Er is een oud Arabisch gezegde dat zegt: "Je moet nooit opgeven, want je loopt het risico dit te doen net als je op het punt staat te slagen."

Je zult in deze blog geen wondermiddel vinden om Arabisch te bestuderen, maar eerder manieren waarop je kunt slagen. De eerste les is om nooit op te geven.

Arabisch leren kan een lange en zware weg zijn, een weg die zeker motivatie, hard werken en doorzettingsvermogen vereist.

Er zijn veel redenen waarom het bestuderen van deze taal moeilijk is. Het enorm verschillende Arabische schrift is één reden. Andere zijn de verschillen in uitspraak en het feit dat het van rechts naar links wordt gelezen, die anders zijn dan de gewone Europese talen Frans, Duits, Spaans en Portugees.

Dit betekent dat het leren van het idioom van de Arabieren op jonge leeftijd erg belangrijk is. In feite maken veel opvoeders zich zorgen over het onderwijzen van hun kind in een tweede taal, om hen de beste hulpmiddelen te geven om later in het leven te slagen.

Helaas staat het dagelijks leven heel vaak in de weg, waardoor zelfs de meest gemotiveerde ouders falen.

De reden waarom ze falen is simpel; ze hebben niet de juiste methode gevonden.

Als Arabisch spreker of iemand met die afkomst, vraag je je misschien af: "Hoe leer ik mijn kleuter het idioom van de Arabieren?"

Het maakt niet uit of je wilt dat je kind leert om de Koran te bestuderen, of dat je gewoon wilt dat ze in contact komen met hun Arabische oorsprong.

Superprof heeft een manier gevonden.

We hebben geleend van alle momenteel erkende en beschikbare methoden en met zorgvuldige studie hebben we de beste manier gecreëerd om jonge leeftijd Arabisch te leren.

Arabische alfabet kaarten voor kinderen
Je kunt je kind op een leuke manier het Arabische alfabet leren | Flickr.com - gakish
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (4 reviews)
Muna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shahed
Shahed
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (3 reviews)
Shaden
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (4 reviews)
Muna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shahed
Shahed
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (3 reviews)
Shaden
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom is Arabisch Voor Kinderen zo Belangrijk?

We horen vaak het gezegde: "Het brein van een kind is als een spons."

De reden is dat het zo is.

Wat je Moet Weten Over het Onderwijs van Arabisch aan Kinderen

Zeven of acht jaar oud is de perfecte leeftijd om te leren. We zijn dan niet bang om grappen te maken, noch om basisinformatie te herhalen, en wat nog belangrijker is, ons brein is op het toppunt van zijn hersenvermogen om nieuwe informatie te leren.

Nieuwe wetenschappelijke rapporten tonen aan dat de hersenen van een kind in de eerste jaren van zijn leven gemiddeld tussen de 700 en 1000 nieuwe paden per seconde creëren.

Degenen met ouders met twee multiculturele achtergronden zullen een duidelijk voordeel hebben bij het bestuderen van de Arabische taal.

Maar is het voor een moedertaalspreker van het Nederlands moeilijk om de Arabische taal te bestuderen?

Ja, maar het leren van deze taal op jonge leeftijd zal de kansen vergroten, vooral als de ouders geduldig en gemotiveerd zijn en het leren van de Arabische taal door hun kinderen een prioriteit maken.

Je moet profiteren van apps zoals Dinolingo, die het leerproces helpen.  Hier vind je Arabische lessen, video’s, liedjes, boeken en geheugen spelletjes voor kleuters. Je kunt de items downloaden op je telefoon, tablet of smart TV. Je kunt je kind dus overal les geven. Dinolingo kost voor een jaar € 8,44 per maand.

Naarmate een kind ouder wordt, kunnen ze nog steeds een andere taal leren, maar de leercurve zal langzamer zijn en de tijd om een ​​nieuwe taal te leren zal langer zijn. Het zal niet langer een moedertaal zijn, maar een tweede taal.

