"Onwetendheid is de moeder van alle kwaad" (Francois Rabelais)

Dit gezegde bewijst dat het leren spreken van een vreemde taal altijd een goed idee is. Ben je in de ban van de Iberische of Zuid-Amerikaanse cultuur? Betoverd door de manier waarop het Spaans klinkt? Wil je tweetalig worden in het Nederlands en Spaans?

Of je nu een absolute beginner bent, een beetje basis-Spaans kent of op een meer gemiddeld niveau zit, Spaans leren vergt motivatie, oefening en inspanning.

Om je te helpen een nieuwe taal te leren, staan op internet verschillende hulpmiddelen tot je beschikking: gespecialiseerde websites, conversatiefora, chats, privélessen via Skype...

Maar tussen al deze hulpmiddelen is er één die er bovenuit steekt: je kunt ook gratis Spaans leren op Youtube.

Sinds de oprichting in 2005 en na te zijn gekocht door Google in 2006, zijn er veel interessante video's geüpload die je in staat te stellen je Spaanse vaardigheden gratis te verbeteren.

Maar verbeteren is één ding, maar is het mogelijk om Spaans vanaf nul te leren via video? Enkele vragen om in gedachten te houden zijn:

 • Hoe leer je Spaans op YouTube?
 • Hoe voorkom je dat je slechte gewoontes oppikt?
 • Hoe kun je je niveau verbeteren?
 • Hoe diagnosticeer je fouten in uitspraak, grammatica, spelling en tijden?

In dit artikel presenteert Superprof - een leider in online en face-to-face onderwijs (inclusief de Spaanse taal) - alles wat je moet weten om je Spaans te verbeteren en gratis een nieuwe taal te leren.

Spaans boek lezen
Begin met kinderboeken te lezen | Bron: Pexels
De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (11 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (10 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (12 reviews)
Martine
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (9 reviews)
Juan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (11 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (10 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (12 reviews)
Martine
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (9 reviews)
Juan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Kunnen Spaanse YouTubers jou Helpen Spaans te Leren?

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet weten om je Spaanse vaardigheden te verbeteren, een daarvan is het incalculeren van de kosten om ervoor te zorgen dat het binnen je budget past. Het grootste voordeel van Spaanse lessen op YouTube is natuurlijk de gratis kosten: onbeperkte Spaanse leervideo's zijn beschikbaar op het platform.

Omdat ze onbeperkt zijn, stellen de video's je in staat om online Spaans te leren op je eigen persoonlijke ritme: als je wakker wordt, als passagier in de auto, terwijl je luncht of sport, of 's avonds voor het slapen gaan.

Het formaat van de video's maakt het mogelijk om de omstandigheden van een echt klaslokaal na te bootsen: de computer vervangt de leraar Spaans. En dit is een veel leukere manier om een Spaanse test of quiz te doen en die Spaanse werkwoorden en bijvoeglijke naamwoorden te oefenen!

Het beluisteren van video's helpt je audiovisuele geheugen - dankzij de ondertiteling - en uitspraak - door herhaling van de zinnen die je hoort. Het is een ideale manier om het begrip en het gesproken Spaans te verbeteren. En het is een aanvulling op andere methoden om de Spaanse taal te leren, zoals flashcards.

Dankzij YouTube-video's van gratis Spaanse lessen, kun je op verschillende manieren leren. Je kunt:

 • Gratis Spaanse lessen en oefeningen vinden,
 • Profiteren van Spaanse tutorials (gemaakt door docenten Spaans, native speakers Spaans en liefhebbers van de Spaanse taal),
 • De taal leren terwijl je plezier hebt: geen geestdodende lessen meer over Spaanse woordenschat en Spaanse grammatica,
 • Leer getallen in het Spaans met leuke video's.
Spaans student
Als je vooruitgang boekt, ga je het pas écht leuk vinden | Bron: Pexels

Leer Spaans op YouTube

Jezelf Spaans leren is een zeer moeilijke onderneming. Moeilijk, zeker, maar niet onmogelijk. Je kunt je eigen leraar Spaans zijn! Net zoals het leren van Spaans via podcasts, kan het bekijken van video's de uitdaging van het leren van Spaans makkelijker maken.

