Er wordt gezegd dat de leerling voor elk uur klassikaal onderwijs twee tot drie uur zelfstudie moet besteden.

Als je op college niveau zit en intensieve vakken studeert, zoals natuurkunde, geneeskunde of rechten, schuift die aanbeveling tot vijf uur op!

Betekent dat dat je aan een bureau moet zitten, een Frans leerboek voor je, lezend en schrijvend en je uitspraak vergelijkend met die van Edith Piaf?

Sloeg/Sla je als middelbare scholier altijd met spanning de boeken open? Of ben/was je meer een onwillige lezer, die alleen genoeg studeert om een ​​voldoende te halen?

Als je het laatste type leerling bent - en je hoeft je daar niet voor te schamen, dan denk je misschien ook zo over het studeren van Frans!

Hebben jullie er niet voor gekozen om Frans te leren? Ofwel in een talenschool of als keuzevak op de middelbare school?

Laat Superprof je op weg helpen naar meer leuke en innovatieve manieren om de taal van Molière te leren, of je nu een beginner bent of in gevorderd Frans kunt communiceren.

Vind boeiende lessen Frans op Superprof.

De beste leraren Frans beschikbaar
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Ron
5
5 (12 reviews)
Ron
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Vicky
4,8
4,8 (11 reviews)
Vicky
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Arianne
4,8
4,8 (11 reviews)
Arianne
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Maureen
5
5 (8 reviews)
Maureen
22€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Martinus
5
5 (8 reviews)
Martinus
18€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Bert
5
5 (7 reviews)
Bert
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Hélène
4,9
4,9 (7 reviews)
Hélène
30€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Mohamed
5
5 (12 reviews)
Mohamed
37€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Frans Oefenen Terwijl je Onderweg Bent

Oefen Frans in je vrije tijd
Gebruik het ritme van hardlopen om je Franse werkwoordvervoegingen te repeteren ǀ Pixabay - RoonZ-nl

Het stereotype van de ijverige student, hard aan het werk aan zijn bureau, presenteert zich als het ideaal van leren, of het nu gaat om het leren van de Franse taal of de wetenschappen.

Hoewel we het erover eens zijn dat een rustige omgeving met weinig afleiding optimaal is voor elke vorm van leren, inclusief het leren van de Franse woordenschat, wie heeft de tijd om urenlang te zitten om nieuwe Franse woorden te leren?

De Franse taal is verbazingwekkend melodieus en ritmisch, wat betekent dat oefenen gemakkelijk wordt gemaakt, zelfs als je op weg bent naar je cursus Frans of gewoon naar de markt.

Werkwoordvervoeging: je suis, tu es, il est – enzovoort. Voor elke voetstap een woord: eerste stap, spreek het voornaamwoord uit, tweede stap, zeg het werkwoord.

Ga je graag hardlopen? Denk aan in wat voor tempo je de werkwoordvervoegingen kan oefenen!

Heb je moeite met die keelklank 'R'?

Wissel de vervoeging voor een reeks woorden die deze letterklank bevatten: arrière, regarder, de rien; en zelfs rom-pata-plom.

Je weet waarschijnlijk dat de Nederlandse taal heel veel woorden kent die zijn afgeleid van het Frans.

Je zou al bekend moeten zijn met enkele Franse uitdrukkingen zoals déja vu en Mardi Gras.

Maar hoe zit het met andere suggestieve zinnen, zoals: Je crois que je vais tomber dans les pommes (Ik geloof dat ik ga flauwvallen) of Rigoler des genoux (Onzin uitkramen).

Ondanks alle moeilijkheden van de Franse taal, zoals het grammaticale geslacht onzijdig dat de Fransen niet kennen, is het een taal vol eigenzinnige en grillige zinswendingen die in bepaalde situaties zeker le mot juste zijn.

Hier is een perfect voorbeeld van Frans taalgebruik in de Nederlandse samenleving:

De spreuk - je maintaindrai, ik zal handhaven, is de wapenspreuk van Nederland

De spreuk 'je maintaindrai', ik zal handhaven, is de wapenspreuk van Nederland
Een voorbeeld van Frans taalgebruik in de Nederlandse samenleving ǀ Flickr.com - Edward Tao

Je kunt je Franse uitspraak oefenen door zulke pakkende woordarrangementen uit te spreken terwijl je bijvoorbeeld aan het sporten bent.

