"Yoga gaat niet over het aanraken van je tenen, het is wat je leert op weg naar beneden." - Jigar Gor

Voor veel mensen over de hele wereld wordt yoga opgevat als eenvoudige rek- en basisoefeningen. Niettemin is yoga voor sommigen van de meest toegewijde mensen een levensstijl die serieus moet worden genomen.

Het is belangrijk om te vermelden dat het serieus beoefenen van yoga een levensstijl is die steeds vaker voorkomt in Nederland, andere delen van Europa en de wereld.

Niet veel mensen realiseren zich dat het correct beoefenen van yoga meer inhoudt dan alleen oefenen. Veel yogi's ondergaan een serieuze verandering van hun dieet, omdat ze beseffen dat voedsel een drijvende kracht is achter veel van de dingen die mensen doen. Of we nu smaken mengen om nieuwe combinaties te creëren of verschillende manieren van koken proberen, yogi en yogini geloven dat voedsel de kracht heeft om yoga en mindfulness-meditatie nieuw leven in te blazen.

Superprof is hier om nieuwelingen te instrueren over wat yoga is en waarom het zo aantrekkelijk is voor velen. Ook voor yogi's die vele jaren ervaring hebben, zullen we verder het noodzakelijke dieet bespreken om de beste resultaten te bereiken.

Yoga Amsterdam, vind jouw leraar op Superprof

De beste leraren Yoga beschikbaar
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Devi
5
5 (2 reviews)
Devi
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Devi
5
5 (2 reviews)
Devi
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Wat is Yoga Precies?

"Yoga is 99% praktijk en 1% theorie." - Sri Krishna Pattabhi Jois

Hoewel yoga de afgelopen jaren in opkomst is, begrijpen veel mensen nog steeds niet helemaal wat er bij het beoefenen of de praktijk van yoga komt kijken.

Zelfs doorgewinterde yogi's die regelmatig yogalessen volgen, staan ​​soms perplex over de dingen die de instructeur hen vraagt ​​te doen!

Om te beginnen is yoga, in termen van de leek, een reeks van lichamelijke, mentale en spirituele oefeningen of disciplines.

Ontstaan ​​in India rond 3.000 voor Christus, zijn er in de Indus-vallei veel uit steen gehouwen figuren te vinden die de originele yoga houdingen en -oefeningen van de eerste beoefenaars uitbeelden.

Yoga werd voor het eerst ontwikkeld als een manier om harmonie te bereiken tussen het hart en de ziel op het pad naar verlichting. Het woord yoga betekent verbinding en veel mensen in de moderne tijd hebben yoga verward met het systeem van lichaamsbewegingen dat we Hatha yoga noemen. Het is echter veel spiritueler dan dat.

Yoga Nijmegen op Superprof vind je gegarandeerd een yoga leraar.

Je kunt yoga doen door alleen houdingen aan te nemen
Hatha Yoga houdt zich vrijwel alleen bezig met lichamelijke oefeningen ǀ Visualhunt - crmgucd

Hoewel het beoefenen van echte yoga een buitengewoon spirituele ervaring is, is het bewezen dat de fysieke bewegingen en houdingen van yoga nuttig zijn bij het genezen van ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk, en bij het verlichten van lichamelijk letsel en chronische pijnen.

Het is belangrijk om te vermelden dat er veel verschillende soorten yoga zijn, zoals Hatha, Raja, Bhakti, Jnana, Kriya en Karma, die in yogastudio's over de hele wereld worden beoefend.

De praktijken en populariteit van yoga bleven voornamelijk in India totdat yogagoeroes het aan het einde van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw in de Westerse wereld introduceerden, na het succes van Swami Vivekananda, een Indiase hindoeïstische monnik.

Tegenwoordig zijn veel boeken, artikelen, films en YouTube-kanalen gewijd aan het helpen van nieuwsgierige individuen om de kunst van yoga oefeningen onder de knie te krijgen. De overvloed aan informatie over yoga heeft velen gefascineerd en maakte yoga één van de meest aansprekende fysieke oefeningen van de 21e eeuw.