Een kleuter Arabisch onderwijzen  heeft veel voordelen en pluspunten:

 • Het stimuleren van de hersenen, de 'spons' waar we het eerder over hadden, zal elke activiteit en het mentale proces ten goede komen;
 • Nieuwsgierigheid ontwikkelen: ze worden gestimuleerd door de nieuwe cultuur, taal en geschiedenis;
 • Je kind onderwijzen dat leren een levenslange reis is;

Hoe Kunnen Ouders hun Kinderen Helpen Arabisch te Leren?

Het hebben van een Arabisch afkomst is hier duidelijk een voordeel.

Eerst en vooral moeten opvoeders met elkaar communiceren. Ze moeten een gemeenschappelijke strategie hebben om hun jonge kind het idioom van de Arabieren te leren. De Vader kan Nederlands praten en de Moeder kan bijvoorbeeld overwegend Arabisch spreken of andersom.

Als de pupil niet meteen een duidelijk onderscheid maakt tussen de twee, zal het langzaam, door zijn of haar ouders te observeren, het verschil tussen de Nederlandse en Arabische taal gaan begrijpen.

Dit is een cruciaal moment in de ontwikkeling van het kind met betrekking tot de samenleving waarin het leeft. Het zal bijvoorbeeld begrijpen dat de taal van zijn of haar moeder (vader) de taal is die wordt gesproken in de wereld direct om hem of haar heen, en dat de taal van zijn of haar vader (moeder) wordt ergens anders gesproken, en eigenlijk een bonus is. Het aanleren van de Arabische taal, vooral op jonge leeftijd, zal zeker een voordeel worden.

De taal die thuis gesproken wordt is de taal van het gezin.

Van jongs af aan is het belangrijk om met de baby in het Arabisch te praten, zodat hij of zij de tekens en patronen begint te herkennen en de taal langzaamaan de zijne/hare wordt.

Je kleuter deze taal onderwijzen is een dankbare maar zeer moeilijke taak. Dus zoek naar ‘Arabische cursussen in Nederland’ om je Arabisch op te frissen!

Enkele tips voor opvoeders:

 • Wees altijd positief en motiveer je pupil;
 • Spreek elke dag Arabisch;
 • Wees creatief! Er zijn een aantal verschillende manieren om Arabisch te leren, waardoor het leren plezierig en verfrissend blijft!

Zorg voor voldoende boeken met foto's. Tekenfilms en tv zijn niet de enige en zeker niet de beste methode om je kleuter Arabisch te leren praten. In contact komen met andere leeftijdsgenoten die deze taal ook leren spreken is natuurlijk een enorme bonus.

Kinderen moeten gestimuleerd worden om te leren, en de enige wijze om dit te laten gebeuren is om onderwijs prettig te maken voor jullie allebei!

Aarzel ook niet om andere werkwijzen toe te voegen om de Arabische taal te onderwijzen: spelletjes, applicaties, taalcursussen en vele andere opties zijn beschikbaar voor nieuwsgierige kinderen met slechts één klik op de knop.

Er zijn tal van bronnen op internet om je te helpen bij dit proces.

Je Kind de Basisregels van het Arabisch Leren

Voorbereiding op het bestuderen van deze taal is essentieel, dus voordat je kind Nederlands begint te leren op school, moet je ervoor zorgen dat je het thuis Arabisch leert.

De eerste stap is om je kleuter in deze taal te leren schrijven. Dit is vooral handig aangezien er over de hele wereld veel dialecten van het deze taal zijn, maar slechts één vorm van schrijven.

Hierna is hij of zij klaar om Arabisch te praten met andere leeftijdsgenoten.

Je zult bij de basis moeten beginnen; het alfabet leren en leren lezen en schrijven en tellen.

Een vierjarige Arabisch leren schrijven... Is dat onmogelijk?

Ahmed, een specialist in het onderwijzen van Arabisch aan kleuters, heeft een antwoord.

Ahmed neemt 28 stukjes papier die overeenkomen met de 28 letters van het alfabet.

Hij schildert de letters op elk stuk en laat het kind de letter hardop herhalen. Dan kiest hij of zij drie van haar favoriete letters en onthoudt ze.

Deze organische methode om op jonge leeftijd deze taal te leren, helpt bij het bestuderen van de korte klinkers en de drie vormen van elke letter - de eerste, middelste en laatste vorm - zodat het kind uiteindelijk leert de afbeelding en de kleur associëren met de bijbehorende geluiden.