Als beginner luister je naar de Spaanse spreker in de video en leer je Spaans spreken door imitatie, door de Spaanse woorden en zinnen die je hoort te reproduceren.

Daarom is een online cursus Spaans een fantastisch middel om je thuis onder te dompelen in de taal. Deze gratis Spaanse lessen zijn perfect, of je je nu voorbereidt op een reis naar Spanje of een Latijns-Amerikaans land, of je voorbereidt op een examen, etc... De interactie die de Spaanse les thuis kenmerkt, kan echter niet worden vervangen.

Privélessen vinden plaats over de hele wereld. Maar dit vereist een bepaald budget, dat niet iedereen zich kan veroorloven. Je abonneren op een YouTube-kanaal om gratis online Spaans te leren is een uitstekend alternatief!

Er zijn genoeg goede tips om snel Spaans te leren, en één daarvan is het nemen van privélessen met een Spaanse leraar bij jou in de buurt die je kunt vinden op websites zoals Superprof. Er is echter geen reden waarom YouTube-video's dit leren niet kunnen ondersteunen, aangezien ze iets anders bieden.

Spaans boek lezen
Hoe leer jij het best? | Bron: Pexels

Wat Zijn de Beste Spaanse Kanalen op YouTube?

De keuze aan Spaanse online video's lijkt bijna oneindig: met meer dan een miljard internetgebruikers die elke dag toegang hebben tot YouTube - en die ook video's plaatsen - is het onmogelijk om het aantal te kwantificeren.

Maar toch zijn hier een paar waarmee zelfs absolute beginners Spaans kunnen leren spreken:

Leer Spaans voor Beginners

PolyglotPablo

Dit kanaal groepeert 300 eenvoudige Spaanse werkwoorden en zinnen in 30 minuten gratis video: de woorden worden twee keer uitgesproken, zodat de kijkers genoeg tijd hebben om hun eigen uitspraak te herhalen en te controleren.

123TeachMe

Deze pagina's bieden een breed assortiment korte video's, voor verschillende niveaus, van kinderen tot volwassenen. Je kunt je video zelfs thematisch kiezen, bijvoorbeeld zakelijk of medisch. Er zijn interessante functies om het leren van talen te vergemakkelijken, zoals een pagina met spelletjes over Spaanse thema's om het leren leuk te maken. Je kunt ook lid worden van een ledenpagina om te communiceren en je vorderingen te delen.

Bovendien is er zelfs een sectie voor leraren Spaans, zodat je materiaal kunt vinden dat je zelf in de klas kunt gebruiken voor je lessen Spaans.

Maria Español

Op dit kanaal biedt Maria Español video's van groepslessen die Maria vroeger gaf, over Spaanse grammatica, woordenschat, uitdrukkingen, etc.

WhyNotSpanish

Dit kanaal heeft een interessant concept. WhyNotSpanish begeleidt je op het lespad van een absolute beginner in het Spaans, Cody, die al jaren probeert de taal te leren, maar met weinig succes.

Het doel is om je een meer zelfverzekerde Spaanse spreker te maken met gratis video's die een scala aan onderwerpen behandelen, waaronder grammatica, uitspraak, woordenschat, tips en culturele aspecten. In tegenstelling tot een traditionele klassikale ervaring, worden deze onderwerpen benaderd met realistisch gebruik van de Spaanse taal. De videoserie is progressief georganiseerd van nul tot vloeiend niveau, wat je zal bereiken door middel van quizzen.

