Je Zelfstandig Voorbereiden Voordat je naar Arabische Les Gaat

Wil je Arabisch leren? Het is een ambitieus project. Soms lijkt het alleen haalbaar om talen als Frans, Spaans of Italiaans te leren. Arabisch voelt een beetje anders. Maar waarom is dit zo? Met een alfabet dat totaal anders is dan het onze, en een fonetiek die heel anders is dan die van het Nederlands, is het dan überhaupt mogelijk om je geluk te beproeven in deze taal? Ja...Ja en Ja! Hier zijn enkele veel voorkomende verkeerde beweringen: "Arabisch heeft te veel exotische klanken die buitenlanders onmogelijk kunnen leren." ONJUIST. Er zijn slechts twee of drie geluiden die niet in het Nederlands voorkomen en deze kunnen gemakkelijk worden geleerd door imitatie. "De taal heeft een gekke woordenschat, met 400 woorden voor een kameel, 200 voor een leeuw, enzovoort." ONJUIST. Oude poëzie heeft een zeer complexe en gevarieerde woordenschat. Maar het vocabulaire van het Modern Standaard Arabisch is niet ingewikkelder dan het vocabulaire van een andere moderne taal. "De grammatica is ongelooflijk ingewikkeld." ONJUIST. Het werkwoordsysteem is vrij eenvoudig. Er zijn bijvoorbeeld slechts twee tijden, verleden en niet-verleden. Dus wacht niet langer en ga verder met het bestuderen van deze taal!

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Is het Moeilijk om de Arabische Taal te Leren?

Voordat je Arabisch online of met een bijlesdocent gaat leren, kun je anticiperen op iets dat zo moeilijk is dat je op de rem gaat staan. En het is waar, je leert het niet door met je vingers te knippen. Een taal leren betekent altijd dat je tegen wat problemen aanloopt! Kun jij ze overwinnen om deze taal toch te leren?

Hoe Moeilijk is het om de Taal van de Arabieren te Leren?

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken schat dat er 80-88 weken (ongeveer een jaar in de klas en een jaar in het land) nodig zijn om een Arabische taalopleiding te volgen. Dit omvat zowel mondeling als schriftelijk niveau. In theorie zou het twee jaar intensief studeren vergen om Arabisch te kunnen spreken.

Je moet gemiddeld twee jaar uittrekken om Arabisch te leren
Een paar cursussen zijn voldoende om de basis van het Arabisch te leren ǀ Flickr.com - delayed gratification
Arabisch leren Amsterdam met een professionele privéleraar!

Eenvoudige Basis om te Onthouden en te Gebruiken

De eerste lessen Arabisch kunnen echter gemakkelijk lijken. Als je de basis ervan wilt leren, zijn een paar cursussen waarschijnlijk voldoende. Een student merkte bijvoorbeeld op dat sommige elementen van de Arabische taal gemakkelijker te leren zijn:

 • Het is heel eenvoudig om de nominale groepen van het Moderne Standaard Arabisch (de officiële taal die je op school leert) uit te spreken. Alle vrouwelijke zelfstandige woorden eindigen op ta marbuta (ة);
 • Lijdende en meewerkende voorwerpen zijn eenvoudig (voeg gewoon een achtervoegsel toe aan het werkwoord);
 • De bijvoeglijke naamwoorden zijn GEMAKKELIJK, je voegt gewoon ta marbuta toe aan het einde.

Omgekeerd, als deze begrippen eenmaal zijn geleerd, kun je bepaalde problemen tegenkomen:

 • Een vocabulaire die heel anders is dan de Indo-Europese talen;
 • Gesproken Arabisch is heel anders dan de geschreven vorm. Bovendien zijn er verschillende dialecten tussen de Arabisch sprekende landen;
 • Van rechts naar links lezen;
 • Buitenlandse klanken en uitspraken

Start gauw met je eerste Arabische les!

Kun je de Koran Zelfstandig Lezen?