Yoga Groningen, vind een leraar op Superprof

De Aantrekkingskracht van Yoga

Yoga is een rijke en complete sportactiviteit die miljoenen mensen van over de hele wereld heeft aangetrokken; veel rapporten hebben aangetoond dat yoga de afgelopen jaren aanzienlijk in populariteit is gegroeid in ontwikkelde landen zoals de Verenigde Staten en Nederland.

Er zijn honderden yogastudio's in Nederland met duizenden leden.

De meeste Nederlanders erkennen de yogastudio's in de buurt van hun huis als interessante plaatsen waar gezondheid en welzijn worden aangemoedigd. Yoga-instructeurs inspireren yoga liefhebbers om goed te eten en een gezondere levensstijl aan te nemen; wat Nederlandse burgers intrigeert om te overwegen lessen bij te wonen.

Het is echter belangrijk om te vermelden dat, hoewel de overgrote meerderheid van de Nederlandse burgers zich bewust is van de voordelen van yoga naast gezond eten, vooral voor en na het sporten, niet veel mensen erin slagen om goed te eten of vast te houden aan de voortdurende beoefening van yoga.

Bovendien, ook al kan het regelmatig beoefenen van yoga iedereen ertoe aanzetten om goed te eten, is dat niet alles wat de mensen in Yoga aanspreekt. Yoga heeft mensen uit alle lagen van de bevolking aangetrokken vanwege de belofte om iedereen te helpen zowel hun innerlijke als uiterlijke vrede te vinden. Verschillende yogastijlen zoals Kundalini-yoga, Nidra-yoga, Ayurveda-yoga of Prenatale yoga maken het tot een perfecte oefening die past bij de behoeften van alle mensen.

In het begin begrijpen velen niet dat yoga niet alleen gaat over het bijwonen van lessen en het verbeteren van je flexibiliteit door middel van yoga houdingen zoals de Zonnegroet of de Neerwaartse Hond. De serieuze beoefening van yoga omvat andere fundamentele aspecten, zoals het openen van een bepaald chakra (energiecentrum) door gerichte meditatie en het chanten van een mantra of het werken aan je ademhalingstechnieken in je vrije tijd.

Yoga Rotterdam, boek een les op Superprof

De mens heeft zeven hoofd chakra's
Je kunt bepaalde energiecentra in je lichaam activeren door meditatie ǀ Visualhunt - nessman

De voordelen van yoga zijn zo talrijk dat er veel verschillende soorten yoga zijn die zich richten op unieke aspecten die gunstig zijn voor individuele delen van het lichaam.

Veel mensen vinden het leuk om aan een nieuwe houding te werken die ook bekend staat als asana, het oefenen van hun ademhalingsbeheersing of pranayama, en een genezingsroutine doorlopen die ontworpen is om je een dieper begrip van je geest, lichaam en ziel te geven. Al deze ervaringen trekken regelmatig nieuwe mensen aan om yoga oefeningen te doen, omdat hun leven stressvol is en ze op zoek zijn naar een effectieve manier om te ontspannen en tot rust te komen.

Oké, dus nu ben je verkocht aan het idee van yoga en wil je meteen naar de lessen gaan; is er aanvullende informatie die moet worden verkregen?

Welnu, ervaren yogi's begrijpen dat er veel voedingsaspecten moeten worden overwogen om yoga met succes te beoefenen. We zullen nu bekijken waarom we aan ons eten moeten denken bij het beoefenen van yoga, het creëren van een uitgebalanceerd dieet en wat we moeten eten voor en na een yogasessie.

Waarom Moeten we aan ons Eten Denken als we Yoga Beoefenen?

Yoga gaat niet alleen over rekoefeningen en beheersing van de ademhaling; het is een volkomen spirituele ervaring die wordt vergeleken met een kunst en een wetenschap.

