Het zijn de eerste woordjes die we leren als we opgroeien. We leren hoe we het toepassen als we naar de basisschool gaan. Op de middelbare school gaan we de diepte in, en moeten we literatuur leren. We leren over hoe we de taal vervoegen en over de verschillende tijden: van verleden tijd tot tegenwoordige tijd.

We bespreken een boek, gaan dieper in op de informatie per pagina

Maar ook buiten school gebruiken we het. Allereerst voor communicatie en contact: met vrienden, met familie, met werkgevers, noem maar op. We hebben het nodig om informatie om ons heen te kunnen opnemen, om ons leven te kunnen indelen. Om te praten over de tijd, over de week, over het uur, over de maandag of over de dinsdag of andere dagen. Waar hebben we het over? Nederlands natuurlijk!

Zoals in ieder land speelt Nederlands als de officiële taal van Nederland een belangrijke rol. Zonder Nederlands te spreken is het leven in Nederland een extra stukje lastiger. Met de nadruk op een stukje, want je kunt uitstekend een leven leiden in Nederland met bijvoorbeeld alleen Engels als taal.

Toch zitten er heel veel voordelen aan het leren van Nederlands.

Twee molens aan het water.
Weet jij waar de mooiste molens in Nederland staan? | Bron: Pexels
De beste leraren Nederlands (NT2) beschikbaar
Jordan
5
5 (32 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (14 reviews)
Karen
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (12 reviews)
Tamara
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (13 reviews)
Linda
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (13 reviews)
Piet
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
5
5 (7 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jordan
5
5 (32 reviews)
Jordan
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Karen
4,9
4,9 (14 reviews)
Karen
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Esly
4,8
4,8 (12 reviews)
Esly
19€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tamara
5
5 (12 reviews)
Tamara
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Linda
5
5 (13 reviews)
Linda
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Piet
5
5 (13 reviews)
Piet
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Peter
5
5 (8 reviews)
Peter
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Marianne
5
5 (7 reviews)
Marianne
17€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

De Voordelen van Nederlandse Les

Den Haag is misschien wel de meest internationale stad van Nederland. Dat heeft niet alleen te maken met het toerisme, want als we alleen naar dat deel zouden kijken naar toeristencijfers, dan doen steden als Rotterdam en Amsterdam het toch net even wat beter.

Maar kijkend naar de internationale instituten in Den Haag, zoals de vele ambassades, het Internationaal Gerechtshof, multinationals en uiteraard met de Universiteit van Leiden in de buurt, is de Hofstad een broeiplek van verschillende culturen, landen, anderstaligen en hun talen.

Waarom zou je dan nog Nederlands leren, zou je zeggen?! Voor veel mensen die naar Den Haag komen is dit echter wel iets belangrijks. Diplomaten, academici, zakenmensen: ze willen de taal beter leren spreken om de cultuur van Nederland beter te leren kennen. Ze willen zich aanmelden voor een goede taalcursus, waar ze met andere cursisten binnen een paar weken de taal leren.

Want zeg nou zelf: kun je Nederland begrijpen als je niet weet wat de typische Nederlandse grapjes inhouden, als je de talkshows, de series en de programma’s niet begrijpt, als je geen radio kunt luisteren, geen mails kan schrijven,  en geen pagina in de kranten of in een boek kunt lezen? Kan je jezelf een Nederlander voelen als je niet kan praten in de taal van de mensen om je heen?

Taal is een van de belangrijkste onderdelen van een cultuur, en dat is in Nederland niet anders. Nogmaals, je kan ook met Engels een uitstekend leven opbouwen in Nederland, maar wie Nederlands spreekt zal zich pas écht welkom voelen. Leer dus Nederlands voor beginners!

Daar komt bij dat het je ook op de arbeidsmarkt meer openingen biedt. Je kan namelijk bij Nederlandstalige bedrijven solliciteren en bent niet gebonden aan internationale bedrijven waar alleen anderstaligen werken!