Het lezen van de 114 soera's (hoofdstukken met verzen) van het Heilige Boek van de Islam lijkt misschien moeilijk, vooral als je de Arabische taal niet perfect spreekt. Om de Koran in zijn oorspronkelijke vorm te bestuderen, kun je het beste aan de mondelinge uitspraak werken. Met een fonetische transcriptie zal het gemakkelijker zijn om de woordenschat van de taal van Ismaël tot je te nemen. Het meest praktische? Download de soera's in MP3-formaat op je laptop en beluister ze in een loop-bestandssysteem in een rustige sfeer. Dan zul je de Nederlandse vertaling van de Koran moeten raadplegen om de twee versies te vergelijken. Met wat oefening onthoud je de betekenissen zonder het zelfs maar te beseffen! Het leren moet worden afgebroken om het gemakkelijker te maken: begin met het bestuderen van één vers per dag en in een jaar heb je al meer dan 300 Koranverzen onthouden! Het bestuderen van de Koran maakt het mogelijk om de drie methoden van memoriseren te oefenen:

 • Het lezen van de Koran zet het visuele geheugen aan het werk;
 • Het schrijven van de Koran zet het motorische geheugen aan het werk;
 • Luisteren naar de Koran zet het auditieve geheugen aan het werk.

Studenten moeten eerst hun eigen brein testen voordat ze de methode kiezen die het beste bij hem of haar past. Sommigen geven de voorkeur aan schrijven, terwijl anderen de voorkeur geven aan klanken... De weg naar het memoriseren van de Koran is lang, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je moeite hebt om alle Koranverzen uit het hoofd te leren; het duurt gemiddeld 30 jaar om dit volledig te doen. Online Arabisch leren - ga aan de slag met Arabische lessen online!

Vier Tips om Zelf Arabisch te Leren

Heb je op Google naar 'Arabische lessen Nederland’ gezocht, maar heb je de site gemist om je aan te melden voor Arabisch bij je plaatselijke moskee of taalinstituut? Natuurlijk ben je van streek. Vooral als je moet wachten tot het volgende schooljaar om eindelijk aan het Arabische taalavontuur te beginnen waar je zo lang op hebt gewacht. Wat kan je doen? Waarom zou je de taal niet zelf aanpakken? Een zinloze uitdaging als je erover nadenkt, maar is het onmogelijk? Hierboven vroegen we ons af hoelang het zou duren om de taal van de Arabieren te leren. Laten we ons nu richten op zelfstandig studeren. Laten we eerlijk zijn, in je eentje deze taal studeren zal heel moeilijk zijn. Zeker als je uit een West-Germaanse cultuur komt en vanaf nul moet beginnen. Maar moeilijk is niet onmogelijk! Hier zijn enkele tips om je leven gemakkelijker te maken ...

1. Leer Eerst het Arabische Alfabet

Als we een regel zouden kiezen om in de eerste plaats te onthouden, dan zou het natuurlijk deze zijn! Om Arabisch te kunnen lezen, te schrijven en je vocabulaire te verrijken met mooie woorden, zal het alfabet altijd je uitgangspunt zijn. De Arabische taal aanpakken betekent ook het opgeven van het Latijnse alfabet dat je je hele leven hebt gebruikt. Hier komt het bestuderen van een nieuwe taal met een geheel ander alfabet dat je onder de knie moet krijgen.

Het Arabische alfabet heeft 28 letters
De basis van alles is het Arabische alfabet en haar uitspraak ǀ Visualhunt - Dr. Bashi Multilingual Toys
Zelf Arabisch leren betekent de 28 letters van het alfabet leren. Het is een kwestie van geletterdheid. Daarnaast moet je ook de uitspraak van deze verschillende letters onthouden. Visueel geheugen, evenals auditief geheugen, worden daarom in dit leerproces vereist. Ten slotte is het belangrijk dat je ook weet dat elke letter drie vormen bevat volgens zijn plaats in een zin: begin, midden en einde. Arabisch leren Rotterdam met een Arabisch expert!

