Er zijn talloze redenen om Chinees te leren. Om te beginnen spreken 1,35 miljard mensen in de wereld een bepaalde vorm van Chinees, waarvan de meesten op het vasteland van China en Taiwan wonen. Het is zelfs de populairste taal op de planeet.

Wil je lid worden van 's werelds grootste taalgroep? Als je Chinees wilt leren spreken, zijn er allerlei taalcursussen beschikbaar. Heb je al overwogen om avondlessen te volgen of naar een taalschool te gaan?

Misschien denk je erover om op eigen houtje Chinees te leren of met behulp van smartphone apps en digitale of online Chinese hulpbronnen.

Heb je ervoor gezorgd dat je met plezier de taal gaat leren? Klinkt het idee om Mandarijn Chinees te leren leuk of voelt het meer als een vervelende klus? Ben je het beu om naar dat Chinese grammaticaboek te kijken?

Dit zijn de vragen die je zult moeten beantwoorden om ervoor te zorgen dat je gemotiveerd blijft terwijl je Chinees leert. Zoals je waarschijnlijk wel weet, leer je Chinees niet in een handomdraai en is het erg onwaarschijnlijk dat je vloeiend Chinees zult spreken door alleen maar een saaie cursus te volgen.

Zoek naar cursussen Mandarijn met een privéleraar.

Is het mogelijk om zelf Chinees te leren?

Chinese lessen moeten plezierig zijn
Lachen is een geweldige manier om te leren. (Bron: Unsplash.com)

Dus waarom zou je je niet amuseren terwijl je je nieuwe taal leert? Door werken en spelen te combineren, haal je het maximale uit elke minuut. Geloof je me niet? Laten we eens kijken naar een paar manieren waarop je plezier kunt beleven met Chinese les...

Ontdek ook de basistechnieken van Chinees leren...

Volg een taalcursus Chinees!

De beste leraren Chinees beschikbaar
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Tao
5
5 (12 reviews)
Tao
28€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Shiuan
4,8
4,8 (4 reviews)
Shiuan
32€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rong
4,9
4,9 (60 reviews)
Rong
40€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jiasi
5
5 (3 reviews)
Jiasi
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Wendy
Wendy
7€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Korinna
5
5 (3 reviews)
Korinna
25€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Daniel
Daniel
10€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Matthew
5
5 (1 reviews)
Matthew
23€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Neem de tijd om elke dag op een leuke manier Chinees te leren

Iets leren is niet aangenaam als je er geen plezier in vindt. Als je Chinese lessen saai zijn, zul je waarschijnlijk niet veel leren. Helaas heeft niet iedereen de mogelijkheid om naar Peking of Taiwan te gaan en zich in te leven om zo meer te leren. Een nieuwe taal leren kan in het begin frustrerend zijn als je er niets van begrijpt. Sommige leerlingen beginnen dan excuses te zoeken om niet te hoeven studeren of proberen het uit te stellen.

Ontdek waar je Chinees kunt leren.

Maak tijd vrij om Chinees te leren
Als je echt Chinees wilt leren, vind je de tijd wel. (Bron: Unsplash.com)

Met een beetje creativiteit vind je de tijd om Chinees te studeren, zonder dat je je planning helemaal hoeft om te gooien.

Volg je cursus Chinees met een privéleraar!

1 - Leer al rijdend

Of je nu Duits, Frans, Spaans of Chinees leert, tijdens het pendelen kun je prima een taal leren en een paar nieuwe Chinese zinnen oppikken, zeker als je bedenkt hoe saai het soms is om 's morgens naar je werk te rijden! Voeg daar een paar files aan toe en je dagelijkse rit naar je werk wordt al gauw ondraaglijk.

Leer Chinees in de auto
Verbeter je Chinees al rijdend. (Bron: Unsplash.com)

Laten we de zaken eens op een andere manier bekijken. Wat als je Chinees kon leren tijdens het pendelen?