Tel daarbij op dat, als je voor een Nederlands paspoort of verblijfsvergunning wilt gaan, je verplicht een bepaald niveau Nederlands moet spreken. Jawel! Wie een staatsexamen Nederlands doet moet een aantoonbaar niveau Nederlands hebben. En daarnaast moet je ook zaken als Maatschappijleer, geschiedenis en cultuur kunnen beantwoorden. En dat zijn dingen die je niet zomaar binnen een paar dagen of weken uit een boek leert!

Voor sommige mensen is Nederlands NT2, wat een afkorting is van Nederlands als tweede taal, een must. Ze hebben het extra hard nodig, voor hun werk, voor hun toekomst, voor hun gezin. NT2 school te vinden via Superprof.

Omdat Den Haag zo een internationale stad is, zijn er gelukkig heel veel mogelijkheden Nederlands te leren, voor een goede prijs, en voor beginners. Ook zijn er plekken waar je een specifieke voorbereiding kan krijgen op je staatsexamen, met alle extra onderdelen erbij. Laten we snel verder kijken wat je opties zijn!

Dutch courses Amsterdam, for more information follow the link.

Een Schotse Hooglander.
Wist je dat je in Nederland Schotse Hooglanders kan tegenkomen! | Bron: Pexels

Nederlands Cursussen in Den Haag

Wie in Den Haag een cursus Nederlands wil volgen heeft een hele hoop opties. Alles hangt af van je doel, je niveau en je voorkeuren! De start van de cursussen verschilt per plek: sommigen beginnen in september, zodat je binnen een paar weken leert over de tegenwoordige tijd of hoe je een pagina vol kan schrijven.

In het centrum van Den Haag zit bijvoorbeeld ABC Dutch. Je kan hier precies de Nederlands cursus krijgen die je wilt. Als je nog helemaal niets weet van Nederlands, dan kan je hier je eerste stappen zetten, maar als je al een redelijk niveau hebt, dan ben je hier ook aan het juiste adres. Of je nu cursussen in de avond wil of overdag, je kan bij ABC kiezen. Ze bereiden je hier trouwens ook voor op het gevreesde examen! En nog beter, mocht je dat willen, dan kan je hier ook privéles Nederlands krijgen. We zullen het hieronder hebben over de voordelen van privéles Nederlands, want die zijn er genoeg!

Een andere optie is Direct Dutch, een instituut dat precies weet wat ervoor nodig is om mensen uit het buitenland Nederlands te leren. Een voordeel van dit instituut is dat ze ook aan hele bedrijven Nederlands geven, en zelfs op kantoor komen. Voor bedrijven die bijvoorbeeld uit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen vanwege de Brexit, en waarbij de leiding van het bedrijf wil dat alle werknemers Nederlands leren, is dit een uitstekende optie!

Verschillende steden in Nederland hebben een Volksuniversiteit. Zo ook Den Haag. Op de Volksuniversiteit Den Haag kun je verschillende cursussen Nederlands volgen, afhankelijk van je niveau en je wensen. Het voordeel hier is dat de docenten allemaal jarenlang ervaring hebben met het onderwijs en dat het instituut zelf precies weet wat er nodig is om iemand die nog weinig kennis heeft van een taal nieuwe vaardigheden bij te brengen.

Een andere optie is TaalTaal, een bedrijf in Den haag waar je op een actieve manier met Nederlands bezig zult gaan. Je krijgt hier te maken met een conversationele benadering, wat inhoudt dat je vanaf het begin, zelfs als je haast geen Nederlands kent, Nederlands zult leren praten en de docent dat ook zult horen gebruiken. Het merendeel van de cursussen hier zijn echter wel in groepsverband.

Geef je de voorkeur aan privéles? Dan zijn er andere mogelijkheden.

Een zonsondergang aan de plas.
Een typische Nederlands zomer breng je door in het water | Bron: Pexels

Vind een Privéleraar Nederlands

Het kan zijn dat je twijfelt over het nemen van privéles. Privéles heeft voordelen tegenover groepsles, maar ook nadelen.

Het kan namelijk zijn dat je het sociale aspect ook belangrijk vindt. Je omringt je graag met mensen en wil tijdens het leren van een taal anderen leren kennen. Daarnaast speelt ook het financiële aspect mee: privélessen op taalscholen zijn vaak wat duurder dan lessen die je met een groep of klas volgt.