Leer Intermediair Spaans

Spaans101pod.com

De video's op dit kanaal, geleid door Maria, duren ongeveer 45 minuten. Ze tonen beelden en spelen dialogen gevolgd door vragen, die kijkers beantwoorden.

Leer Spaans met Paulino

Paulino biedt een scala aan video's voor verschillende niveaus, om kijkers te helpen met begrijpend lezen, uitspraak en discussie. Elke video duurt ongeveer 1 uur.

Professor Jason

Video's van Professor Jason op dit kanaal duren tussen de 20 en 40 minuten, en behandelen een scala aan onderwerpen in grammatica (werkwoorden, tijden, enz.) en conversatie (vragen stellen en beantwoorden, enz.). Jason gaat tot in detail in zijn lessen, en stimuleert een meer gevorderd begrip van de Spaanse taal.

ProSpanish

ProSpanish leert je hoe je de verschillende delen van de taal samen kunt voegen om te communiceren in alledaagse Spaanse situaties. De nadruk ligt op structuren die kunnen worden gemanipuleerd en gebruikt in meerdere contexten, in tegenstelling tot woordenschat-thema's die van beperkt nut zijn. Hun aanpak is effectief gebleken omdat het abstracte grammatica-uitleg vermijdt en gebruik maakt van een verscheidenheid aan technieken. Er zijn 6 niveaus voor studenten.

Sleep Learning

Dit is een zeer uniek kanaal dat voorstelt om Spaans te leren terwijl je slaapt! Je luistert terwijl je in slaap valt en laat het aan staan terwijl je slaapt. De video duurt drie uur en speelt meerdere dialogen van typische alledaagse Spaanse conversatie af, zodat je Spaanse woorden herkent die in conversatie worden gebruikt. Het maakt gebruik van drie binaurale beats om het leervermogen te vergroten, het leren in de slaap op gang te brengen en het geheugen te verbeteren.

Tu Escuela de Español

Op het Tu Escuela de Español kanaal voor het leren van Spaans, zijn er presentaties over grammaticaregels, themalijsten over thema's (namen, familie, natuur, etc.), en fonetische video's. Er zijn ook video's over de Spaanse cultuur en tradities. De video's worden aangeboden van beginner tot gevorderd niveau.

Spaans online bijles
Heb je al op Superprof gekeken voor online lessen? | Bron: Pexels

Video's voor Alle Niveaus in het Spaans

Het is heel gemakkelijk om op YouTube goede video's te vinden om Spaans te leren, voor elk leerniveau. Je hoeft alleen maar "Spaans leren" in het zoekvak te typen om een indrukwekkende lijst met video's van Spaanse cursussen te krijgen, perfect om jezelf te leren uitdrukken in het Spaans. Vloeiend Spaans worden is geen proces dat van de ene op de andere dag zal gebeuren, maar video's op YouTube kunnen ervoor zorgen dat het in een sneller tempo vordert.

Natuurlijk hebben we dit zelf getest om dit artikel te schrijven. In één seconde vonden we duizenden resultaten voor alle niveaus. Daaruit kwamen een paar interessante cursussen Spaans naar voren die bovenaan de lijst stonden. Bijvoorbeeld, YouTube stelt het interessante kanaal voor: "¡Aprende español con Saby!"

Dit kanaal bestaat uit tientallen video's gericht op beginners. Het is ideaal om de basisbeginselen op te pikken waarmee je de taal gemakkelijk en comfortabel kunt leren.

Gestructureerd in 26 lessen, elk maximaal 12 minuten, verkennen deze video's woordenschat woorden, werkwoorden en grammaticaregels. Hoewel het slechts een inwijding is, is het al een goed begin om Spaans te leren met YouTube!

Andere video's stellen je in staat je niveau te perfectioneren, je woordenschat te verrijken of je kennis aan te vullen. Er zijn bijvoorbeeld video’s waar je leert om jezelf voor te stellen of om nuttige informatie te vragen in het dagelijks leven.