Zodra het alle 28 letters en de uiteindelijke 112 vormen onder de knie heeft die een volledige Arabische zin vormen, is het erg belangrijk dat het regelmatig deze taal gaat lezen.

Maak Arabisch leren aantrekkelijk
Lees je kind voor uit een boek met plaatjes | Pixabay - dassel

‘s Avonds voorlezen stelt de kleuter in staat om de taal in hun slaap te onthouden en te oefenen zonder dat ze zich bewust zijn van hun leerproces.

Voorlezen in het Arabisch voor het slapengaan is een geweldige methode om ervoor te zorgen dat je kleuter deze taal kan leren en hem/haar zal laten wennen aan de letters, woorden en zinnen en hun betekenis.

Het volgende zal zijn om hem/haar te leren tellen en schrijven in deze taal.

Het kind leert van rechts naar links schrijven en Arabisch wordt zijn of haar eerste schrijftaal, misschien zelfs voordat het in de kleuterklas Nederlands leert schrijven.

Wat lezen betreft, zal de pupil veel baat hebben bij het leren over de grote figuren van de Arabische- en Moslim culturen, waardoor het een sterke band met de taal krijgt en ervoor zorgt dat hij of zij deze als volwassene blijft spreken.

Het is daarom noodzakelijk om een ​​hysterese-effect te creëren: een voorbijgaand fenomeen, dat desondanks nog steeds effecten heeft, dat wil zeggen dat ze het verlangen geeft om zelf te studeren.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat alleen lezen niet voldoende is. De ouders moeten het kind de manieren van de Arabische cultuur laten zien om de band met de taal te versterken.

Zo vormen ze een identiteit, een Arabische cultuur die ze voor de rest van zijn of haar leven bij zullen blijven.

Maar hoe is dit mogelijk? Is dit makkelijker gezegd dan gedaan?

Het enige antwoord is elke dag. Wil je slagen, dan moet je elke dag de tijd nemen om je kleuter deze taal te leren. Onderdompeling zal de sleutel zijn.

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (4 reviews)
Muna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shahed
Shahed
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (3 reviews)
Shaden
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (4 reviews)
Muna
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shahed
Shahed
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (3 reviews)
Shaden
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Sta Onderdompeling Toe bij het Leren van Arabisch

De Arabische taal moet de hoofdtaal worden die in huis wordt gesproken.

Waarom denken we dat het moeilijk voor ons is om een ​​nieuwe taal te leren? Omdat we zelden voor de onderdompelingstechniek gaan als het gaat om het bestuderen van talen.

De beste methode om je kinderen Arabisch te onderwijzen, is door ze volledig onder te dompelen in de cultuur, tradities en gebruiken van deze taal, vooral door het thuis te praten.

Hier zijn enkele voorbeelden om dit te doen

 • Luister naar media;
 • Actief Arabisch praten aan tafel;
 • Adopteer de manieren en gebruiken van de Arabische wereld;
 • Leer het Heilige Boek van de Islam aan je pupil in de oorspronkelijke taal;
 • Luister naar muziek en zing Arabische liedjes: laat ze thuis spelen, in de auto, waar je ook bent.

Onthoud altijd dat het hebben van Arabisch sprekende vriendjes een geweldige wijze voor je kleuter kan zijn om deze taal te leren praten.

Samen leren is leuker
Het is een voordeel als je kinderen kent die ook Arabisch leren of spreken | Flickr.com - watchsmart

Niet alleen ten behoeve van een tweede taal, maar ook voor de kansen die de kennis en het begrip van een tweede cultuur biedt.

Kinderen praten constant met elkaar, wat een geweldige manier kan zijn voor geïmproviseerde Arabische lessen in spelletjes.

Op vakantie gaan in een land dat Arabisch als officiële taal heeft, is een geweldige wijze om de taal te leren en plezier te hebben met het gezin!

Een reis naar Marokko, Algerije of Saoedi-Arabië zou een ongelooflijke kans zijn om wat Arabisch te leren, terwijl ze woorden leren die relevant zijn voor de wereld die hij/zij voor het eerst ervaart!

