Als mensen met ons praten over de Dolomieten, de Amalfikust, de prachtige Siciliaanse stranden, de Italiaanse gastronomie, of zelfs het San Marcoplein, dan denken we allemaal aan romantische en charmante beelden uit films en literatuur.

Italië is vaak een favoriete bestemming voor Nederlandse toeristen, niet alleen vanwege de nabijheid, maar ook en vooral vanwege de zachte levensstijl. De dolce vita, zoals Italianen het graag noemen!

In de afgelopen 90 jaar is het aantal toeristen dat Italië bezoekt voortdurend toegenomen. In 1932 waren er twee miljoen buitenlandse bezoekers in Italië. In 1950 was dit aantal gestegen tot vijf miljoen, in de jaren zeventig tot achttien miljoen, en in 2011 tot zesenveertig miljoen.

Deze explosieve groei is een perfect voorbeeld van wat het Lago Maggiore, Apulië, de Sixtijnse Kapel en de Italiaanse cultuur vertegenwoordigen. Maar om de Italiaanse natie te ontdekken, is het belangrijk om te weten hoe je dat doet met stijl en binnen je budget.

Laten we eens kijken naar de beste accommodaties om van je reis in Italië te genieten.

Vrouw belt
Reserveer vroeg van tevoren, dat helpt | Bron: Pexels

Volg je taalcursus Italiaans met een privéleraar!

De beste leraren Italiaans beschikbaar
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Cristina
4,9
4,9 (29 reviews)
Cristina
27€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ruben
4,9
4,9 (11 reviews)
Ruben
21€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Alessandro
4,8
4,8 (16 reviews)
Alessandro
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Francesca
5
5 (30 reviews)
Francesca
49€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mimi
4,8
4,8 (5 reviews)
Mimi
50€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Valeria
5
5 (6 reviews)
Valeria
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Luisa
5
5 (5 reviews)
Luisa
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Chiara
4,9
4,9 (7 reviews)
Chiara
15€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Waarom ga je naar Italië?

Of het nu gaat om het Comomeer, Veneto, het historische centrum van Rome of Sardinië, Italië belooft een perfecte, rijke en diverse bestemming voor je vakantie te worden. Een perfecte vakantiebestemming kan echter gemakkelijk worden verpest als je niet de juiste accommodatie kiest.

Als je besluit om een lange vakantie met je gezin door te brengen op het platteland van Zuid-Italië, of als je met z'n tweeën twee dagen naar Napels gaat, is de kans groot dat je niet voor hetzelfde type accommodatie kiest.

Vandaar de noodzaak om je accommodatie aan te passen, volgens verschillende criteria:

  • Hoeveel personen zijn er op de reis?
  • Je budget in Italië
  • Het plan voor de vakantie: wandelen, cultuur bezoeken, shoppen, enz.
  • Hoe lang verblijf je in je hotel?
  • Hoeveel tijd wil je met de plaatselijke bevolking doorbrengen?

Accommodatie is een van de grootste kostenposten van een reis en mag niet over het hoofd worden gezien. Je moet onderzoek doen naar de plaatsen die je wilt bezoeken, de must-see sites in Italië, maar je moet net zo veel aandacht besteden aan je accommodatie.

Als je een reis naar Italië plant, zijn er verschillende soorten accommodaties, van de eenvoudigste, meest basisplekken, tot de duurste.

Van Campanië tot het Gardameer, via de Baai van Napels en de Italiaanse Rivièra, Italië is een echte toeristische bestemming! Hoewel een budget vaak bepalend is voor het comfort en de keuze van je accommodatie, zijn hier een paar kleine elementen die je reis naar Italië gemakkelijker zullen maken.

Rome
De prijs van een plek wordt bepaald door de locatie | Bron: Pexels

Neem een cursus Italiaans!

Goedkope Accommodaties In Italië

Wat je budget ook is, het is mogelijk om Italië te bezoeken.  Tussen de Vesuvius, de Trevifontein, of de Venetiaanse sfeer, zelfs met een klein budget kun je genieten van een geweldige vakantie in Italië. Accommodaties in Italië zijn net als het land: rijk, gevarieerd, en je zult zeker een hotel vinden dat aan je financiële verwachtingen voldoet.