Hoezo?

Yoga is een wetenschap omdat het praktische methoden biedt om het lichaam en de geest te beheersen, en yoga is een kunst, want als het niet gevoelig wordt beoefend, zal het slechts gedeeltelijke resultaten opleveren.

Omdat yoga zich richt op het verbinden van geest en ziel, is eten ook een belangrijk aspect om te overwegen. Je moet je ervan bewust zijn dat wat je eet bepaalt waartoe we in staat zijn en hoe ons lichaam functioneert. 'Je bent tenslotte wat je eet' en wat je op je bord legt moet ten goede komen aan het lichaam. Daarom moeten de smaken werken en moet de voedingswaarde van het voedsel grondig worden gepland en begrepen.

Volgens yogi's kun je geen gezonde ziel hebben zonder een gezond lichaam en het voedsel dat dagelijks wordt geconsumeerd, zal dicteren wat er kan worden gedaan en daarom is wat we eten onderdeel van mindfulness.

Weten hoe je verschillende smaken moet mengen en de juiste voedingsstoffen in je lichaam moet stoppen, is een essentieel onderdeel van de yoga beoefening en er moet zorgvuldig over worden nagedacht om de volgende redenen:

 • Om meer ecologisch en verantwoord te eten;
 • Om trouw te blijven aan je overtuigingen van veganisme of vegetarisme;
 • Om af te vallen en de maat te hebben die je altijd al wilde hebben;
 • Om religieuze tradities en gebruiken te respecteren;
 • Om het meeste uit sport en bewegingstraining te halen;
 • Om voor je lichaam te zorgen en het gezond te laten voelen;
 • Mindfulness te oefenen.

Dus, zoals je uit de vorige beschrijving zult hebben begrepen, zijn yoga en gezond eten twee erwten in een peul. Maar wat kan ik maken om uitgebalanceerde maaltijden te krijgen tijdens het beoefenen van yoga?

Er zijn veel verschillende etenswaren die je op je bord kunt leggen en spannende recepten om uit te proberen. Niettemin is het essentieel om te vermelden dat sommige voedselkeuzes leuker zijn dan andere; de optie is aan jou!

De beste leraren Yoga beschikbaar
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Devi
5
5 (2 reviews)
Devi
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Olga
5
5 (4 reviews)
Olga
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Jashvant
5
5 (4 reviews)
Jashvant
1€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Claire-marie
5
5 (3 reviews)
Claire-marie
45€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Rianne
5
5 (5 reviews)
Rianne
33€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Araliya
5
5 (5 reviews)
Araliya
75€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Devi
5
5 (2 reviews)
Devi
35€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Femke
5
5 (2 reviews)
Femke
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Romy
5
5 (4 reviews)
Romy
20€
/u
Gift icon
1e les gratis!
Let's go

Evenwichtige Maaltijden Samenstellen als je aan Yoga Doet

Net als bij elke andere oefening of sportactiviteit, zal goed eten de algehele resultaten verbeteren, wat betekent dat als yogi's hun doelen willen bereiken, ze regelmatig uitgebalanceerde maaltijden moeten eten.

Maar hoe bereik je een evenwicht door te eten?

Nou, om het voor beginnende yogi's volledig te begrijpen, draait het allemaal om het uitbalanceren van smaken en ingrediënten, zodat wanneer je elke vorm van yoga, Kundalini-yoga of Iyengar-yoga doet, je het meeste uit de hele ervaring haalt.

Yogi's moeten in gedachten houden dat, bij het bereiden van gerechten voor zichzelf of voor anderen, aandacht besteden aan het mengen van smaken, texturen, kleuren en voedingsstoffen van het grootste belang is.

Simpel gezegd, na een lange training of een vermoeiende dag op kantoor, is er niets mooier voor de ogen dan te kijken naar een uitgebalanceerd gerecht dat je zojuist hebt gemaakt en dat alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat om yoga in stijl te blijven beoefenen!

