Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om Arabisch te leren, zoals bij een van de vele universiteiten of particuliere taalinstituten over de hele wereld die cursussen en lessen Arabisch voor alle niveaus aanbieden.

Toch kunnen traditionele lessen behoorlijk zwaar zijn voor taalleerlingen die niet zo'n fan zijn van dingen uit het hoofd leren!

Om de basis Arabisch te leren, een officiële taal in 26 landen, kunnen Nederlandstaligen ervoor kiezen om educatieve spelletjes te spelen waarmee ze regelmatig de Arabische taal kunnen herzien terwijl ze vermaakt worden.

Tweetalig Nederlands-Arabisch worden is inderdaad bijzonder handig voor reizen naar Noord-Afrika om in het buitenland te studeren of handel te drijven met Arabische landen. Waarom zoek je niet een aanpak die voor jou werkt?

Voorbereiding op het leren van Arabisch is noodzakelijk, en in dit artikel vind je de beste educatieve spellen die je deze rijke taal zullen leren!

De beste leraren Arabisch beschikbaar
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muna
5
5 (7 reviews)
Muna
13€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (13 reviews)
Mohamed
26€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Nadine
5
5 (9 reviews)
Nadine
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (4 reviews)
Mohammad
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Muhammad
5
5 (7 reviews)
Muhammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohammad
5
5 (3 reviews)
Mohammad
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chalkhane
4,5
4,5 (2 reviews)
Chalkhane
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Abdulhamid
5
5 (4 reviews)
Abdulhamid
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Bordspellen om Arabisch te Leren

Scrabble in het Arabisch

Dit is een spel dat je niet per se zult spelen tijdens je Arabische lessen, maar het leuk zal zijn om met familie en vrienden te spelen!

Leer Arabisch op een leuke manier
Speel eens een spelletje Arabische scrabble ǀ Flickr.com - Peter

Het spel kan worden gespeeld om je Arabische woordenschat te vergroten, en afhankelijk van het Arabische niveau en de leeftijd van de spelers kunnen de leerlingen van de Arabische taal gemakkelijke of moeilijke woorden vinden.

Omdat dit een al populair spel is dat kinderen in veel Nederlandssprekende huishoudens kennen, zou het hen ook wel eens enthousiast kunnen maken om de Arabische taal te leren. Maar dan moeten ze natuurlijk wel het Arabische alfabet kennen.

Naast het feit dat kinderen hun Arabische vocabulaire kunnen herzien, zal Scrabble hun gezonde competitieve karakter naar voren brengen en hen laten streven om het beter te doen en sneller te leren. Dit is waarom het zo geweldig is om Arabische woorden te leren

Het spel is eenvoudig en kan overal gespeeld worden. Scrabble kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij familiereünies!

En hoewel er een verschil is tussen het leren van woorden en talen, zal het ontwikkelen van je woordenschat je een van de essentiële bouwstenen geven waarmee je je Arabisch leren kunt opbouwen.

Arabische les Amsterdam met een professionele privéleraar!

5 Zuilen Bordspel - Het Ultieme Islamitische Bordspel

Met dit spel (in het Nederlands te verkrijgen bij de Islam boekhandel) kunnen jonge Arabische taalstudenten een spel spelen met een educatieve insteek.

Het doel van het spel?

Onthoud alle Pilaren van de Islam. Citeer gaandeweg referenties uit de Koran en Hadith voor extra punten, zodat je bij elke draai van de kaart meer leert over de Islam. Speel een paar minuten of de hele nacht, maar voor de beste leerervaring stop je niet voordat je alle Pilaren van de Islam hebt veroverd!

Studenten die Arabisch leren om de Koran te bestuderen, kunnen de verzen repeteren en tegelijkertijd aan hun uitspraak in het Arabisch werken. Fonetiek is handig om vanaf zeer jonge leeftijd Arabische karakters te onthouden.