2. Vergeet de Nederlandse Grammatica

Je gedachten zijn altijd in je eigen taal geweest, maar je zult snel moeten stoppen met één ding als je snel Arabisch wilt leren; denken in het Nederlands. Dit geldt voor elke nieuwe taal die je ontdekt. Deze taal ontkomt ook niet aan dit feit. Het leren ervan, al dan niet in je eentje, betekent vooral dat je in het Arabisch moet gaan denken. We kunnen onze taal niet letterlijk in het Arabisch vertalen. Het zal daarom nodig zijn om serieus de grammatica en syntaxis te leren die specifiek zijn voor deze taal. Start gauw met een Arabisch cursus!

3. Maak je Eigen Werkbladen

Nog een tip die je bij het zelfstandig leren van Arabisch krijgt: maak geheugenkaarten. Laten we het eerst hebben over het nieuwe alfabet. Door de letters te schrijven en te herschrijven, kun je ze sneller onthouden. Maar buiten dat, zullen de kaarten je in staat stellen om dit nieuwe vocabulaire op te bouwen. We nodigen je uit om als volgt te werk te gaan: schrijf de woorden op geheugenkaarten, elk volgens een bepaald thema. Het is duidelijk dat je moet beginnen met de belangrijkste onderwerpen voor je dagelijks leven. Sommige actiewerkwoorden, bijvoorbeeld. Dan het menselijk lichaam, groenten en fruit, ambachten, cijfers ...

Geheugenkaarten helpen je onthouden
Maak geheugenkaarten van alledaagse dingen om je heen ǀ Flickr.com - Lin-Z
Als je dit eenmaal hebt gedaan, hoef je maar een tiental woorden per dag te leren om je Arabische vocabulaire snel te verrijken.

4. Het Verschil Weten Tussen Dialectisch en Letterlijk Arabisch

Tot slot het belang van het onderscheid tussen dialectisch en letterlijk Arabisch:

 • Dat laatste heb je waarschijnlijk nodig om vertrouwd te raken met deze taal. Letterlijk betekent Klassiek en Modern Standaard Arabisch;
 • Dialectisch Arabisch is een ‘afgeleide’ van de Arabische taal en van naburige talen die in de Maghreb of het Midden-Oosten voorkomen. Het dialect verschilt van land tot land en daarom is het Arabisch in Egypte, Marokko en Libanon anders en ook weer niet hetzelfde als Syrisch of Iraaks Arabisch.

Arabisch voor Beginners: Drie Apps om je te Helpen deze Taal te Leren

In het digitale tijdperk kun je je voorstellen dat er veel smartphone- en tabletapplicaties zijn gemaakt waarmee je snel Arabisch kunt leren. Er zijn veel voordelen van apps om deze taal te bestuderen, en voor degenen die niet per se de voorkeur geven aan de optie ‘privébegeleiding’, zijn apps vaak de voorkeursoptie voor leerlingen die deze taal zelf willen leren. Er zijn er veel, maar om je leven gemakkelijker te maken, hebben we er enkele voor je geselecteerd.

1. Gratis Arabische Zinnen door Em0

Deze app biedt flashcards in het Arabisch over verschillende onderwerpen. Je zou kunnen leren hoe je mensen moet begroeten, de weg moet vragen, over eten moet praten, enzovoort. Het is gebruiksvriendelijk, zodat je uitblinkt in het bestuderen van deze taal. Het heeft een geweldig lexicon en zoekoptie. Het heeft ook een coole opnamefunctie die je kunt gebruiken om je uitspraak te verbeteren.

2. Leer Arabisch - AccelaStudy

Learn Arabic - AccelaStudy is super goed ontworpen. Het heeft een vintage gevoel dat eruitziet als papieren geheugenkaarten. Selecteer de onderwerpen die je wilt leren en bestudeer deze flashcards die vertalen vanuit je eigen taal of Arabisch. De app biedt ook werkwoorden, vocabulaire, afbeeldingen, statistieken, favoriete woorden en schriftelijke en audioquizzen. Er zijn upgrades beschikbaar voor € 10,50.