Bij het beoefenen van yoga is evenwicht in je eetgewoonten nodig, omdat het erg ondoordacht zou zijn om op sommige dagen snoep en chips te eten en gezonde maaltijden op andere. Het is essentieel dat yogi's hun maaltijden in evenwicht houden in termen van calorieën en voeding; een beetje zoals wanneer je jezelf in balans brengt tijdens yoga. Het is belangrijk om te onthouden dat dit niet betekent dat je de beste eiwitpoeders of de meeste calorieën voor je lichaam nodig hebt. Het belangrijkste is om je bewust te zijn van wat je eet en hoe dit je lichaam negatief of positief kan beïnvloeden.

Welkom in de wereld van het yoga koken!

Yoga Breda, vind een leraar op Superprof

Mindfulness Gebruiken Tijdens Voedselbereiding

Gebruik mindfulness als je kookt
Denk na over waarom, wat en hoe je eet ǀ Visualhunt - PeterThoeny

Het is een wijdverbreid feit dat de meesten van ons niet genoeg aandacht besteden aan wat we eten en wat we in ons lichaam stoppen. Door ongezonde eetgewoonten te ontwikkelen, zorgen we ervoor dat ons lichaam ongewenste ziektes ontwikkelt, en de dreiging van het oplopen van een ziekte wordt overheersender dan ooit tevoren.

Net als wanneer je yoga beoefent en je bewust bent van je lichaam en hoe je het moet coördineren, kan het zorgvuldig combineren van eenvoudige ingrediënten zoals koriander, gember en knoflook een aantal mooie en uitgebalanceerde smaken creëren.

Het is essentieel om te vermelden dat als je de volgende dag geen pijn wilt, je aandacht moet besteden aan wat je op je bord legt en in je lichaam stopt. Je bewust zijn van wat je eet, is essentieel om je eetgewoonten beter te begrijpen. Stel jezelf bijvoorbeeld de vraag waarom je meer vlees eet dan gewoonlijk en probeer een praktische oplossing te bedenken.

Aangezien voedsel de brandstof is voor je lichaam, geest en ziel, moet je bij elke maaltijd nadenken en je bewust zijn van wat je doet, waarom je het doet en hoe je het doet.

Eetgewoonten weerspiegelen iemands vorm, gezondheid en levensstijl. Voor veel mensen kan wat ze eten ook hun mentale en fysieke welzijn verbeteren.

Yoga is een complete discipline die op je hele lichaam werkt en voedsel speelt een spirituele en voedingsrol. Of je nu yoga voor kinderen doet, Raja yoga, Sutra yoga, het is essentieel dat je goed eet; let op je eetgewoonten!

Yoga Arnhem, op Superprof

Wat Moet er Vóór een Yogasessie Worden Gegeten?

Eet licht verteerbaar voedsel voordat je je gaat inspannen
Smoothies zijn uitermate geschikt om te eten voor je naar yogales gaat ǀ Pixabay - ponce_photography

De meeste ervaren yogi's hebben de discussies gehoord over de vraag of het een verstandige beslissing is om voor yogasessies te eten, aangezien veel houdingen veel druk uitoefenen op de buikspieren. Toch is het essentieel om te vermelden dat veel Westerlingen naar yogalessen rennen voor of na het werk en het is niet slim om met een knorrende maag naar een yogales te gaan.

Daarom is het essentieel om te vermelden dat het eten van bepaalde voedingsmiddelen vóór yogasessies de prestaties aanzienlijk verbetert en gênante momenten van maaggeluiden voorkomt.

Maar wat moet ik eten voor de yogalessen?