Als je een weekendwandeling in Puglia plant, zal je zeker niet dezelfde accommodatie boeken als voor twee romantische dagen in de Italiaanse hoofdstad, die in het teken staat van liefde en ontspanning.

De eerste mogelijke accommodatie in Italië met een krap budget is dus kamperen. Dit type accommodatie is natuurlijk meer geschikt voor het Italiaanse platteland. Sardinië, met enkele van de mooiste stranden aan de Siciliaanse kust, heeft het gemak dat het niet duur is en dat het weer er lekker is.

Het spreekt vanzelf dat hoe vroeger je boekt, hoe voordeliger de tarieven zullen zijn. Campings vormen hierop geen uitzondering!

Met een toeristisch hoogtepunt in juli en augustus zijn je mogelijkheden beperkt als je niet ruim op tijd boekt. Sommige reisbureaus bieden all-inclusive pakketten aan, andere rekenen een prijs per persoon, meestal tussen 15 en 25 euro per dag in het hoogseizoen, en tussen 10 en 20 euro voor een kampeerplaats.

Uiteraard zijn de meeste campings uitgerust voor voertuigen, aangezien ze vaak op het platteland of aan de rand van grote steden liggen. In de benzinestations en de boekhandels kun je gidsen en kaarten van alle campings in het land vinden, van de duurste tot de goedkoopste, uitgegeven door de Touring Club Italiano. Ook de toeristenbureaus kunnen je goede raad geven, evenals de referentiesite Camping.it!

Volg voor je reis een cursus Italiaans.

Als je gaat wandelen in de Italiaanse bergen, zijn de huisjes die opengesteld zijn voor wandelaars een prima oplossing voor mensen met een krap budget. Voor een paar euro kun je genieten van basiscomfort, voor een verblijf van één nacht. Na lange uren wandelen in de bergen zal je blij zijn als je even kunt rusten in een van de herbergen, waarvan het grootste deel wordt beheerd door de Alpino Italiano Club!

Als je nog meer geld wilt besparen, is Couchsurfing een van die oplossingen, waar je vaak een gratis bed bij iemand thuis krijgt aangeboden. Leer Italië van binnenuit kennen, terwijl je je geld in je zak houdt!

Hetzelfde geldt voor de uitwisseling van appartementen, waarvoor wederzijds vertrouwen nodig is. Inderdaad, er zijn sites waar je je appartement kunt uitlenen aan Italianen in ruil voor die van hen in Italië.

Tenslotte zullen ook kleine budgetten baat hebben bij Italiaanse jeugdherbergen. Zij bieden vaak comfort tegen prijzen die die van hotelketens tarten. Een uitstekend alternatief voor wie bijvoorbeeld het Vaticaan, de Toren van Pisa of de Duomo van Milaan op de best mogelijke manier wil ontdekken.

Deze jeugdherbergen, bekend onder de naam Ostelli per la Gioventù, worden beheerd door de Associazone Italiana Alberghi per la Gioventù, die aangesloten is bij Hostelling International. Om gebruik te kunnen maken van de diensten van een van hun herbergen, moet je lid zijn en een HI-kaart downloaden vóór je vertrek of bij aankomst in een van de herbergen.

Het makkelijkste is om je lidmaatschap online te downloaden op hun officiële website. Zodra deze stap achter de rug is, kun je zonder problemen je kamer of bed reserveren, voor 20 tot 40 euro, afhankelijk van de hostels, de stad of het seizoen!

Kijk hier waar je online Italiaans kunt leren.

Venetië
Wil je uitzicht op dit kanaal? Daar betaal je voor! | Bron: Pexels

Leer de taal en volg Italiaanse les Rotterdam!

Middenklasse Accommodaties In Italië

Gelukkig hebben sommigen van ons het geluk geld gespaard te hebben, of gewoon een comfortabeler budget te hebben voor accommodaties. Voor deze mensen kunnen we kleine hotels of Airbnb aanbevelen. Relatief goedkope oplossingen die een geweldige ervaring garanderen, waar je ook bent in Italië.