YouTubevideo's zijn geweldig omdat je in veel gevallen de woorden door een native speaker kunt horen uitspreken. Dit geeft je een goed idee van hoe de Spaanse woordenschat klinkt, iets dat je niet zal krijgen in je Spaanse lesboek. In plaats van het leren van vervoegingen op papier, kan je luisteren naar hoe correct werkwoordgebruik klinkt met je eigen oren!

Om je lessen te verbeteren, hoef je alleen maar gericht op zoek te gaan. Typ niet alleen "leer Spaans" in als je een gemiddelde of meer gevorderde Spaanse spreker bent.

Verfijn je zoekopdracht door zinnen in te typen als "spreek vloeiend Spaans", "Spaanse conversatie" of "Spaanse woordenschat". Kies vervolgens uit de lijst met suggesties van YouTube.

Professioneel Spaans leren om je voor te bereiden op een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld, is ook mogelijk, evenals het leren van Spaanse zinnen om naar een Spaans land te reizen.

Onthoud dat jouw doelen zullen bepalen hoe je de taal leert. Als je conversatie Spaans wilt leren, dan moet je je richten op leermethodes die hierop gericht zijn. Deze zijn vaak minder gericht op de fijne kneepjes van de grammaticaregels, en meer op praten en de juiste uitspraak.

Organiseer Jezelf om zo Efficiënt Mogelijk Spaans te Leren

Voordat je je stort op Spaanse lestraject via YouTube, raden we je aan om een planning op te stellen.

Probeer bijvoorbeeld elke dag 20 minuten Spaans te oefenen, met regelmaat en vastberadenheid. Zodra je een concept onder de knie hebt, kun je verder gaan met de volgende les. Op deze manier zal je het meeste uit je gratis lessen halen.

Gratis Spaans leren op YouTube kan deel uitmaken van een lang proces: haast je niet en sla geen stappen over, je riskeert dat je niet alle nodige informatie onthoudt.

Het is net als wanneer je je tentamens van de universiteit leert: het is beter om elke avond een beetje te lezen in plaats van de hele les de avond voor het examen erin proberen te stampen.

Kies de Juiste Video's op Basis van je Niveau

YouTube is niet alleen goed voor Spaanse lesvideo's. Het is een uitstekende methode voor het oefenen van taalbegrip en de meer conversationele aspecten van het leren van een taal.

In de klas laat je leraar Spaans je waarschijnlijk luisteren naar opnames van audioconversies of video's... Audiomemorisatie is essentieel bij alle soorten lessen en dat is waar YouTube voor bedoeld is!

Dus in plaats van te moeten luisteren naar saaie dialogen om je Spaans te verbeteren, kun je kiezen voor interessante video's, of zelfs podcasts?

De beste leraren Spaans beschikbaar
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (11 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (10 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (12 reviews)
Martine
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (9 reviews)
Juan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Héctor
4,9
4,9 (31 reviews)
Héctor
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (11 reviews)
Esly
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (23 reviews)
Cristina
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Sara
4,9
4,9 (14 reviews)
Sara
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Lola
5
5 (10 reviews)
Lola
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martine
5
5 (12 reviews)
Martine
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (11 reviews)
Luisa
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Juan
4,9
4,9 (9 reviews)
Juan
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Tekenfilms in het Spaans: Ideaal om de Basis op te Frissen

We raden ook aan om video's te bekijken voor kinderen. Hiervoor hoef je alleen maar "Spaanse tekenfilm" in te typen in het zoekveld. Zoals hierboven, zullen duizenden resultaten verschijnen.

Tekenfilms geven je de tijd om de meest elementaire begrippen te begrijpen. Natuurlijk zijn deze video's speciaal gemaakt voor kinderen die Spaans leren spreken.

Dankzij deze cartoons leert iedereen snel en efficiënt de basisbeginselen van de Spaanse taal (getallen, kleuren, basiswoordenschat...).