Maak je geen zorgen, Superprof heeft de volgende beste voedingsmiddelen gevonden die voor een yogales moeten worden gegeten:

 • Avocado's: veel yogi's houden van avocado's, dus het is geen uitdaging om deze vrucht voor de lessen in hun dieet te introduceren. Avocado’s zijn uitstekende bronnen van kalium en magnesium die bijdragen aan de goede werking van spieren en cellen in het menselijk lichaam. Ze zijn ook licht verteerbaar en geven je vrij lang een vol gevoel. Wil iemand een toast met avocado?
 • Fruit smoothies: iets gezonds nodig om onderweg te eten? Smoothies zijn de perfecte oplossing voor alle yogi's. Smoothies zorgen voor voldoende voedingsstoffen en hydrateren tegelijkertijd. Zoet fruit zoals bananen, aardbeien, ananas, appels, sinaasappels en meloenen kunnen worden gecombineerd met magere yoghurt om het perfecte ontbijt te creëren;
 • Appels: waarschijnlijk de meest populaire alkalische vrucht. Appels helpen de zuurgraad in de maag tegen te gaan en zijn een geweldige bron van vezels, natuurlijke suikers en vitamine C. Appels zijn ook een goede fruitsoort om je lichaam gehydrateerd te houden tijdens een zware training;
 • Amandelen: het eten van rauwe amandelen, niet de zoute, is een geweldig idee om yogi's de energie boost te geven die nodig is voor yogasessies. Amandelen bevatten veel eiwitten, vitamine E, magnesium en gezonde vetten; een fantastische combinatie van voedingsstoffen die alleen de beste resultaten oplevert.

Hoewel de eerdergenoemde voedingsmiddelen het sterkst worden aanbevolen om te worden gegeten vóór yogasessies gegeven door experts, zijn andere voedingsmiddelen zoals rozijnen, havermout, bessen, notenboter, gedroogd fruit en energierepen allemaal geweldige opties die serieus moeten worden overwogen.

Wat Moet er Worden Gegeten Na het Beoefenen van Yoga?

Na een inspannende yogasessie is het niet ongewoon om bezweet, uitgeput en hongerig te zijn; klinkt het niet leuk?

Ook al heb je honger en is de dichtstbijzijnde McDonald's verleidelijk, het is van het grootste belang om te genieten van voedingsmiddelen die veel voedingsstoffen, gezonde vetten, magere eiwitten en nuttige calorieën bevatten.

Wat moet er daarom worden geconsumeerd na een yogales?

Maak je eigen groentesoep
Met groentesoep kun je eindeloos variëren ǀ Visualhunt

Superprof heeft het internet afgezocht om de volgende voedingsmiddelen of maaltijden te vinden die sterk worden aanbevolen door yoga experts om te eten na een yogatraining:

 • Zelfgemaakte groentesoep: na een tijd doorgebracht te hebben met het verbranden van honderden calorieën in de yogastudio, is het tijd voor een lekkere maaltijd. Praktisch niets is zo voedzaam als een groentesoep. Soepen zijn geweldig omdat ze op een eerder tijdstip kunnen worden gemaakt en ter plekke kunnen worden opgewarmd. Veel mensen voegen graag wortels, selderij, aardappelen, spinazie, snijbiet, broccoli en kool toe met een beetje zwarte peper en gember om op smaak te brengen. Het maken van je soep is veel gezonder dan het kopen van een kant-en-klare soep, omdat ze meestal veel te veel natrium bevatten;
 • Geroosterd volkorenbrood met roerei van eiwitten: als je 's ochtends vroeg yogalessen volgt voordat je gaat werken, vormen volkoren toast en roerei van eiwitten een fantastisch ontbijt na de training. Het eiwit bevat alleen proteïne en geen cholesterol, en het volkorenbrood is gevuld met complexe koolhydraten die ervoor zorgen dat je geruime tijd energiek blijft;
 • Tonijn: elke vis met een hoog proteïnegehalte biedt je lichaam de energie gevende voedingsstoffen die het nodig heeft. Ingeblikte zalm of tonijn kan worden verwerkt tot gezonde sandwiches die kunnen worden gegeten na een intensieve yogasessie om je lichaam de eiwitten te geven die het nodig heeft en verdient om klaar te zijn voor het volgende grote avontuur of training;
 • Groene thee: hoewel het waar is dat groene thee een drank is en geen voedsel, verdient het de aandacht omdat het zoveel fantastische gezondheidsvoordelen heeft. Omdat yoga de bloedcirculatie verhoogt, worden de essentiële antioxidanten in groene thee door het hele lichaam verspreid en werken ze ook als een stressbreker.