3. Keefak

Keefak een leuke app voor mensen van Libanese afkomst of die verhuizen naar het mooie Libanon. Deze app richt zich specifiek op het Libanese dialect. Het is vrij eenvoudig en deze heeft geen flashcards, maar een geweldige gespreksfunctie, waarmee je gesprekken in de Arabische taal kunt lezen en beluisteren. Laten we de woordenschatfuncties niet vergeten. Hieronder nog een paar gratis Apps om de taal van de Arabieren te leren:

 • Learn Arabic in 6000 Words:
  • Gratis en betaalde versie;
  • Heel goed voor beginners;
  • Op een leuke manier leren;
  • Beoordeling: 4,5 sterren.
 • Arabisch Leren met Nemo:
  • Gratis en betaalde versie;
  • De belangrijkste basiswoorden en -zinnen van de taal, ingesproken door een moedertaalspreker;
  • Stemopname;
  • Beoordeling: 4,6 sterren.
 • Memrise
  • Gratis;
  • Voor Beginners met audio;
  • Cursus van zeven lessen;
  • Beoordeling: 4 sterren.
De beste leraren Arabisch beschikbaar
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (6 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shaden
5
5 (4 reviews)
Shaden
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marih
5
5 (2 reviews)
Marih
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Woordenboeken om Arabische Woorden te Leren

Om Arabisch te leren spreken, moet je een basis hebben in woordenschat (minimaal 200 woorden). Bovendien kan fonetiek je helpen om het te lezen en uit te spreken. Om je te helpen, zijn hier enkele beschikbare Nederlands-Arabische woordenboeken...

 • Google Vertaling

Sommigen van jullie zijn het misschien niet eens met deze aanbeveling.  Google-translate online was ooit super ruw, maar de dingen zijn veranderd! In 2016 paste de Amerikaanse gigant een update toe. Met deze update is Google afgestapt van een oud vertaalsysteem dat stukken van een zin vertaalde. Vanaf 2016 kijkt Translate nu in één keer naar complete zinnen, wat zorgt voor minder vertaalfouten. Het doel is precisie!

 • Nederlands-Arabisch Woordenboek (2oo7) door Jan Hoogland

Misschien wel het beste Nederlands-Arabische (en vice versa) woordenboek. Bij elk trefwoord worden de vaak voorkomende combinaties en voorbeelden gegeven die duidelijk maken bij welke gelegenheid je welke vertaling van het woord gebruikt.

 • Van Dale Beeldwoordenboek Nederlands-Arabisch

Op een leuke manier woorden leren met plaatjes.

 • Glosbe

Voordat je Arabisch volledig van rechts naar links leert lezen, zul je veel woorden, werkwoorden en andere uitdrukkingen moeten verwerken. Het Nederlands-Arabische Glosbe woordenboek zal zeer nuttig zijn voor deze taak! Glosbe.com, specialist in buitenlandse woordenboeken en vreemde talen, biedt bijna 90.000 vertaalde zinnen! Voor elk vertaald Arabisch woord heb je ook toegang tot contextuele voorbeelden. Houd er ook rekening mee dat je online een virtueel Arabisch toetsenbord kunt gebruiken om indruk te maken op je Arabische leraar of vrienden.

Maak gebruik van een online Arabisch toetsenbord
Je kunt online een Arabisch toetsenbord vinden om Arabische letters te leren ǀ Pixabay -quinntheislander
Voorbeelden websites, zoekmachines, sociale netwerken, enzovoort: = 3araby = عربي

5 = 5arita = خريطة
7 = 7olm = حلم
9 = 9alami = قلمي
A = Arab = عرب
B = botola = بطولة
C = clavier = كلافي
D = dafatir = دفاتر
E = elbotola = البطولة
F = facebook = فيسبوك
G = google = جوجل
H = hespress = هسبرس
I = instagram = إنستجرم
J = jazeera = جزيرة
K = kooora = كورة