Stel je bijvoorbeeld eens voor aan hoeveel dialecten het zal worden blootgesteld tijdens een reis door meerdere landen!

Het Inhuren van een Arabische Oppas kan je Kind Helpen om op Jonge Leeftijd de Taal te Leren

Het is waar dat het moeilijk kan zijn om dit tempo van het onderwijzen van Arabisch aan je kind vol te houden en dat je misschien hulp nodig hebt.

De ouders zullen op een gegeven moment, meer waarschijnlijk naarmate het kind ouder wordt, het gevoel hebben dat ze weer Nederlands willen gaan praten.

Er is een alternatief. Waarom huur je geen Arabisch sprekende oppas in?

Opvoeders moeten profiteren van de kansen die worden geboden door een oppas in te huren, en waarom zouden ze geen Arabisch sprekende oppas inhuren, zodat hun kinderen verder kunnen met het leren van deze taal?

Er zijn veel bureaus over de hele wereld die een dergelijke service bieden.

De au pair kan je kind van school halen, naar muziek- of sportlessen brengen, thuis voor hem koken en helpen met huiswerk, terwijl hij/zij uitsluitend in het Arabisch tegen hem/haar spreekt.

Dit is nog een andere geweldige methode om op jonge leeftijd deze taal te onderwijzen.

Maar is het genoeg?

Het inhuren van een dergelijke taaloppas zal zeer nuttig zijn, maar zal niet voldoende zijn om het in zijn/haar eentje op jonge leeftijd Arabisch te leren praten.

Je kunt erop vertrouwen dat er goed voor je kind wordt gezorgd door iemand die de hele dag door nieuwe Arabische uitdrukkingen en manieren gebruikt om deze taal te leren spreken.

Je kind Arabisch als tweede taal onderwijzen betekent ook dat je ze over de cultuur leert!

Films, tekenfilms, spelletjes en apps zijn allemaal geweldige werkwijzen om je kleuter Arabisch te leren praten.

Houd de aandacht van je kind vast
Arabische tekenfilms maken leren leuk | Pixabay - simisil

Zorg Ervoor dat Arabisch voor Beginners Leuk is

Als het kind van jongs af aan in aanraking is gekomen met het idioom van de Arabieren, moet je ze nieuwsgierig maken om verder te gaan.

Dat kan als je onderwijzen leuk maakt. Lachen en spelletjes zorgen ervoor dat een pupil deze taal verder wil onderzoeken.

Het moet nieuwsgierig zijn naar de tweede taal die het thuis leert. De manier waarop we nieuwsgierigheid stimuleren, is door onderwijzen prettig te maken.

Laten we eens kijken naar enkele grappige mogelijkheden om op jonge leeftijd Arabisch te leren op internet:

www.goethe-verlag.com

Dit is een geweldige methode om op jonge leeftijd online Arabisch te leren!

De voordelen van onderwijs vanaf jonge leeftijd hebben we al gezien, hier kunnen we die lessen aan het werk zien.

Het feit dat de spellen die hier beschikbaar zijn gratis zijn, maakt ze misschien aantrekkelijker voor jou en je partner.

Zorg ervoor dat je deze taalsite bezoekt en toegang krijgt tot de inhoud.

Er zijn veel spellen voor verschillende onderwerpen:

 • Alfabet
 • Boeken
 • Vertaling
 • Geografie
 • Namen
 • Cijfers
 • Kleuren

Op zoek naar andere manieren om gratis Arabisch te leren?

www.learnarabic.com

Dit is geweldige site voor je kleuter om Arabisch te leren en tegelijkertijd de voortgang van hem/haar bij te houden!

Deze methode is gericht op het gebruik van mijlpalen, zodat je je voortgang kunt volgen terwijl je vanaf jonge leeftijd Arabisch leert.

De mogelijkheden om extra hulpmiddelen te gebruiken om het leerproces aan te vullen, zoals dvd's en podcasts, zullen zeer nuttig zijn.

Het scorebord toont je voortgang en houdt bij hoe goed je leert in vergelijking met anderen in je klas.