We raden aan om naar podcasts te luisteren en de basisprincipes van het Chinees te leren, en tegelijkertijd je uitspraak te oefenen en op de vier "tonen" te letten.

Wie had gedacht dat je een taal kon leren in het verkeer?

Hier zijn enkele van Superprof's beste tips om snel Chinees te leren.

2 - Leer Chinees in het openbaar vervoer

Als je elke dag het openbaar vervoer gebruikt om naar de universiteit of je werk te gaan, maak dan optimaal gebruik van de tijd waarin je meestal niets aan het doen bent om wat Chinees te leren aan de hand van leuke apps op je smartphone of tablet. Verderop in dit artikel noemen we een paar goede apps. Je Mandarijn Chinees verbeteren is een geweldige manier om tijd die anders verloren zou gaan, optimaal te benutten.

3 - Leer Mandarijn Chinees terwijl je sport

Ben je iemand die er graag op uit trekt om te gaan hardlopen of voor een wandeling in het bos? Of train je graag in een sportschool of sportcentrum? Eigenlijk maakt het niet uit welke sport je doet. Het belangrijkste is dat je deze tijd kunt gebruiken om je Chinees te verbeteren. Zet je koptelefoon op en luister naar Chinese muziek of radio.

Leren én plezier maken
Wie zei dat je niet tegelijk kunt leren en plezier maken? (Bron: Unsplash.com)

Er zijn een aantal verschillende manieren om te genieten van sport en tegelijkertijd een taal te leren. Je hoeft alleen maar de methode te kiezen die voor jou het beste werkt!

Volg deze tips om op eigen houtje Chinees te leren... 

Drie manieren om plezier te beleven aan Chinees leren

Er bestaan verschillende manieren om Chinees te leren. Maar sommige ervan kunnen echt saai zijn. Laten we daarom eens enkele manieren bekijken waarop je Chinees kunt leren terwijl je plezier beleeft!

Plezier maken is immers één van de beste manieren om een taal te leren. Hier zijn drie manieren om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk plezier beleeft aan het leren van Chinees:

1 - Zoek een leuke leraar

Om het maximale uit je les Chinees te halen is er niets beter dan een leraar Chinees die je aan het lachen kan brengen. Stel je voor dat je Chinees leert met iemand die je steeds doet lachen.

Humor is één van de beste manieren om iets te leren en als je plezier beleeft aan je Chinese lessen, zul je de taal veel gemakkelijker vinden. Maar een grappige leraar hebben betekent niet dat je niet meer thuis hoeft te studeren. Natuurlijk moet je moeite doen als je Chinees wilt leren spreken.

Zelfs als je erg gemotiveerd bent, kun je geen vreemde taal leren door gewoon 30 tot 45 minuten per dag te studeren met de hulp van een privéleraar. Vloeiend Chinees, Frans, Duits of Italiaans leren spreken vergt elke dag veel geduld, hard werk, en discipline.

Maar door hard te werken met een leuke privéleraar Chinees, is de helft van het werk al gedaan.

Lees hier met welke les je Chinees kunt leren...

2 - Kijk films om je onder te dompelen in de Chinese cultuur

Als je Chinees wilt leren, moet je geïnteresseerd zijn in zowel de Chinese taal als de cultuur. Gelukkig is dit iets wat je jezelf kunt aanleren.

We hebben twee films gekozen die volgens ons erg leuk zijn en je helpen om de vier "tonen" en de gesproken taal beter te begrijpen, en tevens je Chinese uitspraak te verbeteren.

Lost In Thailand

Deze film uit 2012 vertelt het verhaal van 3 Chinezen die in Thailand terechtkomen. Het is een knotsgekke film vol actie en komedie. Je kunt je begrip van de taal verbeteren én lachen tegelijkertijd.