Kijk naar echte Spaanse cartoons in plaats van vertaalde Engelse. In het Spaans is "cartoon" "dibujos animados". Op deze manier kun je de tekenfilms vinden waar Spaanstalige kinderen dol op zijn.

Het is een ideale oplossing om je taalvaardigheid te verbeteren terwijl je plezier hebt.

Je Spaans Verbeteren op YouTube met Muziek

Wanneer je de Spaanse tekenfilms goed begint te begrijpen, ga je naar het volgende niveau. Wanneer je je er klaar voor voelt (of klaar bent met tekenfilms), ga dan op zoek naar Spaanse liedjes.

Voor fans van Spaanse zangers is dit gemakkelijk. Je hoeft alleen maar aandachtig naar hun liedjes te luisteren om de woorden te begrijpen.

Soms zijn de video's zo gecodeerd dat de Engelse vertaling of de ondertitels in het Spaans zijn, zodat je het kunt lezen om de betekenis van de songteksten beter te begrijpen.

Komt er niemand in je op? Nou hier zijn een paar suggesties:

 • Julio Iglesias en zijn zoon Enrique Iglesias,
 • Shakira,
 • Alejandro Sanz,
 • David Bisbal,
 • Pablo Alboran,
 • Melendi,
 • Dani Martín,
 • Aventura of Romeo Santos,
 • Manu Chao (hij is Frans maar zingt vaak in het Spaans),
 • Ska-P,
 • Compay Segundo en Buena Vista Social Club (beroemde Cubaanse muzikanten),
 • Gotan Project (een Franse groep die Argentijnse electro-tango speelt),
 • David Bustamente.

Deze lijst is eindeloos.

Het ding met muziek is dat het ons een beetje geobsedeerd kan maken. We zijn nooit helemaal gelukkig als we een liedje maar één keer beluisteren. Dus aarzel niet om de "repeat" knop te veel te gebruiken om de songteksten beter te onthouden!

Films en Programma's in het Spaans Kijken op YouTube

Na muziek, verhoog je de moeilijkheidsgraad van je online video's nog meer: leer Spaans door middel van Spaanse films en series.

Spaans leren door het kijken van Spaanse films is een methode die de meesten zullen verkiezen boven het volgen van saaie Spaanse lessen! Films zijn interactief, en je kan echt lol hebben terwijl je hersenen werken.

Het moeilijke aspect is om te proberen zoveel mogelijk informatie te begrijpen tijdens het kijken. Maar het is niet nodig om elk woord te begrijpen, het doel is om de essentie van de film te begrijpen en de synopsis van de film uit te kunnen leggen aan iemand die hem nog niet gezien heeft.

Het is dus het beste om te beginnen met een paar korte films of tv-series van ongeveer 20 minuten. Op die manier hoef je je niet te lang te concentreren. Wat dacht je van Narcos, de door Netflix geproduceerde televisieserie die sinds het debuut in 2016 een verbazingwekkend wereldwijd succes is geworden?

Als je het nog niet kent, is het een serie die de geschiedenis van de handel in verdovende middelen in Colombia tussen 1980 en 1990 terugvoert, en met name het leven van Pablo Escobar, de burgeroorlog onder leiding van de Colombiaanse regering, de Verenigde Staten - de FBI, DEA en CIA - en rechtse militaire groeperingen tegen drugskartels die cocaïne verhandelen (het Medellin-kartel en het Cali-kartel).

Het is een meer dan ideale serie om te leren, omdat het in het Spaans wordt uitgezonden (geen nasynchronisatie), terwijl de voice off - het deel met de historische vertelling van de gebeurtenissen - in het Engels is.

Bovendien kun je tegelijkertijd je uitspraak verbeteren - bijvoorbeeld door de antwoorden van de acteurs te herhalen - en meer te weten komen over de economische, sociale en politieke geschiedenis van Colombia. Vergeet niet dat dit een tv-serie is en ga er dus niet van uit dat alles wat je ziet waar is, of dat Colombia is zoals de show het portretteert!