Maar er zitten ook een hoop voordelen aan. Laten we beginnen met de aandacht die je krijgt van je docent. Tijdens privéles zal een docent zich volledig op jou focussen. Er zullen geen andere leerlingen om je heen zijn die vragen hebben, die ergens mee zitten, en als er een onderdeel is van het Nederlands, bijvoorbeeld het schrijven of het luisteren, wat je moeilijk af gaat, dan kunnen jullie je daarop concentreren.

In een gepersonaliseerde les draait het immers om jou. Ben je een snelle leerling? Dan kan een leraar wat sneller door de stof gaan en je meer leren, terwijl als dat in groepsverband het geval zou zijn je je juist zou gaan vervelen. Ben je juist wat langzamer? Dankzij de geïndividualiseerde aanpassingen zal je niet achter hoeven blijven!

Privéles is ook comfortabeler. Als je bijvoorbeeld wat verlegen van karakter bent en liever niet met allemaal onbekenden om je heen op uitspraak oefent, dan kan je in een privéles waar je het vertrouwen van een docent krijgt helemaal opbloeien.

Als je een druk leven hebt dan kan privéles makkelijker voor je zijn omdat een docent het lesuur helemaal inricht op jouw drukke schema. Als je bijvoorbeeld alleen in de ochtend kan voordat je naar werk gaat, of ’s avonds laat als de kinderen slapen, dan kan je dat gewoon inplannen (uiteraard alleen als de leraar dan ook kan) zonder rekening te hoeven houden met klasgenoten.

Voor mensen die online les willen volgen, iets wat ook zo zijn voordelen heeft, dan gebeurt dat vaak in privéverband. Als je op een van de bovengenoemde taalscholen geen privéles wilt volgen, bijvoorbeeld omdat je je taalcursus niet wilt delen met andere cursisten, dan zou je eraan kunnen denken om die les vanaf de start te nemen bij Superprof! Je leert daar hetzelfde, voor een soms betere prijs!

Nederlands leren online via Superprof.

Kinderen in kano.
Op welke dag zou deze foto genomen zijn? | Bron: Pexels

Nederlandse Lessen via Superprof Volgen

Er zitten verschillende voordelen aan lessen Nederlands als tweede taal bij Superprof. Allereerst is er het feit dat privélessen bij Superprof niet zo duur zijn als bij andere instituten. Daarnaast, omdat je met particulieren werkt, kan je zelfs over lestarieven per uur onderhandelen als het net een beetje boven je budget zit!

Die flexibiliteit komt ook terug bij het maken van lesplannen, het inroosteren van je les en bij het kiezen tussen online en offline. Superprof docenten zijn namelijk gewend om op verschillende manieren Nederlands te geven en daarom zal je zien dat het geen probleem is een keertje een uur online les te krijgen, en dan weer een andere week aan huis of een deel van je taalcursus ergens op locatie. Ook qua tijden: de ene keer volg je je les op maandag, dan weer op dinsdag, en dan weer op een van de andere dagen van de week.

Laat je niet misleiden door die flexibiliteit! Die Superprof docenten zijn tegelijkertijd op en top professionals met vaak jarenlange werkervaring als Nederlands leraar. Ze hebben hun diploma’s in het vakgebied gehaald en weten precies wat er nodig is om bijvoorbeeld je staatsexamen Nederlands te halen.

Neem dus eens een kijkje tussen de leraren die er in Den Haag en omstreken zijn! Bekijk de recensies van eerdere leerlingen, kijk naar de lestarieven, naar hun vaardigheden en als je bijna overtuigd bent kan je nog altijd een gratis proefles of extra intake aanvragen, zodat je binnen een uur kunt kijken of de docent je in kwestie je ook echt bevalt.

Als je in Den Haag woont en Nederlands wilt leren, om hier te komen wonen of werken, dan zit je op de goede plek. Er zijn veel scholen, veel docenten en je hebt altijd Superprof tot je beschikking!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1ste les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Boris

Schrijver, vertaler en journalist, woonachtig in Chili. Houdt van reizen, nieuwe culturen ontdekken en wetenschap. Werkzaam voor Superprof sinds 2017.