L = lala moulati = للا مولاتي
M = massar = مسار
N = nokat = نكت
O = outlook = اوتلوك
P = panet = بانت
Q = quran = قرآن
R = radio = راديو
S = startimes2 = ستارتايمز2
T = tarbawiyat = تربويات
U = utorrent = أترنت
V = video = فيديو
W = wadifa = وضيفة
X = xbox = اكسبوكس
Y = youtube = يوتيوب
Z = zina = زينة

Verschillende Manieren om Arabisch te Leren: Websites om je Arabisch te Perfectioneren

Zoals je je kunt voorstellen, staat het internet vol met methoden om online Arabisch te leren. Ze hoeven niet allemaal te worden gebruikt. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Speak Language

Het Speak Language Center is er ook in het Nederlands. Je kunt inloggen met je Facebook-account en met dit taalleer platform kun je plezier hebben terwijl je het alfabet leert. De site geeft je ook de mogelijkheid om Arabische moedertaalsprekers te ontmoeten, en om je vocabulaire te oefenen met behulp van taalspelletjes. Geweldig om gratis online te leren, en samen met taalpartners die Arabisch als moedertaal hebben. Niet slecht, vind je niet?

Al-Kunuz

Dit is meer dan alleen een eenvoudige website, dit is een online taleninstituut om Klassiek-, standaard Egyptisch- en Koran-Arabisch te leren spreken en schrijven en de wetenschap van de uitspraak ervan, Tajwid genaamd (de kunst van het reciteren van het Heilige Boek) te bestuderen. Al-Kunuz begon in 2006 en wordt al lang beschouwd als een pionier in het online leren van Arabisch. Met lessen voor zowel studenten als volwassenen van alle niveaus, zijn er lessen beschikbaar voor beginners tot en met studenten van een meer gevorderd niveau. Een groot voordeel van deze site is dat de docenten allemaal moedertaalsprekers zijn, meestal van Egyptische afkomst. Ze hebben allemaal bestudeerd hoe ze Arabisch als tweede taal kunnen onderwijzen aan anderstalige sprekers. Er is een breed scala aan opties beschikbaar, afhankelijk van wat je zoekt, van een-op-een lessen tot groepslessen.

Zelfstandig Arabisch Studeren Dankzij MOOC

MOOCs leert je leren
Lijkt het leren van Arabisch onmogelijk? Probeer MOOC's! ǀ Visualhunt - willowb100
MOOC (wat Massive Open Online Course betekent) zijn online lessen die gratis voor iedereen beschikbaar zijn. Hier worden de lessen geschreven door gekwalificeerde leraar-onderzoekers van Franse of topuniversiteiten. Als buitenstaander is het heel goed mogelijk om de MOOC-taalcursussen te volgen zonder uitgebreide studies te hebben gedaan: oefenwerkbladen zijn voor iedereen beschikbaar. Deze gratis virtuele scholen stellen studenten in staat om rechtstreeks in contact te komen met docenten of andere studenten om de academische problemen te bespreken die tijdens de taalles worden ondervonden. MOOC-cursussen geven een student soms de kans om te slagen voor een taalcertificering: deze certificering vervangt geen formeel diploma, maar kan een enorme aanwinst zijn op je CV! Let wel op: alle MOOC-cursussen hebben een deadline! Bezoek de website om meer te weten te komen over alle beschikbare cursussen op MOOC. Dit is dus jouw manier om de taal van de Koran gratis te leren, terwijl je andere studenten ontmoet die de leerfase al hebben doorlopen!

Vijf Tips om Arabisch te Leren Terwijl je Plezier Hebt

Er zijn een aantal leuke manieren om de taal van de Arabieren te leren. Dit zijn onze topkeuzes.