Arabische Alfabet Puzzels

Abjadiyya is een speelse legpuzzel waarmee jonge leerlingen vooruitgang kunnen boeken bij het leren van het Arabische alfabet. Jonge kinderen Arabisch leren is erg belangrijk en deze activiteit is bedoeld voor kinderen van vijf jaar en ouder en kan met twee tot tien spelers worden gespeeld.

Het doel van het spel is om de letter te vinden die volgt op of voorafgaat aan een letter van het Arabische alfabet, maar ook om de verschillende vormen van de letters te leren.

Het in elkaar zetten van de gemiddelde puzzel duurt ongeveer vier uur. Dit is een legpuzzel, wat betekent dat hij wat groter is en je er wat langer over doet. Uiteindelijk zul je in staat zijn om de Arabische taal te onthouden. Bovendien is een puzzel gemakkelijk te vervoeren: jonge leerlingen kunnen dus ook tijdens de schoolvakanties het Arabische alfabet blijven oefenen!

Leer het Arabische alfabet met een puzzel
Leer het Arabische alfabet op een simpele manier ǀ Flickr.com - julesrahman

Start gauw met een taalcursus Arabisch!

Online Arabisch Leren: Enkele Leuke Websites

Hello Talk

Je kunt deze website in het Nederlands gebruiken, dus maak je geen zorgen dat je vanaf het begin iets niet kunt begrijpen.

Door je Facebook-account te gebruiken, kun je inloggen op dit taalleerplatform waarmee je op een plezierige manier het Arabische alfabet leert.

Een extra bonus van deze website is de mogelijkheid om Arabische moedertaalsprekers te ontmoeten met wie je kunt oefenen en je Arabische woordenschat kunt opbouwen.

Het is ontworpen voor gebruikers van alle leeftijden en bevat spelletjes en andere leuke activiteiten om het leerproces leuk en boeiend te houden.

Al-Kunuz

Deze website was een van de eersten die online leermiddelen voor Arabisch aanbood en richt zich op het leren en spreken van het Klassieke Arabisch van de Koran, evenals op het standaard Egyptisch Arabisch.

De lessen op het platform zijn voor studenten van alle leeftijden en niveaus, van kinderen tot volwassenen, van beginners tot gevorderden.

De kwaliteit van het onderwijs is goed, aangezien alle docenten experts zijn in het Egyptische dialect en kwalificaties hebben voor het onderwijzen van Arabisch aan anderstaligen.

Ze bieden gepersonaliseerde een-op-een lessen en groepslessen, waarbij het onderwijs de methoden kan aanpassen aan de eisen van de klas.

Busuu.com

Busuu.com heeft als doel om interactieve lessen te geven met een moedertaalspreker van het Arabisch. De lessen zijn gericht op Arabische woordenschat, Arabische schrijfoefeningen en conversatieoefeningen in het Arabisch.

Er zijn ook luisteractiviteiten en tests aan het einde van elke les.

Om toegang te krijgen tot deze website, moet je een account maken,  wat je kunt doen met iemand die je op Facebook kent. Op dezelfde manier als Facebook, kun je vrienden toevoegen aan een lijst met contactpersonen en kun je communiceren met andere gebruikers.

Punten worden aangeboden om je voortgang te laten zien en om je te stimuleren om te blijven leren.

Mylanguageexchange

Dit is een geweldige taaluitwisseling website die je voldoende gelegenheid geeft om met Arabisch moedertaalsprekers uit de hele Arabische wereld te spreken.

Je kunt door de talrijke gebruikers van het platform zoeken, om degene te vinden die past bij jouw taalbehoeften, met wie je wilt praten en oefenen.

Ook hier heb je een profiel nodig om deze website te gebruiken en een e-mailadres voor communicatiedoeleinden.