We dagen je uit om een ​​situatie te vinden waarin je elk van deze zinnen kunt toepassen!

Oefen Alle Aspecten van de Taal

Op elke willekeurige dag, behalve op regenachtige dagen, trof ik mijn studenten op de binnenplaats aan, terwijl ze methodisch woorden uit hun leerboek kopieerden naar een notitieboekje. Sean Boyce, over het lesgeven aan Chinese studenten Engels:

"Het is heel gewoon dat leerlingen van een vreemde taal zich concentreren op de 'stille' aspecten: lezen en schrijven, terwijl ze de mondelinge aspecten van de taal die ze zo hard proberen te beheersen, verwaarlozen."

Hetzelfde geldt voor degenen die Frans leren.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom iemand ongelijke tijd zou besteden aan het schrijven in het Frans, terwijl hij het gesproken Frans naar de echokamers van zijn geest zou sturen.

Hun redenen kunnen zijn:

  • Verlegenheid: waar genoeg, kunnen sommige studenten de angst om in het openbaar te spreken gewoon niet verdragen;
  • Angst – om een ​​fout te maken, om belachelijk te worden gemaakt of ronduit te worden uitgelachen;
  • Bescheidenheid: de samenleving leert dat nederigheid een deugd is, dus de bekwame Franse student kan zich ongemakkelijk voelen bij het uitzenden van zijn/haar taalvaardigheid;
  • Gebrek aan vertrouwen.

Dat laatste punt zorgt voor een vicieuze cirkel: je moet proberen en doen om vertrouwen en vaardigheden te krijgen, maar hoe kun je dat als je het vertrouwen mist om zelfs maar te beginnen?

Dat is de reden waarom de beste leraren Frans aanbevelen om gelijke delen van tijd te besteden aan alle vier de gebieden van het leren van talen (luisteren, spreken, lezen en schrijven).

Als je dertig minuten besteedt aan het kopiëren van nieuwe woorden naar je notitieboekje of het maken van flashcards (lezen en schrijven) - een erg handig hulpmiddel voor een beginner in het Frans - dan moet je evenveel tijd besteden aan Frans spreken en luisteren.

Hoe kun je in het Frans praten als niemand om je heen de taal spreekt?

Bonjour, internet!

Online Frans Spreken

We geven in geen geval korting op online taalprogramma's zoals Rosetta Stone of Babbel, waarvan sommige geld kosten en andere niet.

Deze toepassingen hebben inderdaad hun verdienste, de belangrijkste is dat ze hun inhoud fris houden en verschillende manieren bieden om taalvaardigheden toe te passen: spelletjes spelen, flashcards en quizzen.

Waar ze niet in voorzien zijn spreekmogelijkheden!

Bijvoorbeeld: Babbel en Duolingo richten zich uitsluitend op lezen en luisteren, maar hebben weinig mogelijkheden voor Frans schrijven en bieden geen kans op een Frans gesprek met een moedertaalspreker.

De beste manier om Frans te leren, is door je vaardigheden in reële tijd toe te passen door taal en cultuur te bespreken met een Franse moedertaalspreker.

Een van de grootste voordelen van een dialoog met zo'n partner is dat je meer kans hebt om Franse volkstaal uitdrukkingen te leren en te gebruiken.

Het is ook veel gemakkelijker om het natuurlijke ritme van la langue française vast te leggen en na te bootsen als je het hoort - niet als korte geluidsfragmenten in een taalprogramma, maar in de loop van een gesprek.

De vraag blijft: hoe vind je zulke mensen, vooral als je buiten een grote stad woont en/of ver van commerciële centra die zo'n kans bieden?

Volg je Frans cursus online!

Alliance Française

In Nederland werd de Alliance Française des Pays-Bas opgericht in 1888. De Alliance heeft tot doel de Franse taal en cultuur in Nederland te promoten.