Laten we ook eens denken aan pensions, die in Italië meer verspreid zijn dan in Nederland, en die hebben bewezen een eenvoudige en effectieve oplossing te zijn voor een gemiddeld budget. Of je nu met vrienden of met familie bent, het is mogelijk om van dit type accommodatie te genieten, dat vaak veel goedkoper is dan een hotel en dat comfort en de perfecte vrijheid om door de smalle straatjes van Italiaanse steden te slenteren garandeert.

Deze Bed and Breakfasts kunnen echter soms van onregelmatige kwaliteit zijn. Sterker nog, ze kunnen soms verward worden met een hotel, en de echte criteria voor het onderscheid zijn vaak nogal vaag tussen de twee. Eenvoudig gezegd zou het pension in Nederland een hotel van één tot drie sterren zijn, terwijl de albergo (hotel) tot vijf sterren zou gaan.

Houd er rekening mee dat pensions over het algemeen geen eigen badkamer hebben, en een prijs van minder dan 30 euro vragen voor een eenpersoonskamer, en minder dan 50 euro voor een tweepersoonskamer.

Italiaans leren in Amsterdam.

Dit alles varieert natuurlijk per regio van Italië! Sites als Alberghi in Italia of Hotels web.it zijn ideale hulpmiddelen om de beste informatie te krijgen tijdens je route!

Hetzelfde geldt voor de gastenkamers (affittacamere, rechtstreeks gehuurd van de bewoner), die over het algemeen eenvoudig zijn en, volgens een enigszins vergelijkbaar principe, garant staan voor een goede tijd in Verona, Olbia of Pisa, in een gastvrije accommodatie met een onvergelijkbaar lokaal karakter. Om te genieten van het boerderijtoerisme in Zuid-Italië met zijn pittoreske omgeving, is er de ideale oplossing!

Een heel andere kant van de Italiaanse gastvrijheid gaat voor je open als je bereid bent om wat meer geld uit te geven.

Italiaanse kust
Aan de Italiaanse kust kan je goedkoop verblijven! | Bron: Pexels

Volg je Italiaanse les online!

Dure Accommodaties In Italië

Als je het geluk hebt over een onbeperkt budget te beschikken, of gewoon over een zeer comfortabel budget, dan zal Italië je zeker een aantal fantastische luxueuze opties kunnen bieden. Naar Italië gaan zonder je zorgen te maken over de verblijfskosten, hoe mooi wil je het hebben? Tussen de Italiaanse meren, de flessen chianti, het carnaval in Venetië, niets houdt je nog tegen.

De eerste en duurste oplossing is een verblijf in mooie hotels. Alle Italiaanse steden bieden ze aan, met sterk variërende prijzen, en ze bieden absoluut comfort na de lange uren die je hebt doorgebracht met het ontdekken van de Italiaanse geschiedenis en cultuur.

Tussen de 300 euro en 500 euro, in welke stad je je ook bevindt, je kunt genieten van vijfsterrenvoorzieningen, -diensten en -omgevingen. Deze chique hotels zijn vaak gevestigd in eeuwenoude gebouwen en ontworpen met alle luxe van dien.

Airbnb is ook een goede keuze. Je kunt kiezen voor een verblijf in een vijf-slaapkamer villa met zwembad, spa en uitzicht op de Italiaanse Adriatische Zee.

Italië is een ideale bestemming om tijd door te brengen met familie, vrienden of geliefden. De landschappen, van bergen tot witte zandstranden, zijn een uitnodiging om te blijven en een goede tijd te hebben. Sicilië, Sardinië, Rome, Milaan, Venetië, de plaatsen om te bezoeken zijn talrijk, en de accommodatieoplossingen al even gevarieerd.

Iedereen vindt wel iets dat past bij zijn wensen, zijn portemonnee of de sfeer waarvan hij tijdens zijn verblijf wil genieten. Dus, klaar om Italië te ontdekken? Waar wacht je nog op!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.