1. Oefen met een Arabische Spreker

Voorbij zijn de dagen van het zoeken naar een taalpartner in de advertenties van de kranten... Dankzij internet kunnen Nederlandse studenten tegenwoordig langeafstand vriendschappen hebben met Arabisch sprekende vrienden! Arabisch is een officiële taal in 22 landen en door het te bestuderen, kunnen Nederlanders van alle leeftijden van de gelegenheid gebruik maken om een ​​nieuwe cultuur te ontdekken en meer te leren over de dialecten. Door online te chatten met een autochtone persoon kun je je gespreksvaardigheden trainen en de grammatica ontdekken dankzij een speelse taaluitwisseling! Hier prevaleert het ‘echte’ Arabisch: je leert je oor om de Arabische taal te begrijpen door de slang van het land of de idiomatische uitdrukkingen van de taal van de ḍād te leren. Verschillende online platforms bieden taalkundige uitwisselingen tussen Nederlanders en mensen die Arabisch spreken:

 • Swapasap;
 • Students of the World;
 • Penpal Tradition;
 • MosaLingua...

Dankzij je vriend uit Algerije of Marokko kun je misschien een taaluitwisseling organiseren met een gastgezin om je volledig onder te dompelen in de Arabische wereld en je nieuwe vriendschap te versterken. Handig als je stage wilt lopen in het buitenland in een Noord-Afrikaans land of in de Emiraten!

2. Educatieve Spellen

Waarom niet spelenderwijs een nieuwe taal leren?

Leer op een leuke manier Arabisch
Leer de namen van traditioneel Arabisch voedsel ǀ Flickr.com - tagskie tags
Voor kinderen, maar ook voor volwassen beginners, kunnen gratis online educatieve spellen mensen, die niets anders dan hun moedertaal spreken, onderwijzen terwijl ze plezier hebben. Educatieve spellen gaan niet alleen over de Arabische taal. Je kunt ook aardrijkskunde leren door de hoofdletters op virtuele kaarten te zoeken of Arabische voornamen te ontdekken die het meest worden gebruikt in Noord-Afrika. Online spelletjes zorgen voor verbetering van de taal van Ismaël, maar ook om je hersenen te laten werken door middel van geheugentraining, taalkundige analyse en fonetiek. Op de educatieve Arabische websites gespecialiseerd in spelletjes worden verschillende activiteiten voorgesteld aan studenten:

 • Memobrieven voor schrijfoefeningen;
 • Geheugenspelletjes om kleuren te leren;
 • Online activiteiten om de namen voor dieren te ontdekken;
 • De rekenmachine is voor het onthouden van cijfers;
 • Muzikale spelletjes om klanken te leren.

Het belangrijkste doel is om elke keer je eindscore te verhogen. Zonder het te beseffen, zullen kinderen op een natuurlijke manier het vocabulaire uit het hoofd leren en verbeteren in de Nederlands-Arabische vertaling. Als je wilt dat je kind tweetalig Nederlands-Arabisch wordt, is het belangrijk dat hij of zij begint met leren voor de leeftijd van tien jaar, omdat een kind dan het beste een vreemde taal kan onthouden. Jonge kinderen deze taal leren is een geweldig idee, en online educatieve spelletjes zijn een speelse manier om dit te doen.

3. Kunnen we Arabisch Leren via Video's?

Tegenwoordig hebben YouTube en Dailymotion honderden video's die je uitnodigen om Arabisch te leren. Geweldige taalprofessoren filmen zichzelf om hun lesplannen te delen. Het is aan jou om te kiezen uit deze jungle van taaloplossingen en cursussen. Als je echter net begint met het bestuderen van een taal, vertrouwen we op de site edupediaworld.com die bepaalde video's over het leren van talen aanbiedt. Je vindt er alles wat je nodig hebt op het gebied van video's om het alfabet, de verschillende letters en hun uitspraak te bestuderen, evenals een handleiding om klinkers te leren schrijven.

4. Hoe Zit het met Boeken over het Leren van Arabische Talen?

Nu je digitale hulpmiddelen (websites en apps) hebt onderzocht, wat denk je ervan om weer de boeken in te gaan om de deze taal te leren? Kom je in de verleiding? Een boek dat door veel Arabisch sprekenden wordt aanbevolen om de taal te bestuderen, is Living Language Arabic, Complete Edition: Beginner through advanced. Dankzij dit handige boek maak je via een geweldige lesmethode kennis met het Arabische alfabet en schrift. Het beste eraan? Het boek belooft één ding: het Arabische alfabet beheersen en kunnen schrijven na slechts zes weken!