The Sorcerer and the White Snake

Als je geniet van liefdesverhalen en niet per se een Hollywood-einde wilt, dan is dit misschien de film voor jou. Zonder al te veel te verklappen, kunnen we zeggen dat de film over een demoon gaat die verliefd wordt op een boerin. Het probleem is dat het door Jet Li gespeelde personage, een krijgersmonnik, niet echt gelooft dat dit soort relatie toegestaan is. Als je van actie, speciale effecten, en Chinese cinematografie houdt, is dit de film voor jou.

Er zijn ook talloze films die je online kunt vinden. Je vindt er ook veel in het Engels ondertiteld.

3 - Chinees leren door naar liedjes te luisteren

Dankzij het internet zijn er tal van manieren om online verschillende soorten Chinese muziek te vinden. Behalve het feit dat je naar je favoriete muziekstijlen luistert, leer je ook nieuwe woordenschat, luister je naar de verschillende "tonen" van het Chinees, en verbeter je je luistervaardigheid.

Als je zin hebt om zelf te zingen, zoek dan naar websites met karaokeversies van Chinese liedjes. Hoewel je de taal niet vloeiend zult spreken door louter naar Chinese artiesten te luisteren, kan het je taalvaardigheid een boost geven en je conversationeel Chinees verbeteren.

Niemand zei dat je niet al dansend een taal kon leren!

Probeer deze gemakkelijke manieren om Chinees te leren...

Leer een taal via computerspelletjes

Het internet staat vol met verschillende bronnen die je helpen om Chinees te leren terwijl je plezier maakt.

Leer Chinees via spelletjes
Spelletjes zijn een fantastische manier om een nieuwe taal te leren. (Bron: Unsplash.com)

Wedden dat je veel plezier zult beleven aan deze leermethoden? Wat dacht je bijvoorbeeld van een app om Chinees te leren terwijl je een computerspel speelt?

De Ninchanese app is een spel dat je kan helpen om Chinees te leren. Het is beschikbaar op Android en kan je helpen om de taal te leren lezen, spreken, begrijpen en schrijven terwijl je een spel speelt. Dit is een geweldig hulpmiddel om je Chinese tekens beter te leren kennen en je Chinees in het algemeen te verbeteren.

Omdat volslagen beginners vaak bang zijn voor de taal, kunnen ze nu op verschillende niveaus spelen en geleidelijk aan bijleren terwijl ze een babydraakje volgen. Deze app is perfect om beginners op weg te helpen naar een gemiddeld niveau. Het is ook erg handig als je toevallig in de komende maanden een reis naar China plant.

Als je graag nieuwe culturen leert kennen, raden we je aan om tijdens het Chinees Nieuwjaar te gaan. Dan ben je verzekerd van traditionele vieringen, een geweldige sfeer, en een andere omgeving!

Er zijn verschillende manieren om plezier te hebben terwijl je een taal leert. Een nieuwe taal onder de knie krijgen betekent echter dat je je comfortzone moet verlaten. Hoewel je in het begin misschien niet al te veel vertrouwen hebt in je spreekvaardigheid, moet je jezelf dwingen om de taal zo snel mogelijk te gaan spreken.

Een goede privé-leraar Chinees vinden is één van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je ook je spraak oefent. Als je er één kunt krijgen die goede moppen en anekdotes vertelt, des te beter. Doe je best, leer elke dag, en blijf lachen tot je het Chinees onder de knie hebt. Het is belangrijk dat je plezier hebt terwijl je leert!

Elke leerling moet er ook aan denken om pauzes te nemen en niet té veel te doen. Er zijn online talloze grappige Chinese video's die je kunt bekijken.

Kijk eens rond op YouTube voor manieren om online Chinees te leren. Ze kunnen je helpen om je begrip van het Chinees te verbeteren en meer te leren over de verschillende tonen, het schrift, en zelfs de verschillende Chinese accenten.

We weten zeker dat je een manier zult vinden om met plezier Chinees te leren!

Chinees leren spreken doe je het best door lessen Mandarijn te volgen!

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Dieter

Fanatiek reiziger, schrijver en levensgenieter. Actief voor Superprof sinds 2020.