessies en tijdens een programma, zodat je de gewenste resultaten krijgt.

Als je het gevoel hebt dat je jezelf niet zult pushen of als je niet de zelfdiscipline hebt om alleen te werken, dan heb je waarschijnlijk baat bij een echte trainer in plaats van een online trainer.

Ga aan de slag met personal training in Rotterdam - personal trainer Rotterdam

Wat Zijn Enkele Sterk Aanbevolen Online Trainingsprogramma's?

Als je 'online fitnesstraining' in je zoekmachine typt, vind je talloze verschillende coaching programma's en persoonlijke trainingssites om door te bladeren.

Een van de eerste resultaten die je zult zien, is Ultimate Performance (UP) Fitness, dat een professionele en gekwalificeerde fitnessinstructie biedt voor iedereen van elk fitnessniveau. UP Fitness leden krijgen een voedingsadvies en een-op-een personal training en advies. Dit zorgt ervoor zodat jouw programma perfect is afgestemd op jouw lichaam en jouw doelen.

Je kunt kiezen uit verschillende fitnessprogramma's, met opties voor gewichtsverlies, vrouwelijk gewichtsverlies, spieropbouw en algemene versterking en toning. De website staat vol met succesverhalen en voor-en-na foto's om je te laten zien wat je zou kunnen bereiken!

Een van de geweldige dingen van UP Fitness is dat het een enorme focus heeft op zowel dieet als lichaamsbeweging. Je kunt namelijk geen geweldige resultaten behalen zonder beide elementen onder controle te hebben. Je krijgt advies over boodschappen doen, maaltijden plannen en hoe je je voeding goed in balans kunt houden.

Een enorm succesvol online trainingsprogramma is The Body Coach. Joe Wicks, de oprichter, heeft de fitnesswereld stormenderhand veroverd met zijn multidisciplinaire coaching programma. Dit programma is niet alleen gericht op lichaamsbeweging, maar voorziet ook in een voedingsplan. Het biedt tal van magere recepten om snel geweldige resultaten te behalen.

Bij The Body Coach vind je ook recepten
Een enorm succesvol online trainingsprogramma is The Body Coach van Joe Wicks ǀ Flickr.com - Catherina Summers

Met de titel 'het nummer één online vetverliesplan op maat', kan de bodycoach ieders lichaam transformeren. Dat doet hij met zijn vakkundig ontworpen 'shift, shape and sustain'-programma, naast vele andere diëten die hij biedt.

Elk programma kan worden gedownload naar je telefoon, laptop of tablet. Je ontvangt op maat gemaakte recepten, trainingsschema's, advies en toegang tot ondersteunende coaches. Het dekt echt alle bases!

Joe Wicks heeft ook een enorme aanhang op sociale media, dus bekijk hem op Facebook en Instagram voor geweldige recepten. Werk ideeën uit, die allemaal gratis toegankelijk zijn.

En vergeet YouTube niet als je op zoek bent naar personal trainingsideeën of fitnessadvies. Er is een overvloed aan video's beschikbaar voor elke soort sport en oefening die je maar kunt bedenken. Ze zijn speciaal ontworpen door gekwalificeerde trainers zodat je ze veilig en comfortabel thuis kunt doen.

Een erg populair YouTube-kanaal voor gezondheid en fitness is Fitness Blender. Het is gemaakt door een man en vrouw en een team van personal trainers die geloofden dat fitness voor iedereen op elk moment toegankelijk moest zijn. Op basis hiervan bouwden ze een klein fitnessimperium op.

Fitness Blender biedt honderden gratis video's, variërend in lengte en intensiteit. Dat maakt het mogelijk dat je iets kunt kiezen dat perfect bij jou en je levensstijl past.

Een ander ongelooflijk YouTube-kanaal is Popsugar Fitness. De work-outs die ze bieden zijn leuk en feel-good, en houden ervan om waar mogelijk dans te gebruiken. Er zijn ook video's beschikbaar om je enkele van de meer basistechnieken te laten zien, zoals squats en stretches.

De trainingsvideo's variëren in tijden, met enkele korte video's voor beginners. De meeste video's zijn gericht op een personal training van dertig minuten. Je kunt echter kiezen tussen verschillende intensiteiten en doelgebieden om ervoor te zorgen dat je precies traint zoals je wilt.

De intense focus op cardio en dans maakt hun video's levendig en energiek. Het voelt dus niet eens alsof je zo hard aan het werk bent! Maar, ongelooflijk, je kunt ongeveer 500-600 calorieën verbranden tijdens een personal training van 45 minuten.

Als je ook naar hun website gaat, heeft Popsugar fitness ook een blog en een winkel. Je hebt toegang tot tal van recepten en artikelen die alle aspecten van gezondheid, fitness en algemene levensstijl behandelen.

Online training geeft inzicht in je voedselinname
Bij online personal training kun je vaak ook bijhouden wat je eet ǀ Pixabay - RitaE

Ga aan de slag met een personal trainer Amsterdam

Dus met al deze informatie hopen we dat je geïnspireerd bent om thuis te gaan sporten met een aantal online coaching programma's of YouTube-video's!

Welke methode of trainingsprogramma je ook kiest, of het nu gratis of betaald is, vergeet nooit om goed op te warmen en daarna ook te stretchen om overbelasting of blessures te voorkomen. Je kunt ook een korte warming-up- of cool-downvideo op YouTube vinden als het geen onderdeel is van de door jou gekozen training, om er zeker van te zijn dat je er klaar voor bent.

Houd er ook rekening mee hoe belangrijk het is om naast het sporten goed te eten en voor je lichaam te zorgen. Onthoud dat je met fitness precies krijgt wat je erin stopt!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!