5. Hoe Zit het met Reizen?

Voor degenen onder jullie die avonturiers zijn, is er nog een laatste optie: Arabisch leren in het buitenland. Je hebt de mogelijkheid misschien niet eerder overwogen, maar waarom zou je jezelf niet onderdompelen in een Arabisch land om de taal te leren? De methode werkt altijd, ongeacht de taal. Het advies van Superprof is om de basis van de Arabische taal te leren voordat je op reis gaat. Focus op het alfabet en de uitspraak van de letters om sneller vooruitgang te boeken! Het doel is hier om niet helemaal opnieuw te beginnen bij aankomst in het land van je keuze. Je moet proberen jezelf wat tijd te besparen. Eenmaal daar word je zowel op het werk als in je sociale leven omringd door moedertaalsprekers. Volledig ondergedompeld zijn in een gloednieuwe taalomgeving kan je vaardigheden om zelfstandig Arabisch te leren alleen maar stimuleren en bevorderen.

De Arabische Taal Leren door te Luisteren

In sommige moskeeën kun je Koran lessen volgen
Bezoek een moskee om naar de Arabische taal te luisteren ǀ Flickr.com - Hasan
Elke taalkundige zal je hetzelfde vertellen: luisteren is heel belangrijk om te leren! Ja, om de Arabische taal te bestuderen, moet je aandachtig leren luisteren en niet alleen de algemene betekenis van dingen begrijpen. Ontdek de beste audio die ter plekke is om je Arabisch te verbeteren!

De Beste Series om Arabisch te Leren

In Noord-Afrikaanse landen worden series met de hele familie bekeken. Jong en oud komen samen om te genieten van de shows die elke avond op kabelzenders te zien zijn. De Ramadan periode is bijzonder bevorderlijk voor 'binge-watching'. In Noord-Afrika wordt in deze periode gemiddeld vijf uur per dag tv gekeken, wat twee keer zo lang is als de rest van het jaar. Tv-series zijn ideaal voor verbetering van de Arabische taal! Begin met het bekijken van de serie in de originele versie met Nederlandse ondertiteling om de dialooglijnen te behouden en de algemene achtergrond van de serie te begrijpen. Probeer geleidelijk originele ondertitels te gebruiken om de Arabische woordenschat te onthouden. Sommige series worden alleen getoond tijdens de Ramadan. De meest ervaren leerlingen kunnen zelfs zonder ondertiteling genieten van de show zonder elke vijf seconden naar beneden te hoeven kijken! Dankzij de series of films kunnen de leerlingen de taal leren terwijl ze plezier hebben: door hartstochtelijk de intriges van de personages te volgen, leren we ongetwijfeld meer over de Maghreb tradities en de gebruiken van het land! Een van de meest populaire series zijn:

 • Nsibti La'ziza (Tunesië);
 • Day Bouzid (Algerije);
 • The couple (Marokko);
 • Omar (Saoudi Arabië);
 • Arab Labor (Israël);
 • Sanaoud Baad Kalil (Libanon).

Toch hoef je niet per se een lokale serie te volgen om Arabisch te leren via een serie. Een van de meest effectieve manieren om deze taal te bestuderen, is door een aflevering te kijken van een serie die je uit je hoofd kent! Als je alle woorden kent, kun je ervoor kiezen om dezelfde aflevering in het Arabisch te bekijken om de antwoorden die je kent onmiddellijk te koppelen aan de gebruikte Arabische termen: dankzij de snelle koppeling van de woordenschat bouw je voort op je vocabulaire voor het dagelijks leven.