Tegenwoordig zijn er 34 vestigingen, verspreid over heel Nederland, die de Franse taal onderwijzen en het hele jaar door culturele evenementen organiseren.

De twee Alliances Françaises in Den Haag en Rotterdam zijn tevens examencentra, gecertificeerd door het CIEP (Centre International d'Études Pédagogiques) in Parijs en de Franse Ambassade in Nederland, waar het diploma DELF/DALF gehaald kan worden.

Als je hoopte op een onderdompeling in de Franse cultuur, vind je die misschien bij je dichtstbijzijnde Alliance.

Op zijn minst kun je mensen vinden die in zijn voor een online chat via Skype!

Zoek online een Franse gesprekspartner
Oefen je Franse spreekvaardigheid online met een Franse moedertaalspreker ǀ Flickr.com - Special Projects

Een andere geweldige bron voor online chatten met moedertaalsprekers is My Language Exchange. In plaats van een leersite, is het een sociaal netwerkplatform waarmee je in contact kunt komen met Franstalige moedertaalsprekers.

Naast het verbeteren van je begrip van de Franse taal, kun je er ook naar taalleraren zoeken.

Conversation Exchange is een goede taaluitwisseling site om uit te proberen. Daar zou je de mogelijkheid hebben om mensen Engels (Nederlands) te leren terwijl ze je helpen Frans te leren spreken.

Met je nieuwe chatpartners kun je werken aan uitspraak, woordvolgorde, grammatica en woordenschat.

Voor alles, van begroetingen tot veelgebruikte Franse zinnen! Stel je eens voor hoe je spreekvaardigheid zal toenemen met regelmatige interactie en aanmoediging over zo’n kanaal!

Terwijl je woorden en zinnen leert van je nieuwe Franse vrienden, zul je ook snel vloeiender en zelfverzekerder worden in het spreken van Frans!

Vergeet niet dat Superprof klaar staat, klaar om te helpen met je Franse bijles of cursus waar ook in Nederland! Voor iedereen is er een Franse bijlesdocent: voor beginners en voor vloeiende sprekers die zich voorbereiden op DELF!

Heb je hulp nodig bij het onderscheiden van het Franse accent? Misschien kunnen televisie en muziek helpen!

Andere Manieren van Franse Onderdompeling

Chatten in de Franse les en het vinden van gratis Franse lessen online passen mooi in het profiel van de Franstaligen, maar hoe zit het met begrijpend luisteren?

Hier kunnen we een probleem tegenkomen.

Frans wordt gesproken in Canada, België, Zwitserland... en elk van deze en andere Franstalige landen heeft zijn eigen draai aan het ‘Continentaal Frans', zoals de officiële taal wordt genoemd.

Ervan uitgaande dat je Frans wilt leren spreken zoals een Parijzenaar, kan het kijken naar Franse televisie je helpen de taalnuance, accent en toon te begrijpen.

Terwijl taalcursussen en online mogelijkheden Frans zijn afgestemd op de Franse leersnelheid, worden televisie uitzendingen en Franse podcasts op een zodanige manier geleverd, dat een half gevorderde leerling de snelle dictie van de sprekers zou moeten kunnen bijhouden.

Om naar zulke uitzendingen te luisteren, moet je je oren trainen voor de woorden die je kent, terwijl je tegelijkertijd wordt blootgesteld aan de maatstaf en het timbre van de taal.

Benut alle beschikbare mogelijkheden om Frans te leren
Luister naar Franse podcasts in je vrije tijd ǀ Pixabay - Sammy-Sander

Het beste is dat je overal en altijd een podcast kunt beluisteren, meestal gratis!

Franse lessen volgen is slechts de eerste stap om vloeiend te worden.

Als je Frans als tweede taal leert, zal je werk buiten het klaslokaal zeker meer vruchten afwerpen dan het leermateriaal tussen de omslagen van je leerboek.

Waarom bespreek je deze blog niet met je leraar Frans, om te kijken of hij/zij je meer suggesties kan geven om Frans buiten de les te studeren?

Lees meer over de kosten van Franse lessen.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!