Samen met de eerdergenoemde voedingsmiddelen, moet er veel water worden gedronken om een ​​gezond herstel te bevorderen voor de volgende yogasessie en om uitdroging te voorkomen.

Het belang van Voedselselectie voor Yogabeoefenaars

Yogi's weten wat ze eten en hoe!
Je moet je bewust zijn over de manier waarop je je eten kauwt ǀ Visualhunt - ashleeappendicitus

Veel yogi's geloven dat stille reflectie nuttig is om zorgvuldig te kiezen wat je gaat eten; door dit te doen, kan een goede keuze worden gemaakt om zo rauw mogelijk voedsel te eten en de echte smaak van natuurlijke producten te ervaren.

Net zoals je aandacht besteedt aan het soort ingrediënten dat je binnenkrijgt, moet je er ook op letten dat terwijl je ze eet, je geleerde yoga te gebruiken bij het kauwen. Wat is er beter dan aandacht te schenken aan wat je hebt voorbereid door erop te focussen wanneer je erop kauwt.

De herhaalde handeling van kauwen lijkt voor velen misschien onbelangrijk, maar voor een yogi en yogini is het een manier om je lichaam bewust te worden, maar ook een geweldige manier om je geest wakker te maken.

Het is ook de moeite waard om je voedselinname te matigen en kwaliteit boven kwantiteit te stellen. Yogisch eten bouwt voort op het idee dat eten een belangrijke activiteit is en dat het overladen van je borden contraproductief is om je te concentreren op speciale diëten.

Je moet je lichaam de tijd geven om voedsel in te nemen, voeding op te nemen en te genieten van smaken.

Denk ten slotte aan de vegetarische en veganistische keuken, aangezien enkele van de meest fundamentele overtuigingen van yoga geweldloosheid en het voorkomen van lijden zijn. Het is ook essentieel om te stellen dat yogi's ethisch denken over hun voedselkeuzes en aangezien yoga een energieke discipline is die lichaam, geest en ziel samenbrengt, kan het leiden tot vegetarisme en veganisme.

Hoewel er geen uitzonderlijk yoga voedsel is, zijn er tal van diëten die het resultaat zijn van de yoga mentaliteit en eten behandelen als een essentiële activiteit waarbij reflectie en nadenken over veel belangrijke dingen nodig is.

Of je nu Hatha-yoga, Ashtanga-yoga, Vinyasa-yoga of Iyengar-yoga doet, je moet nadenken over de holistische filosofie van yoga.

Concluderend is het essentieel om te zeggen dat hoewel je yogaleraar,  terwijl je ontspant op een yoga mat, zich waarschijnlijk zal concentreren op ontspanning, herstellende yoga houdingen, manieren om je geest, lichaam en ziel te versterken, en het vinden van geluk, niets je ervan weerhoudt om het hen te vragen over enkele van de beste recepten die ze thuis maken. Ze zullen hun eetervaringen graag delen als het hun studenten helpt om completere yogabeoefenaars te worden.

>

Het platform dat privé leraren en leerlingen met elkaar verbindt

1e les gratis

Vond je dit artikel leuk? Laat een beoordeling achter!

5,00 (1 beoordeling(en))
Laden...

Marianne

Ik vind dat iedereen overal op de wereld recht heeft op onderwijs. Onderwijs geeft je een betere toekomst. Ik heb de mogelijkheid om mijn kennis te delen, zodat ik mensen van arm tot rijk, van jong tot oud misschien een helpende hand kan bieden om hun doel te bereiken. Dat is mijn ambitie!