Leer Arabisch via Muziek

Of het nu Arabisch of een andere taal is, iedereen weet dat kinderen hun moedertaal vaak leren door middel van muziek! Hoe kunnen we dit fenomeen verklaren? Muziek is leuk - en plezier is perfect om te leren! Muziek is essentieel als je je vaardigheden in een vreemde taal wilt perfectioneren. In een onderzoek uit 2013 naar het verband tussen muziek en memoriseren, kwam Dr. Karen Ludke, co-auteur van het experiment gepubliceerd in Memory and Cognition, tot de volgende conclusies:

"De resultaten suggereren dat een leermethode ‘luisteren en zingen’ het geheugen voor gesproken taalzinnen kan vergemakkelijken. De meeste mensen hebben al woorden uit liedjes onthouden en liedjes kunnen soms worden gebruikt door taalleraren bij het lesgeven aan jonge kinderen."

Ja, om Arabisch te leren, moet je... zingen! Als je verslaafd raakt aan een Arabisch lied, begin je het in de bus of in je auto te zingen zonder het te beseffen. Neem dus de tijd om de teksten op internet en de vertaling ervan te bekijken: in drie minuten heb je je vocabulaire op een pedagogische en speelse manier verrijkt.

Bonus voor Arabisch leren

Afhankelijk van je verwachtingen, is het belangrijk om het type Arabisch taalonderwijs te kiezen waaraan je gaat deelnemen. Modern Arabisch wordt meestal het meest aanbevolen. Het is een goede aanvulling op het bestuderen van de Klassiek variant Een Arabisch dialect kan worden onderwezen als men in een specifiek Arabischsprekend land wil werken, wonen of lesgeven. Kiezen tussen Modern Standaard -, Klassiek (Koran)- en dialectisch Arabisch is belangrijk. Er zijn een aantal bronnen online om je te helpen bij deze keuze.

Wat is Modern Standaard Arabisch en Waarom Zou je het Leren?

Tenzij je interesse beperkt is tot een bepaald land, is de veiligste optie om een ​​versie van de Klassiek variant te bestuderen die bekend staat als Modern Standaard Arabisch. Het wordt in de hele Arabische wereld gebruikt, maar is over het algemeen beperkt tot schrijven voor een internationaal publiek: literatuur, kranten, onderwijs, nieuwsprogramma's op radio/televisie, politieke toespraken, enzovoort. Van de Arabische tv-zenders zijn hier de zenders die beschikbaar zijn met kabelpakketten:

 • MBC;
 • Rotana Classic;
 • Rotana Clip;
 • Ennahar TV;
 • Echorouk TV;
 • Nessma;
 • El Hiwar Ettounsi;
 • Al Resalah;
 • Baraem;
 • Jeem TV.

Voor de Marokkaanse, Tunesische of Algerijnse zenders moet je contact opnemen met je kabelmaatschappij.

Je kunt ervoor kiezen om Koran Arabisch te leren
Er is een verschil tussen Modern Standaard Arabisch, Klassiek Arabisch en Dialectisch Arabisch ǀ Pixabay - 8499117

Wat is Klassiek Arabisch (Koran) en Waarom zou je het Bestuderen?

Als je interesse meer specifiek is voor Islamitische of Middeleeuwse Arabische studies, dan zal een cursus Klassiek of Koran Arabisch aan je behoeften voldoen. Dit is de taal die wordt gebruikt in de Heilige Koran, gebruikt in religieuze, intellectuele, juridische en klassieke teksten. Dit is ook de basis van de moderne variant. Voor een gedegen leerervaring verdient het daarom de voorkeur al begrip van Klassiek Arabisch te hebben.

Wat is Dialectisch Arabisch en Waarom Zou je het Leren?

Als je hebt besloten om in een deel van de Arabische wereld te gaan wonen of een specifieke regio of land te bezoeken, moet je hun specifieke dialect bestuderen. De dialecten verschillen sterk in verschillende regio's (Mesopotamië, Perzische Golf, Egypte, enzovoort). Dialectisch Arabisch is een volkstaal die elke dag wordt gesproken. Het kan worden omgezet in “de uitdrukking van de toe-eigening van de taal van de veroveraar door de lokale bevolking, een proces dat begon in de vroege dagen van de uitbreiding van de islam." Als Arabisch niet je moedertaal is, dan wensen we je veel succes ('in cha allah')!    

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!