Maak gebruik van deze geweldige website om met mensen te praten wiens moedertaal Arabisch is. Ze kunnen je helpen met alles, van vocabulaire tot uitspraak. Ze kunnen ook eventuele specifieke vragen van de leerling beantwoorden, of het nu gaat om grammatica, zinsbouw of zelfs alledaagse woordenschat.

Er zijn zelfs conversatie-chatrooms beschikbaar die groepsdiscussies mogelijk maken.

Start met je cursus Arabisch Rotterdam

Polyglot Club

Polyglot Club werkt door gebruikers die een vreemde taal willen leren met elkaar te verbinden in een soort taaluitwisseling arrangement.

Ontmoet Arabische studenten op Polyglot
Op Polyglott vind je vast wel iemand die ook Arabisch leert ǀ Flickr.com - lussqueitt

Het bied je de kans om te communiceren met moedertaalgebruikers van over de hele wereld. Ze kunnen Libanees zijn, of uit Egypte of een ander land in Noord-Afrika of het Midden-Oosten komen.

Het biedt een geweldige kans om te oefenen met Arabisch sprekenden, die dezelfde interesse in het leren van talen delen als jij.

Ben je op zoek naar een online cursus Arabisch? Superprof heeft meer dan 650 docenten Arabisch klaar om online met je samen te werken...

Wat Zijn de Beste Apps om Arabisch te Leren?

Mondly

Mondly is beschikbaar op Android en iOs en is een zeer populaire app die een verscheidenheid aan verschillende talen biedt.

Dit is een inclusieve app voor iedereen: “Beginners, kinderen of half gevorderden Arabisch - of je nu in de 5e, 6e of 7e klas zit, een reiziger, een man, een vrouw, de applicatie kan aan je behoeften voldoen."

Er zijn veel diensten die worden aangeboden door Mondly:

  • Spraakherkenningssysteem om correct Arabisch te leren spreken;
  • Uitstekende geluidskwaliteit;
  • Nasynchronisatie gedaan door professionals;
  • Arabische uitdrukkingen;
  • Arabische werkwoordoefeningen;
  • Evolutiestatistieken, enzovoort;
  • Cursussen om je heen.

De makers hebben goed werk geleverd om deze app aan te passen aan ieders behoeften, ongeacht leeftijd of niveau. Als je snel Arabisch wilt leren, en als je een app wilt gebruiken om dit te doen, dan is dit degene die de snelste voortgang mogelijk maakt.

Learn Arabic Language Guide

Deze app is een van de meest gewaardeerde die er is. Hij wordt geprezen om zijn bruikbaarheid en zijn doeltreffendheid om autonoom Arabisch te leren.

Het richt zich op de grondbeginselen van het Arabisch en heeft een Engels-Arabische vertaling van enkele woorden en zinnen. Dit heeft als voordeel dat studenten kennis maken met het Arabische alfabet en het Arabische schrift.

Dit is een geweldige bron voor elke beginner die Arabisch wil leren.

Download een Arabische leer app om de taal sneller te leren
Met een Arabische leer app kun je overal oefenen ǀ Flickr.com - Root Info Solutions

50 Languages - Arabisch voor Beginners

50 Languages ​​is een app die je overal op websites en blogs zult vinden die de beste apps promoten om Arabisch te leren. Het is beschikbaar op zowel Android als iOS en laat je kennismaken met nieuwe woorden en zinnen in een aantal verschillende vakgebieden, zoals muziek, sport, het dagelijks leven enz.

Er zijn ook audiobestanden die je onderweg kunt downloaden en beluisteren zonder internetverbinding.

Het bevat ook hulp bij het verbeteren van je Arabische uitspraak, en door het slechts een paar minuten per dag te gebruiken, zul je een verschil zien als je Arabisch begint te leren.

Dus in plaats van een traditionele taalcursus, waarom niet educatieve spelletjes spelen met het hele gezin, of de moderne technologische wereld induiken om leuke manieren te vinden om Arabisch te leren. De dagen van saaie taalcursussen in een donker klaslokaal zijn voorbij!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!