Clips van de serie zijn natuurlijk gratis beschikbaar op YouTube. Langere clips en programma's zullen een uitdaging bieden aan degenen met een hoger niveau. Probeer bijvoorbeeld je favoriete films in het Spaans te vinden.

De keuze is immens op YouTube. De kwaliteit is niet altijd geweldig, maar het is gemakkelijk om filmfragmenten te vinden, en zelfs hele films.

Werk aan je Spaans Tijdens YouTube Video's

Heb je serieuze vooruitgang geboekt in het Spaans? Heb je woordenschat, grammatica en uitdrukkingen onder de knie?

Dankzij YouTube kun je ook luisteren naar het televisiejournaal in het Spaans over een thema naar keuze, zoals Andalusië bijvoorbeeld! Verken de verre uithoeken van YouTube door nieuwe onderwerpen te vinden over wetenschap, politiek, economie, documentaires, etc..

Hier zal de woordenschat iets complexer zijn dan die van tekenfilms, muziek of films. Je zal dus alle woorden die je hebt geleerd kunnen gebruiken om te begrijpen wat journalisten zeggen. Of luister naar een nieuwszenders om je Spaans te trainen.

Misschien begrijp je niet alles. Maar dat geeft niet, het belangrijkste is dat je de woorden herkent en de essentie van het filmpje begrijpt.

Missie volbracht? Goed gedaan! Dit is een eerste stap in het proces van je doel: tweetalig worden in het Spaans!

Verbeter jezelf met een Spaanse les hier op Superprof.

Extra Trucs voor het Verbeteren van je Spaans

Voordat we dit artikel afronden, willen we onze lezers nog wat extra trucs geven om gratis Spaans te leren op YouTube.

Lees de Commentaren

Ok, we weten het, de commentaren onder de video's zijn niet altijd relevant. Tussen de mensen die leven om te bekritiseren en te beledigen (aka trollen), en degenen die geobsedeerd zijn door chatten, kan het moeilijk zijn om je Spaans te verbeteren!

Toch kan dit een uitstekende oefening zijn om te leren lezen en schrijven in het Spaans. Zoals je weet, vind je in boeken perfect, gecorrigeerd en goed geschreven Spaans. Maar op het internet laten mensen zich gaan, ze controleren hun spelling niet, en maken veel fouten.

Dus waarom niet zelf de fouten verbeteren! Probeer voor de lol de minst correcte reacties te identificeren en probeer hun Spaans te verbeteren. Of amuseer jezelf door zelfs op hen te reageren in het Spaans!

Gebruik de Ondertitelfunctie

Het is nu mogelijk om ondertitels toe te voegen aan bepaalde video's. Dit is altijd een goede manier om je Spaans te verbeteren. Klik gewoon op het menu onder de video.

Nu je weet dat het mogelijk is om snel Spaans te leren via YouTube, hoef je nog maar één ding te doen: zet je computer aan en aprender a hablar español!

Toch is YouTube misschien niet zo'n goede methode als een privéles Spaans. Video is meestal slechts een aanvullende bron, omdat het een mechanisme mist om fouten van studenten in grammatica, enz. te corrigeren. Een privéleraar Spaans is in staat om zijn of haar studenten te begeleiden, om te dienen als een soort persoonlijke trainer, terwijl YouTube-video's niet zo'n persoonlijke ervaring bieden.

Video's dienen als een hulpmiddel voor je lessen, zodat je in je eigen tempo vooruitgang kunt boeken, comfortabel thuis. Het belangrijkste is dat je plezier hebt. En YouTube is daar ideaal voor.

Als ik mijn Spaans wil oefenen, ga ik gewoon naar Superprof en zoek ik 'Spaanse les Amsterdam'. Jij kunt hetzelfde doen!

 

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.