Deze methode is een geweldige mogelijkheid om ervoor te zorgen dat je kleuter plezier heeft bij het leren van deze taal.

www.learningarabiconline.net

Deze site is ongelooflijk nuttig, niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen die een Arabische beginner is.

Deze site bevat veel nuttige activiteiten en spelletjes die jongvolwassenen en volwassenen kunnen helpen hun taalvaardigheid aan te scherpen.

Educatieve spellen, bordspellen, rollenspellen en opnames met lessen over:

 • Het alfabet;
 • Klinkers;
 • De veertien Arabische maan- en zonneletters;
 • Nummers;
 • Woordenschat;
 • Spelletjes;
 • Andere grappige activiteiten.

Het is belangrijk op te merken dat de spellen op deze site vooral handig zijn voor vrienden en families die samen willen leren.

www.verbling.com

Nu kun je leraren vinden en contact maken met andere studenten zodat je pupil online kan spelen!

De verschillende niveaus en cursussen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Eerste niveau - 3 en hoger;
 • Tweede niveau - 5 en hoger;
 • Derde niveau - 7 en hoger;

Alle volgende niveaus behandelen het volgende:

 • Luisteren en begrijpen;
 • Het alfabet;
 • Afbeeldingen;
 • Woordenschat;
 • Dieren en verbeelding.

Dit is een complete gids om in een vroeg stadium Arabisch te onderwijzen, een fase waarin ze het best in staat zijn om snel deze taal te leren, met voordelen die over de hele linie zichtbaar zijn.

Memoriseren, dramaspellen, rollenspellen - dit zijn slechts enkele van de extra leuke functies die op deze site beschikbaar zijn.

Gebruik je Tablet en Smartphone bij Arabische Lessen voor Kinderen

Maak gebruik van hulpprogramma's op internet
Maar gebruik van de leuke mogelijkheden online om je kind Arabisch te leren | Flickr.com - Honza Soukup

In tegenstelling tot eerdere generaties leren kinderen nu op tablets en smartphones.

Dit is een feit. En ook een kans voor hen om te onderwijzen terwijl ze spelen.

Tablets en smartphones zijn geweldige bondgenoten voor ouders die hun kinderen op jonge leeftijd Arabisch willen onderwijzen.

Waar vind je deze hulpmiddelen?

Maak je geen zorgen, we hebben een lijst samengesteld met plaatsen waar je tal van hulpmiddelen kunt vinden om je kind op jonge leeftijd deze taal te onderwijzen met behulp van een tablet of smartphone.

Vind de volgende geweldige apps op iTunes en Android.

Gratis Arabische zinnen van em0 biedt geheugenkaarten in het Arabisch over verschillende onderwerpen. Je kind kan leren mensen te begroeten, de weg te vragen, over eten te praten, enzovoort. Het is gebruiksvriendelijk, zodat je pupil het gevoel krijgt dat hij kan uitblinken in het leren van deze taal. Het heeft een geweldig lexicon en zoekoptie. Het heeft ook een coole opnamefunctie die je kunt gebruiken om de Arabische uitspraak van je leerling te verbeteren.

Learn Arabic - AccelaStudy is echt goed ontworpen. Het heeft een vintage gevoel dat eruitziet als papieren geheugenkaarten. Selecteer de onderwerpen die je je kind wilt onderwijzen en help hem of haar geheugenkaarten te bestuderen die vertalen uit het Nederlands of Arabisch. Het biedt ook werkwoorden, woordenschat, afbeeldingen, statistieken, favoriete woorden en schriftelijke en audioquizzen. Er zijn upgrades beschikbaar voor € 10,50.

Dialect Apps

Keefak is een leuke app voor ouders van Libanese afkomst of die verhuizen naar het prachtige Libanon. Deze app richt zich specifiek op het Libanese dialect. Deze is vrij eenvoudig, maar werkt niet met geheugenkaarten. De app heeft echter een geweldige gespreksfunctie voor je kind, waarmee je Arabische gesprekken kunt lezen en beluisteren. Laten we de woordenschatfuncties niet vergeten.

Is het dus moeilijk om je kleuter deze taal te leren spreken? Waarom probeer je geen Arabische lessen?

Je weet nu wat je moet zeggen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!